dkl je napisao:
Mnogo vam hvala!!!
I ne, ne zelim da budem voditeljka.

Naravno, razmisljala sam i o radu na televiziji, ali nikada o poslu ispred kamere.

Sto se tice prakse naravno da bih radila na svom pisanju. Pismenost je na nivou, kako bi Zika rekao.

I sama se jezim na nepismene politicare i novinare. Rijec zadatCi u novinama, i na televiziji ona biH predstavljaju samo dodatnu motivaciju.

Sto se tice stranog jezika, Engleski stvarno volim. Imam FCE diplomu i redovno gledam serije bez prevoda. Njemacki ne volim, ali ono sto sam u skoli naucila je dovoljno za osnovno sporazumjevanje. Plus idem na kurs spanskog.
Mene samo malo brine prijemni jer mi je predavao prof. Bojinovic (danas otisao u penziju) koji je zahtjevao mnogo citanja, a nije insistirao na gramatici (ne mislim na pravopis). Mada imam dobru podlogu iz osnovne, ne znam bas odretiti vrstu sintagme, recenice itd. Zanima me prijemni. Znam da je srpski svakako bitan, ali pored njega...
P.S. Hegel, Kant... Mislim da mi nece biti veliki problem.

Voljela sam psihologiju na 2., a sada i logiku na 3. godini. Filozofija i sociologija tek treba da dodju na red.
Јој као да себе гледам. Ја сам се највише плашио енглеског,реко јбг релативно слабо знање из средње,што би се зезао с тим. Иначе од 8. основне сам рекао да морам уписат и завршит журналистику увијек ме привлачило.
Немој се тако лако одрицати посла водитеља. Први нисам осим праксе радио исти,али ти могу рећи да ништа љепше и комичније него кад станеш пред камере,не може то диктафон или микрофон у радио студију замјенити,ал никако. Додуше данашња медијска политика се своди да се мисице на тв екранима појављују,а образованост и професионалност је бачена у други план.
Што се пријемног тиче (ово стварно мислим) нема потребе за страхом. Нама је било колико ме памћење служи тест општег знања и један рад: или репортажа или интервју са виртуелним саговорником гдје сам и постављаш и одговараш (то сам ја и изабрао). Дакле уколико познајеш основне ствари,носиш фину залиху из средње мислим да нећеш имат проблема с уписом (додуше и у РС је све више заинтересованих за ову професију). Јбг глас је нешто што имаш или што немаш (наравно не ради се о пјевању),мораш читко изговарат искључиво због себе,јер оцјена није мјерило ничега.Наравно зависи и од тога каквом врстом новинарства се желиш бавити,уколико ти иде писање,писано новинарство је у овој професији врх (наравно не убрајам ту ове трач новине). Ја искрено сам економску завршио и нисам волио социологију,филозофију,због тога кажем да ми је читање од Канта,Хегела,Вебера,Спинозе,Макијавелија било сморно..... Не знам како је код вас. То је твоја животна одлука, нећеш се разочарати,само упорна буди. Нећеш постат богата од новинарства,али итекако ћеш се упознати са свим љепотама овог стресног посла..... Имај свој циљ,не дозволи да те поколебају професори,карикираћу "сви сте ви новинари курве", "нећете се од овога обогатити,што шта друго не уписасте",или тзв. колеге које су тате или маме довеле у медије са својим сујетним понашањем на пракси. Ладно ме једна на једном НС медију исмијала у смислу како могу 4 године живота провест студирајући,те како је она с курсем се запослила. А кад смо радили вијест на лицу мјеста,пита ме шта је лидо. Десила се нека саобраћајна несрећа, њој је главна ствар била да је киша падала два дана на тој дионици,умјесто да је троје људи тешко повријеђено.
п.с. Херцеговац ..... не говорим о Сарајеву,већ И.Сарајеву.