banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 08:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
svaka cast za ovaj protest,ali mislim da bi im bilo malo pametnije da prave nerede zbog svojih prava, zbog ponizenja na fakultetima, zbog milion drugih stvari koji se ticu njih samih a nemaju ih. telad prava. to sto su im skolarine podigli i pored obecanja da nece nikog ne interesuje i SOBL-a.

ma cista politicka igra, narucena od strane snsd-a, cisto da se medjunarodnoj zajednici stavi do znanja da mogu ovdje racunati na nemire, ako dodje do ukidanja RS.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
medi je napisao:
Мислите да би Косово било пред једностраним проглашењем независности да се овај народ имало јавно бунио против тога?! Под тим подразумијевам активности самих грађана а не институција, јер институције Србије раде све што је у њиховој моћи. Косово иде ка независности управо зато што је то међународној заједници најбезболније рјешење. А зашто је најбезболније, зато што су Шиптари спремни да гину за независно Косови, а Срби да узмахну руком и кажу да их боли она ствар за тим. Мислите да обавјештајне агенције земаља које ће за који дан признати независно Косово нису детаљно изанализирале јавно мјење и закључиле да Србе боли она ствар за Косовом?! И онда се појаве паметњаковићи са изјавама "шта год радио на крају ће бити како они кажу". Јадно! Добро ће друге државе процијенити реакцију прије него направе било какву акцију. Да је нпр. милион Срба спремно да у недјељу изађе на улице у Србији као протест због проглашења независности, или било каквог акта који води ка томе, мислите да би став већине ЕУ био онакакав какав јесте?! Највећи кривци смо ми, обични људи, Срби, којима је свеједно шта се тамо дешава!

Још јадније ми звуче коментари "Косово треба продати, док је то још могуће"?! Чињеница је да иза нас стоји још само Русија и међународно право, али тапија на Косово се не смије изгубити! Зашто?! Зато што се околности мијењају, и већ сутра ставови већине земаља могу да се промијене и ствар буде на нашој страни. Наравно, све то зависи већином од нас, обичних грађана, и институција, заједно.

Наравно, ако буде протеста, ја излазим. Ја себи не постављам питања ко га организује, већ који је повод, каква порука се шаље. Ја мислим да је порука јасна. Онај ко нема коментар, и коме је битније да грије дупе за рачунаром паметујући по форумима онима који бар нешто раде, нека остане кући. У недјељу и понедјељак ће бити јасно колико је Србима стало до своје државе ...

A sta bi sad trebalo, kao 99 da bombarduju i opet na kraju da se izgubi. A sta je lose ako se izgubi ionako samo stetu proizvodi to kosovo, nista dobro. Sto bi srbima bilo stalo do drzave kad drzavi nije stalo do njih. Sta imaju danas nasi borci od tog sto su se borili? Oni koji se nisu borili sad setkaju i smiju se invalidima. Cudi me da je i ovoliko naroda ostalo da podrzava nacionalizam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
NNN je napisao:
Isto to imaš i u državi u kojoj živiš,teroriste,bradonje mudžahedine ...pa ti ne smeta?

O cemu mi ovde pricamo? Hocemo li pricati o vehabijama i ostalim sljedbenicima pokojnog Jusufa Barcica ili je tema neka savim druga? Da se ja pitam odavno bi oni meni trcali za kozama po tora bori i analno zadovoljavali kamile :angry1:
Uostalom, jesam li ja negdje spomenuo mozda da "gotivim" mundzose??? :confused4:
Ajde fino procitaj post ponovo, pa nesto pametnije napisi... :evil3:

eh da, studenti...
Studentima dali kasarnu, malo je usminkali, presjekli vrpcu pred kamerama nasih objektivnih, profesionalnih i dupelizackih medijskih kuca, podigli skolarine, ostali isti nepotrebni predmeti koji su se ucili i prije 20-30 godina (jel` znate mozda sta se polaze iz ispita informatike trenutno?), profesori odstampaju druge korice i svake godine prodaju "novo" izdanje knjige koje sa njihovim "autogramom" moras donjeti na ispit(cijene preko 30 KM, koje zicas od staraca, jer sam ih ne mozes zartaditi, zato sto si obavezan na predavanjima koja su rasuta tokom dana, a bez njihovog potpisa ne mozes izaci na ispit niti upisati semestar, bla bla bla)

Mogao bih ovako do ujutro nabrajati...Dok ima ovaca bice i sisanja.

