banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sa privatnog dodiploskog na državni postdiplomski?
Da, treba ja sam student državnog fakulteta 28%  28%  [ 11 ]
Da, treba ja sam student privatnog fakulteta 13%  13%  [ 5 ]
Ne treba ja sam student državnog fakulteta 45%  45%  [ 18 ]
Ne treba ja sam student privatnog fakulteta 5%  5%  [ 2 ]
Ne znam 10%  10%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 40
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2009, 07:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
tensSa je napisao:
Sh'a je mishevi, dje su vam argumenti...... :D :D :D

Izvinjavam se, skocio mi secer, jeo slatko poslije dugo vremena....

pojela im maca :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
veca_vestica je napisao:
E ko oce da uci taj ce uciti bilo da studira na drzavnom ili na privatnom fakultetu.

I taj sto hoce da uci sasvim slucajno upisuje faklultet na kojem se ne mora bas puno uciti. :D
veca_vestica je napisao:
E ko oce da uci taj ce uciti bilo da studira na drzavnom ili na privatnom fakultetu. Poenta je u ovome, ko ne voli da uci taj ce za godinu na drzavnom dati nijedan, jedan ili dva ispita, na privatnom ce postici bolji rezultat. Zasto? Pa zato sto je kriterijum drugaciji, zbog velike najezde fakulteta, da bi imali dobru reputaciju (u smislu, e tamo te niko ne handri) = vise studenata = vise novaca...uglavnom se smatra da ako znate osnovu imate uslove da idete dalje.
Onaj ko hoce da uci i zaista uci radi sebe a ne radi polaganja ispita i ocjene, taj moze da sazna nove stvari i na drzavnom i na privatnom. Neki klikeras ce se uvijek interesovati da sazna nesto vise sto nije predvidjeno programom za odredjeni kurs...zbog toga je glupavo raspravljati uopste o tome. Klikerasa ima i na privatnim i na drzavnim fakultetima, isto tako ima veliki broj onih koji zapravo uce da bi polozili ispite...zbog toga BSE i pominje one sluzbe gdje ima zaposlenih koji ne znaju svoj posao. Diploma, ova ili ona zapravo nije mjerilo znanja...
Istina je da se generalizuje, pa se kaze da ovi sa privatnih ne uce nista...i ja znam primjere, gdje djevojka na jednom privatnom fakultetu priprema puskice da bi polozila racunare, tipa da nabroji PC komponente, sta spada u periferije i slicno. Gledajuci ovaj primjer sigurno se moze zakljuciti nesto o njenom (ne)znanju. Isto tako, znam lika koji radi godinama pa je upisao privatni fakultet da dobije papiric, i on je napredovao ali u nekom drugom smislu, prosirio se tamo gdje mu je bilo potrebno. Naravno da on i ova djevojka ne mogu da se porede, a oboje su polagali iste predmete. I znam more ljudi koji su izasli zbunjeni sa drzavnih fakulteta, nesvjesni zapravo, sta oni znaju.

Prvo. Znanja koja ti ljudi sticu na poslu i na kursevima nemaju veze sa fakultetima pa samim tim i sa temom.
Drguo. Ovde se govori o ljudima koji hoce da upisu postdiplomse studije. Znaci, zele da budu magistri i doktori nauka, naucni radnici. Kakvi su to naucni radnici koji su zavrsili fakultet na kojem se ne mora uciti? To sto na privatnom fakultetu, mozda, neko uci za sebe a ne za ocjenu ne moze ispraviti cinjenicu da se tamo ne mora bas toliko uciti. Ako bi gledali tu logiku onda bi mogli da ukinemo sve ispite na fakultetima, jer zaboga, ljudi uce zbog sebe a ne zbog ocjena. :) A poznajuci nas mentalitet, tj. mentalitet covjeka uopste, zdrava je logika (ne generaliziranje) predpostaviti da neko nece uciti ako mu to nije potrebno da polozi ispit. Ako postoji par entuzijasta koji uce uprkos tome, to ne moze da promjeni opstu sliku o nacinu studiranja na tim fakultetima, a ta slika je da se tamo daleko manje uci nego na drzavnim fakultetima.

