banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Stvarno koliko vas uči naglas? Vidim da Najgora i gipsy_girl uče naglas. Ja sam mislio da se sa tim prestaje negdje u osnovnoj školi. Ni ne pamtim kad sam ja prestao sa tim. Nekako mi čudno da neko na fakultetu uči naglas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
jeste, u svemu ovome vaderu sto si gore napisao sam se prepoznao. slika i prilika trenutnog mene. ja se nadam da ce to i ostati samo na tom “trenutnom”...

Citiraj:
Pa ček malo, da li si ti sada upisao prvu godinu? I već sada ti govore te stvari? Te priče obično idu kad ponavljaš godinu. Šta si upisao?

a sto se ovoga tice, ovako stoje stvari...naime, moja seka je trentno crna ovca u kuci, i uglavnom ta kojoj se najvise obracaju, jer je ona ta koja obnavlja godinu. ali avaj, da sve ne bi bilo idealno, i ja moram nositi dio tog tereta s njom. jer, vodjeni cinjenicom da je ona ocigledno pogrijesila prosle godine, sada matorci nasrcu na mene s ciljem da sprijece da ja krenem tim istim, i vec dokazano pogresnim putem. ako je ona imala tu privilegiju da obnovi godinu, ja je, sto su mi izricito i naglasili, zasigurno necu imati. u tome je fazon. i da, oboje smo na ekonomiji, prva godina. ja sam zavrsio elektro, dok je ona medicinsku skolu...po meni je i to jedan od razloga zbog kojih nam sve to nesto teze ide, jer ona, a ni ja nikakvog predznanja nemamo.

Citiraj:
eh vidite ja imam drugaciji problem-ja se kao i nakanem uciti na vrijeme i pocnem i prvih 10 minuta i kao ucim ja, ali onda me uhvati takav nevidjen smor da me automatski zaboli glava i ja ,jadna,sta cu ostavim knjigu. i tako sve dok me ne lupi cinjenica da je ostalo tako malo dana a tako puno strana i onda brzo pokusavam pohvatati konce,ali ne ide bas najbolje

i sa ovom vrstom problema sam se nebrojeno puta susreo. gledas u knjigu sat vremena, a ni slovo ne procitas. brojis slova ko ovce...nakon toga budis se sa knjigom ispod glave i listom koji se ne da odlijepiti sa lica. ili jos gore, ne gledas u jednu stranicu, vec stalno listas po knjizi praveci kobajagi neki plan danasnjeg ucenja...uzmes 30-ak narednih stranica i neprestano listas razmisljajuci o tome kako je to puno, pa ih onda krenes savijati, praviti nekakve lepezice, cvjetice i jos stosta nesto. nakon toga se pomiris sa tim da od tvoje nauke za danas nista nema, te sve to batalis i ostavis za sutra...katastrofa!

Citiraj:
Mene stimulishe cinjenica da cu kad polozim ispit (nad kojim dubim danima), odahnuti...... tako sto cu sve zaostale obaveze obaviti tj. nadoknaditi izlaske, kafe, druzenja,zurke, obici sve ono sto sam planirala a nisam stigla, otici frizeru, ici u shoping, otputovati negdje,docekati ljeto mnogo rasterecenija......

eh, i mene bi to trebalo da stimulishe, jer ja za ovo ljeto stvarno mnogo planova imam. recimo, najavljuje se za tamo jul koncert korna u sarajevu...zatim, tu negdje u isto vrijeme je i exit u novom sadu...nakon toga mozda skoknem do ostroga, pa i do mora malo...i jos ovde svakodnevni odlasci na bazen, kafu, kastel na svirke...ihahaj! ali, od toga vjerovatno nista ako nesto ne uradim da bih zasluzio to. a od mene se, koliko shvatam, zaista puno ne trazi...kad skontam, moj jedini zadatak je to ucenje. ali i to mi nazalost, za sada djeluje tako tesko. ali natjeracu se, pa makar morao po karton red bulla svakodnevno pred sebe stavljati. uglavnom, necu dozvoliti da mi iko prdi nad glavom zbog teznje da svoje planove i sprovedem u djelo. ako ni zbog cega drugog, zbog ovog vrijedi uloziti malo truda.

