filozof sa vrbasa je napisao:
littledevil je napisao:
Filozofe dragi,
kao sto rekoh:
1. ne studiras samo ti tezak fakultet,vec svi mi
2. nisi otkrio ni struju ni telefon (cuce se vec ako nesto tako ucinis) pa da mozes da kritikujes druge
3. trebalo bi da prestanes da rangiras u svojoj glavi fakultete i profesije, jer u danasnje vreme sve profesije su znacajne! (a ne samo tvoja)
Puno srece ti zelim i da diplomiras u skorijoj buducnosti pa da se okanes vise ekonomista,pravnika,medicinara i ostalih "manje bitnih" profesija!

Hvala na lijepim željama i ja vama želim isto plus da budete malo manje pohlepni od vaših sadašnjih kolega sudija, advokata, policajaca, doktora, raznih vrsta analitičara i da spoznate radost života, jer nije sreća para puna vreća!
Mada mi je sve ovo pomalo smiješno ja pričam danas sa vama , nesiskvareni ste, pošteni, čestit studenti koji hoće da završe svoje fakultete, a već sutra kada završite i zaposlite se pretvorićete se u birokratske krvopije, željni da vam se uvijek tu i tamo turi neka para! Da živim još 1000 godina ova stvar mi nikad neće biti jasna!
A što se tiče značajnosti samo se ti tješi da si bitan! Kada vodovod zatvori isporuku vode zbog godišnjeg remonta na nekoliko dana u godini čitav grad skapava tih dana! Kada Električno iskljući struju na dva tri sata pokvari dan svakome! Još kad budemo zavisli od rafinerije Brod, nema tih sila koje vas mogu učinit zadovoljnim, a gle čuda svim tim se inžinjeri bave na korsit svima nama!
konacno poslije 10 i vise godina studiranja blizi se kraj i naravno sad je pun sebe, kao i svaki mladi covjek, misli da je pobrao svu pamet svijeta.
bez ekonomiste imao bi svakih 12-13 godina krizu kao sto je bila Velika kriza 30-ih, bez pravnika nema ti ni drzave, koliko god ti njih podcjenjivao.bez cuda tehnike se moze, ali samo idiot koji ne poznaje nista drugo moze reci da se bez prava moze, danas ti pravnici vode drzavu a ne inzinjeri, inzinjeri ih slusaju.
dvije najvece istorijske vrijednosti covjecanstva su grcka filozofija i rimsko pravo, pa ti trubi o inzinjerima koliko hoces. i ti ces sebe nazivati akademskim clanom drustva, pljujes sve zivo i govoris da je tvoja struka sve u zivotu.
nadji neku literaturu, informisi se o ostalim naukama, pa onda donosi neki sud. u avataru ti je Aristotel ako se ne varam, a ti razmisljas ko pecinski covjek.