Studentima sa privatnih fakulteta ne bi trebalo dozvoliti da upisuju postdiplomske studije sve dok se ti fakulteti ne podju truditi da primoraju te studente da uce. Jedan sistem se ne moze zasnivati na maksimalnom povjerenju u dobru volju ljudi koji ce uciti zbog svoje strucnosti, jer su ti ljudi u veeeeeelikoj manjini.
I jos mislim da bi privatnim fakultetima trebalo jos sto sta zabraniti ali je to druga tema.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Nesto kontam, da nije korisnik promjenio nick u Besparica? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
@Besparica: Pa napisao si isto sto i ja, na drugaciji nacin...Nije situacija samo na privatnom da neko uci samo za sebe, ima toga i na drzavnom. Ako cemo biti realni, samo mali procenat ljudi zapravo uci da bi nesto naucio, uglavnom uci da otalja ispit.
Zbog ocjena - vani ispiti na postdiplomskim studijima se ocjenjuju sa polozio ili nije prosao, nema ocjena, ne znam kako je ovdje.

Nazalost, i drzavni sistem u koji se svi kunu je u dobroj mjeri zasnovan upravno na povjerenju, povjerenju da ce ucenici, studenti da nauce oblasti, da nece da prepisuju, da se nece sluziti raznoraznim metodama. Novi sistem koji je uveden, na "fin" nacin "priblizava" drzavne fakultete privatnim. Osjeti se, znatno "zatupljivanje". Zalosno, ali istinito!

Postoji jedna stvar, ukoliko privatni fakultet ima svoj nastavak, mislim na postdiplomske studije, neko ko je zavrsio taj fakultet nece ni razmisljati o upisu na drzavni. Imam par poznanika koji su upravo posli ovom stazom.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne kune se niko u drzavne fakultete, ali je cinjenica da mi nemamo bolje. I drzavni fakulteti su daleko, daleko od savrsenstva i postoji puno stvari koje bi se trebale promjeniti, ali to je malo komplikovanija tema.
Sto se tice privatnih fakulteta, stvar je toliko jednostavna da ne mogu da vjerujem da uopse postoji rasprava oko toga. Stvar je jednostavana. Privatni fakulteti se mogu zavrsiti bez ucenja. Kako ljudi previdjaju ovu kljucnu cinjenicu? Svaka druga rasprava u odnosu na ovo je beznacajna.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 17:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ministarstvo im je dalo dozvolu za rad, gotovo svi imaju licencirane programe, a neki će možda biti i "akreditovani po Bolonji" (šta god to značilo :wink: ).
Znači, legalno posluju, legalno upisuju studente (većina).

Moraće ih kad-tad pustiti na postdiplomske na javne fakultete, htjeli mi to ili ne (možda se stvarno radi o diskriminaciji).
Možda bi javni fakulteti trebali onda uvesti drukčije upisne kriterije za one sa privatnih (npr. ograničiti broj onih koji će biti upisani, a koji dolaze sa privatnih fakulteta ili uvesti drugačiji sistem "bodovanja" prilikom upisa za studente privatnih fakulteta itd.).

Neka ih puste, pa da vidimo koliko će ih završiti u roku (i da li će uopšte završiti) i koji će prosjek imati :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 22:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Ministarstvo im je dalo dozvolu za rad, gotovo svi imaju licencirane programe, a neki će možda biti i "akreditovani po Bolonji" (šta god to značilo :wink: ).
Znači, legalno posluju, legalno upisuju studente (većina).