Citiraj:
Navodno postoje preparati za to. Ne znam koji su to ali sam čuo da je lecitin dobar, valjda je potreban za bolji rad mozga i inače se preporučuje za osobe sa intelektualnim naprezanjima, učenicima, studentima, onima koji dosta čitaju. Ima ono pakovanje od 100 tableta gdje se pije jedna dnevno pa si miran preko tri mjeseca.

ima li ovog u apotekama i da li se se pojavljuju neke negativne posljedice nakon cestog konzumiranja istih? i da li je neko vec imao nekih iskustava s ovim da sa nama podijeli ovde?

Citiraj:
A kad je učenje u pitanju upitno je koliko je problem do slabe koncentracije a koliko do nedostatka volje za učenjem. Neki ovo drugo mijenaju prvim.

moram priznati da ima i ovoga. vjerovatno tako nekim objasnjenjima zelimo na neki nacin opravdati tu ljenost koja se uvukla u nashe pore.

Citiraj:
a ima kod mene i onoga da mi je teško sjesti i početi ali kad počnem i uživim se onda mi se ne da ustati i prekinuti, zovu me na ručak a meni se ne da prekidati. Ali kad odem na ručak onda mi se opet ne da sjesti i učiti.

a ovo je nesto sto najvise mrzim...jer za razliku od tebe, ja svaki put ustanem i jedem. a nakon toga...odmaram...i opet odmaram... :)

uh, sad tek vidim koliko sam ovoga ispisao. no dobro, nadam se da vam nije bio toliki smor citati sve ovo, i izvinjavam se ako sam tushio previshe.
i da, moram da se pohvalim da sam danas spojio oko 3 sata aktivnog ucenja, sto bi valjda trebalo predstavljati najavu za neko bolje sutra.
i umalo da zaboravim, cestitke vaderu na polozenom ispitu!

uglavnom, ostajte mi pozdravljeni! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
sto se tice ucenja na glas nekako imam osjecaj da bolje pamtim tako.bas se sjetih sta je moj rodjak radio u osnovnoj skoli kad je ucio istoriju-cita na glas i snima se diktafonom,a onda samo to pusta sebi i tako slusajuci uci :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SiCkNeSS je napisao:
uzmes 30-ak narednih stranica i neprestano listas

Ja često kad učim prelistam sledećih desetak strana da vidim šta me čeka. A onda kad pređem samo jednu stranicu (ili pola stranice) opet listam narednih desetak stranica da vidim šta me čeka i da potvrdim da me čeka čak jedna stranica manje. Pa kad pređem još jednu stranicu opet listam naredne stranice :D

Citiraj:
ima li ovog u apotekama i da li se se pojavljuju neke negativne posljedice nakon cestog konzumiranja istih? i da li je neko vec imao nekih iskustava s ovim da sa nama podijeli ovde?

Sojin lecitin pijem ja. Ima ga u skoro svim apotekama. Imaš ona velika pakovanja u žutim bočicama kolekcije Natural Wealth. Nisam primjetio negativne posljedice. Meni je lecitin neko preporučio i za neke druge stvari. Ako ga nemaš dovoljno u organizmu moguće je da će ti se tražiti da jedeš čokoladu i čokoladne slatkiše jer ga tu ima, znam da se meni jedno vrijeme dosta jelo. Kada sam pio lecitin nisam primjetio tu želju za čokoladom.

Citiraj:
moram da se pohvalim da sam danas spojio oko 3 sata aktivnog ucenja

Ja sam juče efektivno učio 7 sati.

