banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2008, 21:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
WinstonWolfe je napisao:
svaka cast za ovaj protest,ali mislim da bi im bilo malo pametnije da prave nerede zbog svojih prava, zbog ponizenja na fakultetima, zbog milion drugih stvari koji se ticu njih samih a nemaju ih. telad prava. to sto su im skolarine podigli i pored obecanja da nece nikog ne interesuje i SOBL-a.

ma cista politicka igra, narucena od strane snsd-a, cisto da se medjunarodnoj zajednici stavi do znanja da mogu ovdje racunati na nemire, ako dodje do ukidanja RS.
Ovi su vas preduhitrili http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... vom-kosova Neka se ljudima već jednom otvore oči sa kim živimo.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Skolarina nije podignuta i krece se od 440 do 660 KM za citavu skolsku godinu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
@NNN
zna se da u sarajevu ima siptara koliko hoces, prema tome sta je tu cudno?

Krajnje osudjujem, ali nisam iznenadjen.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
neka je napisao:
Skolarina nije podignuta i krece se od 440 do 660 KM za citavu skolsku godinu.

znam da na pravu nije ista skolarina u odnosu na proslu godinu, jos uz to moraju platiti za svaki nepolozeni ispit iz prethodne godine, tako da su uspjeli na mala vrata progurati povecanje.ne znam kakva je situacija na drugim fakultetima. ali to nije tema emisije.
podrzavam protest, i vjerovatno cu i ja sutra malo na trg.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Nije tema emisije, ali oduvjek se plaća prenos ispita na svakom fakultetu. Na pravu je 20KM po ispitu, na ekonomiji 17,50...itd,itd.. Visina školorina je na prošlogodišnjem nivou.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Uh jesam se usrao danas kad je ono nešto gruvalo! Ja sam mislio neko bacio bombu! :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni je lik rekao da je ovo prva godina da se to naplacuje, taj prenos. do sad se naplacivalo samo kad obnavljas godinu, 15KM po ispitu. a sad i kad preneses moras to da platis. ako su lagali mene i ja lazem vas.

bio sam na protestu, jes nesto grunulo prvi put, podsjeti me na derbi.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 17:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Feb 2008, 23:47
Pa kolege studenti, sutra možda kolege na poslu, što vam je ono danas trebalo?

Da li je Kosovo nezakonito i jednostrano proglasilo nezavisnost? Da
Da li je to grubo kršenje Povelje UN koja garantuje teritorijalnu cjelovitost i integritet svake njene članice? Da
Da li je "kosovski slučaj" opasan presedan koji bi mogao destabilizirati nekoliko ključnih članica EU, i još desetak država širom svijeta? Da
Da li se Albanci na Kosovu(Srbija) mogu poslužiti pravom na samoodređenje naroda, kao jednim od temeljnih prava zagarantovanih Poveljom UN? Da, ali time ne smije biti povrijeđeno načelo uti possidetis (Badinterova komisija)
Da li je današnje međunarodno pravo instrument u rukama ekonomski i politički najjačih država svijeta odnosno da li u današnjem međunarodnom pravu prevladavaju odnosi sile i snage nekolicine država? DA

Imali ste svako pravo da protestvujete, jer ako nećete danas kad ćete. Međutim, paljenje zastave EU, pa onda paljenje zastave BiH je bilo grozno. Zar nije univerzalni cilj svakog građanina BiH približavanje EU, pa za nekoliko godina i punopravno članstvo? Jedini državno-pravni okvir koji će nas uvesti u EU je BiH, kakvo god ona bila. Niti će FBiH, a ni RS ući kao samostalne cjeline u EU, nego samo u sastavu BiH. Spaljujući zastavu EU i BiH, spalili ste naš put ka punopravnom članstvu. Svaka čast.