Moraće ih kad-tad pustiti na postdiplomske na javne fakultete, htjeli mi to ili ne (možda se stvarno radi o diskriminaciji).
Možda bi javni fakulteti trebali onda uvesti drukčije upisne kriterije za one sa privatnih (npr. ograničiti broj onih koji će biti upisani, a koji dolaze sa privatnih fakulteta ili uvesti drugačiji sistem "bodovanja" prilikom upisa za studente privatnih fakulteta itd.).

Neka ih puste, pa da vidimo koliko će ih završiti u roku (i da li će uopšte završiti) i koji će prosjek imati :wink:

X

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2009, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajmo pustiti ljude bez srednje skole na fakultete i na postdiplomske da vidimo kako ce proci! :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2009, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa, što ne bi mogli upisati?! To jest diskriminacija.... Pa i za srednju sad nema prijemnog, upisuju se svi svuda... Al brzo se iščisti kad se vidi da neko nije za nešto... Nek pruže ljudima šansu, neki će otpasti, neki će završit i to je to.... Ko hoće da ide linijom manjeg otpora i bude na pimu, neka ga. Ako onda na ekonomiji završi postdiplomski, opet dobro. Al većina tih s pima upisuje pd na tom istom pimu.... Al ne vidim zašto ih ne bi pustili da pokušaju i na državnom....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Pa, što ne bi mogli upisati?! To jest diskriminacija.... Pa i za srednju sad nema prijemnog, upisuju se svi svuda... Al brzo se iščisti kad se vidi da neko nije za nešto... Nek pruže ljudima šansu, neki će otpasti, neki će završit i to je to.... Ko hoće da ide linijom manjeg otpora i bude na pimu, neka ga. Ako onda na ekonomiji završi postdiplomski, opet dobro. Al većina tih s pima upisuje pd na tom istom pimu.... Al ne vidim zašto ih ne bi pustili da pokušaju i na državnom....

Pa pokusavaju na drzavnom jer na taj nacin zele da daju neki kredibilitet svojoj prevarantskoj diplomi.
Nije diskriminacija, jer jednostavno nisu zasluzili da im se dozvoli upis na postdiplomske studije na drzavnim fakultetima. I kada vec pominjes diskriminaciju, ne bi li to bilo diskriminirajuce prema ljudima koji su proveli godine ucececi na drzavnim fakultetima, za razliku od ovih koji su se zajebavali na privatnim?

EiLeen je napisao:
Pa i za srednju sad nema prijemnog, upisuju se svi svuda...

Iako ovo poredjenje nije bas na mjestu...
Cak i za srednju skolu postoje uslovi za upis. Osnovna skola, prosjek ocjena iz osnovne...
A ta djeca sigurno nisu ocjenjivana na osnovu godisnjih skolarina koja se krecu od 3.000 do 6.000 KM (ili mozda vise). :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:

Tačno EiLeen.
Oni koji idu linijom manjeg otpora ostaće na privatnim fakultetima...
A oni koji žele nešto više - nek' im se omogući nastavak studiranja na državnim fakultetima (ali uz drugačije uslove upisa).

Ali, da se ne desi "ona" situacija. Neki ovdje pišu kako se na privatnim fakultetima ne uči, a da onda takvi likovi, koji dolaze sa fakulteta na kojima se ne uči i koji nemaju sposobnost za učenje, onda završe postdiplomski na "državnom" fakultetu. :wink:
Jer, iako nama to zvuči kao podatak iz Riplijevog "Vjerovali ili ne", i na privatnim fakultetima ima onih koji uče...
Ako svaki upiše par stotina studenata sigurno će među njima biti bar nekoliko onih (ili čak desetine) koji imaju kapacitet za "dalje"...

Uostalom, koliko na našim fakultetima ima onih koji su završili studije u "Prištini", Kragujevcu...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Tačno EiLeen.
Oni koji idu linijom manjeg otpora ostaće na privatnim fakultetima...
A oni koji žele nešto više - nek' im se omogući nastavak studiranja na državnim fakultetima (ali uz drugačije uslove upisa).