Citiraj:
cestitke vaderu na polozenom ispitu

Nisi dobro pročitao. Nije Vader ništa položio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Vader je napisao:
Stvarno koliko vas uči naglas?

pa pazi sve zavisi od predmeta i materije koja se uci.....
stvari koje crtam, pravim sheme, grafike, nema potrebe da ucim naglas...

prvo prelazenje je uglavnom tiho ucenje...a svako sledece je ponavljanje nesto u sebi, nesto na glas (kao radio spiker govorim :lol: sto izaziva zezanje mojih ukucana i kroz zatvorena vrata cak :lol: ...a sve to izaziva sushenje i peckanje grla :x i kao sto kaze Najgora najcesce je pored mene topli caj :) :wink: za zalijevanje )...

posto sada trenutno ucim predmet koji je kao telefonski imenik a oko 1100 starnica ...najbrajanaje, najbrajanje(logike, jako malo, sto ja inace ne volim bash, al ko me pita :lol: ) i onda moram naglas...

a sto se tice suncanog dana a vi u kuci nad knjigom.....evo mog rjeseeeenja...
spustim roletne da ne gledam "zla" ocima :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 15:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
svako istu muku muchi :D
bash sutra imam ispit i nek mi je mozak na pomoci da iscrtam sve shto treba za ta 4 sata....a sve su prilike da cu da blebnem :D ...ali nema veze, samo treba misliti pozitivno...polozhicu ga u aprilu sigurno :D

ja sam pila lecitin prije mozhda 3-4 godine i neshto se ne sjecam da mi je pomogao shto se koncentracije tiche (tad stvarno nishta nije pomagalo :D)...a mislim da ima kupiti i u onim radnjama sa zdravom hranom.....negativnih posljedica nije bilo....u svakom sluchaju zdravo je...
kafa mi je nekad pomagala, ili sam ja bar mislila da je to bilo zbog kafe :D ....kad prigusti, iznenada se pojavi zhelja za uchenjem...
ma ljudi samo dobra volja...nishta vishe...a uz to pomislish kako ce ti biti u septembru, kad bude trebalo ganjati uslov, frka, trka.. itd, ako se sad zay...
to ti je bolje od svih red bullova...:)

sickness ma pokushaj da se puno ne opterecujesh time shto starci vrshe pritisak....prestace...usta ce im se osushiti :) zezam se.....tako je i meni bilo proshle godine u januaru....trabunjali su mi nad glavom svaki dan, a to je bio 1. ispit i smor nevidjeni: cement, malter, keramichke plochice i ostala zla.....kad sam izashla na ispit - blokada...bash sam bila u grchu, stalno ti u glavi da morash to polozhiti...i padnem i pukne mi film :D...od tad mi se vishe ne mijeshaju u uchenje i sve ide kako treba, ispiti se fino polazhu, dao se uslov itd....eto nemoj da te to zezne na ispitu...samo budi opushten...

neko je spomenuo diktafon...skoro sam dobila neke kasete sa predavanja i puno je lakshe uchiti tako, chini mi se da tako brzhe pamtim, lakshe se skoncentrisati, a predmet je zanimljiv, pa nije problem...od sad nosim diktafon na predavanja, pa cemo vidjeti kako ce ici...

ne uchim naglas, pokushala sam par puta, ali nema shanse...inache imam problem shto ne mogu da uchim kao sav normalan svijet u miru&tishini, vec mora uvijek neka muzika da se chuje i to me uopshte ne dekoncentrishe, chak shtavishe tishina me izludjuje....ima li mi pomoci? :D

eh kad vidim kolike vi knjizhurine imate da ispolazhete bash mi neshto drago zbog svih neprespavanih noci, izgubljenih zhivaca, bolova u ledjima, bauljanja po fakultetu, trchanja na predaju radova.. itd u toku semestra..:D...crtanje rula :D...mislim, imamo i mi toga da uchimo...ali ne bash tolikoooo....gipsy ssvaka ti chast...1100 stranica...to moj mozak ne bi mogao da podnese :D ....drage moje linije, makete i ostalo...

ljudi sretno vam svima...pamet u glavu :D ..evo naoblachilo se pa 1, 2, 3 sad...navalite na knjigu...
ma bice to sve kako treba, nek smo mi zhivi&zdravi :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

gipsy_girl je napisao:
kao radio spiker govorim sto izaziva zezanje mojih ukucana

Kad moja sestra uči naglas u sobi u kojoj se nalazim ili je tjeram iz sobe, ili da uči u sebi, ili bar u nekom tihom šapatu. A ako ništa od toga ne uspije onda ja bježim iz sobe.

