banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2010, 13:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
PRIVATNI FAKULTETI SU SAMOZVANI FAKULTETI !
To za mene nisu fakulteti nego privatne firme koje same izdaju papire na kojima pise diploma !

BLC koledz je posebno smjesan ! Tamo niko nije propao ispit nikada ! Smjesno !
Sigurno ce doci vrijeme kada ce se oni gasiti sami od sebe jer je sve njihovo navodno obrazovanje mozete na kraju pomnoziti sa NULOM (0)

(Privatni fakultet + znanje) x 0 = .....

Rezultat mozete sami izracunati !

Ne priznajem privatne fakultete !!!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 13:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
heheheh....ja sam zivi dokaz da jeste propao.....zato ne laprdaj.....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
dolomit je napisao:
heheheh....ja sam zivi dokaz da jeste propao.....zato ne laprdaj.....

Hajde bas me interesuje sta je to sto vas tjera na privatne fakultete? Kao prvo nepriznati su. Kao drugo kostaju. Kao trece slabo se znanje stice. Kao cetvrto, neugledni su, kad bi mene neko pitao bilo bi me sramota reci da studiram na privatnom fakultetu posto svi smatraju da je to gore od osnovne skole. Pa me zanima bas iz prve ruke sta vas tjera da ste upisali privatni fakultet osim ako nije diploma preko noci koja nigdje ne vazi i sluzi samo da se objesi na zid, koju si mogao i sam na racunaru izraditi? :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
jellyfish je napisao:

Hajde bas me interesuje sta je to sto vas tjera na privatne fakultete? Kao prvo nepriznati su. Kao drugo kostaju. Kao trece slabo se znanje stice. Kao cetvrto, neugledni su,

replika Milic :lol:
dakle, kao prvo priznati su, kao drugo drzavni fakultet takodje kosta, kao trece "znanje" koje se "stice" nije nista bolje ni slabije od istog na drzavnom faxu, kao cetvrto mozda tebi
:P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
BSE je napisao:
jellyfish je napisao:

Hajde bas me interesuje sta je to sto vas tjera na privatne fakultete? Kao prvo nepriznati su. Kao drugo kostaju. Kao trece slabo se znanje stice. Kao cetvrto, neugledni su,

replika Milic :lol:
dakle, kao prvo priznati su, kao drugo drzavni fakultet takodje kosta, kao trece "znanje" koje se "stice" nije nista bolje ni slabije od istog na drzavnom faxu, kao cetvrto mozda tebi
:P

BSE, i paklo orbita i batmobil takođe koštaju, samo različito, a i na jedno i na drugo se može zbariti treba, bitno je imati priču...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 18:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
Samo ne nasjedajte na te hvalospjeve o privatnim fakultetima!
Oni ce sami sebe ponistiti na kraju !

Doci ce vec neko pametan koji ce jednim potezom sve privatne fakultete proglasiti nistavnim jer je to NEMINOVNOST !!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:

BSE, i paklo orbita i batmobil takođe koštaju, samo različito, a i na jedno i na drugo se može zbariti treba, bitno je imati priču...

bingo! :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
jebiga, 80% cura pada na batmobil.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 11:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Problem privatnih fakulteta i skola kod nas lezi u cinjenici da su uglavnom nastali kao rezultat zelje profesora i asistenata drzavnih fakulteta da ostvare dodatni prihod.
Kao takvi, za osnovni cilj nemaju prenos nekakvih posebnih znanja nego profit. Posto je tesko privuci potencijalnog studenta koji treba da plati godinu par hiljada eura, a da mu se pritom sustinski ne nudi nista posebno u obrazovnom smislu, posebno ako se uzme u obzir da je u kratkom vremenu izniklo zilion privatnih skola i fakulteta, onda se ide na obaranje kriterijuma. Vecinu studenata privlaci ideja da dobiju diplomu sa sto manje "znoja".
Ne kazem da nije moguce steci odredjena znanja na privatnim fakultetima, ko zeli nesto da nauci, naucice bez obzira na tip obrazovne ustanove u koju je upisan, ali posto je u prirodi vecine studenata teznja da se sve odradi sa sto manje muke, najveci broj ljudi izlazi sa privatnih fakulteta sa zaista mizernim obrazovanjem.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
pelikan je napisao:
PRIVATNI FAKULTETI SU SAMOZVANI FAKULTETI !
To za mene nisu fakulteti nego privatne firme koje same izdaju papire na kojima pise diploma !