Ali, da se ne desi "ona" situacija. Neki ovdje pišu kako se na privatnim fakultetima ne uči, a da onda takvi likovi, koji dolaze sa fakulteta na kojima se ne uči i koji nemaju sposobnost za učenje, onda završe postdiplomski na "državnom" fakultetu. :wink:
Jer, iako nama to zvuči kao podatak iz Riplijevog "Vjerovali ili ne", i na privatnim fakultetima ima onih koji uče...
Ako svaki upiše par stotina studenata sigurno će među njima biti bar nekoliko onih (ili čak desetine) koji imaju kapacitet za "dalje"...

Uostalom, koliko na našim fakultetima ima onih koji su završili studije u "Prištini", Kragujevcu...

Pa nije tacno. Da su ti neki zeleli vise upisali bi pravi fakultet. Poenta ovog upisa je da bi se dao neki kredibilitet njihovim prevarantskim diplomama, kao sto sam vec napisao (a sto si ti namjerno izignorisao). Uostalom, mnogo je lakse uciti godinu, dvije nego pet, sest godina. :)
Posto si izgnorisao i jos neke stvari za koje sam se potrudio da objasnim, ne bi bilo lose da ih ponovim:
Besparica je napisao:
To sto na privatnom fakultetu, mozda, neko uci za sebe a ne za ocjenu ne moze ispraviti cinjenicu da se tamo ne mora bas toliko uciti. Ako bi gledali tu logiku onda bi mogli da ukinemo sve ispite na fakultetima, jer zaboga, ljudi uce zbog sebe a ne zbog ocjena. :) A poznajuci nas mentalitet, tj. mentalitet covjeka uopste, zdrava je logika (ne generaliziranje) predpostaviti da neko nece uciti ako mu to nije potrebno da polozi ispit. Ako postoji par entuzijasta koji uce uprkos tome, to ne moze da promjeni opstu sliku o nacinu studiranja na tim fakultetima, a ta slika je da se tamo daleko manje uci nego na drzavnim fakultetima.

Studentima sa privatnih fakulteta ne bi trebalo dozvoliti da upisuju postdiplomske studije sve dok se ti fakulteti ne podju truditi da primoraju te studente da uce. Jedan sistem se ne moze zasnivati na maksimalnom povjerenju u dobru volju ljudi koji ce uciti zbog svoje strucnosti, jer su ti ljudi u veeeeeelikoj manjini.
I jos mislim da bi privatnim fakultetima trebalo jos sto sta zabraniti ali je to druga tema.

I jos u vezi ovih iz Pristine i Kragujevca. To sto su se neki prevaranti ubacili na drzavne fakultete ne znaci da bi se i ostalim prevarantima trebala sirom otvoriti vrata. Rjesenje za to bi bilo da se i oni izbace sa fakulteta a ne da se primaju nove varalice.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 17:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
I jos u vezi ovih iz Pristine i Kragujevca. To sto su se neki prevaranti ubacili na drzavne fakultete ne znaci da bi se i ostalim prevarantima trebala sirom otvoriti vrata. Rjesenje za to bi bilo da se i oni izbace sa fakulteta a ne da se primaju nove varalice.

Pa kada bi poizbacivali one kojima na diplomi stoji: "Priština", Kragujevac, Subotica, Rijeka, Split...
ostali bi bez po' kadra na državnim fakultetima :lol:

A inostranstvo (oni van ex Yu). Vidim dolaze likovi u BL sa diplomama iz inostranstva. Nostrifikuju ih.
Šta bi trebalo?
Da li bi i njima zabraniti postdiplomske? (Nije svaki univerzitet Sorbonne :wink: )

A oni sa "lakših" državnih odsjeka i fakulteta - gdje se "napucava" prosjek ocjena. Npr. učiteljski.
Da li bi i njima trebalo zabraniti postdiplomske?

Znači - samo oni koji su završili javni (tj. državni) i to "teži" :wink: u BL mogu da nastave postdiplomske u BL!
Smiješno.

