banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
e ljudi jel` istina da na medicini u duplom roku (znaci ono januarsko-februarski ili junsko-julski) se moze izaci samo na jedan pa onda cekati sledeci a ne izaci na oba ? (hmm nadam se da ce biti jasno pitanje :P)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
SiCkNeSS je napisao:
i opet da ponovim, brucos sam...mali djecak medju veeeelikim chikama i tetama.

njamm.. ja sam se kao brucosh najljepshe osjecala....idesh na fax, predavanja, vjezbe a glavni cilj je ona kafa poslije :lol:
divota, nikad tako bezbrizno i opusteno kafendisanje nije bilo poslije :wink:

Citiraj:
kaze “sine, picis mojim stopama na ekonomiju i nema pogovora”...sta da radim, prihvatam ono sto drugima odgovara, ja sam tu samo da cutim i slusam. kazem ti, life is fuckin bitch...

ovo mi se bash ne svidja....nista sto je na silu nije dobro, djeci treba dati da sami biraju.

Citiraj:
ajde malo vi stariji, da cujem vas...dajte neke korisne savjete, sugestije i tako to...vrijedi li ici u citaonu i pomaze li to zaista? kako se ponasati pred izlazak na neki ispit, treba li uciti dan (noc) prije, ili je mozda bolje otici negdje vani i opustiti se malo (misljenja su podjeljena)?

Citoanica je jako dobra stavar, ja sam ishla jedno vrijeme konstantno, ljeto je bilo, a natjerash se da ucish (naglashavam ljeto je bilo :D 8) ) efektivan rad, a osim toga uvijek imash drustvo na pauzi za kafu i svi su u ustim "mukama" samo pazi da se te pauze ne pretvore u dugee pauze!! :roll:
Trenutno ne idem u citaonicu, jer nemam snage da odvucem sve knjige jer ucim iz troduplih literatura ... :evil:

Dan pred ispit..hehe pa meni uvijek fali bash jedan dan :) i to je tako ..
SVe zavisi...ja uglavnom ucim i taj zadni dan, ali nikad kasno u noc, najduze do 22-23 sata i onda opustanje, pustim muziku i sklonim sve moguce papire.
Nekad se desilo da izadjem pred ispit, ili da odem na koncert , rasturim se...pa nije ni to loshe sve zavisi od raspolozenja :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
e ljudi jel` istina da na medicini u duplom roku (znaci ono januarsko-februarski ili junsko-julski) se moze izaci samo na jedan pa onda cekati sledeci a ne izaci na oba ? (hmm nadam se da ce biti jasno pitanje :P)

istina ziva :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 11:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

a sto se ne pobunite protiv toga
koliko znam student moze izaci na svaki rok koji je zakazan

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ja nemam običaj učiti do kasno, pa tako veče prije ispita oko 20-21h uzmem knjigu/svesku iz koje sam učila i pregledam samo jednom sve u komadu. Ono, fotografsko pamćenje, pa da se podsjetim gdje se šta nalazi. :D Poslije toga obično kupka i lagana muzika i spavanjac. ;)

Ovo blokiranje se dešava obično ljudima koji se puno forsiraju. Imam jednu kolegicu koja se stvarno rasturi od učenja, sve zna kad nekom nešto nije jasno, puca od znanja i kad dođe na ispit-blokada i često joj se dešava da ništa ne napravi. Totalno bude u grču i onda to ni na šta ne liči, a stvarno cura nauči i više od drugih koji prođu bez problema. Zato, savjetujem totalnu opuštenost, tremu eliminisati, ići bez pritiska, zaboraviti mamu, tatu i sl. Mislim da je najbolji pristup ako ideš samouvjereno i bez negativne energije tipa: "Ne znam to-i-to, sigurno će me to pitati..." Ne možeš nikada sve naučiti, ali niko to i ne traži...