BLC koledz je posebno smjesan ! Tamo niko nije propao ispit nikada ! Smjesno !
Sigurno ce doci vrijeme kada ce se oni gasiti sami od sebe jer je sve njihovo navodno obrazovanje mozete na kraju pomnoziti sa NULOM (0)

(Privatni fakultet + znanje) x 0 = .....

Rezultat mozete sami izracunati !

Ne priznajem privatne fakultete !!!

Vise studenata padne na stepenicama nego na ispitu :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
a ljubim te vi na drzavnim fakultetima pucate od znanja...i sta kad se zaposlite???? vi odma sve znate??? e moji rizani ...gdje god dodjete taj fakultet mozete okaciti macku o rep jer svaki posao mora da se uci...bilo da se zaposlite u banci, elktroprenosu, opsitini ili ministarstvu....zato diplomu je dobro imati...a posao ...SE UCI!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:13 
Pripravnik
Pripravnik

Naravno da se posao uci...samo to nema apsolutno nikakve veze sa cinjenicom da ljudi sa privatnih fakulteta generalno izlaze sa nizim nivoom znanja u odnosu na one koji su zavrsili drzavni fakultet. Takodje, iako se posao uci, pozeljno je da neko ko se npr. zaposljava kao projektant visokonaponskih mreza ima diplomu elektrotehnickog fakulteta jer je pretpostavka da ce on taj posao ipak brze nauciti od nekoga sa diplomom poslasticara...
Sto se tice tih primjera radnih mjesta koje si naveo, dakle opstina i ministarstvo, nisu ni najmanje ilustrativni, jer zaposljavanje na takvim pozicijama nema nikakve veze sa diplomom, kvalifikacijama ili znanjem vec sa partijskom ili rodnom linijom. U nasoj zemlji, za takve poslove, nikakve druge kvalifikacije ti nisu potrebne.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
Naravno da se posao uci...samo to nema apsolutno nikakve veze sa cinjenicom da ljudi sa privatnih fakulteta generalno izlaze sa nizim nivoom znanja u odnosu na one koji su zavrsili drzavni fakultet.

denial phase sto b` rek`o Ceh, Svabo, Englez

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
buzz je napisao:
Naravno da se posao uci...samo to nema apsolutno nikakve veze sa cinjenicom da ljudi sa privatnih fakulteta generalno izlaze sa nizim nivoom znanja u odnosu na one koji su zavrsili drzavni fakultet.

denial phase sto b` rek`o Ceh, Svabo, Englez

Hmm...da.
Jedino sto bi Englez tu frazu upotrijebio u nekom kontekstu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Imam nekoliko prijatelja koji su završili privatne fakultete, dok sam ja završio državni i uvijek izbjegavamo priču državni vs. privatni fakultet da se oni ne bi izvlačili, a ja sramotio u njihovo ime dok ih slušam...jbg svaki cigo svoga konja hvali...

Razmišljao sam i ja da upišem neki master na privatnom fakultetu, ali čekam dok mi izađe kredit... pitaću dekana da mi bude žirant, pristaće on sigurno... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 18:26 
Pripravnik
Pripravnik

dzabaleban je napisao:
Imam nekoliko prijatelja koji su završili privatne fakultete, dok sam ja završio državni i uvijek izbjegavamo priču državni vs. privatni fakultet da se oni ne bi izvlačili, a ja sramotio u njihovo ime dok ih slušam...jbg svaki cigo svoga konja hvali...

