banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2009, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Radne navike se stiču u osnovnoj školi a ne na faklutetu! Onaj kome je stalo do studiranja on će studirati i na privatnom i na državnom...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
socialbug je napisao:
Radne navike se stiču u osnovnoj školi a ne na faklutetu! Onaj kome je stalo do studiranja on će studirati i na privatnom i na državnom...

Po tebi, onda je isti kurac studirati na Apeironu ili Harvardu, jer onaj ko zeli, naucice isto i na Apeironu i Harvardu.
Govoris gluposti, jer na privatnom fakultetu se apsolutno nista ne trazi od studenta osim da uplati skolarinu.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:14 
Veteran
Veteran

Manja je prolaznost u osnovnoj skoli nego na privatnim fakultetima u RS.

Koledz Janjos.

Rezultati iz Osnova menadzmenta. Svih 66 polozilo.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... i%20om.doc

Zastita racunarskih sistema. Cak nisu stavljali ni spisak ljudi koji su prosli, nego su samo stavili one koje nisu polozili a nije ih polozio samo jedan student.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... .07.09.xls

Poslovnu statistiku su svi polozili.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... tjun09.doc

Rezultati iz javnih finansija. Isto, svi su polozili.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... ansije.doc

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
korisnik je napisao:
Manja je prolaznost u osnovnoj skoli nego na privatnim fakultetima u RS.

Rezultati iz Osnova menadzmenta. Svih 66 polozilo.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... i%20om.doc

Zastita racunarskih sistema. Cak nisu stavljali ni spisak ljudi koji su prosli, nego su samo stavili one koje nisu polozili a nije ih polozio samo jedan student.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... .07.09.xls

Poslovnu statistiku su svi polozili.

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... tjun09.doc

http://www.koledzprijedor.org/imgs/gall ... ansije.doc

Ako smijem nešto da dodam na ovu temu - apsolutno se slažem sa tobom. Privatni fakulteti su kancerogeno tkivo ove države koje će proizvodnjom nestručnih (najblaže rečeno) kadrova upropastit našu, ionako, posrnulu naciju. Najgore od svega je, čini mi se, obrazovati na takvim fakultetima kadar koji će kasnije raditi u prosvjeti, tipa učitelja, nastavnika, profesora. Možeš li zamisliti takve ljude, polupismene, bez opšte kulture, kako sutra uče i vaspitavaju tvoju djecu, "razvijaju im ljubav" prema školi, znanju, radu... Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

korisnik je napisao:
socialbug je napisao:

Po tebi, onda je isti kurac studirati na Apeironu ili Harvardu, jer onaj ko zeli, naucice isto i na Apeironu i Harvardu.
Govoris gluposti, jer na privatnom fakultetu se apsolutno nista ne trazi od studenta osim da uplati skolarinu.

A jesi i ti našao porediti fakultete svaka ti čast... Šta misliš da su sa Harvarda pametniji, i oni plate 500000$ za školovanje i to je to... Izučavaju šta hoće i kako hoće, kupe sebi status i budući posao (a kako i ne bi sa tim novcima) a ti i takvi kao ti im se divite do svršavanja...
Ajde se ti malo presaberi, pusti ljude da studiraju kako i gdje hoće, nije tvoj problem kvantitet i kvalitet znanja koji se dobije na privatnim fakultetima, to je problem ljudi koji studiraju jer oni će na berzu rada pa tamo će da se dokažu... A ti imaš mogućnost studiranja na državnom, možeš istraživati, proučavati čini mi se u okviru pedagogije da postoji didaktika, eto ti odlične mogućnosti da završiš pedagogiju, magistriraš i doktoriraš na temi o privatnim fakultetima, koliko oni su dali dobrog a koliko lošeg... A možeš postati inspektor za visoko školstvo pa im onda oduzimaj licence :P

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

crveno i crno je napisao:
Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:

Nemaš ti veze, sistemsko uništavnje nacije je počelo kada su načelu bili Karadžić, Krajišnik, Plavšićka, potom nastavljeno preko Ivanića, Dodika, da bi sve zaokružili Roguljići, Dušanići, Miškovići i sl. Glupost je pisati da su privatni fakulteti krivi za tako nešto...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

socialbug je napisao:
Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:

Nemaš ti veze, sistemsko uništavnje nacije je počelo kada su načelu bili Karadžić, Krajišnik, Plavšićka, potom nastavljeno preko Ivanića, Dodika, da bi sve zaokružili Roguljići, Dušanići, Miškovići i sl. Glupost je pisati da su privatni fakulteti krivi za tako nešto...