Poslednji put menjao passenger57 dana 15 Feb 2008, 00:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
cink je napisao:
glupi studenti umjesto da se prihvate knjige idu protestovati, a nemaju pojma ni gdje je kosova niti su kad dole bili...mogu samo idioti izaci...kosovo je davno otislo to svako zna...samo sto srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

Устав РС даје им за право да дају своје мишљење.А у случају да овај скуп пријаве у надлежним институцијама могу да протествују и на улици.То некоме може да се свиђа, а некоме не.Да ли је глупо или не,то је опет ствар личног мишљења,али оно што је лако уочљиво и поприлично сигурно је то да је цинк неписмен и има озбиљне проблеме за српским језиком.

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ljudi, niko ne osporava prava studenata ili bilo koga drugog da na legalan nacin podrzava ciljeve za koje misli da su ispravni, vec samo pokusavamo da vam kazemo da su ti studenti mahom bezlicna masa pogodna za manipulaciju...

mi nemamo ovakvih studenata, a to sto cujete u medijima da su studenti snaga promjene i buducnost, to je samo zaostali novinarski klisej iz nekih davnih vremena

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 02:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Astor_Piazzolla je napisao:
prasica je napisao:

@Astore, sociološka nauka je pokazala da ako neki narod nije riješio svoje nacionalno pitanje, teško da može da napreduje u bilo kom smislu. Šta želim reći: dok god postoji potreba rješavanja nacionalnog pitanja, nama nema ekonomskog progresa. BiH nije održiva država, zato je ekonomski razvoj neizvjestan.

:hello2:

Ma BiH je odrziva ako mi to shvatimo, a dok se mi budemo busali u prsa i hjeli da zivimo u srbiji nece biti bolje. nece nam dati da zivimo u Srbiji i kraj price, cemu onda protesti, samo nam vrijeme prodje !!!

Ja shvatam da je mnogo ljudi poginulo u proslom ratu, ali da li nam treba jos jedan radi nekog mozda nemoguceg cilja, da li ces ti uzeti pusku ???

Ja necu SIGURNO !

Mudro zborish, haugh!

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 10:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
passenger57 je napisao:
ljudi, niko ne osporava prava studenata ili bilo koga drugog da na legalan nacin podrzava ciljeve za koje misli da su ispravni, vec samo pokusavamo da vam kazemo da su ti studenti mahom bezlicna masa pogodna za manipulaciju...

mi nemamo ovakvih studenata, a to sto cujete u medijima da su studenti snaga promjene i buducnost, to je samo zaostali novinarski klisej iz nekih davnih vremena

Slika

Istinu govoriš :D . Studenti su jedna velika uzaludna masa. U prilog ovoj konstataciji ide i sama činjenica da tokom prošlih izbora velika većina istih nije ni znala za koga i zašta glasa.
Budući intelektualci :lol: .

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
SUS je napisao:
Istinu govoriš :D . Studenti su jedna velika uzaludna masa. U prilog ovoj konstataciji ide i sama činjenica da tokom prošlih izbora velika većina istih nije ni znala za koga i zašta glasa.
Budući intelektualci :lol: .

Da, alternativa je bila baš inspirativna, kao i politički život ovdje uopšte. :roll:

A što se tiče protesta, podržavam svaku iole spontanu i nezavisanu želju da se iskaže mišljenje i pokaže nužnost promjene, ali da je to pravilo, a ne izuzetak. Studenti uopšte nisu osviješteni. Znam jer sam i sama student, znam o čemu studenti raspravljaju međusobno - vrlo rijetko o stvarima koje se ne tiču fakulteta, čak ni kad se radi o njihovoj budućnosti. Sve se uzima zdravo za gotovo, nema osjećaja da se može nešto promijeniti (osim broja rokova), tako da sumnjam da će i ovo biti "iole spontan i nezavisan protest".

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 15:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
ja mislim da necu izaci...
... ostali neka izlaze. iskreno, i treba da izadju, ako se tako osjecaju, i ako misle da je to njihova obaveza... cak sta vise, stavljajuci na stranu moje licno misljenje o nezavsnosti kosova, svakako treba da se odazovete.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ma tresla se gora rodio se mis,tako bi trebalo da bude, vjerovatno ... druga solucija je da protesti prerastu u nerede ...

i jos jedno pitanje da li se protestuje protiv nezavisnosti kosova ili se trazi nezavisnost RS ???

