Evil_Dead je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Sad - Koja je tvoja logika da sa interesovanjem za gore nabrojane upises medicinsku skolu, to je van mog domasaja.
Ја са 14 година нисам знао ни како се зовем, а да размишљам о измишљеним појмовима попут - тржиште рада!

Иначе, јако добра школа... Бар је мени користила.
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ovo naravno vrijedi za Banjalucke skole. Savrseno sam siguran da bi koeficijent gimnazije iz npr. Mrkonjica bio nizi od koeficijenta nase Medicinske skole.
Придјев од именице Бањалука (као и сваке друге) се пише малим словом.

Ako cemo se bas ispravljati (a ja sam napravio lapsus sasvim slucajno), onda cu ja tebe ispraviti i reci da to ne vrijedi za sve nego samo pridjevi od licnih imena koje se zavrsavaju na ski, cki i sl. se pisu malim slovima.
Oni PRIDJEVI koji se zavrsavaju na OV, EV i sl. ostaju velikim slovima. Npr. Ivanov, Milanov, ovo za banjalucki si u pravu, samo rekoh lapsus. Moguce da sam prvo napisao Banjaluka pa onda u izmjeni ubacivao neke promjene u tom smislu...
Ja ne znam s kojim se ti to gimnazijalcima druzis *jedino ako nisu iz Sarajeva, Beograda ili pak neke zagrebacke gimnazije*. Ja sam za vrijeme rata imao kolege iz gimnazija iz Sanskog Mosta, Gradiske, Mrkonjic Grada (svi mahom izbjegli nakon prvog ili drugog razreda), i bili su nazalost na vidljivo nizem nivou od nas. NE svi, ali gledajuci prosjek, onda da, definitivno.
I druga stvar, osim ako nisi ranije upisao osn. skolu, u godini u kojoj si upisivao srednju skolu si punio 15 godina. Tj. ako si rodjen prije septembra imao si punih 15.
Ne kazem ja da si ti bio sposoban za takav izbor, cak sumnjam u to, ali nemoj nipodostavati one koji su u to vrijeme bili zreliji od tebe. Mada mi je nekonzistentna izjava onda u tom smislu gdje tvrdis da si imao tolika interesovanja, a opet nisi bio sposoban odluciti se za najbolju skolu tada?