ba0bab je napisao:
a uz to pomislish kako ce ti biti u septembru, kad bude trebalo ganjati uslov

Mene to ne brine jer već sada imam uslov za sledeću godinu pa mi je prioritet očistiti ovo što je ostalo iz prethodne godine.

ba0bab je napisao:
nache imam problem shto ne mogu da uchim kao sav normalan svijet u miru&tishini, vec mora uvijek neka muzika da se chuje i to me uopshte ne dekoncentrishe, chak shtavishe tishina me izludjuje

Zašto bi to onda bio problem ako ti je tako lakše? I ja volim učiti uz muziku ali zavisi šta učim, ako vježbam zadatke (a toga kod mene ima mnogo, na svakom ispitu) onda volim pustiti muziku, pogotovo ako je učenje u malo poodmakloj fazi a ne na samom početku. I slušam muziku samo kad učim u kasne poslijepodnevne i večernje sate, ne prije podne ni u rano poslijepodne. Kad učim teoriju onda ne slušam muziku, onda treba da je mir :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:
Kad moja sestra uči naglas u sobi u kojoj se nalazim ili je tjeram iz sobe, ili da uči u sebi, ili bar u nekom tihom šapatu. A ako ništa od toga ne uspije onda ja bježim iz sobe.

Ne kontam kako neko uopšte može učiti u sobi u kojoj se nalazi još neko. Mislim, hajd' što smeta tom drugome ako uči naglas, ali i ako u sebi... Isto ne kontam učenje u čitaonici, mislim da bih se ja samo okretala da vidim ko šta radi i ko je ušao/izašao... :D Kod mene za učenje moramo biti prisutni u sobi samo knjiga i ja, ako se bubači teorija kao što je sad slučaj. I da, moram se pohvaliti: počela sam danas! :D A ako vježbam zadatke za neki pismeni, onda obavezno uključim tiho muziku i samo vezemmm... ;)

Vader je napisao:
...jer već sada imam uslov za sledeću godinu

A koja je to? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Najgora je napisao:
A koja je to? :D

Ne pitaj me to :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
ja ponavljam na glas :oops:
ma nekako mi je drugacije kad
se slusam sta pricam
a dok ucim onda u sebi
pa ne bih glas sacuvala
a posto sam brucos cuce se :angel:
uglavnom mene ponavljanje ubija u
pojam,uzas,kakva majka znanja
to je smrt,al ajd\a muzika,dobro
dodje-ponekad

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 02:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

eh ljudi, popio sam danas 2 crvena vola, i sad nema sheme da zaspim, pa bi sad malo da vas gnjavim...uh, jebeno je ovo, ochi mi ko dva fildzana...
enivej, ucenje naglas je nesto sto me nevjerovatno iritira. mislim da ljudi koji na taj nacin prikupljaju informacije (iako im je takav nacin ocito laksi), ne shvataju koliko smetaju ostalima oko sebe. vise puta mi se desilo to da sam morao gurati vatu u ushi ne bi li se bar malo izolovao od tog terorisanja iz susjedne sobe. ne znam, nekako mi to djeluje sebicno...jos jednom napominjem da razumijem ljude koji ne mogu drugacije, ali trebali bi i razmisliti o tome da je mozda doslo vrijeme da polagano krenu mijenjati stare navike. mozda to i nije lako, ali ipak...okolina ce zasigurno biti zahvalna.

Citiraj:
ma ljudi samo dobra volja...nishta vishe...a uz to pomislish kako ce ti biti u septembru, kad bude trebalo ganjati uslov, frka, trka.. itd, ako se sad zay...

sto se tice frke i trke kad prigusti...to je palilo u srednjoj, ali sad nesto to ne pije vodu koliko sam provalio. evo, recimo prekosutra mi je rok, a od ocekivanog grizenja noktiju i nervoze ni traga. valjda ce toga biti pred ovaj drugi rok...ne znam, nesto bi i volio da se trgnem iz ovog bunila i konacno kazem sebi:“DOSTA JE BILO!”. ali samo da ne bude prekasno...dace Bog, jer iskren da budem, i danas me je nesto krenulo. opet sam uzeo knjigu par sati. uz ono juce, a i ovo danas mislim da se nazire neki progres. iako je i dalje to presporo u odnosu na sve ono sto mi jos predstoji, nadam se da cu sutradan, ili najkasnije prekosutra istrajati u svojoj namjeri da poduplam to vrijeme provedeno nad knjigom, a samim tim i broj naucenih lekcija po jedinici vremena (to je neki normalan tempo kako sam vec to unaprijed proracunao i isplanirao).