Ma moze cigo da hvali sta god hoce.
Ja takodje poznajem solidnu gomilu ljudi koji su zavrsili privatne fakultete...i svi, apsolutno svi imaju istu pricu. Upisali su drzavni fakultet, tamo su polozili jedan ili nijedan ispit, neko mozda cak dao i uslov za drugu godinu i to je to. Nakon 3 godine takve za.ebancije, prelaze na privatni fakultet koji zavrsavaju u rekordnom roku. E sad mi mozemo da laprdamo da je to zahvaljujuci specificnom naprednom studentski orijentisanom sistemu koji je uspostavljen na privatnim fakultetima, ali to i jeste samo laprdanje. Cinjenica je da su kriterijumi neuporedivo nizi, a selekcija predmeta na pojedinim fakultetima vise nego smjesna. Tako je i moguce da neko na BK, FAMUS-u, FABUS-u i slicnim samostalnim trgovinskim radnjama studira nesto sto se zove bankarstvo i finansije, a nije uopste ni cuo da postoje discipline kao sto su mikro i makro ekonomija.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 13:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
buzz je napisao:
Ma moze cigo da hvali sta god hoce.
Ja takodje poznajem solidnu gomilu ljudi koji su zavrsili privatne fakultete...i svi, apsolutno svi imaju istu pricu. Upisali su drzavni fakultet, tamo su polozili jedan ili nijedan ispit, neko mozda cak dao i uslov za drugu godinu i to je to. Nakon 3 godine takve za.ebancije, prelaze na privatni fakultet koji zavrsavaju u rekordnom roku. E sad mi mozemo da laprdamo da je to zahvaljujuci specificnom naprednom studentski orijentisanom sistemu koji je uspostavljen na privatnim fakultetima, ali to i jeste samo laprdanje. Cinjenica je da su kriterijumi neuporedivo nizi, a selekcija predmeta na pojedinim fakultetima vise nego smjesna. Tako je i moguce da neko na BK, FAMUS-u, FABUS-u i slicnim samostalnim trgovinskim radnjama studira nesto sto se zove bankarstvo i finansije, a nije uopste ni cuo da postoje discipline kao sto su mikro i makro ekonomija.

Znam ih najmanje desetak.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2007, 20:11
Zašto neki iznose ovdje tvrdnje za koje baš znaju da nisu tačne - jel' to neki mentalni sado-mazo ili sl, ne razumijem? Isto tako, kakve veze ima znanje s bilo kojim fakultetom, pogotovo kod nas? Pa pogledajte gdje smo i kakvi smo i dokle smo dogurali i koliko smo pametni bili u posljednjih tridesetak godina, svi u prečniku od 1000 km! Konačno, što su vam ti privatni fakulteti toliki problem? Neki očito imaju lični problem s njima kad ih toliko "veličaju"? U čemu je problem, zaista bih volio da mi neko to pojasni...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:02 
Pripravnik
Pripravnik

Nije problem u privatnim fakultetima kao takvima, nego u nacinu na koji oni funkcionisu kod nas - ne kao obrazovne ustanove, vec kao prodavnice diploma.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Feb 2007, 23:02
buzz je napisao:
Nije problem u privatnim fakultetima kao takvima, nego u nacinu na koji oni funkcionisu kod nas - ne kao obrazovne ustanove, vec kao prodavnice diploma.

Pa sve u privatnom vlasništvu tako funkcioniše. Privatne ordinacije, privatne prodavnice, privatne građevinske firme. Zar vi mislite da je vlasniku privatne apoteke ili klinike stalo do našeg zdravlja? Da je privatnom butiku stalo da nam proda visokokvalitetan proizvod za male pare, a gradjevinskoj firmi stan? Da privatni restoran mari što cemo nas za šest mejseci puknut neki botulizam ili slično i da nikad pojma nećemo imati gdje nas je to i šta zadesilo? Znanje se ne može ni kupiti niti prodati, samo može diploma. Jeste, sa državnih fakulteta izlaze idi*ti koji su diplome dobili džabe, uz malo malo više maltretiranja, a sa privatnih idi*ti koji su platili diplome i dobli ih uz malo manje maltretiranja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]