sinni je napisao:
Pa ti blejalo izgleda znas situaciju bolje od Rektora Banjaluckog univerziteta Stanka Stanica???
nikad mi neće biti jasno to veličanje osoba tj zaostavština komuizma i pretvaranje u boga pojedinca ... kakve veze ima stanić sa privatnim fakultetima ??? možda jedino to da su njegovi predavači i na državnom fakultetu i na privatnom ...
primjer slobimira sam naveo jer tamo mi je prijatelj asistent (engleski) nažalost njegov prosjek kad je završio eng na filozofskom bio je 9.70 i nije mogao dobiti mjesto asistenta, dobila ga je neka kod koje je prosjek bio 7,80 !!!
na komunikološkom mi je isto prijatelj radio pa sam upoznat prilično o kvalitetu nastave ... a, FPIM rekoh već da sam gledao odbranu diplomskog ...
žurnalistika kao i većina odsjeka an filozofskom je prilično uhodan sistem, studenti prepisuju radove od prethodne generacije, dobijaju nekad veću nekad manju ocjenu, nažalost tragično je to da su se prof. prilagodili studentima, a ne obratno ...
mene muka uhvati kad svaki jebeni dan idem an predavanja, donosim urađene vježbe, nešto i kontam oko tog, dođeš na ispit obori te ili maksimalno ti 7 upiše, a likovi koji nisu ni bili, niti su predali radove izađu sa 8-9 ... nije džaba ono pravilo čuvaj se kad prolaziš pored filozofskog, da ti neko ne gurne diplomu u džep ...