Citiraj:
sickness ma pokushaj da se puno ne opterecujesh time shto starci vrshe pritisak....prestace...usta ce im se osushiti...zezam se.....tako je i meni bilo proshle godine u januaru....trabunjali su mi nad glavom svaki dan, a to je bio 1. ispit i smor nevidjeni: cement, malter, keramichke plochice i ostala zla.....kad sam izashla na ispit - blokada...bash sam bila u grchu, stalno ti u glavi da morash to polozhiti...i padnem i pukne mi film...od tad mi se vishe ne mijeshaju u uchenje i sve ide kako treba, ispiti se fino polazhu, dao se uslov itd....eto nemoj da te to zezne na ispitu...samo budi opushten...

ali ne, kod mene je bas situacija obrnuta...ja bas posmatram njihovo ophodjenje prema sestri u situacijama kad joj se desi da neki ispit usere...jednostavno, svaki iduci neuspjeh ona trpi sve vece kenjanje po od strane matorih, bez obzira sto im ona izricito naglasava da joj taj ogroman pritisak jednostavno smeta! ali dzaba, oni i dalje po svom...kad krenu, nema stajanja. ne znam, jednostavno ne zelim da se tako nesto i meni dogodi...vjerujem da bi ja puko (sto i nije rijetka pojava jer mi cesto puca film), te bi iz mene mogle izletit neke teske rijeci koje nisu predvidjene za njih, sto bi samo doprinjelo povecanju tenzija uopste. ne mozes protiv takvih ljudi, nikad se ne mijenjaju. znam ja da sam ja ponajvise kriv za svoje neuspjehe, ali me nervira to sto oni uvjek misle da su u pravu i ne dopustaju da se uputi bilo kakva rijec kritike na njihovo ponasanje, te da im se pred oci stavi cinjenica da u svemu tome, ma koliko to negodovali, ima i njihovog udjela. ako ni zbog cega drugog, krivi sto su me napravili i sad nek me trpe.

a ucenje uz muziku nije nista neobicno, ali u mom slucaju samo uz stranu (uglavnom enigma, purple, floyd, cranberries, garbage...). iako domacu vise cijenim, uz nju nema sheme ista da napravim, jer u tom slucaju (oprobano) pocinjem da nesvjesno pjevusim pri cemu knjiga odlazi u drugi plan. zadatke josh ne radim, pa i nisam probao na sta to lichi...

i da vaderu, kako bilo ko moze uciti sa jos nekom drugom osobom u istoj prostoriji? i pri tome jos ta druga osoba naglas uci...ne znam, za mene je to nezamislivo. ko sto rece najgora, treba da smo tu knjiga i ja, bilo ko drugi tu jednostavno predstavlja vishak.
i za kraj da prokomentarishem ove preparate...dakle, kao sto i vidte, ova dva red bulla drze me i u ove site sate budnim, sto me pomalo i iritira. ali cenjenica je da sam se danas, da li zbog toga ili ne, dosta potrudio i imam osjecaj da sam vishe nauchio u istom vremenskom intervalu nego juche. mozda mi se samo cini, ili pokusavam to preuvelicati, a mozda je i razlog nesto zanimljivije stivo koje sam danas radio...ko ce ga znati.
cokolada mi je oduvjek bila slabost, pa mi konzumiranje iste nece predstavljati neki veliki problem. sta vise, uzivacu daveci se u njoj :D bar u zivotinjskom carstvu...

evo, upravo sad probudilo se staro gundjalo, maj fater, pa sad hoda gore-dole trebunjajuci nesto u fazonu da je vrijeme za spavanje. valjda i jeste, sutra je novi dan, vrijedi malo ranije ustati jebiga...ovaj put zaista je u pravu. ali pada mi sad na pamet film “insomnia” sa al pacinom i njegovi problemi tu...ne bi volio da me nocas takvo nesto zadesi. odmah mogu zaboraviti na sutrasnji dan i planirane aktivnosti.

pozdrav! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
eh ...sikness :wink:
ne znam na kojoj si godini , ali starci su takvi kod vecine studenata ....