Počelo, da! Ja nisam pričala o politici i političarima, to smo, mislim, manje više svi apsolvirali na svojoj koži. Pričam ti o obrazovanju, stanju svijesti nacije i kulturi. Očigledno ne shvataš na šta mislim. I očigledno, ne vidiš kakve se sve opasnosti, dugoročno gledano, kriju iza prisustva neobrazovanih ljudi u obrazovanju. Pobogu OBRAZOVANJU, pogledaj izvorno značenje te riječi pa će ti biti malo jasnije o čemu pričam.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

Ajde se ti malo presaberi, pusti ljude da studiraju kako i gdje hoće, nije tvoj problem kvantitet i kvalitet znanja koji se dobije na privatnim fakultetima, to je problem ljudi koji studiraju jer oni će na berzu rada pa tamo će da se dokažu...

Ma kako da neće :lol: Ni na kakve berze rada oni neće, već će lijepo sebi da kupe posao, kako su kupili i diplomu, a po berzama će da se vuku oni koji su nešto i studirali, pa i naučili, a nisu imali novca da kupuju sebi diplome i radna mjesta.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 12:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma kako da neće :lol: Ni na kakve berze rada oni neće, već će lijepo sebi da kupe posao, kako su kupili i diplomu, a po berzama će da se vuku oni koji su nešto i studirali, pa i naučili, a nisu imali novca da kupuju sebi diplome i radna mjesta.

Njihova stvar gdje će naći posao i na koji će način ga naći... Djevojka je završila medicinu pa je platila 30000maraka da dobije posao u KBC-u, medjutim nije znala raditi i popušila nogu u dupe! Sjetite se one dekanese Stomatološkog fakulteta i njenih malverzacija sa ispitima, pa svi idemo kod isti tih ljudi da popravljamo zube...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:13 
Pripravnik
Pripravnik

To što navodiš - slučaj te djevojke je izuzetak koji potvrdjuje pravilo da se u ovoj drzavi sve kupuje. A to što je ona dobila nogu - vjerovatno je ponestalo štela i štelica, smjenile se garniturice i garniture i znaš kako to već ide. Tačno je, malverzacija raznih ima i na drzavnim fakultetima, ali privtni tu svakako drže primat.
I ponavljma, pričala sam o neobrazovanim u obrazovanju.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 16:13 
Veteran
Veteran

Ako smijem nešto da dodam na ovu temu - apsolutno se slažem sa tobom. Privatni fakulteti su kancerogeno tkivo ove države koje će proizvodnjom nestručnih (najblaže rečeno) kadrova upropastit našu, ionako, posrnulu naciju. Najgore od svega je, čini mi se, obrazovati na takvim fakultetima kadar koji će kasnije raditi u prosvjeti, tipa učitelja, nastavnika, profesora. Možeš li zamisliti takve ljude, polupismene, bez opšte kulture, kako sutra uče i vaspitavaju tvoju djecu, "razvijaju im ljubav" prema školi, znanju, radu... Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:

Svi znaju, da na privatnim fakultetima se ne trazi nikakvo znanje, i da ih upisaju samo neradnici i neznalice, i da ih svi zavrsavaju a da ne trebaju ni otvoriti knjigu, i to vise nije nikakva tajna.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 16:42
[/quote]
Ako smijem nešto da dodam na ovu temu - apsolutno se slažem sa tobom. Privatni fakulteti su kancerogeno tkivo ove države koje će proizvodnjom nestručnih (najblaže rečeno) kadrova upropastit našu, ionako, posrnulu naciju. Najgore od svega je, čini mi se, obrazovati na takvim fakultetima kadar koji će kasnije raditi u prosvjeti, tipa učitelja, nastavnika, profesora. Možeš li zamisliti takve ljude, polupismene, bez opšte kulture, kako sutra uče i vaspitavaju tvoju djecu, "razvijaju im ljubav" prema školi, znanju, radu... Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:[/quote]

Potpuno se slazem sa tobom...imao sam prilike da pricam sa studentima sa privatnih fakulteta koji se drze kao da su doktori nauka, a zapravo ne znaju se ni potpisati! Oni otvoreno govore da im je cilj samo ta nazovimo ,,diploma" i da ce tako nekome oteti posao. Zaista me strah kad cujem da takvi ljudi imaju savrsene rezultate i da su izuzetni studenti! :protest: :evil3:

Slika

Pogledaj ako smijes

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
socialbug je napisao:
A jesi i ti našao porediti fakultete svaka ti čast... Šta misliš da su sa Harvarda pametniji, i oni plate 500000$ za školovanje i to je to... Izučavaju šta hoće i kako hoće, kupe sebi status i budući posao (a kako i ne bi sa tim novcima) a ti i takvi kao ti im se divite do svršavanja...

da znas sta se sve zahtjeva da bi upao na Harvard (osim u sucaju ako si sin Dzordz Busha Seniora :) ) ne bi bas ovako nesto lupio

Warren Buffett

Poslednji put menjao lubax dana 06 Jul 2009, 01:51, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 23:04 
nego sto neko rece, hvala Bogu na privatnim fakultetima, nas rad i muka sa drzavnih, uz pomoc njih dolazi vise do izrazaja... u smislu da nas vise cijene...
:evil3:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
lubax je napisao:
socialbug je napisao:
korisnik je napisao:

da znas sta se sve zahtjeva da bi upao na Harvard (osim u sucaju ako si sin Dzordz Busha Seniora :) ) ne bi bas ovako nesto lupio