A BSE i ini mašinci se samo žale da im je loše, teško, bla-bla, a jedini imaju 9 rokova u godini za svaki predmet (svaki mjesec po jedan) i mogu izaći na svaki rok. Eeeej, pa to stvarno nema smisla. Kod nas se za ispit zna obično 15 dana prije, bude jedan rok u jan/feb, april, jedan u junu/julu i zavisno od predmeta jedan ili dva u sept/okt. I njima je teško... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
SiCkNeSS je napisao:
ali ko mene pita...kaze ?sine, picis mojim stopama na ekonomiju i nema pogovora?...sta da radim, prihvatam ono sto drugima odgovara

E to je veoma loše.
Meni su roditelji dali da upiše fakultet koji sam htio. Isto važi i za srednju školu.
Osoba ne može dobro studirati nešto što ne voli. To može biti veoma deprimirajuće i sa velikim posljedicama. Čuo sam za momka koji jako volio da svira, valjda gitaru, ali su ga roditelji natjerali da upiše i završi medicinu što njega uopšte nije interesovalo. Medicinu je završio i to valjda vrlo uspješno...a onda se ubio.

Citiraj:
bla bla, svaki dan ko papagaji to ponavljaju...kad bi bar postojao neki prekidac da ih jednostavno iskljucim...kliknem OFF i cap! gotovo

Kao u filmu "Munje" :D

Citiraj:
crtanje je i meni oduvjek bolje islo od ove gnjavaze sa pamcenjem nekih glomaznih knjizurina

Što reče moj jedan profesor u srednjoj školi koji je završio ETF: "ja nisam mogao studirati nešto što je sami suhi tekst, moralo je tu biti slika, grafika, šema, računanja. Tako nešto važi i za mene, zadaci, šeme, proračuni su dosta zanimljivi kad se shvate, mislim da bi za mene učenje suhe teorije bilo mučenje.

Citiraj:
vrijedi li ici u citaonu i pomaze li to zaista?

Kako kome. To je strogo individualno. Ja to nisam radio ali ima to svojih prednosti, ovako kad si kod kuće blizu kompjutera, TV-a, knjiga i drugih zanimacija učenje može biti veoma neefektivno. Može ti proći cijeli dan a da ne učiš (ne stigne se :roll:) a da uopšte ne znaš u šta ti je dan prošao.

Citiraj:
kako se ponasati pred izlazak na neki ispit, treba li uciti dan (noc) prije

Po meni treba. Nekad se tada najviše nauči :)
Poneki dan-dva pred ispit uče i dan i noć. Ja to ne radim, učim koliko mi se uči, nekad dan-dva pred ispit učim manje nego prethodnih dana.
Nemojte se ugledati na mene :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 13:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
uvijek se nekako potrefi da dan pred ispit izadjem vani...izmorim se pa mi ni do chega drugog nije nego do kave :D ..onako kad bih ostala kuci stalno bih razmishljala o ispitu, pa fino izadjem da izluftam mozak...

Citiraj:
a osim toga uvijek imash drustvo na pauzi za kafu i svi su u ustim "mukama" samo pazi da se te pauze ne pretvore u dugee pauze!!

uf mislim da bi moje pauze bile i preeeevishe duge, pa se bojim otici tamo :(
znam dosta ljudi koji uche u parku ...pred aprilski rok kad bude fino vrijeme... to se ne chini loshe...

Citiraj:
njamm....a glavni cilj je ona kafa poslije

e bash njamm :D ....premda mogu reci da sam na tim kafama dosta nauchila vezano za fax...eto kafa mozhe biti i korisna..

Citiraj:
Medicinu je završio i to valjda vrlo uspješno...a onda se ubio

'ajd valjda sicknessa nece zadesiti ista sudbina...

