jeste, u svemu ovome vaderu sto si gore napisao sam se prepoznao. slika i prilika trenutnog mene. ja se nadam da ce to i ostati samo na tom “trenutnom”...
Citiraj:
Pa ček malo, da li si ti sada upisao prvu godinu? I već sada ti govore te stvari? Te priče obično idu kad ponavljaš godinu. Šta si upisao?
a sto se ovoga tice, ovako stoje stvari...naime, moja seka je trentno crna ovca u kuci, i uglavnom ta kojoj se najvise obracaju, jer je ona ta koja obnavlja godinu. ali avaj, da sve ne bi bilo idealno, i ja moram nositi dio tog tereta s njom. jer, vodjeni cinjenicom da je ona ocigledno pogrijesila prosle godine, sada matorci nasrcu na mene s ciljem da sprijece da ja krenem tim istim, i vec dokazano pogresnim putem. ako je ona imala tu privilegiju da obnovi godinu, ja je, sto su mi izricito i naglasili, zasigurno necu imati. u tome je fazon. i da, oboje smo na ekonomiji, prva godina. ja sam zavrsio elektro, dok je ona medicinsku skolu...po meni je i to jedan od razloga zbog kojih nam sve to nesto teze ide, jer ona, a ni ja nikakvog predznanja nemamo.
Citiraj:
eh vidite ja imam drugaciji problem-ja se kao i nakanem uciti na vrijeme i pocnem i prvih 10 minuta i kao ucim ja, ali onda me uhvati takav nevidjen smor da me automatski zaboli glava i ja ,jadna,sta cu ostavim knjigu. i tako sve dok me ne lupi cinjenica da je ostalo tako malo dana a tako puno strana i onda brzo pokusavam pohvatati konce,ali ne ide bas najbolje
i sa ovom vrstom problema sam se nebrojeno puta susreo. gledas u knjigu sat vremena, a ni slovo ne procitas. brojis slova ko ovce...nakon toga budis se sa knjigom ispod glave i listom koji se ne da odlijepiti sa lica. ili jos gore, ne gledas u jednu stranicu, vec stalno listas po knjizi praveci kobajagi neki plan danasnjeg ucenja...uzmes 30-ak narednih stranica i neprestano listas razmisljajuci o tome kako je to puno, pa ih onda krenes savijati, praviti nekakve lepezice, cvjetice i jos stosta nesto. nakon toga se pomiris sa tim da od tvoje nauke za danas nista nema, te sve to batalis i ostavis za
sutra...katastrofa!
Citiraj:
Mene stimulishe cinjenica da cu kad polozim ispit (nad kojim dubim danima), odahnuti...... tako sto cu sve zaostale obaveze obaviti tj. nadoknaditi izlaske, kafe, druzenja,zurke, obici sve ono sto sam planirala a nisam stigla, otici frizeru, ici u shoping, otputovati negdje,docekati ljeto mnogo rasterecenija......
eh, i mene bi to trebalo da stimulishe, jer ja za ovo ljeto stvarno mnogo planova imam. recimo, najavljuje se za tamo jul koncert korna u sarajevu...zatim, tu negdje u isto vrijeme je i exit u novom sadu...nakon toga mozda skoknem do ostroga, pa i do mora malo...i jos ovde svakodnevni odlasci na bazen, kafu, kastel na svirke...ihahaj! ali, od toga vjerovatno nista ako nesto ne uradim da bih zasluzio to. a od mene se, koliko shvatam, zaista puno ne trazi...kad skontam, moj jedini zadatak je to ucenje. ali i to mi nazalost, za sada djeluje tako tesko. ali natjeracu se, pa makar morao po karton red bulla svakodnevno pred sebe stavljati. uglavnom, necu dozvoliti da mi iko prdi nad glavom zbog teznje da svoje planove i sprovedem u djelo. ako ni zbog cega drugog, zbog ovog vrijedi uloziti malo truda.
Citiraj:
Navodno postoje preparati za to. Ne znam koji su to ali sam čuo da je lecitin dobar, valjda je potreban za bolji rad mozga i inače se preporučuje za osobe sa intelektualnim naprezanjima, učenicima, studentima, onima koji dosta čitaju. Ima ono pakovanje od 100 tableta gdje se pije jedna dnevno pa si miran preko tri mjeseca.
ima li ovog u apotekama i da li se se pojavljuju neke negativne posljedice nakon cestog konzumiranja istih? i da li je neko vec imao nekih iskustava s ovim da sa nama podijeli ovde?
Citiraj:
A kad je učenje u pitanju upitno je koliko je problem do slabe koncentracije a koliko do nedostatka volje za učenjem. Neki ovo drugo mijenaju prvim.
moram priznati da ima i ovoga. vjerovatno tako nekim objasnjenjima zelimo na neki nacin opravdati tu ljenost koja se uvukla u nashe pore.
Citiraj:
a ima kod mene i onoga da mi je teško sjesti i početi ali kad počnem i uživim se onda mi se ne da ustati i prekinuti, zovu me na ručak a meni se ne da prekidati. Ali kad odem na ručak onda mi se opet ne da sjesti i učiti.
a ovo je nesto sto najvise mrzim...jer za razliku od tebe, ja svaki put ustanem i jedem. a nakon toga...odmaram...i opet odmaram...
uh, sad tek vidim koliko sam ovoga ispisao. no dobro, nadam se da vam nije bio toliki smor citati sve ovo, i izvinjavam se ako sam tushio previshe.
i da, moram da se pohvalim da sam danas spojio oko 3 sata aktivnog ucenja, sto bi valjda trebalo predstavljati najavu za neko bolje sutra.
i umalo da zaboravim, cestitke vaderu na polozenom ispitu!
uglavnom, ostajte mi pozdravljeni!