Citiraj:
Jest vala, ko jednom nauci crtat u BL ne moze se nigdje van BL ni zaposlit, jer crtezi nigdje nisu isti
Arhitektura je daleko od toga da 'naucis crtati'. Govorilo se o BL i lokalnom AGFu pa sam stoga istu naveo kao primjer. To sto je ona napisala jeste obicno filozofiranje, jer neko ko je aplicirao za posao u BL zna da takva prica ne pije vode jer prije svega, jedan student arhitekture nema mnogo sta da prikaze u svom porftoliu. Druga stvar, onog momenta kad se malo informisete o istoj, shvaticete da se projekat ne 'pravi' tek tako nego da tu ima ohoho posla.
Citiraj:
To onda ocigledno nisu neke dobre arhitekte.
Nema to veze sa kvalitetom arhitekte - jer se ovde govori o novopecenim arhitektama, svjezim sa fakulteta. Svi oni, bez obzira na prosjek, kao i 90% ostalih profesija koje izadju sa fakulteta su manje-vise tarabe. Opet cu se pozvati na primjer iz moje blize okoline - momak sa dobrim prosjekom i fakultetom zavrsenim u roku je radio neprijavljen za kikiriki. Istina, ima ljudi koji su iz losije pozicije dobili bolje poslove, al' nisu bas u vecini. Trziste je zaista prezasiceno, a uslijed ove sveprisutne ekonomske krize, gradnja kod nas i nije u nekom pretjeranom zamahu pa je i samim tim potreba za arhitektama smanjena.
Citiraj:
3 godine? Pa to je krace nego faks. Koliko Vanji treba vremena dok ne bude mogao sam raditi?
Onog momenta kad polozim zadnji ispit ja mogu sam da radim

(pod uslovom, naravno, da odmah dobijem posao)
Specijalizacija je druga stvar u odnosu na njihovo dobijanje licence.