Vader je napisao:
Citiraj:
bla bla, svaki dan ko papagaji to ponavljaju...kad bi bar postojao neki prekidac da ih jednostavno iskljucim...kliknem OFF i cap! gotovo

Kao u filmu "Munje" :D

haha na to sam i ja odmah pomislila :D

btw bse jesi ti polozhio onu matematiku? :wink: i kako to da vi imate toliko rokova?....mi sretni shto su se smilovali pa nam ostavili april

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nisam polozio matish jer je papcina od profe dan pred ispit promjenio rok sa 13h na 9h tako da sam bio zatecen kad sam dosao na fax i saznao da je ispit prosao
grrr
dobili smo extra rokove jer su prosle godine poceli ubacivati jos teze zadatke pa se prolaznost sputila na najnizi nivo i eto kontaju vise rokova ce to ispravitit :)
najgora sta fali sto se bunimo, bunite se i vi pa cete mozda nesto i da dobijete :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
eto i meni biologija pade u vodu vec na prakticnom-ljudi bas smo lose poceli nadam se da cemo dalje biti bolje srece. :-?
inace sva sreca ni meni roditelji ne stoje na glavi sa pricom ,ali sta ce mi oni kad se ja sama opterecujem sa tim stvarima :D btw je li istina da na ekonomiji imate 8 rokova?i stvarno kako je to tako razlicito za sve faxove, zar ne bi trebalo biti isto? :-?
i da pitam koleginice ima li na medicinskom uopste citaonica i biblioteka?mozda ce vam pitanje biti glupo,ali oprostite mladom i neupucenom brucosu :wink: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2004, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
heh, hvala josh jednom ljudi na odgovorima. ipak, odlucio sam uzeti jos jednu knjigu uciti...e sad, ne znam koliko je to pametno, ali vidjecemo na sta ce to liciti i sta ce iz svega toga proizici, jer za sada vishe niti ne znam gdje sam stao, gdje sam bio, sta sam radio, zasto sam se na rodjeni k**** nasadio... :D konfuzija ziva...blah! ma pametan sam ja, sve cu dati u roku... :P

Citiraj:
...a onda se ubio

uh :o ne znam...nisam sposoban za takvo nesto, ali ko zna sta ce biti...crnjak. necu da pricam o ovome, sad me neka jeza spopade...

enivej, ajde potrudite se da mi ispunite onu anketicu na "covjek i drustvo", jer ubrzo cu morati da je predam...a takodje, ko sto sam tamo i naveo, dajte neke prijedloge koji bi se uklopili sa svim tim.

eto, pa uzivajte! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2004, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
SiCkNeSS je napisao:
heh, hvala josh jednom ljudi na odgovorima. ipak, odlucio sam uzeti jos jednu knjigu uciti...

od viska ne boli glava :lol:

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2004, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ina, ima biblioteka na novoj lokaciji, na trećem spratu, a čitaonice nemamo koliko znam. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2004, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
ok,hvala :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2004, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
mislim da sickness definitivno treba dobiti neku "forumsku diplomu" a do tad uci sickness,uci :wink:
ljudi ja polozih kolokvijum iz bio pa sad moram ponavljati i bio i fiziku a nista mi se sad ne da,prije dok je ilazak na ispit bio pod upitnikom onda mi se nesto radilo a sad...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2004, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Ina, ima biblioteka na novoj lokaciji, na trećem spratu, a čitaonice nemamo koliko znam. :D

u toj biblioteci postoje stolice i stolovi, samo evo 5 godina na tom sam faxu, a nisam cula da je iko ucio tamo :lol:
ja sam cak jedom tamo usla (podizala knjigu socijalne medicine :lol: ) tamo radi jedna teta dosta pricljiva ali u cudna :D

a da se pobunimo za rokove??
pa bunili smo se vishe puta :D i ostalo je tako, sa opravdanjem, ima vas puno, treba organizovati test/prakt/usmeni.... :roll:

ali zato gostujuci prifesori organizuju ispit kad god dolaze znaci svakog mjeseca, kao i predmeti sa starijih godina, koje predaju "klinicari" pa imash ispit opet skoro svakog mjeseca...to vazi za ispite 4,5,6 godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2004, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Eeeeeee,

