banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 05:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
BSE, naravno, stoji to za vaspitavanje, medjutim, potrebno se pobrinuti i za ljude koji nisu imali taj dio puta tj. ljudi koji sad imaju 20-50 godina. Pored toga, zna se da dijete uci na modelu svojih roditelja, tako da bi roditelji trebalo da rade i na sebi.

Sto se tice privatnosti, mislim da za pruzanje takve vrste inforamcija ne bi trebalo da postoji posrednik tj. nastavnik - m:tel - roditelj. Put bi trebalo da je kraci iz vise razloga, a jedan od njih je dostupnost sadrzaja poruke trecem licu. Ja nigdje u ovoj temi nisam procitao da se potpisuje nekakav ugovor izmedju m:tel-a, skole, ministarstva prosvete, roditelja, nastavnika. Nadam se da sam previdio. Bas me zanima sta djeca kazu na cijelu ovu SMS avanturu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ugovor ce ocigledno postojati cim se placa taj servis 12KM :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja bih se složio sa BSE, ocjene uopšte nisu privatna stvar, i ne vidim zašto bi bio problem da se o njima obavještavaju roditelji. Zato mi ova ideja sa SMS-ovima nije nimalo loša. Postoji procenat roditelja koji ima sasvim otvoren odnos sa djecom, bez nekih tajni, stvari se rješavaju razgovorom. Postoje oni roditelji koji nemaju ni vremena, a češće želje da znaju šta se dešava sa njihovom djecom, to su ti koji ih šalju u školu da ih se ''riješe''. Međutim, postoji i ona grupa koja je u sredini, koji vjeruju djeci, ali možda im nedostaje neki poticaj. Mislim da bi njima ovaj servis bio od pomoći.

Na stranu sve bajne teorije o tome kako roditelji i djeca treba da imaju sjajni odnos pun povjerenja, činjenice su da se klinci promijene kad zađu u tinejdžerske vode, i mnogi roditelji nemaju pojma da njihova ''zlatna djeca'' možda više nisu tako zlatna. Jednom tinejdžeru više nije tako teško ni nenormalno slagati da bi odložio nevolje, a to ne mora nužno da bude uslovljeno lošim vaspitanjem, i da se odmah lopta prebacuje na roditelje. I zbog toga smatram da ova ideja nije loša.

I na kraju, lični primjer. U prvom srednje sam zaredao neka četiri keca (u biti nije bilo toliko strašno, mislim da je čak jedan bio iz likovnog), a pošto sam se prvi put našao u takvoj situaciji, ne želeći da navučem dodatnu muku na vrat, nisam ništa rekao svojima. Međutim, jedna od profesorica (nije mi predavala) je bila školska drugarica moje majke, vidjela te moje ocjene, i fino pozvala matorce. Naravno, nije ljudima bilo prijatno da čuju, ali su reagovali prilično cool. Nisu galamili ni slično, više im je bilo krivo što sam to prećutao. Dobio sam ''zabranu'' napuštanja kuće za vikend, kao i dogovor da u narednih 15 dana to ispravim, što sam i učinio. U narednim godinama, bilo je tu i tamo kečeva, ali sam im sve govorio, i nije bilo problema jer su znali da ću da ih ispravim. Poenta priče je da je u mom slučaju ta ''dojava'' imala pozitivan učinak, a siguran sam da bi imala u još mnogo slučajeva.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ali vidis li razliku izmedju usmene dojave zene koja poznaje tvoju majku, razgovora sa njom ili nekog blesavog, sturog SMS-a?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije u redu da su licni podaci djeteta koji su dostupni u dnevniku, kao i ocjene, dostupne drugom nastavniku ili operateru u m:telu. Btw cisto sumnjam da bi neki roditelj isao u skolu ako putem SMS-a dobije podatke da mu je dijete taj dan dobilo peticu iz matematike, fizike i hemije. Valda bi ocjene trebalo da budu sporedna stvar, a njegovo cjelokupno zdravlje i oblikovanje kao "potpune" licnosti pitanje broj jedan. i tako

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

WiseGuy je napisao:
...

