banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Nov 2008, 07:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
O cemu mi pricamo ovdje?! Pa Kasipovic je u srednju isao 5 umjesto 4 godine, sta ocekujete od doticnog?! Zasigurno nista dobro. Jos kad mi se javi neko sa plitkim shvatanjem prirode tog posla dodje mi da opsujem!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
spotting scope1 je napisao:

A taj pristup u toj skoli u koju si ti isao je IDIOTSKI - ja prvi, da sam dijete, ne bih htio ici ni na sta samo zato da ispunim kvotu da idem na 2 aktivnosti, pa makar u skoli i bilo nesto sto me interesuje. U osn. sam trenirao fudbal i da je bilo propisano da to moram u skoli, nikad to ne bih htio, radije bih trenirao negdje gdje mi je dalje i teze nego negdje gdje mi kazu da "MORAM".... totalno pogresan pristup.

PS
Bar me danas pedagog obradovao izjavom - "jeste zakon u nacrtu, ali i ako ga prihvate, pitanje je kako ce se to provoditi"...

ja ipak mislim da je to tvoje shvatanje idiotsko i povrsno, taj sistem u mojoj skoli je bio ustaljen godinama a to je predoceno ucenicima na najnormalniji nacin bez neke fame i straha,jednostavno si imao izbor da se posvetis necemu , ako ti neodgovara svako je mogao slobodno promjeniti sekciju... cilj je da se djeca zainteresuju a ne natjeraju na silu-to bi ti trebao znati kao nekakav prosvjetni radnik

p.s. sta ocekivati od djece ako njihovi vaspitaci tako govore o zakonu

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Jooj, ti bas ne odustajes..nemas dovoljno informacija o trenutnoj situaciju u skolstvu, pricas o svojim iskustvima iz osnovne skole, nisi nikad radio u prosvjeti niti predavao nesto, ali uporan si...
Spominjao si dodatne ili vannastavne aktivnosti- da, jos uvijek postoje sve sekcije, dopunska i dodatna nastava i nastavnici rade sve to kao dio svojih redovnih obaveza, bez nekog "bonusa".

P.S. "neodgovara" se pise odvojeno, ali nadam se da ti se to samo potkrala greska u kucanju. ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Izgleda da ludaci iz Vlade ovo sa "punim radnim vremenom" shvataju prilično ozbiljno. Na pojedinim fakultetima su uveli nekakve kartice pomoću kojih treba da se prijavljuješ i odjavljuješ kod dolaska i odlaska s fakulteta i oni tako valjda imaju evidenciju koliko si bio na poslu. Izgleda da će to da se uvede i na ostalim fakultetima.

Dakle, ovo je još jedan drski bezobrazluk kojim banda iz ministarstva (ovo se odnosi na ministarstvo prosvjete, naravno, dakle zato je u pitanju jednina, inače ne negiram da su banditi i u drugim ministarstvima) pokušava da prikrije sopstvenu nesposobnost i katastrofalno funkcionisanje tako što će da stvore problem na drugoj strani. Ako ovo nije razlog za momentalni i potpuni štrajk, onda ne znam šta je.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 21:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2008, 20:09
Te kartice su vec postojale kod nekih zanimanja i radnika u pojedinim ministarstvima...
Donekle razumijem potrebu da se uvede kakvo takvo radno vrijeme kod profesora na fakultetima (ali opet ne smatram da bi puno radno vrijeme bilo pravedno) cisto iz razloga sto su se i lokalni profesori poceli ponasati kao gostujuci...
Mada opet mnogi od profesora su uvijek bili dostupni u zadato vrijeme na konsultacijama, te redovno drzali predavanja, ispite i slicno.

Sto se tice strajka, prvo da vidimo kako ce proci ovo sa novim zakonom u skolama... Mada, poprilicno sam skeptican sto se tice kolega prosvetara, vecina ih je zadovoljna platama i krajnje se, da prostite, PICKASTO ponasa kad je u pitanju autoritet ili neko pitanje imalo slicno ovome. U tome podjednako prednjace i stara garda nastavnika, kao i ovi neiskusni mladji...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mada, poprilicno sam skeptican sto se tice kolega prosvetara, vecina ih je zadovoljna platama i krajnje se, da prostite, PICKASTO ponasa kad je u pitanju autoritet ili neko pitanje imalo slicno ovome. U tome podjednako prednjace i stara garda nastavnika, kao i ovi neiskusni mladji...

Potpuno, ali POTPUNO si u pravu.

E sad što se tiče kartica, sutra ću malo detaljnije da komentarišem :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 02:01 
Početnik
Početnik

Informacija iz druge ruke za fakultete: profesori su valjda duzni biti na poslu 4h, nebitno imaju li predavanja ili ne. 4h kad pozele izmedju 8 i 20h. Mislim da to ipak nije strasno u poredjenju sa onim sto se sprema nastavnicima u osn. ili srednjoj skoli.
Kazem, informacija iz druge ruke, al ako je u pitanju 4h na dan i da sami sebi odrede kad da rade ta 4h, onda je to podnosljivo.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 11:38 
Početnik
Početnik

PS
Evo zovem, znaci 11.37 je ujutro, Ministarstvo Prosvete i Kulture RS na 338-474. Naravno, niko se ne javlja, a ja bih rado da kao zainteresovana stranka dobijem na uvid prijedlog tog zakona... Znaci u citavom ministarstvu nema ko da se javi na telefon, a nama bi da uvode neko radno vrijeme? Mislim......

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hahahaha! Treba li na ovo šta dodati? 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...radio sam malko u jednoj srednjoj skoli i nikad vise...malo je reci da je zajebano...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]