imam neku gadnu prehladu ili mozda gripu. To je, u svakom slucaju, moderno ovih dana... Umjesto da se izlezavam u krevetu i cirkam vruc caj, ja visim za kompjuterom i buljim u naslage teksta koje su nakupile Vasom zaslugom... Zaslugom vrijednih studenata :)... I tako, odlucio sam da i ja dam svoj doprinos mada su metode ucenja koje sam ja primjenjivao tokom "mukotrpnih i teskih" godina studiranja, u najmanju ruku nekonvencionalne i neubicajene. U najvecu ruku su totalno odvaljene i bolesne. Da krenem redom :

Filosofija je nauka koju volim i nju bih dobrovoljno ucio ali, slozicete se, niko vas nece posluziti pivom u zamjenu za neki efektni i lucidni citat iz Aristotelove knjige. Ili Sopenhauerovih proseravanja... Knjizevnost mi pomalo ide od ruke ali, da ljudi mogu zivjeti od poezije, svi bi, umjesto da rintaju od 09.00 do 17.00, trpe sefova izdrkavanja i krisom grickaju hladne bureke sakrivene u ladicama, lezali negdje u debeloj hladovini, buljilo u plavo nebu i uzdisali i pisali stihove a zatim ih citali i ponovo uzdisali i na kraju zvakali i gutali... Zato upisem jebenu ekonomiju.

Nije mi trebalo dugo da provalim da sam se ispalio. Mislim, da mi se cijela ta nauka gadi i izaziva napade bijesa i povracanja i vihor destruktivnih misli... I tako, u prva dva roka nista ne polozim iz jednostavnog razloga – nemoguce je poloziti ispit ako na njega ne izadjes (osim ako ne studiras Visu Upravnu na Sokocu pa principijelne profesore obradujes debljom kovertom). Starcima se cijela ta stvar nije svidjala (stari je imao ambicije da mu sin postane ugledan akademski gradjanin dicne drzave) i pokusavali su da uticu na mene – kenjanjem. Nesto kao Sickness-ovi starci i jos pokoji, koliko sam provalio iz prethodnih postova... Samo, ja imam mnogo gadniju i prgaviju narav od Sickness-ove sestre, pa bih izjurio iz kuce cim bi poceli sa predavanjima o moralnoj nepodobnosti parazitskog zivota i potrebi da se isti okonca, o cuvanju ovaca na zelenoj livadi koje sljeduje propalim studentima i tako to... Ja izadjem i prosetam par sati, eventualno ubijem pivo ili dva i vratim se kuci. Ako bi me docekala ista prica, onda bih ponovo napustio kuci i vani se zadrzao malo duze – par dana npr. To je uvijek palilo i starci bi mi uskoro postajali zahvalni shto sam se, eto, udostojio vratiti i sebe duboko prekorijevali zbog ispoljene netolarancije i nerazumijevanja... Takva situacija bi se vjerovatno otegla i do danasnjih dana da stari nije pronasao izuzetan nacin za motivaciju lijenog sina – svaki polozen ispit se placa i to – (.8) donosi 100 maraka, (9) 200 a (10) 350 maraka !... Posto sam ja dugogodisnji narkoman, novac mi je bio itekako potreban i vise mi nije tesko padalo lomatanje nad knjigom. Svaki dan se grcis nad knjigom par sati i eto love za dop i kladionicu...Iz tih razloga se danas mozes prijatno iznenaditi ako prelistas moj indeks – pun je visokih ocjena, dobro sam zaradjivao prethodnih godina... Cak mi je bilo zhao shto imam "samo" 8 ispita godisnje, ne bih se ljutio i da ih je bilo 15, pare su mi zaista bile neophodne... A proces ucenja je predstavljao dobro uhodan ritual :

