banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2010, 16:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2010, 16:08
Dvoumim se izmedju ove dvije Gimnazije. Zanima me da li je tacno da se u Katolickoj uci hrvatski jezik? Neko mi je to rekao, pa ne znam da li je tačno. Unaprijed hvala na odgovoru. ;-)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
DELETED

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Sep 2010, 14:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 18:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Apr 2010, 20:03
Dusko Dugousko je napisao:
Dvoumim se izmedju ove dvije Gimnazije. Zanima me da li je tacno da se u Katolickoj uci hrvatski jezik? Neko mi je to rekao, pa ne znam da li je tačno. Unaprijed hvala na odgovoru. ;-)

predmet se zove hrvatski jezik i knjizevnost, ali jedina razlika od srpskog jezika je to sto pises na latinici a ne na cerilici....Tebi je dozvoljeno da pricas na srpskom i da pises na srpskom samo testove moras pisati latinicom..... i jos ima razlike u knjizevnosti jer ovde ima vise hrvatskih pisaca dok u gradskoj gimnaziji nema ........

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 19:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
the One je napisao:
i jos ima razlike u knjizevnosti jer ovde ima vise hrvatskih pisaca dok u gradskoj gimnaziji nema ........

Ne lupaj, zivota ti...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
"gradska" naravno!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ima u banjalučkoj "gradskoj" gimnaziji onaj smjer sa stranim programom. Pa možda je i to jedna dobra opcija, Ali, ljudi hvale i katoličku gimnaziju. Tako da imaš bukvalnio tri gimnazije za izabrat'. Dugouško, izbor je na tebi ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 23:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
''Smer sa stranim programom'', tj. IB Diploma Programme je poslednja dva razreda, a može ga upisati svako ko ima prva dva razreda srednje škole.

Citiraj:
predmet se zove hrvatski jezik i knjizevnost, ali jedina razlika od srpskog jezika je to sto pises na latinici a ne na cerilici....

Srpski se piše i ćirilicom i latinicom....

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ma kakva crna gimnazija.......samo tehnicke skole upisujte.....strucne.....ko ima sta od Gimnazije

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 19:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Jun 2010, 19:19
Imam jos godinu dana do upisa srednje skole, ali vec sam se gotovo opredijelila za katolicku gimnaziju. Cini mi se bolja, ali hocu da cujem i misljenja ucenika te gimnazije!
Zanima me sve! Koji smjerovi postoje? Kakvi su nastavnici? Sta bude na prijemnom? Sta se sve placa?
Ako iko ide u katolicku gimnaziju, molim vas, posaljite mi sve sto bih trebala znati o skoli.
Unaprijed hvala!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Bra'o! Ti zaista opravdavas svoj nadimak...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 21:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2009, 20:59
Ja sam ucenik KŠC-a i skola je u sustini dobra. Sa profesrima sam zadovoljan.
U skoli se uci hrvatski jezik, ali vi pricate i pisete vas jezik (koji ste ucili u OŠ) i niko vas ne ispravlja.
Knjige se placaju,bazena nema, sala za fizicko se gradi (trebala bi biti gotova do pocetka naredne skolske godine).
Ucenici koji nisu prosli sve razrede OŠ odlicnim rade prijemni ispit. (prvo se primaju ucenici koji su prolazili odlicnim,a oni sto rade prijemni popune slobodna mjesta)
Slobodno pitajte ako vas nesto zanima o KŠC-u!
Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 21:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Avg 2007, 17:01
Jel ti ideš u razred sa Mačkom?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2009, 20:59
Aha

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
@Shabban: Nije mi jasno šta si htio reći sa tim. Možeš pojasniti?

@SrpkinJa: Kao neko ko je završio "gradsku" Gimnaziju ove godine preporučujem ti nju naravno. Ne znam da li si se sjetila da se na kraju školovanja u KŠC polaže i državna matura RH, a kako sam čuo od prijatelja iz KŠC nije ni malo jednostavno mada smatram da će te dobro pripremiti za fakultet to polaganje mature. Isto tako znam za nekoliko profesora "gradske" Gimnazije koji rade u KŠC pa ti sad vidi koliko je različit nastavnički kadar. Da li je lakše ili ne o tome ne mogu da sudim jer ni jedan dan nisam proveo u KŠC ali mislim da će ti biti isto šta god izabereš, a isto tako smatram da je obrazovanje koliko-toliko bolje u našoj Gimnaziji koja ima jako dugu tradiciju. I da, nadimak ti je malo kontradiktoran trenutnim željama i afinitetima... ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:

Naravno da mogu. :)
Hocu da kazem da znam x slucajeva koji zavrse eto konkretno tu gradsku Gimnaziju i nakon nje ne odu na fakultet iz raznoraznih razloga, mozda im Gimnazija ubije zelju za nastavkom daljeg ucenja, mozda su neki drugi razlozi u pitanju ali nebitno, i sta ces onda samo sa Gimnazijom, jedno veliko nista. Ja se slazem da je Gimnazija najteza skola u BL i da se u njoj najvise radi ali radi se da bi ucenicima bilo lakse kasnije na fakultetu medjutim postoji odredjen broj slucajeva kojima se desi totalno suprotna stvar od toga, izgube zelju za daljim skolovanjem. E zato kazem bolje je za svaki slucaj imati neku struku jer nikad se ne zna sta se moze desiti. Naravno, nemoj misliti da imam nesto protiv Gimnazije ili gimnazijalaca, mnogo prijatelja mi je zavrsilo Gimnaziju i neki od njih rade kao konobari ili na pijaci......o tome ti pricam. Eto nadam se da je sad jasnije. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hm, iz moje generacije je baš dosta ljudi diplomiralo.. Mene sramota što još nisam... Ne znam nikog ko radi kao konobar ili na pijaci, a mnogi rade u bankama jer je većina završila ekonomiju...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Hm, iz moje generacije je baš dosta ljudi diplomiralo.. Mene sramota što još nisam... Ne znam nikog ko radi kao konobar ili na pijaci, a mnogi rade u bankama jer je većina završila ekonomiju...

Naravno ne osporavam to da je dosta ljudi diplomiralo i zaposlilo se na dobrim mjestima, takodje poznajem i takve ali kazem da postoji i druga strana medalje.
A uostalom neka svako upise ko sta hoce, sta smo se i mi ''matorci'' nasli prepirati oko toga :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 07:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Shabban je napisao:
Panzer je napisao:

Hocu da kazem da znam x slucajeva koji zavrse eto konkretno tu gradsku Gimnaziju i nakon nje ne odu na fakultet iz raznoraznih razloga, mozda im Gimnazija ubije zelju za nastavkom daljeg ucenja, mozda su neki drugi razlozi u pitanju ali nebitno, i sta ces onda samo sa Gimnazijom, jedno veliko nista. Ja se slazem da je Gimnazija najteza skola u BL i da se u njoj najvise radi ali radi se da bi ucenicima bilo lakse kasnije na fakultetu medjutim postoji odredjen broj slucajeva kojima se desi totalno suprotna stvar od toga, izgube zelju za daljim skolovanjem. E zato kazem bolje je za svaki slucaj imati neku struku jer nikad se ne zna sta se moze desiti. Naravno, nemoj misliti da imam nesto protiv Gimnazije ili gimnazijalaca, mnogo prijatelja mi je zavrsilo Gimnaziju i neki od njih rade kao konobari ili na pijaci......o tome ti pricam. Eto nadam se da je sad jasnije. :)

a ti koliko si se raspametio koda si zavrsio Gimnaziju.........do udse sa ponavljanjem 2 i 3 razreda :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Shabban je napisao:
Panzer je napisao:

Očekivao sam ovakav odgovor jer sam i sam svjestan te priče da se ljudi zasite učenja. Saglasan jesam da je dobro imati neko zanimanje ali neko ko je neambiciozan u startu neće imati želju da završi fakultet ma koju srednju školu završio i taj nije ni trebao dolaziti u Gimnaziju i opet će u nedostatku radnih mjesta raditi na pijaci ili kao konobar tako da reći da od Gimnazije nemaš ništa nije baš pošteno. Buduće generacije koje će dolaziti u Gimnaziju moraju da budu svjesne da to nije kraj školovanja i da Gimnazija nije škola u kojoj ćete četiri godine moći da se provlačite i zezate, a onda uzmete svoju diplomu i kraj priče. U svakoj generaciji je bilo takvih pa tako i u mojoj i to su oni koji su padali svaku godinu i na kraju će reći kako im se ne da i to nije za njih i otiće raditi na pijaci i kao konobari... ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Glupost, pa puno ljudi se provlačilo.. Prva ja iz pola predmeta... Ne možeš sve stići spremiti... To ne znači da ćeš raditi na pijaci ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]