Kad upishes fax, starci zele da uhvatish ritam sa ispitima sto prije....
a ta gundjanja su klasicna za pocene godine studiranja...cini mi se da sam ja ovde na najvishoj godini studija 8) pa mogu da vam posvjedocim da ce to prestati cim se malo ustabilite :wink:

sada mi govore: sjedish pod tom lampom, snijecesh jaje, evo ti kafa, evo ti sok, ajd izadji malo :lol:

pomenuli ste kafu...posto tursku kafu jako rijetko pijem (osim u gostima :D ), ja sam inace ovisnik o ness kafi, pogotovo prilikom ucenja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 10:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
ali starci su takvi kod vecine studenata ....

Sta ce, znaju ljudi da je
PRVA STUDENTSKA LAZ - OD SUTRA UCIM
:wink:

hehehe, starci ko starci - tako oni pokazuju svoju BRIGU za tvoje bolje sutra.
Jel' vam poznato - NE UCIS ZBOG MENE VEC ZBOG SEBE ..... itd, itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SiCkNeSS je napisao:
kako bilo ko moze uciti sa jos nekom drugom osobom u istoj prostoriji? i pri tome jos ta druga osoba naglas uci

Ako ne uči naglas onda nije problem. Nije nikakv problem da sestra u tišini uči na jednom stolu a ja na drugom. A pošto mogu slušati muziku dok vježbam zadatke onda mi ne smeta ni da se sestra igra na kompjuteru dok ja učim, pogotovo ako umjesto muzike iz igre pustim neku mp3 muziku.

Sve ti je to do osobe, u mojoj blizini je kafić i muzika se ponekad jasno čuje no to mi ne smeta, a par spratova iznad mene (dakle još dalje od muzike) je kolega koji studira medicinu ali njemu to smeta i stavlja čepove u uši.

Što se tiče roditelja njih u nekoj mjeri treba razumjeti, mada to zavisi od toga kakvi su oni i u kakvoj je situaciji student, neki roditelji zaslužuju više razumjevanja a neki manje. I tačno je da bi studiranje bilo lakše kada ne bi bilo pretjeranog pritiska. Ali vidio sam da pritisak u određenoj mjeri može biti i dobar. Što se tiče pritiska (ne samo za faks nego i za posao, odnose sa ljudima i sve ostalo) njega će u nekoj mjeri uvijek biti pa je najbolje sebe istrenirati da te od vanjskog pritiska ne pogađa i ne dotiče više od one mjere koja bi tebi bila dobra i korisna, a ako ti u nekoj situaciji šteti svaki pritisak onda da ga možeš anulirati i da te ne dotiče, ali ne da ubiješ onoga ko ti vrši pritisak već da te se ne dotiče. To je teško ali može se. Ja bih u tu svrhu opet istakao stvari kojima se bavim mimo fakulteta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
SiCkNeSS je napisao:
...ako ni zbog cega drugog, krivi sto su me napravili i sad nek me trpe.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 14:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eto ja pala...januar propao...
pa sad nastavljam da uchim za april...
super je kad padnesh ...pa se malo razdrmash i dobijesh energiju da to spremish kako treba...

