filozof sa vrbasa je napisao:
E vidiš mene baš to plaši da ću izgubiti svoj nacionalni identitet zarad nekog sjaja tu u bliskoj budućnosti!
Previše se puta to događalo u istoriji zarad ondašnjeg boljeg života i benificija odrekni se nečega svetog i sve nam je to istorija kasnije naplatila!
Neću da me moji potomci kunu!
Ima sijaset država u svijetu, koje su doborstojeće a nemoraju da popuštaju zarad nekih interesa!
A što spominješ rat?
Jel ti to znaš nešto što ja ne znam?
Nacionalni identitet je tesko izgubiti, i svakako treba uraditi sve da se zadrzi, ali ne stavljati svoj narod u mizernu situaciju tim pokusavanjima...
Trenutno se pojam nacionalnog identiteta koristi vise za prljava posla kriminalnih politicara (iz redova svih naroda) nego za odrzavanje nacionalnog identiteta... uzmi da prije 30 godina si mogao reci da si Srbin i svi bi te cijenili, danas pola svijeta okrece glavu od tebe, Srbija smozdena i dovedena na mizernu figuru koja vise nemoze ni svoju teritoriju da zadrzi a kamoli da uzima tudju, a sve je to doslo "borbom za nacionalni identitet" kojeg ste imali a zaplasili su vas da cete ga izgubiti...
vidim, strahujes da "ja nesto znam o ratu sto ti neznas"... smijesno... jedino sto ja znam je da ovakva politika podjela i mrznje na Balkanu uvijek dovede do nekog rata... ja rat ne volim i ne zelim, ali sam u strahu da je neizbjezan i da ce se sigurno odigrati jos jedna epizoda u narednih 50-tak godina koliko je potrebno da usijane glave pripreme financije za ratovanje...
nadam se iskreno da ga nece biti... ali po obicaju niko ne pita mene i tebe... nas samo zavadjaju a onda mi nenormalno glasamo i eto ti rata...
tako je uvijek bilo i bice na brdovitom Balkanu...