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
vim je napisao:
A sta bi sad trebalo, kao 99 da bombarduju i opet na kraju da se izgubi. A sta je lose ako se izgubi ionako samo stetu proizvodi to kosovo, nista dobro. Sto bi srbima bilo stalo do drzave kad drzavi nije stalo do njih. Sta imaju danas nasi borci od tog sto su se borili? Oni koji se nisu borili sad setkaju i smiju se invalidima. Cudi me da je i ovoliko naroda ostalo da podrzava nacionalizam.

Какво бомбардовање, какав национализам, какви борци?! О чему причаш ти човјече?! Ко је уопште спомињао те ствари. Ради се о крупним државним проблемима, а не о Перином подруму. Овдје се свака иницијатива која је усмјерена на одбрану интереса одмах тумачи као "звецкање оружјем". Ко говори о ратовима, говоримо о легитимним и демократским начинима борбе, које сав нормалан и цивилизован свијет практикује када је потребно бранити своје интересе ...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 03:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
БАЊАЛУКА, 15. ФЕБРУАРА (ОНАСА) - Студентска организација Универзитета у Бањалуци (СОБЛ) организоваће наредне седмице протесте, уколико до понедјељка, 18. фебруара, до 15.00 сати не буде одговора о рјешавању кључних проблема у вези непоштовања Закона о високом образовању на Универзитету у Бањалуци, саопштено је данас из
СОБЛ-а.

У саопштењу се тврди да је Закон о високом образовању, који је донесен ради увођења принципа Болоњског процеса, за Универзитет у Бањалуци "мртво слово на папиру", јер нису конституисани органи у складу са тим законом, нити донесена нова Правила студирања, која јасно дефинису обавезе и права студената у настави.

"Ставови студента се не постују, а проблеми које студенти износе се игноришу, студентима се незаконито узимао новац за упис зимског семестра, на шта су представници студента безуспјешно покушавали да укажу много пута на састанцима са ректором Универзитета проф. др Станком Станићем", истиче се у саопштењу.

Такође се тврди да се "покушавају заташкати" пријављени случајеви незаконитости на Универзитету на које студенти указују, нити им се дозвољава да о питањима која се их директно тичу предлажу тачке дневног реда на органима Универзитета.

СОБЛ наводи да поштује став министра просвјете и културе РС Антона Касиповића о аутономији универзитета, али да очекује да би његов конструктиван приступ могао помоћи рјешавању актуелних проблема, с обзиром да је ово министарство надлежно за имплементацију Закона о високом образовању.

"СОБЛ је става да се само досљедним постовањем Закона може побољшати стање на Универзитету, те ће истрајати на његовом постовању, јер су у њему дефинисана права студента", закљуцује се у саопстењу.

(ОНАСА)

Protesta će biti još zbog nekih drugih stvari! :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 05:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Srbija na svom jugu već ima oko 100 000 albanca, samo je pitanje vremena kada će se oni pobuniti!
Beograd ima oko 10 000 albanca samo je pitanje vremena kada će neki albanc upasti u školu i pobiti ne daj Bože srpske učenike!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Kakvi protesti, kakve budalaštine? Tamo u Srbiji se svi pokrili ušima, a mi treba nešto da se bunimo, mi treba da protestujemo?

Kaže Tadić: Srbija će povući svoje ambasadore iz zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.. (k'o velim, jesi im rek'o, al' i to je nešto, kad u nastavku rečenice)..ali to ne znači da će Srbija obustaviti saradnju sa tim zemljama.

Ma mislim se marš u tri p... m....

A mi kao ovdje treba nešto da šetamo, bunimo se i protestujemo, a jasno k'o dan da mi ne možemo postići apsoultno ništa. Sve se bojim da će Tachi biti ganut protestom bl studenata i odustati od proglašenja nezavisnosti..

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
BlackHand je napisao:
Sve se bojim da će Tachi biti ganut protestom bl studenata i odustati od proglašenja nezavisnosti..

Pa naravno da hoce, jel znas ti uopste kakav uticaj na razovj situacije u regionu ima udruzenje BL studenata !!! ??? izgleda da nisi u toku da je to jedna od vodecih institucija u regionu :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 13:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
BlackHand je napisao:
Kakvi protesti, kakve budalaštine? Tamo u Srbiji se svi pokrili ušima, a mi treba nešto da se bunimo, mi treba da protestujemo?