1. Ovo "imate" je trebalo da bude "nemate" ili? Ja ne zelim da imam 30 poziva dnevno od roditelja. Zelim da to rijesim na neki drugi nacin.

2. Oba razloga su na mjestu. Ali nisu konkretna. Ovdje se jasno govori o tome da imate SMS i imate obavjestenje. Vi dajte neko humano i efikasno rijesenje koje ce da rijesi problem u nasem skolstvu. Ovaj projekat ga daje u kojoj god to mjeri bilo.

Da li to idemo u pretjerivanje? Tom linijom bi dosli do toga da bi za nastavnike najbolje bilo da roditelji sjede u klupama kraj svoje djece.

Da ponovim, nastavnik koji ima toliko rasulo u razredu da svaki dan mora zvati sve roditelje nije za tog posla. Naravno, hvala bogu to nije tako i zbog toga su dovoljni periodicni pozivi, bilo da je rijec o pohvalama ili kritikama.

Dakle, moj stav je realan i zasnovan na trenutnoj i realnoj situaciji koju imate u skolama.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2009, 11:04
The_new_Statesman je napisao:
WiseGuy je napisao:
...

1. Ovo "imate" je trebalo da bude "nemate" ili? Ja ne zelim da imam 30 poziva dnevno od roditelja. Zelim da to rijesim na neki drugi nacin.

2. Oba razloga su na mjestu. Ali nisu konkretna. Ovdje se jasno govori o tome da imate SMS i imate obavjestenje. Vi dajte neko humano i efikasno rijesenje koje ce da rijesi problem u nasem skolstvu. Ovaj projekat ga daje u kojoj god to mjeri bilo.

Da li to idemo u pretjerivanje? Tom linijom bi dosli do toga da bi za nastavnike najbolje bilo da roditelji sjede u klupama kraj svoje djece.

Da ponovim, nastavnik koji ima toliko rasulo u razredu da svaki dan mora zvati sve roditelje nije za tog posla. Naravno, hvala bogu to nije tako i zbog toga su dovoljni periodicni pozivi, bilo da je rijec o pohvalama ili kritikama.

Dakle, moj stav je realan i zasnovan na trenutnoj i realnoj situaciji koju imate u skolama.

Nastavnik kakvo god rasulo ima u razredu nemoze niti jednom niti 30 puta zvati roditelja. Niti svakodnevno niti periodicno. Ko ce nastavniku da plati te pozive? Skola? Roditelji?
Jos jedan plus za SMS.
Vas stav nije realan jer je zasnovan na svemu osim na realnoj situaciji. Jer vjerujte sve je samo ne tako kako ste rekli. Bez uvrede ali ovo nema veze sa realnosti i stvarnim stanjem u praksi.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kako je to sad to rjesavano. Pretpostavljam telepatijom. geez. Nastavnik napise poruku kojom u osnovi poziva roditelja na razgovor, stavi je u kovertu i zapecati i onda od ucenika trazi da vrati potpisanu poruku za npr. dva dana. Ako dijete ne vrati, onda se roditelj zove telefonom da dodje na razgovor. Tako i dijete zna da mu s enesto ne "plete" iza ledja.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2009, 11:04
Utopija je napisao:
Pa kako je to sad to rjesavano. Pretpostavljam telepatijom. geez. Nastavnik napise poruku kojom u osnovi poziva roditelja na razgovor, stavi je u kovertu i zapecati i onda od ucenika trazi da vrati potpisanu poruku za npr. dva dana. Ako dijete ne vrati, onda se roditelj zove telefonom da dodje na razgovor. Tako i dijete zna da mu s enesto ne "plete" iza ledja.

Opet praksa i realnost.