... probudim se oko 07.00 i zveknem se malo u venu, tek onoliko koliko je potrebno da ubijem krizu i nervozu. Onda otvorim knjigu i ucim. Naravno, nagradjujem se svakih predjenih 10 stranica novim ubodom... Poslije 20 ili slucajno 30 stranica, najcesce nisam bio u stanju da pronadjem knjigu niti sam imao pojma o cemu ucim. Tad bi vec bilo podne i izlazio bih na ulicu da "pravim pare" za novi gram heroina (ono shto mi je stari davao ipak nije bilo ni priblizno dovoljno)... Za novi-stari dan... I tako cetiri godine. Naravno, stvari nisu bas glatko tekle kad sam bio dekintiran...

A navikao sam da ucim uz izrazito glasnu muziku. Moj prozor vam pruza pogled na popularnu buvlju pijacu, na kojoj izvjesni Slavko prodaje kasete (3 km komad) i to veoma glasno. Nekoliko puta sam ga mnogo ljubazno molio da utisa jebenu muziku a jednom sam cak od njega i kupio kasetu Miladina Sobica, koja je tu zalutala u drustvo Stoje i Djanija i ostalih prokletih zvijezda... Kasnije sam kao protivotrov pustao skandinavske black metal sastave. Danas ne mogu ni novine da citam bez glasne muzike... Citam stojeci. Polozim knjigu na radijator i gledam je sa visine. Zato me uvijek zabole noge i vrat... Vece pred ispit se obavezno napijem, onako za srecu... Na ispit odem naoruzan sportskim zurnalom i 'listom' iz kladionice. Na faksu se zabijem u neki dovoljno mracan i usamljen cosak, daleko od tipova koji se pred ispit propituju i nastoje i sebe i druge da uvjere da su ga, jebiga, spremili, i tamo sastavljam "dobitne" kombinacije dok ne dodjem na red. Nikad nisam osjecao nikakvu tremu – tesko je bilo sta osjecati na dopu...

I, jebiga, danas me jos jedan ispit dijeli od diplome iz nauke koju prezirem i kojom ne zelim da se bavim... Znachi, ma koliko moji metodi ucenja djelovali cudno i kontroverzno, cinjenica je da su efikasni – nisam izgubio nijednu godinu. Zato, predlazem svima kod kojih Red Bull i cajevi i lecitin i ostala sranja ne daju zeljene rezultate da predju na heroin. Heroin daje rezultate.

Salim se... Valjda.

Mislim, posljednjih nekoliko ispita sam spremio bez "pomoci" bilo kakvih hemikalija i trpio upravo one probleme na koje se svi zalite. Najteze mi je poceti uciti pa sam, da bih to prevazisao, poceo koristiti ovaj metod – pocnem uciti baram mjesec dana prije roka i to prvi dan pet stranica, sljedeci sest, zatim sedam.... i tako dok ne dodjem do 20-25 stranica na dan. Onda smanjujem, opet jednu po jednu... Tako mi treba oko mjesec dana da pristojno spremim prosjecan ispit od 500-600 stranica.

Eto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2004, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hari_Haler je napisao:
Zato, predlazem svima kod kojih Red Bull i cajevi i lecitin i ostala sranja ne daju zeljene rezultate da predju na heroin. Heroin daje rezultate.

Salim se... Valjda.

ohhhhh....... :shocked!:

Citiraj:
Mislim, posljednjih nekoliko ispita sam spremio bez "pomoci" bilo kakvih hemikalija i trpio upravo one probleme na koje se svi zalite. Najteze mi je poceti uciti pa sam, da bih to prevazisao, poceo koristiti ovaj metod – pocnem uciti baram mjesec dana prije roka i to prvi dan pet stranica, sljedeci sest, zatim sedam.... i tako dok ne dodjem do 20-25 stranica na dan. Onda smanjujem, opet jednu po jednu... Tako mi treba oko mjesec dana da pristojno spremim prosjecan ispit od 500-600 stranica.

