banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 02:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Timotic je napisao:
majlili je napisao:
kad sam ja posla u osnovnu prvih mjesec dana vecina ljudi u razredu nosila je kecelje, one plave, sto neko rece radnicke, samo su kragne bile fine vezene ili cipkane.. sta je ko kupio.. bas super.. a onda je dosla obavijest da to nije obavezno te da su ostale skole to ukinule.. a bilo je simpaticno.. bilo bi fino da svaka skola ima uniformu i neki grb skole i slicno.. ja sam za to..

Sad imamo i klasicno drobljenje matorih drcala o tome kako je danas sve naopako, nije vise nista k'o prije kad je sve bilo bolje.

"Mi smo nekad starije ljubili u ruku, a ova omladina danas ne zna ni "dobar dan" rec'... C,c,c..."

nije to klasicno drobljenje matorih kako ti kazes,pa nisam ja tako matora ali je cinjenica da smo bili barem mrvicu kulturnija generacija,pa bar je bilo postovanja prema starijim,a tek prema uciteljici...a sad gledam klince oko sebe al' bukvalno ni dobar dan ne znaju reci na stubistu prvim komsijama ili kad udju u prodavnicu,hvala,molim izgleda poodavno izumrlo... :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A ti si neki čovjek novog doba? :lol:
Bili mi matora drcala ili ne, činjenica je da je prije bilo bolje u mnogo čemu.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 17:12 
Timotic je napisao:
majlili je napisao:
kad sam ja posla u osnovnu prvih mjesec dana vecina ljudi u razredu nosila je kecelje, one plave, sto neko rece radnicke, samo su kragne bile fine vezene ili cipkane.. sta je ko kupio.. bas super.. a onda je dosla obavijest da to nije obavezno te da su ostale skole to ukinule.. a bilo je simpaticno.. bilo bi fino da svaka skola ima uniformu i neki grb skole i slicno.. ja sam za to..

Sad imamo i klasicno drobljenje matorih drcala o tome kako je danas sve naopako, nije vise nista k'o prije kad je sve bilo bolje.

"Mi smo nekad starije ljubili u ruku, a ova omladina danas ne zna ni "dobar dan" rec'... C,c,c..."

izvinices drugar, ali ako sam ja matora onda je pola foruma vec u dubokoj starosti.. :D
grijesis silno sinko... ne znam odakle si ti potekao, i koliko godina imas... ali ovakav stav jasno pokazuje nivo tvoje zrelosti.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
azdajica-ny je napisao:
nije to klasicno drobljenje matorih kako ti kazes,pa nisam ja tako matora ali je cinjenica da smo bili barem mrvicu kulturnija generacija,pa bar je bilo postovanja prema starijim,a tek prema uciteljici...a sad gledam klince oko sebe al' bukvalno ni dobar dan ne znaju reci na stubistu prvim komsijama ili kad udju u prodavnicu,hvala,molim izgleda poodavno izumrlo... :-?

Talija je napisao:
A ti si neki čovjek novog doba? :lol:
Bili mi matora drcala ili ne, činjenica je da je prije bilo bolje u mnogo čemu.

Pa, stvarno nemam sta da vam odgovorim. Samo potvrdjujete ono sto sam rekao... :)

Ipak, pade mi onaj vic napamet: Pitali Muju sta je bilo prije kokos ili jaje. Kaze Mujo:"Eeee, bilo je prije svega..."

majlili je napisao:
izvinices drugar, ali ako sam ja matora onda je pola foruma vec u dubokoj starosti.. :D
grijesis silno sinko... ne znam odakle si ti potekao, i koliko godina imas... ali ovakav stav jasno pokazuje nivo tvoje zrelosti.. :wink:

Ma, mozes ti imati i 18 godina, ali tvoji stavovi su matori. Mislim, istu pricu sam slus'o od svoje babe, Bog da joj dusu prosti.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 07:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Timotic je napisao:
Ma, mozes ti imati i 18 godina, ali tvoji stavovi su matori. Mislim, istu pricu sam slus'o od svoje babe, Bog da joj dusu prosti.