Roditelju je upuceno pismo od skole da ucenik nije bio 14 dana u skoli (konkretno u mom razredu). Svaka 3 dana je slato preporuceno pismo. Obzirom da su oba roditelja zaposlena a postar stize ujutro, dijete je jednostavno primalo posiljku od postara i cijepalo je. Mi smo imali informaciju da je posiljka primljena i da roditelj nije zainteresovan za pomenuti problem. Ovo nije bila istina. Roditelji su bili iznenadjeni kada su ovo culi.
Zapamtite. ne postoji mogucnost da skola zove roditelja povodom bilo kakve osnove osim kada dijete napravi neki problem tipa, potuce se ili razbije nesto od skolskog inventara. Jos jednom. Ne postoji mogucnost da zovnete roditelja telefonom!!!
Sta da radimo u opet jednom konkretnom slucaju?
SMS bi obavijestili roditelja odmah od prvog dana. I nista od ovoga dalje ne bi bilo.

Budimo realni...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sto se volimo igrati gluvih telefona... :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WiseGuy, ko im je rekao da roditelji nisu zainteresovani. Postar? lol :lol: :lol: procitaj sta sam napisao ponovo. btw zar je skoli potrebno da posalje 4-5 pisama da bi skopcala da nesto ne stima. :confused1:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Citiraj:
SMS praćenje svega što se dešava u školi (ocjena,izostanaka)

GLUPOST 8) 8)
I nema tu sta puno da se raspravlja.......

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A zasto ne postoji mogucnost da se iz skole nazove roditelj? U skoli moga sina - imaju kucni broj i mobilne oba roditelja. Meni se cini da je u tih 12 km po uceniku i te kako neko nasao nacin da se ugradi .

Citiraj:
Nastavnik kakvo god rasulo ima u razredu nemoze niti jednom

Nemam obicaj ispravljati ali ako prosvjetni radnik ovakvu gresku napravi onda mi smeta.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije to jedina greska, ali pravopis nije tema...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nije pravopis tema ali ako on, kao prosvjetni radnik, pravi takve greske, sta ocekivati od ucenika? :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da je najveca ljepota ovog automatskog SMS-a nemogucnost postavljanja pitanja (ponekad i kritike) na racun skole i nekih nastavnika...

Jebote, meni u skoli ti isti SMS nafurani nastavnici nisu htijeli reci kakvu sam ocijenu dobio. I sad mi dodju sa nekim ''multilevelmarketing'' pricama oko sms izvjestaja...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Oba moja roditelja rade (stara ponekad i po citav dan, a otac u 3 smjene), ali dok sam isao u skolu nikada nisu propustili niti jedan roditeljski sastanak, u osnovnoj ni srednjoj...uvijek su nekako nalazili nacina da se jedno pojavi na roditeljskom, a pored toga su pronalazili nacina i da s vremena na vrijeme, barem jedno ili dvaput u godini dodju i na informacije i privatan razgovor sa razrednikom...a ja sam bio uzasan djak...ne zbog znanja, nego zbog ponasanja...bjezao sam, pravio probleme i kojekakve gluposti koje radite kad vas pukne pubertet, ali znam da oni ne bi htjeli da ih skola na ovaj nacin obavjestava o mom (ne)uspjehu...skola je vaspitno-obrazovna ustanova, ali ovaj prvi dio se u opste ne primijenjuje...ne moze se za svaki izostanak ili slabu ocjenu maltretirati roditelja i traziti da on snosi sve odgovornosti i poslijedice toga...naravno da je najveci dio na njemu, ali skola se uopste ne trudi da ispuni svoj dio vaspitanja djeteta, onaj koji je obavezna, a o razgovorima i savjetovanjima sa skolskim pedagozima i psiholozima da ne pricam...ko je isao u Elektro samo nek se sjeti pedagoga Duke i sve mu je jasno :D ...najlakse je poslati SMS roditelju, reci sta je bilo i to ce rijesiti probleme...kako da ne...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Romeo88 je napisao:
ko je isao u Elektro samo nek se sjeti pedagoga Duke i sve mu je jasno :D ...najlakse je poslati SMS roditelju, reci sta je bilo i to ce rijesiti probleme...kako da ne...

:lol: :lol: :lol: ne bih dalje da komentarišem

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 10:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pedagog Dusko? brrrr ko je njemu uopste dao da bude pedagog :S

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 10:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma isti oni kojima je ovo SMS cinkanje prvi korak prema poboljsanju skolstva... :D

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]