I usput imas jednu nulu viska na cijeni skolarine, mada vecina ljudi ne placa ni toliko jer npr. Ivy League univerziteti placaju fakultet svim studentima koji ga ne mogu priustiti.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 10:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a dobre emisije :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik

maka9v je napisao:

Ako smijem nešto da dodam na ovu temu - apsolutno se slažem sa tobom. Privatni fakulteti su kancerogeno tkivo ove države koje će proizvodnjom nestručnih (najblaže rečeno) kadrova upropastit našu, ionako, posrnulu naciju. Najgore od svega je, čini mi se, obrazovati na takvim fakultetima kadar koji će kasnije raditi u prosvjeti, tipa učitelja, nastavnika, profesora. Možeš li zamisliti takve ljude, polupismene, bez opšte kulture, kako sutra uče i vaspitavaju tvoju djecu, "razvijaju im ljubav" prema školi, znanju, radu... Ja to zovem sistematskim uništavanjem nacije iznutra: :angry4: :mad:[/quote]

Potpuno se slazem sa tobom...imao sam prilike da pricam sa studentima sa privatnih fakulteta koji se drze kao da su doktori nauka, a zapravo ne znaju se ni potpisati! Oni otvoreno govore da im je cilj samo ta nazovimo ,,diploma" i da ce tako nekome oteti posao. Zaista me strah kad cujem da takvi ljudi imaju savrsene rezultate i da su izuzetni studenti! :protest: :evil3:[/quote]
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 01:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Time trek je napisao:
I usput imas jednu nulu viska na cijeni skolarine, mada vecina ljudi ne placa ni toliko jer npr. Ivy League univerziteti placaju fakultet svim studentima koji ga ne mogu priustiti.

Nisam ovo znala! Moraću bolje da proučim, možda ima nešto što me zanima :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 17:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2009, 17:31
Zaista zalosna priča, ali, evo da i ja pokoju suzu prolijem... Provo, ako imate mazohisticke tendencije i mislite da je mučenje kriterijum kvaliteta studiranja (maltretiranje, hiljade stranica za pamcenje, profesori kojih nema na casovima ili ispitima, a kad se pojave onda demonstriraju razne oblike neuroza i psihoza, nervozne i nekulturne tete u studentskoj) onda ne morate upisivati fakultet, obijte banku (to je sad postalo popularno) i, ako nemate vezu u tuzilastvu, kvalitet takve vrste mozete imati i na Tunjicama. U slucaju da vam ne daju u zatvor, dovoljno je i da zaglavite na Paprikovcu - idealno mjesto za mazohiste. A nasi su fakulteti uglavnom smeće, svi odreda. Međutim, nije problem u fakultetima, nego u nama. Ako nas nesto interesuje to cemo i (na)uciti, a ako ne, onda cemo izigravati studente... Da li cemo izlaziti po desetak puta na svaki ispit dok profesoru ne dosadi, kupiti ispite ili traziti vezu, ili cemo platiti za lagodnu voznju po Apeironu, to je samo stvar metoda, a ne cilja. Slazem se i sa socialbugom da smo mi odavno razlupani, tako da su fakulteti sitnica u odnosu na sav ostali kriminal koji nas okruzuje.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Miki98 je napisao:
Slazem se i sa socialbugom da smo mi odavno razlupani, tako da su fakulteti sitnica u odnosu na sav ostali kriminal koji nas okruzuje.

Jok, netacno, ne moze ovako. Zasto? Boli nekog uvo od 19 godina ako odlezi nekoliko godina na Tunjicama, ukoliko zna da ce kad izadje imati pola miliona u dzepu. Najveci problem je sto svima, ne vise samo klincima, postaju idoli oni sa utokama i vezama u opstini, a ne akademski gradjani, tako da drustvo boli uvo za stanjem u obrazovanju. A kako i ne bi kad je jedan profesor na ETF-u do prije tri godine vozio Zastavu 128, a sad vozi neku Astru od desetak hiljada maraka ... idi na cestu, prodaj dop ili valjaj naftu na veliko i vozices BMW-a od 70 000 KM++ za pola godine - godinu i kad je bitnija izjava u novinama nekog nepismenog bizMismena nego osobe koja pokusava reci nesto novo ili uputiti u nesto drugo.
Dok god je crna hronika udarna vijest a sportska i kulturna desavanja oko izvijestaja koliko je stepeni bilo u gradu danas, malo stvari ce se promijeniti jer svako drustvo sacinjava masa ovaca i nekolicina cobana. E sad, ima i dobrih cobana, samo sto nikako da dodju do stapa ...

Izvinite zbog OT-a

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]