gimnazijalaz je napisao:
Zavrsna sam godina u gimnaziji i dosad sam prolazio 3....pa me zanima da li postoji ikakva sansa da upadnem na arhitekturu....jel zna mozda neko koliko otprilike treba bodova da se upises.....posto znam da je velika guzva....pa mi je sad bezze da spremam to ako vec nema sanse da upadnem....unaprijed hvala....

Ajoj, dragi gimnazijalce.... u Banjaluci na Birou za zaposljavanje vec ima oko 70 nezaposlenih mladih arhitekata.... a medju njima su najbolji studenti. Mani se arhitekture, ako zelis da radis i zivis u Banjaluci, osim ako imas nekoga u inostranstvu gdje bi mogao da zaista gradis karijeru. Stanje sto se tice arhitekture, kod nas, je blago receno , katastrofalno. A o platama da i ne govorim. Vecu platu ima prodavacica u Mangu.
budjav_lebac je napisao:
Balerina je napisao:
Ja nažalost nisam imale sreće pa sam upala. Imala sam jako dobar prosjek i duuuugooo, duuugooo sam se pripremala.
Naravno da prosjek ne znači ništa, jer je većina mojih drugova i drugarica, koji su bili slabiji od mene u Gimnaziji ranije diplomirala

nazalost ovo je ziva istina na svim fakultetima, zasto se to dogadja nikad mi nije bilo jasno

puskice rade svoje, cast izuzecima... a asistentima i nije stalo do strogoce, vec da sto prije odsljakaju svoj radni dan...
Citiraj:
Kada sam rekao kolegama sa fakulteta da sam projektovao i stalu za krave...smijali su se.
da, ferdinand svaka cast... sve neka gospoda, a u stvari takvi najmanje znanja imaju...pravi projektant nikad ne bi omalovazavao projektovanje poljoprivrednih objekata... dok smo imali razvijenu poljoprivredu, bili smo bogato drustvo... uostalom, ko se zadnji smije, najsladje se smije... bice oni sretni ako budu mogli da osmisle ugradni plakar u necijem stanu!!!!
le_papillon je napisao:
Bogami, kako danas čujem, treba pet godina do licence. :/
da, treba pet godina do licence, ali ne samo to, vec i isprojektovana odredjena kvadratura odredjenih namjena... ne mozes dobiti licencu ako si 5 godina radio samo seme stolarije a nisi nista projektovao.