Ja sam od svog dede slušao priču o Velikom prasku. Je li to znači da je fizika matora!!! :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Stvarno ti poređenje nema veze s vezom.

Kod mene djeca u komšiluku pozdravljaju, pristojna su i igraju se u dvorištu kad je lijepo vrijeme - ukratko, isto kao kad sam ja bila dijete. Ne znam kako je u školama, odnosno viđam učenike kad prolazim pored jedne osnovne škole i nisam još vidjela polugole curice, ali ako su neke curice polugole, postoje drugi načini da se to riješi, a ne odmah uvoditi uniforme. Zar ne?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 08:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Uniforme u osnovnim školama su dobra stvar. Gledam onog Gorana Milića što putuje i pravi priloge (sad je u Australiji), kaže lik da djeca ako bježe sa nastave po uniformama se razlikuju kojoj školi pripadaju, lako su uočljiva u gradu. Eh kad je zemlja sređena sve je lako, nadležne službe uoče da djeca bježe odu u školu i pronadju problem. Kod nas djeca su super, nastavno osoblje je loše!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
socialbug je napisao:
Uniforme u osnovnim školama su dobra stvar. Gledam onog Gorana Milića što putuje i pravi priloge (sad je u Australiji), kaže lik da djeca ako bježe sa nastave po uniformama se razlikuju kojoj školi pripadaju, lako su uočljiva u gradu. Eh kad je zemlja sređena sve je lako, nadležne službe uoče da djeca bježe odu u školu i pronadju problem. Kod nas djeca su super, nastavno osoblje je loše!!!

Nije posao drzave da kontrolise da li su u skoli, nego roditelja...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izvini molim te ali ako djeca neće da idu na nastavu iz pojedinih predmeta, to je siguran znak da se ne osjećaju dobro na tim predavanjima, što dalje znači da nastavnik je loš!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:13 
ooooooo... :confused2: :lol: matori stavovi zbog uniformi.... oooooooo... gdje ti zivis... u loparama... vrlo moguce, vrlo moguce...

to jeste, kucni odgoj i opsta kultura se nose iz kuce.. ako je nemas onda se tu nema sta raspravljati.. meni se svidja ideja sa uniformama, mada to nece uticati naravno na bolje ponasanje djece...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
ma sve bi ja pod uniformu obukao.......draga JNA :cat: :D

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:18 
tako je hrna, nek se cuje i glas dijaspore... :D

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Frieda je napisao:
Stvarno ti poređenje nema veze s vezom.

Ima veze, ... htio sam reci da nikakav argument za + ili za - nije to sto pricaju stariji ljudi.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
majlili je napisao:
tako je hrna, nek se cuje i glas dijaspore... :D

ti ces se stvarno smrznuti iduce zime......nes dobit one cupave slusalice za usi nema sanse :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:23 
bicu dobra, obecavam.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 07:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Time trek je napisao:
socialbug je napisao:

mislim da grijesis
naime, roditelji rade te nisu u mogucnosti da prate da li je dijete u skoli ili ne, time se bave prosvjetni radnici i pedagozi, a u normalnim zemljama tu se ukljucuje i centar za socijalni rad
oni otkrivaju problem i javljaju roditeljima, pa se onda ide na pronalazenje rijesenja
naravno kod nas svakog boli djon za sve, pocev od prosvjete koju ne interesuje da li je neko na nastavi ili ne, roditelja koje zabole dupe gdje im je dijete i sta radi (cisti dokaz je da ih jako malo dodje na roditeljski sastanak/informacije)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 10:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Povodom ovog BSE što si napisao evo jedan primjer iz prakse, drug mi radi u jednoj od osnovnih škola i klinci (osmi razred) su organizovali masovnu tuču, on to čuje ode kod pedagoGICE da potraže rješenje, a ona odgvori 'ma ko ih jebe neka se tuku, nemoj se petljati'... I neka mi neko kaže kriva djeca, glavu ću mu razbiti!!! Te matore drtine od nastavnika i pedagaoga, nikada nisu ništa radili. Sve je bilo podredjeno njima, djete eskivira odredjene časove oni ga izbace jer je taj nastavnik umislio si da je neki kurac!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:

Nije tačno!
Roditelj je predao dijete u vaspitnu ustanovu koja je obavezna da vodi računa o njihovoj zaštiti i vaspitanju.
Roditelj je za to vrijeme na poslu ili obavlja neke druge radnje, te ne može znati šta je sa djecom niti može voditi računa o njima dok su u školi.

