kao prvo, pozdrav za harija koji nikako da dovrsi zapoceto o onoj ustanovi za odvikavanje od narkotika ili kako se to vec zove. ajde de, sasuci rukave i privedi ono kraju, svi mi koji smo pratili ono ‘ocemo cuti sta je bilo. mada iz ovoga ovde procitanog proistice da je sve dobro zavrsilo...ako je to uopste i zavrsilo, jer reko si vec da to nikad ne zavrsava.
no dobro, da predjemo na stvar.
sto se tice mene i izbora mog buduceg zanimanja, te dirigovanja matorih po tom pitanju, moram priznati da sam navikao na takve stvari. mozda ja jos smatram da sam pogrijesio, ali vjerovatno ce stvari vremenom doci na svoje. moj stari vjerovatno zna sta radi, jer kako kaze, ekonomisti su svakoj zemlji potrebni, te mi vjerovatno nece biti tesko naci neki normalno placen posao kad zavrshim s ovim. ne znam, on je dovoljno kompetentan da pricha o tome, jer je i sam postigao zavidan uspjeh u poslu kojim se trenutno bavi, a koji je usko povezan sa ekonomijom. i ja bi volio nesto uraditi po tom pitanju, ako ne ko on, onda bar priblizno njemu...e sad, da li cu ja voljeti to cime se bavim, to je vec druga stvar. uostalom, koliko ljudi kod nas uopste radi ono sto voli? radis ono sta ti se nudi, ili bilo sta sto nadjes. bitno je ono sto dolazi na kraju toga, a to su pare, profit. mozda u nekim iole razvijenijim zemljama imas izbora, ali kod nas je stanje ovakvo kakvo jeste i na nama je da se prilagodjavamo.
Citiraj:
Citiraj:
SiCkNeSS je napisao/la:
heh, hvala josh jednom ljudi na odgovorima. ipak, odlucio sam uzeti jos jednu knjigu uciti...
od viska ne boli glava
boli, boli, itekako boli...

vjeruj mi, ni sam ne znam zasto sam uzeo josh nesto, jer ovo sad me ubija. posebno me sad demoralisala cinjenica da brojeve indeksa iznad 200 obara nenormalno, dok ove bolje plasirane pusta ko od sale, nudeci im unaprijed sedmice i osmice...ako oce za vishe, onda treba da kaze nekih par recenica, a ako nece, imaju unaprijed zagarantovane te neke sedmice. ja sam inace medju ovim potcinjenim. kakvi su to kriteriji majku mu?
Citiraj:
mislim da sickness definitivno treba dobiti neku "forumsku diplomu" a do tad uci sickness,uci
ma nema potrebe za bilo kakvim diplomama, mislim da bi jedna sestica u indeksu bila sasvim dovoljna...ne trazim mnogo, zar ne?
hari, mislim da kad bi ja izashao na par dana, citav grad bi bio podignut na noge

nisam ja sposoban za takvo nesto...a na prdenje nad glavom vec sam navikao, tako da ovakvi izlasci uopste ne bi imali smisla. pricaju oni, ali polako shvataju da govore zidu, pa su se za divno cudo malo i smirili u zadnje vrijeme. ignorisanje je pokazalo najbolje rezultate, al nesto sumnjam da ce to dugo potrajati...tanke zivce oni imaju.
goveda i ovce koje spominjes i meni uglavnom sljeduju po njihovoj prichi. al ajd, tjesim se tim da to ne predstavlja neki napor...sjedis na kamicku citav dan citajuci novine, a ovce ce se vec same snaci. tu i tamo udaris neku stapom, tek da se zna ko je gazda...i tako.
mene bi isto tako motivisalo da mi se za svaki ispit nudi odredjena suma. medjutim, meni se tih 100-tinjak maraka nudi ako dadnem, ne jedan ispit, vec
citav uslov, pa mi je to nekako glupavo. za svaki ispit stotka...kakav dop, nikakve hemikalije mi ne bi bile potrebne. natjerao bi se ja vec i bez toga.
Citiraj:
pocnem uciti baram mjesec dana prije roka i to prvi dan pet stranica, sljedeci sest, zatim sedam.... i tako dok ne dodjem do 20-25 stranica na dan. Onda smanjujem, opet jednu po jednu... Tako mi treba oko mjesec dana da pristojno spremim prosjecan ispit od 500-600 stranica.
ovo mi djeluje kao dobar plan...samo sto ja nemam mjesec, vec 5 dana do ispita
eh, opet se ja raspisah. ode sad popit ovu guaranu koja me ceka u frizideru pa lagano na posao. i moji su mi opasno krenuli zamjerati zbog prevelikog konzumiranja ovih napitaka, jer su mi prekjuce pored kreveta nasli kesu punu praznih konzervi. sad ‘oce da me salju na neke preglede, jer su uvjereni da sam si time ozbiljno narusio zdravlje. mozda i jesam, ali ko zna...cinjenica je da djeluje i ne pada mi na pamet da prestanem s tim.
pozdrav!