I šta ćemo napraviti kada svima ostalima zabrane postdiplomske studije?
Bolji univerzitet?
:lol:

Budimo realni. Koliko se na našim fakultetima (i privatnim i javnim) podstiče naučni rad, pogotovo na postdiplomskim studijama?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
A inostranstvo (oni van ex Yu). Vidim dolaze likovi u BL sa diplomama iz inostranstva. Nostrifikuju ih.
Šta bi trebalo?
Da li bi i njima zabraniti postdiplomske? (Nije svaki univerzitet Sorbonne :wink: )

A oni sa "lakših" državnih odsjeka i fakulteta - gdje se "napucava" prosjek ocjena. Npr. učiteljski.

Zasto njih poredis sa nasim privatnim fakultetima? Kakve oni veze imaju sa nasim privatnicima. Treba li ili ne treba zabraniti zavisi od fakulteta do fakulteta. Ako su ovakvi kao nasi privatni naravno da treba zabraniti. Mada cisto sumljam da se u kulturnom svjetu to moze raditi na ovakav bezskrupulozan nacin kao kod nas. Nije svaki fakultet u inostranstvu Sorbone ali sigurno nije ni Apeiron.
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

Pa cak i na tim laksim smjerovima se vise uci i vise se trazi nego na privatnim fakultetima. I oni ce da upisu postdiplomski na fakultetu koji su zavrsili. U cemu je problem?
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Znači - samo oni koji su završili javni (tj. državni) i to "teži" :wink: u BL mogu da nastave postdiplomske u BL!
Smiješno.

Pa nije smjesno ako se uzme u obzir kakvi su domaci privatni fakulteti. Meni je npr. mnogo smjesnije da neko ko je zavrsio Apeiron ili nesto slicno upisuje postdiplomski sdudi.
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
I šta ćemo napraviti kada svima ostalima zabrane postdiplomske studije?
Bolji univerzitet?
:lol:

Pa LOL sigurno necemo napraviti bolji univerzitet primajuci privatnike na njega.
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Budimo realni. Koliko se na našim fakultetima (i privatnim i javnim) podstiče naučni rad, pogotovo na postdiplomskim studijama?

To sto se slabo podstice naucni rad na javnim fakultetima ne znaci da treba primati privatnike na postdiplomske studije na te iste fakultete. Jednostavno neke stvari koje si pomenuo nemaju veze sa temom.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jesi ti tvrdoglav. To je čista diskriminacija. Nek upisuje ko šta hoće, vidjeće se ko hoće da uči, a ko neće. Ako je neko odlučio ići linijom manjeg otpora, to je njegova stvar. Ti ako si toliki stručnjak, ti ćeš biti bolji, naći ćeš posao brže....
A što se tiče nostrifikacije, čula sam da košta 300 maraka. A zašto to? Meni je u Italiji to besplatno. Znači kod nas se plaća taksa za sve, uskoro ćemo plaćat taksu za odlazak u wc.
Kod nas postoji zakon da je Bg Univerzitet bratski s našim i da se ne plaća postdiplomski ako si diplomirao u Bg. E pa na istom ovom forumu se pojavila tema da čovjeku nisu odgovarali s faksa, da je čekao mjesecima...
Pored toga, naš problem je štela. Više nije bitno da li si najbolji student ako nemaš štelu. E pa zato se ljudi ni ne zamaraju učenjem kad će i tako doći neko ko nema pojma o materiji, al mu je tetka u Vladi. No, to je drugi par opanaka....

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Jesi ti tvrdoglav. To je čista diskriminacija. Nek upisuje ko šta hoće, vidjeće se ko hoće da uči, a ko neće. Ako je neko odlučio ići linijom manjeg otpora, to je njegova stvar. Ti ako si toliki stručnjak, ti ćeš biti bolji, naći ćeš posao brže....