Kaže Tadić: Srbija će povući svoje ambasadore iz zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.. (k'o velim, jesi im rek'o, al' i to je nešto, kad u nastavku rečenice)..ali to ne znači da će Srbija obustaviti saradnju sa tim zemljama.

Ma mislim se marš u tri p... m....

A mi kao ovdje treba nešto da šetamo, bunimo se i protestujemo, a jasno k'o dan da mi ne možemo postići apsoultno ništa. Sve se bojim da će Tachi biti ganut protestom bl studenata i odustati od proglašenja nezavisnosti..

ajd nek se i jednom slazem sa tobom :lol: :lol: :lol: ( sad ce on promjeniti misljenje :lol: ) najbolje je sad da ti studenti idu i lupaju ambasade, bacaju kamenje ili ih zapale pa onda da se opet cude narednih 5 godina sto im traze vize i ne daju im ulazak u EU ( kao nismo mi nikad nista uradili :lol: :lol: )

za mene su ti koji odu na te proteste obicne ovce, koje neko drugi vodi i sa kojima upravlja ( tj. da kazem sisa ih :lol: )

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Mr.Dreamy je napisao:
za mene su ti koji odu na te proteste obicne ovce, koje neko drugi vodi i sa kojima upravlja ( tj. da kazem sisa ih :lol: )

Ајде да гледамо на то независно од ових протеста. Пошто се на овом форуму по свему пљује, гази, омаловажава, дискредитује, сере и слично, како би по теби изгледао протест који не личи на манипулацију народом, губљење времена, тјерање оваца, политички скуп, штрикање промаје, или шта већ?! Да нас просвијетлиш мало, како излгеда такав један протест, за који би твоја свјетлост дала благослов да се на њега изађе, пошто сумњам да би твоја глава икад натјерала твоју гузицу да изађе на било какав протест?! Теби изгледа све у животу има неку политичку позадину?! Шта сам ја, овца за шишање, ако изађем на скуп који има јасну поруку?! Да ми фино објасниш како се то са мном у оваквој једној ситуацији манипулише, пошто ја изгледа имам мањак сивих ћелија да дођем до таквог оштроумног закључка?!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
medi je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:
Теби изгледа све у животу има неку политичку позадину?! Шта сам ја, овца за шишање, ако изађем на скуп који има јасну поруку?! Да ми фино објасниш како се то са мном у оваквој једној ситуацији манипулише, пошто ја изгледа имам мањак сивих ћелија да дођем до таквог оштроумног закључка?!

grupica ljudi dobije lovu da napravi sranje... slucaj ferhadija i prije toga kamenovanje americke ambasade, znam tacno ko je dao lovu i kome (igrom slucaja komsija je jedan od njih) ne vjerujem da se je ista promjenilo od tada

kako izgleda normalan skup? Pa normalno, a kako izgleda izmanipulisan? kad se nose natpisi SNSD, SDS ili nebitno, slika Seselja ili Mladica, pominje referendum, ili cak zajednicka policija BIH a skup je zbog Kosova...ili nije...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ispred ambasade SAD u Beogradu jedva dvije stotine ljudi da se okupilo...

jel` bilo sta danas ispred boske?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 21:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
БАЊАЛУКА, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Студентска организација Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) позвала је студенте овог универзитета да се окупе сутра у 12.00 часова и на миран и достојанствен начин дају подршку студентима Универзитета у Косовској Митровици.

Окупљање студената планирано је испред првог павиљона Студентског центра , одакле ће прошетати до Трга Крајине.

Предсједник СОБЛ-а Дејан Крагуљ рекао је на конференцији за новинаре да од данас за студенте на Косову наступа неизвјесност, јер не знају да ли ће моћи да студирају у држави у којој њихови преци живе вијековима и да ли ће имати право на образовни систем своје земље.

"Жалосно је и тужно да у јужној српској покрајини једни студенти у истом дану страхују и тугују, а други славе и пјевају. Сутра мирним и достојанственим окупљањем желимо да са њима подијелимо разочарење због судбине која је задесила њихову земљу и данашњег догађаја који их води у неизвјесну будућност", рекао је Крагуљ.

Крагуљ је позвао студенте на достојанство, те да на сутрашњем скупу не носе никаква страначка обиљежја нити поруке које вријеђају било кога.

Он је рекао да студенти у Бањалуци не могу а да не саосјећају са својим колегама и подсјетио да су представници СОБЛ-а успоставили прошле године сарадњу са представницима студената Универзитета у Косовској Митровици.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]