blejalo je napisao:
alx.iznogood je napisao:
@borisdj
potpuno se slazem! svaka cast!
čekaj alexa ajd se malo usaglasi, meni se čini da si za obaranje kriterija a sad odjednom si za povećanje ... malo konfuzno...
nema se tu sta usaglasiti, principijelno, ja jesam za to da stipendije dobiju njbolji studenti, i to stoji... i da nije bilo ove sarade sa predsjednockom stipendijom ne bi bilo nikakvih problema... ali, na nesrecu, problem je to sto je ovakav nacin stipendiranja nepravedan, pogresan i diskriminirajuci... nije moje stanoviste, da se razumijemo, da se da stipendija bilo kome, " aj sad spustaj kriterijume, da svi imamo po index, 200 km mjesecno, i taloge na zubima od kafe... i cirozu jetre, mnogi

".
Citiraj:
glupa su poređenja tipa ti imaš prosjek 6 i nisi zaslužio stipendiju, trebaš uzeti u obzir da neki ljudi ma kako spremili ispit zavise od okolnosti u kojima su se našli (neko od njih radi kao konobar da bi osigurao egzistenciju, neki jako dobro spreme ispit ali profesor im upiše 7-8 iako su znali sve, ustao čovjek na lijevu nogu ili mu se ne dopada tvoja faca ili zbog ocjena od ranije)...
to je sad tehnicko pitanje koje, koliko god bilo ocigledno da nije dobro rijeseno, za sada nema valjanu alternativu, ili bar jos nije dosla do nadleznih kod nas... subjektivnost uvijek nosi taj rizik, pretjerane subjektivnosti, ali ima i svoje prednosti, nad izopacenom objektivnoscu.
Citiraj:
ove desetke što su dobile stipendije velika većina je upisano što zbog prijateljstva- stranačke linije,doduše ima i onih koje su mehanički zapamćena knjiga i znanje koje do sledećeg ispita ispari... zapravo, jako je mali broj onih studenata koji su usvojili znanje da sad se igraju tom materijom a dobili 10 takvih je možda 20ak iz onog spiska...
ovo je stvarno jedna od najvecih, hmmm, (da ne kazem nesto teze) izvala izrecenih u posljednje vrijeme, da bih te zamolio da malo razmislis o tom stavu, i mozda editujes taj post... cisto cu ti dati
grace periood da se iscupas sa ovim