Eto.

a ovaj dio texta ti je vredniji od te buduce diplome!!!
svaka cast za ovakav preokret! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2004, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
kao prvo, pozdrav za harija koji nikako da dovrsi zapoceto o onoj ustanovi za odvikavanje od narkotika ili kako se to vec zove. ajde de, sasuci rukave i privedi ono kraju, svi mi koji smo pratili ono ‘ocemo cuti sta je bilo. mada iz ovoga ovde procitanog proistice da je sve dobro zavrsilo...ako je to uopste i zavrsilo, jer reko si vec da to nikad ne zavrsava.
no dobro, da predjemo na stvar.

sto se tice mene i izbora mog buduceg zanimanja, te dirigovanja matorih po tom pitanju, moram priznati da sam navikao na takve stvari. mozda ja jos smatram da sam pogrijesio, ali vjerovatno ce stvari vremenom doci na svoje. moj stari vjerovatno zna sta radi, jer kako kaze, ekonomisti su svakoj zemlji potrebni, te mi vjerovatno nece biti tesko naci neki normalno placen posao kad zavrshim s ovim. ne znam, on je dovoljno kompetentan da pricha o tome, jer je i sam postigao zavidan uspjeh u poslu kojim se trenutno bavi, a koji je usko povezan sa ekonomijom. i ja bi volio nesto uraditi po tom pitanju, ako ne ko on, onda bar priblizno njemu...e sad, da li cu ja voljeti to cime se bavim, to je vec druga stvar. uostalom, koliko ljudi kod nas uopste radi ono sto voli? radis ono sta ti se nudi, ili bilo sta sto nadjes. bitno je ono sto dolazi na kraju toga, a to su pare, profit. mozda u nekim iole razvijenijim zemljama imas izbora, ali kod nas je stanje ovakvo kakvo jeste i na nama je da se prilagodjavamo.

Citiraj:
Citiraj:
SiCkNeSS je napisao/la:
heh, hvala josh jednom ljudi na odgovorima. ipak, odlucio sam uzeti jos jednu knjigu uciti...

od viska ne boli glava

boli, boli, itekako boli... :) vjeruj mi, ni sam ne znam zasto sam uzeo josh nesto, jer ovo sad me ubija. posebno me sad demoralisala cinjenica da brojeve indeksa iznad 200 obara nenormalno, dok ove bolje plasirane pusta ko od sale, nudeci im unaprijed sedmice i osmice...ako oce za vishe, onda treba da kaze nekih par recenica, a ako nece, imaju unaprijed zagarantovane te neke sedmice. ja sam inace medju ovim potcinjenim. kakvi su to kriteriji majku mu?

Citiraj:
mislim da sickness definitivno treba dobiti neku "forumsku diplomu" a do tad uci sickness,uci

ma nema potrebe za bilo kakvim diplomama, mislim da bi jedna sestica u indeksu bila sasvim dovoljna...ne trazim mnogo, zar ne? :)

hari, mislim da kad bi ja izashao na par dana, citav grad bi bio podignut na noge :) nisam ja sposoban za takvo nesto...a na prdenje nad glavom vec sam navikao, tako da ovakvi izlasci uopste ne bi imali smisla. pricaju oni, ali polako shvataju da govore zidu, pa su se za divno cudo malo i smirili u zadnje vrijeme. ignorisanje je pokazalo najbolje rezultate, al nesto sumnjam da ce to dugo potrajati...tanke zivce oni imaju.
goveda i ovce koje spominjes i meni uglavnom sljeduju po njihovoj prichi. al ajd, tjesim se tim da to ne predstavlja neki napor...sjedis na kamicku citav dan citajuci novine, a ovce ce se vec same snaci. tu i tamo udaris neku stapom, tek da se zna ko je gazda...i tako.
mene bi isto tako motivisalo da mi se za svaki ispit nudi odredjena suma. medjutim, meni se tih 100-tinjak maraka nudi ako dadnem, ne jedan ispit, vec citav uslov, pa mi je to nekako glupavo. za svaki ispit stotka...kakav dop, nikakve hemikalije mi ne bi bile potrebne. natjerao bi se ja vec i bez toga.