:banghead: :banghead: :banghead:
Moram da budem tvrdoglav kada me nervirate. :)
Kakva je to diskriminacija. Ne moze se svako upisivati gdje hoce. Moraju postojati neka pravila i uslovi. Ne moze se upisivati na posdiplomske kako se kome cefne, to se jednostavno tako ne radi.
Ajmo pustati djecu iz osnovne na postdiplomske studije. Ocigledno je da je njihova stvar da idu linijom manjeg otpora prema visokom obrazovanju. To sto oni nece da se muce u skolama i pravim fakultetima je njihova stvar. Zasto da im zabranimo upisivanje na postdiplomske studije? Pa to bi bila cista diskriminacija.
:lol: :lol: :lol:
Mislim ozbiljno, o cemu se ovde prica? Ljudi zavrsavaju "fakultete" na kojima ne mora da se uci i vi mene pokusavate da ubjedite da u tome nema nista lose.
EiLeen je napisao:
A što se tiče nostrifikacije, čula sam da košta 300 maraka. A zašto to? Meni je u Italiji to besplatno. Znači kod nas se plaća taksa za sve, uskoro ćemo plaćat taksu za odlazak u wc.
Kod nas postoji zakon da je Bg Univerzitet bratski s našim i da se ne plaća postdiplomski ako si diplomirao u Bg. E pa na istom ovom forumu se pojavila tema da čovjeku nisu odgovarali s faksa, da je čekao mjesecima...
Pored toga, naš problem je štela. Više nije bitno da li si najbolji student ako nemaš štelu. E pa zato se ljudi ni ne zamaraju učenjem kad će i tako doći neko ko nema pojma o materiji, al mu je tetka u Vladi. No, to je drugi par opanaka....

Kakve veze imaju nostrifikacije i harac koji nam uzimaju. To ne mjenja cinjenicu da nasi privatni fakuleti nisu pravi fakulteti nego ustanove za stancanje diploma.
I kakve veze imaju stele, korupcija i nepotizam sa temom? Kako uopste povezujete ove stvari sa privatnicima koji oce na postdiplomske na drzavne fakultete.
Jedna prevara ne opravdava drugu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 18:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Mislim da su EiLeen i Mita ipak u pravu.
Treba ih pustiti, ali pd drugačijim kriterijumima.

Besparice, kako nije važno za ovu temu to što se ne podstiče naučni rad na svim postdiplomskim sudijima ko god ih organizovao. To je važno.
To je bit i suština takvog usavršavanja!
Niko razuman neće primiti magistra ili mastera koji nema ni 3 čiste o smjeru kojeg je usavršavao.
A oni što se primaju preko veze, njima uglavnom i ne treba magisterij :wink:

I još nešto - pišeš da se na državnim fakultetima studeni tjeraju da uče. To je skroz pogrešno.
Studiranje nije obavezno! Samo je osnovna škola obavezna u RS.
Studiraš zbog sebe, a ne zbog drugih. Ili možda u tvom slučaju nije tako?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto puta moram da ponovim tako jednostavne stvari.
BL4ever je napisao:
Mislim da su EiLeen i Mita ipak u pravu.
Treba ih pustiti, ali pd drugačijim kriterijumima.

Ne treba ih pustiti jer su zavrsili prevarantski fakultet. Razloge zasto ih ne treba pustiti sam mnogo opsirnije opisao gore.
BL4ever je napisao:
Besparice, kako nije važno za ovu temu to što se ne podstiče naučni rad na svim postdiplomskim sudijima ko god ih organizovao. To je važno.

Prvo niko nije rekao da se ne podstice naucni rad nego da se slabo podstice naucni rad.
Lako nije vazno. Tema je da li treba pustiti privatnike na postdiplomske na drzavne fakultete. A to sto se slabo podstice naucni rad nikako ne govori u korist vasem misljenju da ih treba pustiti.
Takodje detaljnije opisano gore.
BL4ever je napisao:
I još nešto - pišeš da se na državnim fakultetima studeni tjeraju da uče. To je skroz pogrešno.
Studiranje nije obavezno! Samo je osnovna škola obavezna u RS.
Studiraš zbog sebe, a ne zbog drugih. Ili možda u tvom slučaju nije tako?