I za kraj, ono što najviše boli i strah zadaje. Naš put u EU će biti na plećima današnjih studenata koji su pljunuli u evropsku budućnost Srpske i FBiH. Sutra će nas ka EU voditi ljudi koji su danas spaljivali zastave te iste nadnacionalne organizacije. :cry:
BiH u EU neće uvesti ni Milorad Dodik, a ni Haris Silajdžić, kao paradigme isluženih i starih političara. Sramota.

Ubij, zakolji Turčin da ne postoji.. o tome ne bih.. nadam se da su to bili glasovi budala kojih svugdje ima.

Pozdrav od kolege iz Sarajeva :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
lepi_bosanac je napisao:
Pa kolege studenti, sutra možda kolege na poslu, što vam je ono danas trebalo?

Da li je Kosovo nezakonito i jednostrano proglasilo nezavisnost? Da
Da li je to grubo kršenje Povelje UN koja garantuje teritorijalnu cjelovitost i integritet svake njene članice? Da
Da li je "kosovski slučaj" opasan presedan koji bi mogao destabilizirati nekoliko ključnih članica EU, i još desetak država širom svijeta? Da
Da li se Albanci na Kosovu(Srbija) mogu poslužiti pravom na samoodređenje naroda, kao jednim od temeljnih prava zagarantovanih Poveljom UN? Da, ali time ne smije biti povrijeđeno načelo uti possidetis (Badinterova komisija)
Da li je današnje međunarodno pravo instrument u rukama ekonomski i politički najjačih država svijeta odnosno da li u današnjem međunarodnom pravu prevladavaju odnosi sile i snage nekolicine država? DA

Imali ste svako pravo da protestvujete, jer ako nećete danas kad ćete. Međutim, paljenje zastave EU, pa onda paljenje zastave BiH je bilo grozno. Zar nije univerzalni cilj svakog građanina BiH približavanje EU, pa za nekoliko godina i punopravno članstvo? Jedini državno-pravni okvir koji će nas uvesti u EU je BiH, kakvo god ona bila. Niti će FBiH, a ni RS ući kao samostalne cjeline u EU, nego samo u sastavu BiH. Spaljujući zastavu EU i BiH, spalili ste naš put ka punopravnom članstvu. Svaka čast.

I za kraj, ono što najviše boli i strah zadaje. Naš put u EU će biti na plećima današnjih studenata koji su pljunuli u evropsku budućnost Srpske i FBiH. Sutra će nas ka EU voditi ljudi koji su danas spaljivali zastave te iste nadnacionalne organizacije. :cry:
BiH u EU neće uvesti ni Milorad Dodik, a ni Haris Silajdžić, kao paradigme isluženih i starih političara. Sramota.

Ubij, zakolji Turčin da ne postoji.. o tome ne bih.. nadam se da su to bili glasovi budala kojih svugdje ima.

Pozdrav od kolege iz Sarajeva :)

Svaka cast na ovom postu, samo ne bih bas rekao da je saka studenata zatvorila vrata EU, a sve ostalo je na mjestu, na srecu ili na zalost ... hm ...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 20:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
"bosanac", ovih dana pogaženo je međunarodno pravo o cjelovitosti i integritetu( ustavno - pravni poredak) jedne zemlje kao osnovni princip društvenog uređenja većine zemalja u okruženju i šire(u čitavom svijetu).
Ta ista EU danas je implicitno porekla "bih" i njen ustavno-pravni poredak kršeći osnovni postulat opstanka iste. Podržavajući nezavisnost "Kosova" ona daje prostora za ostvarivanje nezavisnosti RS u bliskoj budućnosti. Zar je univerzalni cilj ući u EU bez identiteta i teritorije kroz ucjenjivanje? Zar je univerz.cilj dvojni standardi? Zar su studenti danas trebali da izvedu svečane priredbe u čast nezavisnosti, da šute i kvazidemokratskim "mimohodom" sa cvjećem u rukama i porukama mira i ljubavi prema EU kao hipici "hoditi" ulicama grada iskazujući tako razumjevanje za probleme sa kojima su se se suočili njihovi sunarodnici? Koliko vidim i u Sarajevu se sinoć slavilo :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
sve po starom, godine prolaze metode iste... ajmo malo se derati "noz zica srebrenica" pa onda ajmo malo demolirati ambasadu pa za kraj amo se jos pobiti sa drotovima i poslati kojeg ( a i oni nas ) u bolnicu...