Citiraj:
pocnem uciti baram mjesec dana prije roka i to prvi dan pet stranica, sljedeci sest, zatim sedam.... i tako dok ne dodjem do 20-25 stranica na dan. Onda smanjujem, opet jednu po jednu... Tako mi treba oko mjesec dana da pristojno spremim prosjecan ispit od 500-600 stranica.

ovo mi djeluje kao dobar plan...samo sto ja nemam mjesec, vec 5 dana do ispita :wink:

eh, opet se ja raspisah. ode sad popit ovu guaranu koja me ceka u frizideru pa lagano na posao. i moji su mi opasno krenuli zamjerati zbog prevelikog konzumiranja ovih napitaka, jer su mi prekjuce pored kreveta nasli kesu punu praznih konzervi. sad ‘oce da me salju na neke preglede, jer su uvjereni da sam si time ozbiljno narusio zdravlje. mozda i jesam, ali ko zna...cinjenica je da djeluje i ne pada mi na pamet da prestanem s tim.

pozdrav! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2004, 19:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Hari_Haler je napisao:
Takva situacija bi se vjerovatno otegla i do danasnjih dana da stari nije pronasao izuzetan nacin za motivaciju lijenog sina – svaki polozen ispit se placa i to – (.8) donosi 100 maraka, (9) 200 a (10) 350 maraka !...

:o fakin anbilivabl :o ...hahaha...puno ye8ena motivacija...

uf...da hotje i mene neko tako da motivishe...ovako mogu biti sretna&zadovoljna shto ce mi stara platiti upis na 3. jer sam na samofinansiranju...

zhivi bili :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2004, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SiCkNeSS je napisao:
ekonomisti su svakoj zemlji potrebni, te mi vjerovatno nece biti tesko naci neki normalno placen posao kad zavrshim s ovim. ne znam, on je dovoljno kompetentan da pricha o tome, jer je i sam postigao zavidan uspjeh u poslu kojim se trenutno bavi, a koji je usko povezan sa ekonomijom.

ekonomisti su i prijeko potrebni ovom drustvu, privreda stoji, red bi bio da se neko oko toga potrudi malo.
Samo glavni problem je sto mladi ljudi tesko mogu da dodju do izrazaja od starijih koji su se pozicionirali.
Posto imam prijatelje (njih 4-5 koji )su apsolventi na ekonomiji i vec grebu gdje bi mogli konkurisati.... :wink:
Ali gorka istina je ....mozes tamo uspjeti gdje imash VEZU da te neko pogura :x
A tako je danas sa svim zaposlenjima u svim profilima u 99 % slucajeva.

Citiraj:
posebno me sad demoralisala cinjenica da brojeve indeksa iznad 200 obara nenormalno, dok ove bolje plasirane pusta ko od sale,

kennot belivit :o :o
do sada nisam cula za predrasude ovog tipa... :o :o

Citiraj:
tako da ovakvi izlasci uopste ne bi imali smisla. pricaju oni, ali polako shvataju da govore zidu, pa su se za divno cudo malo i smirili u zadnje vrijeme.

hehheh ne znam da li imash rodjake ili nesto slicno gdje se mozesh 'uvaliti' na par dana...
to je jako dobro za punjenje baterija, promijenish sredinu i josh ako je tamo mir i tishina i imash svoju sobu, a niko ne zna broj telefona gdje si to je za ucenje divota 8) a starci te se pozele :lol:

Citiraj:
sad ‘oce da me salju na neke preglede, jer su uvjereni da sam si time ozbiljno narusio zdravlje. mozda i jesam, ali ko zna...cinjenica je da djeluje i ne pada mi na pamet da prestanem s tim.

guaranom? ma jok 8)

pozdrav i sretno siki :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]