Kod nas je sada postao običaj da roditelj mora da pokazuje djetetu kući kako se sabira, kako se pišu slova, da ga uči stranom jeziku, radi sa djetetom lektiru i ostale gluposti! Te uplati dopunske sate iz ovog ili onog predmeta.
Najbolje je onda ispisati dijete iz škole pa ga učiti kući.

Moja komšinica je udata i živi u Španiji i ona povučena našim iskustvom ode u školu da pita kako joj dijete uči, kako sluša itd.
Kad je pitala nije znala kako je izašla!
Učiteljica joj odgovorila "Zašto to vi pitate? Je li imate primjedbu na naš rad? Jeste li vi kompetentni da nas provjeravate? U koga sumnjate, zbog čega ste došli kad je to dio našeg posla?!"

Učitelji su takođe i pedagozi i pomažu u odgoju djece i prema tome, ako kod kuće roditelji ne reaguju na razgolićeni odlazak u školu, škola treba da reaguje i udalji takvog učenika.
Zašto praviti konflikte u školi? Idi na ulici pa hodaj gola i izbušena i sama snosi posljedice takvog ponašanja.

Zašto firme (npr. moja je takva) ne dozvoljavaju izlaske iz firme bez adekvatne propusnice (izlaznice)? Pa ako ti se nešto desi za vrijeme radnog vremena imaš pravo da tužiš firmu za povredu na radu ili zašto te je pustila vani pa ti se to dogodilo.

Takođe, prije je postojao zakon da socijalni radnik može da smjesti duševno oboljelog radnika u odgovarajuću ustanovu, ako nije imao bližu porodicu ili ako to porodica nije htjela.
Danas nema pravo.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Talija je napisao:
Time trek je napisao:

Nije tačno!
Roditelj je predao dijete u vaspitnu ustanovu koja je obavezna da vodi računa o njihovoj zaštiti i vaspitanju.
Roditelj je za to vrijeme na poslu ili obavlja neke druge radnje, te ne može znati šta je sa djecom niti može voditi računa o njima dok su u školi.

Naravno, ali ja sam komentarisao na argument da se djecu u uniformi moze lakse prepoznati u gradu. Ako su u gradu onda nisu u skoli..., znaci skola osim prijavljivanja njihovog nedolaska nema nikakve druge obaveze. Mislim da se ovdje islo u smjeru da se djeca u uniformi hvataju po gradu i propituju sto nisu u skoli, a to niko osim roditelja nema pravo da radi.

Talija je napisao:
Moja komšinica je udata i živi u Španiji i ona povučena našim iskustvom ode u školu da pita kako joj dijete uči, kako sluša itd.
Kad je pitala nije znala kako je izašla!

Isao sam i ja u skolu vani, pa su za cudo profesori zacudo bili u redovnom kontaktu sa mojim roditeljima....

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Naravno, ali ja sam komentarisao na argument da se djecu u uniformi moze lakse prepoznati u gradu. Ako su u gradu onda nisu u skoli..., znaci skola osim prijavljivanja njihovog nedolaska nema nikakve druge obaveze. Mislim da se ovdje islo u smjeru da se djeca u uniformi hvataju po gradu i propituju sto nisu u skoli, a to niko osim roditelja nema pravo da radi.

Ok, onda smo istog mišljenja.

Citiraj:
Isao sam i ja u skolu vani, pa su za cudo profesori zacudo bili u redovnom kontaktu sa mojim roditeljima....

Čim kažeš profesori to je onda bila srednja škola? To poštujem, jer u tim godinama mladi se nalaze pred mnogim pitanjima, u tim godinama uglavnom se formira ličnost.
Ovo je bilo u osnovnoj, a pitanje bilo vezano za učenje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]