Citiraj:
Što se tiče pritiska (ne samo za faks nego i za posao, odnose sa ljudima i sve ostalo) njega će u nekoj mjeri uvijek biti pa je najbolje sebe istrenirati da te od vanjskog pritiska ne pogađa i ne dotiče više od one mjere koja bi tebi bila dobra i korisna, a ako ti u nekoj situaciji šteti svaki pritisak onda da ga možeš anulirati i da te ne dotiče, ali ne da ubiješ onoga ko ti vrši pritisak već da te se ne dotiče.

ma mene vishe nishta ne dotiche....postala sam flegma...brrrr :(
da...imash pravo da pritisak mozhe da bude i dobar....primjer...moj brat koji je bio potpuno nezainteresovan i bez radnih navika i upravo zbog pritiska je pocheo da uchi i postizhe dobre rezultate....ali sve je to do ljudi i do nachina na koji pristupash...u mom sluchaju je pritisak bio suvishan...

a to za uchenje uz muziku...pa ne znam...ja kome god sam rekla da uchim uz muziku, chudno su me gledali...eto drago mi je da nisam jedina :D
i volim da uchim s ljudima s faxa...4 glave su pametnije od 1 :) i josh kad se nadje neka glava sa starije godine da sve fino objasni :D ...ali to samo u sluchaju kad spremamo neki ispit na kojem se samo crta...uchenje teorije tako - nezamislivo....to bi se pretvorilo u sve samo ne u uchenje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 15:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kako to mislis propao januar ? pa zar nisu 2 roka u januarko-februarskom roku ?
btw ne znam kako na drugim fax-ima ali kod nas ove godine postoji i martovski i majski rok :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

na agf.u samo januarski :( i nema tih martovskih i majskih...govorili su i da ce nam april ukinuti, ali ipak ce biti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
jan-feb rok a ispit u martu
ma moguce je kod nas sve
a sto se tice pritiska-zbog toga
volim svoju mamu-samo polako
ako treba 10 god,10 god neka
bude ali da to zavrsis...
dobro to je sad,ali kao ajd vidi da
se trudim,pa... :angel: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2004, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajd dobro, sad mi je kao lakse kad ste mi rekli da to necu morati vjecno trpiti...ovo jahanje po mojoj iznemogloj glavi vec sad me dovodi do ludila. pitam se sta bi bilo kasnije...hm, bolje i da ne pomislim. za njihovo dobro, vrijeme je da razmisle o tome da prestanu, jer jos malo i pocecu da ujedam.

i opet da ponovim, brucos sam...mali djecak medju veeeelikim chikama i tetama.

kafa ko kafa, i ja sam dosta rano postao ovisnik o istoj...iako kazu da skodi mladom organizmu zeljnom zivota, ja isto bez nje ne mogu normalno zapoceti dan, jer me prokleti mamurluk tada ubija. cesto popijem sa starcima tursku kad krecu ujutro na posao, a ako ne...vec se nekako snadjem da negdje s nekim odem po dozu tog otrova.

Citiraj:
Jel' vam poznato - NE UCIS ZBOG MENE VEC ZBOG SEBE ..... itd, itd.

bla bla, svaki dan ko papagaji to ponavljaju...kad bi bar postojao neki prekidac da ih jednostavno iskljucim...kliknem OFF i cap! gotovo. ali nema, pa samim tim opet sam prisiljen da trpim to, iako smo i ptice na granama i ja vec shvatili sta je pisac htjeo da kaze.

pa baobab, sta da kazem...jebiga, zivot je kucka i pomiri se s tim (haha, iskustvo :)). bice bolje valjda...crtanje je i meni oduvjek bolje islo od ove gnjavaze sa pamcenjem nekih glomaznih knjizurina, ali ko mene pita...kaze “sine, picis mojim stopama na ekonomiju i nema pogovora”...sta da radim, prihvatam ono sto drugima odgovara, ja sam tu samo da cutim i slusam. kazem ti, life is fuckin bitch...

ajde malo vi stariji, da cujem vas...dajte neke korisne savjete, sugestije i tako to...vrijedi li ici u citaonu i pomaze li to zaista? kako se ponasati pred izlazak na neki ispit, treba li uciti dan (noc) prije, ili je mozda bolje otici negdje vani i opustiti se malo (misljenja su podjeljena)? kako se ponashati u situacijama ako bi jednostavno zablokirao (recimo, znam neke ljude koji su se vjesto izvlacili iz takvih situacija lupajuci gluposti)? ne znam, ne padaju mi sad na pamet vishe nikakva pitanja, ali eto...u dogledno vrijeme vidjecu da vas pitam sve sto me bude zanimalo. pretvorio sam se u uho.

pozdrav! :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]