Ljudi stvar je sledeća.
Dok sam bio u osnovnoj školi, niko nije njemački shvatao za ozbiljno, svima je bio prioritet engleski. I tad sam išao na kurseve engleskog jezika.
Sad u Gimnaziji, kao učenik računarsko-informatičkog smjera, ja nemam drugi strani jezik. Ne znam kakav komentar da dam na ovu izjavu.
Sad neki kurs njemačkog ne mogu da upišem jer trenutno idem na CAE u Cambridgeu.
E, mislim da bih mogao bez problema studirati na engleskom, ali je onda problem gdje je to gdje se može studirati... Britanija je preskupa... Amerika, khm, ne znam... Bachelori u Evropi na engleskom jeziku u zemljama koje ne pripadaju engleskom govornom području su obično poprilično skupi, a i opet ne znam domaći jezik.
Što se tiče lelemudanja po Austriji, budući da se školarina ne plaća onda su finansije slobodne za neke druge stvari.
Šta više, imam brata u Cirihu, koji radi PhD na Ciriškom univerzitetu, pa bih možda možda mogao i kod njega da se uglavim malo. Ali Cirih je skup grad za život.
Na kraju, mislim da je bolje i izgubiti tu godinu učeći jezik, pa završiti faks u Beču, nego završiti ETF BL. Ne samo zbog samog faksa, iako ne sumnjam uopšte da Bečki faks i bolji i priznatiji, već i zbog samog života, da se osamostalim malo, proširim vidike i steknem razna iskustva.
@Panzer
Jesi ti studirao u Austriji?

U svakom slučaju si negdje vani studirao...