Ovi u BG su mi jos gori, demolirali sve semafore, izloge, auta uz koja su prolazili...

jednu jedinu stvar podrzavam u svom ovom sranju, da RS napokon dobije nezavisnost... svako da ima svoju drzavu da vlada pa ko boje zna i umije, nece im biti drugi narod ili stranci krivi
samo brine me moja buducnost ako su ovi studenti danas sa protesta nasa buducnost....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 22:45 
Početnik
Početnik

SUS je napisao:
"bosanac", ovih dana pogaženo je međunarodno pravo o cjelovitosti i integritetu( ustavno - pravni poredak) jedne zemlje kao osnovni princip društvenog uređenja većine zemalja u okruženju i šire(u čitavom svijetu).
Ta ista EU danas je implicitno porekla "bih" i njen ustavno-pravni poredak kršeći osnovni postulat opstanka iste. Podržavajući nezavisnost "Kosova" ona daje prostora za ostvarivanje nezavisnosti RS u bliskoj budućnosti. Zar je univerzalni cilj ući u EU bez identiteta i teritorije kroz ucjenjivanje? Zar je univerz.cilj dvojni standardi? Zar su studenti danas trebali da izvedu svečane priredbe u čast nezavisnosti, da šute i kvazidemokratskim "mimohodom" sa cvjećem u rukama i porukama mira i ljubavi prema EU kao hipici "hoditi" ulicama grada iskazujući tako razumjevanje za probleme sa kojima su se se suočili njihovi sunarodnici? Koliko vidim i u Sarajevu se sinoć slavilo :D

Čim stavljaš BiH pod navodnike, vrlo si blizu studentima-protestantima. Ja nikad nisam stavio srpsku pod navodnike. Pročitaj moj post još jednom pogotovo ovo:
Da li je današnje međunarodno pravo instrument u rukama ekonomski i politički najjačih država svijeta odnosno da li u današnjem međunarodnom pravu prevladavaju odnosi sile i snage nekolicine država? DA i ovo: Imali ste svako pravo da protestvujete, jer ako nećete danas kad ćete.

Možemo mi raspravljati o međunarodnom pravu ovdje do ujutro, ali za mene je to pravo sile kao što sam gore napiso, a to mogu potkrijepiti sa mnogo tvrdnji i dokaza. Kada to kažem mislim na onu kultnu borgovsku rečenicu: Resistance is futile :D
Jedan apsurd današnjeg međunarodnog prava:
Arbitražna komisija Koferencije o bivšoj Jugoslaviji (Badinterova komisija) na pitanje Srbije da li Srbi u BiH i u Hrvatskoj imaju pravo na samoodređenje odgovara negativno, odnosno dozvoljava samoodređenje u teritorijalnom, a ne u etničkom smislu. Komisija je u jednom svom Mišljenju navela da samoodređenje ne može dovesti do promjene granica koje su bile na snazi na dan sukcesije država (uti possidetis juris). To je bilo 1992.
16 godina kasnije pogaziše to... :-?

Mislim treba biti realan i reći da Kosovo dugo godina neće biti članica UN, ali isto tako treba reći da nikada više neće biti dio Srbije. Misliti suprotno znači zabijati glavu u pijesak. Sad, šta srbijanski politički vrh želi: Ostati u 2008. i boriti se protiv vjetrenjača unedogled ili prihvatiti kartu za bolje sutra?