To nije pogresno nego neophodno. Svaki normalan fakultet funkiconise na tom principu. Jednostavno neces ga zavrsiti ako ne izadjes na ispit i pokazes znanje iz gradiva.
O ovome sam takodje detaljnije pisao gore.

Jednostavno ponavljas vec recene stvari na koje je vec odgovoreno.
Procitaj cjelu temu prije nego sto podjes mlatiti praznu slamu!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Ovo moram prokomentarisati.
Besparica je napisao:
Tacno je da ima svakakvih koji zavrsavaju drzavne fakultete ali ako pogledas neki prosjek obrazovanosti i pismenosti vidjeces da je on mnogo visi kod ljudi koji su zavrsili drzavni fakultet.
Mislim da ti o pismenosti ne možeš pisati.
Besparica je napisao:
bezskrupulozni, izuzetci, izkompleksiran, iznjete, predpostaviti, sumljam...
Ovo sam vidio "na prvu"...

Besparica je napisao:
Ne treba ih pustiti jer su zavrsili prevarantski fakultet. Razloge zasto ih ne treba pustiti sam mnogo opsirnije opisao gore.
To nisu prevarantski fakulteti. Ako je fakultet registrovan i ako ima licencu za programe koje izvodi - tu nema prevare.
Prevarantski su oni koji nemaju dozvole, nemaju licence, oni koji izdaju lažne diplome...

Pročitao sam ovaj topic od prvog posta i moram ti reći da nisi iznio niti jedan argument kojim bi dokazao svoje tvrdnje.
Ponavljaš po sto puta kako se na privatnim fakultetima ne uči, kako je potrebno samo platiti školarinu...
Jesi li ikada bio na nekom od njih ili je sve što znaš o njima rekla-kazala?

Mislim da se u tvom slučaju radi o nečemu drugom.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Ovo moram prokomentarisati.
Besparica je napisao:
Tacno je da ima svakakvih koji zavrsavaju drzavne fakultete ali ako pogledas neki prosjek obrazovanosti i pismenosti vidjeces da je on mnogo visi kod ljudi koji su zavrsili drzavni fakultet.
Mislim da ti o pismenosti ne možeš pisati.
Besparica je napisao:
bezskrupulozni, izuzetci, izkompleksiran, iznjete, predpostaviti, sumljam...
Ovo sam vidio "na prvu"...

To sto se ti kacis na neke pravopisne greske govori o nedostatku argumenata.
BL4ever je napisao:
To nisu prevarantski fakulteti. Ako je fakultet registrovan i ako ima licencu za programe koje izvodi - tu nema prevare.
Prevarantski su oni koji nemaju dozvole, nemaju licence, oni koji izdaju lažne diplome...

Mislim da se u tvom slučaju radi o nečemu drugom.

To jesu prevarantski fakulteti i objasnio sam zasto. To sto je ta prevara legalizovana je drugi par opanaka.
BL4ever je napisao:
Pročitao sam ovaj topic od prvog posta i moram ti reći da nisi iznio niti jedan argument kojim bi dokazao svoje tvrdnje.

Kakva je ovo argumentacija? Ovo se vec ponavljalo. Ovo nije sudnica da se iznose dokazi, nego forum. Traziti dokaze na forumu je glupo. Argumenti su iznjeti i svi koji imaju iskustvo sa uspjesnim studentima domacih privatnih fakulteta znaju da ne lazem.
BL4ever je napisao:
Jesi li ikada bio na nekom od njih ili je sve što znaš o njima rekla-kazala?

To sto ja nikada nisam bio na privatnim fakultetima ne znaci da ne mogu da znam sta se radi na njima. Ti ako imas druge informacije slobodno ih iznesi. Rado bih o njima raspravljao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]