Citiraj:
jednu jedinu stvar podrzavam u svom ovom sranju, da RS napokon dobije nezavisnost... svako da ima svoju drzavu da vlada pa ko boje zna i umije, nece im biti drugi narod ili stranci krivi
samo brine me moja buducnost ako su ovi studenti danas sa protesta nasa buducnost

Kontraproduktivno. Međunarodna zajednica (velike sile) to nikad neće dopustiti. Pa baskijska vlada sat nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost od španske državne vlade traži isto. Dozvoliti RS to pravo bi značilo primijeniti presedan, a lančanu reakciju niko ne bi mogo zaustaviti: Baskija, Katalonija, Abhazija, Južna Osetija, Kipar, Sjeverna Irska, Škotska..

Pitanje za forum: Nezavisna RS, izolovana i nepriznata kao Turski Kipar, ili RS u sastavu BiH kao punopravna članica EU?

Citiraj:
Koliko vidim i u Sarajevu se sinoć slavilo

I u Novom Pazaru se slavilo :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
ja sam ponosan clan te EU vec dvije godine i pravo da ti kazem ( a ekonomista sam i radim u struci ) nisam mnogo dobrog vidio ni dozivio sa tim ulaskom, cijene su u te dvije godine skocila cc 50% stranci su krenuli kupovati nekretnine ( koje su opet skocile, prosjecno 15%godisnje )itd.
EU nema zajednicku politiku niti ce je ikad imati , tipicna ekonomska tvorevina sa ciljem da bogate i stare clanice iskoriste nove ( i njihova nova ogromna trzista ) ( europa dvije brzine )

ma ja da sam premijer CRO bjezao bi od te EU glavom bez obzira, imaju to svoje bogom dano more, mogu sa njim zaraditi da budu bogati kao Svicarci, ako imaju pameti

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:57 
Početnik
Početnik

Citiraj:

Čim stavljaš BiH pod navodnike, vrlo si blizu studentima-protestantima. Ja nikad nisam stavio srpsku pod navodnike. Pročitaj moj post još jednom pogotovo ovo:
[b]Da li je današnje međunarodno pravo instrument u rukama ekonomski i politički najjačih država svijeta odnosno da li u današnjem međunarodnom pravu prevladavaju odnosi sile i snage nekolicine država?

Da, izgleda da bi svi bili srećni i zadovoljni ako bi mislili na isti način(utopija, jednoumlje). To što srpsku nisi stavio pod navodnike govori da si u svom stavu više bio implicitan. Cijeli post ti odiše retorikom koja na kraju završava u stilu vaša pravo je da ćutite zarad EU budućnosti(sila boga ne moli, bog silu ne voli, puji pike nikom ništa). Današnji protest uglavnom treba sagledati u svijetlu podrške i izraz bunta protiv nepravde. Da, kao i na svakim protestima uvijek bude par izmanipulisanih pojedinaca(budala) koji čine izgrede i to osuđujem (tipa ubi, zakolji ,valjda je to iza nas) ali vršiti generalizaciju je nezrelo. O pravu, sve i da hoćemo ne možemo razgovarati jer je napustilo ove prostore odavno. Ne treba se čuditi što je zastava spaljena (ako su je spalili) jer vi iz federacije svakim danom sve više i više povoda dajete za ovakve pojave. Tokom jučerašnjeg dana “skoro”svi ste bili u dilirijumu koji će nadam se(ma siguran sam) imati kontinuitet nakon izdvajanja RS. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

Pitanje za forum: Nezavisna RS, izolovana i nepriznata kao Turski Kipar, ili RS u sastavu BiH kao punopravna članica EU?

dobro zboris. da se rs odvoji, ja bi to sad potpisao, ali to nista dobro ne bi donijelo. kad za to bude postojala politicka volja svjetskih sila onda ce to moci bez problema da se uradi. sad nije pametno i treba cekati razvoj situacije. eu nije nista drugo nego interesna zajednica koja ce funkcionisati dok za to bude bilo zainteresovanih. ja sam licno protiv eu, ali sta je tu je. mi o svojoj sudbini ne odlucujemo.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SUS je napisao:

Da, kao i na svakim protestima uvijek bude par izmanipulisanih pojedinaca(budala) koji čine izgrede i to osuđujem (tipa ubi, zakolji ,valjda je to iza nas) ali vršiti generalizaciju je nezrelo.

bio sam na protestu i vidio sam ko je sve bio. bilo je masa studenata i jedno 50-ak srednjoskolaca, drugi ili treci razred i oni su bili ti koji su i vikali i palili zastavu. mozda i pokoji student. ali je velika vecina njih bila mirna.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:23 
Početnik
Početnik

Citiraj:

dobro zboris. da se rs odvoji, ja bi to sad potpisao, ali to nista dobro ne bi donijelo. kad za to bude postojala politicka volja svjetskih sila onda ce to moci bez problema da se uradi. sad nije pametno i treba cekati razvoj situacije. eu nije nista drugo nego interesna zajednica koja ce funkcionisati dok za to bude bilo zainteresovanih. ja sam licno protiv eu, ali sta je tu je. mi o svojoj sudbini ne odlucujemo.

Slažem se, sve u svoje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:36 
Početnik
Početnik

SUS je napisao:
Citiraj:

[b]Da li je današnje međunarodno pravo instrument u rukama ekonomski i politički najjačih država svijeta odnosno da li u današnjem međunarodnom pravu prevladavaju odnosi sile i snage nekolicine država?

Da, izgleda da bi svi bili srećni i zadovoljni ako bi mislili na isti način(utopija, jednoumlje). To što srpsku nisi stavio pod navodnike govori da si u svom stavu više bio implicitan. Cijeli post ti odiše retorikom koja na kraju završava u stilu vaša pravo je da ćutite zarad EU budućnosti(sila boga ne moli, bog silu ne voli, puji pike nikom ništa). Današnji protest uglavnom treba sagledati u svijetlu podrške i izraz bunta protiv nepravde. Da, kao i na svakim protestima uvijek bude par izmanipulisanih pojedinaca(budala) koji čine izgrede i to osuđujem (tipa ubi, zakolji ,valjda je to iza nas) ali vršiti generalizaciju je nezrelo. O pravu, sve i da hoćemo ne možemo razgovarati jer je napustilo ove prostore odavno. Ne treba se čuditi što je zastava spaljena (ako su je spalili) jer vi iz federacije svakim danom sve više i više povoda dajete za ovakve pojave. Tokom jučerašnjeg dana “skoro”svi ste bili u dilirijumu koji će nadam se(ma siguran sam) imati kontinuitet nakon izdvajanja RS. :D

Svašta. Tvoj post odiše retorikom glavom kroz zid, pa šta prvo pukne.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:53 
Početnik
Početnik

Postavljaš pitanja i sam daješ odgovor na njih kao pravi sofista. Možeš ti i bolje(valjda).

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nema ništa loše u paljenju zastave onih koje mrziš!
Napominjem da oko 70% Srba iz biH nema pozitivno mišljenje o šugavoj EU i nemaju pojam da primanjem biH u EU jednog dana priamju i ljude koji će raditi na sabotaži te vještačke tvorevine!
Zastava BiH je zasluga visokog predstavnika koja je nametnuta srpskom narodu, tako da je i to u redu!
Protesti u sarajevu zbog ubistva Denisa Mrnjavca iskzani su na zajedničkim institucijama! To je isto da neki išara sprejom Bijelu Kuću!
I Srpska kao sjeverni Kipar nije loše rješenje, ako će to sačuvati srpsko jedinstvo! Ostalo ništa nije bitno od toga!
Konzulati zapadnih zemalja u Banjaluci su dobili šta su tražili!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]