banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2003, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Ali nikad bez osnove (razloga)! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2003, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Alo raja ne zachatavajte mi topic! :D

Nego, učite li šta? Evo ja sve naučila i već 7 dana mi odgađaju ispit... Sad opet moram gristi nokte do sutra... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 13:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2002, 11:58
Caos Najgora!
Pa kako je prosao ispit? ;) Jel opet bilo odgadjanja?

S.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2003, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa... Ispit je meni "odgođen" za junski rok... :D ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 16:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2002, 11:58
heheh, ma pravi strebator - zezator ;)
good luck!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajd da ova tema ne bude donja... ;)

Je l' imate vi običaj kad učite nešto i ne možete zapamtiti neku riječ da pravite asocijacije i onda tako kad dođete na ispit kad treba reći tu riječ/pojam prevrtite asocijaciju po glavi i ispalite tačan izraz? :D
Pitam gluposti,a? :D
Danas sam pričala sa kolegicom koja mi je objašnjavala kako to radi... Kaže nije mogla zapamtiti riječ "integument". I sad kao ide: "teg" je očigledan, znači teg/teretana, ispred ide prijedlog na engleskom, a iza ide "men" kao men' (meni)... I konačno: meni treba teg u teretani!!! :lol: :lol: :lol: Potrgala sam se od smijeha!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 19:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
:lol: :lol: Okej, to je ovako,.. malčice komično :wink:
Obično koristim asocijacije pri učenju ako nešto ne mogu zapamtiti (na usmenom odgovoru ili testu - srednja škola, nisam još stigla do ispita),..

Sjećam se jednog slučaja, prijateljica i ja učimo hemiju i ona ne može upamtiti palmitinska (višemasna kiselina) i ja dolazim sa spasonosnim rešenjem, pao miting... :lol: mislim da to do danas nije zaboravila
Ana, ako čitaš ovo, brzo reci šta su masti i ulja? :wink:

P.S. Ovo ja samo da tema ne zamre... :) i da,.. slabo ja nešto učim... :( (istoriju učim na relaciji 'od kreveta desno kroz hodnik, pa nazad')

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
fazon je odgadjati ispite
konkavno-udubljeno
konveksno-ispupceno(ima s) :D
hvala koleginici :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Heh, Rebbecka, taj fazon sa S sam čula od lika koji je držao pripremnu nastavu iz fizike za prijemni... ;)
Nego, nisam skontala šta ti studiraš? :D

Pozdrav i za Turbo Grom ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 13:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
najgore je kad ti profa odgodi ispit il` kad te zaje** pa ti stavi rok 4 sata prije predvidjenog a okaci to dan pred ispit pa naguzi 2/3 ljudi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
e meni mala pomoc od
koleginice...a vjerujem da smo
na istom,farmaciji,samo si ti
koju stepenicu vise :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
hm...nevjerovatno je to. u najvecu studentsku zabludu, koja glasi:”od sutra pocinjem” nisam vjerovao dok se skoro nisam sjetio pogledati u kalendar i sat. bacivshi pogled na te dve jako bitne (ono sto tek sad pocinjem da shvatam) stvarcice, dosao sam do zakljucka da sam nevidjeni beter. naime, uzevsi u obzir cinjenicu da mi predavanja traju tamo od pocetka oktobra, pitam se sta sam to ja dodjavola radio 4 mjeseca? odgovor takodje tek sada shvatam - jednostavno NISTA! i sve to zbog tog famoznog SUTRA.
evo, rok se opasno priblizio...u narednih 5 dana ja bih trebao nauciti jos 500-tinjak stranica jedne jako dosadne knjige (oko 200 sam par dana radeci u kontinuitetu “progutao”, ali onda sam opet stao i do sada, mjesec dana kasnije, ni milimetar dalje se pomjerio nisam). moguce? mislim da ce svako iole normalan potvrditi da nije. zato, vrlo je moguce da preskacem taj prvi i pichim na drugi rok koji je 20 dana kasnije. medjutim postavlja se pitanje, da li je i to moguce ako nastavim ovim sadasnjim tempom? mislim da je odgovor opet poprilicno jasan - NEMOGUCE! evo, ja sam svjestan toga da sam umjesto kuckanja ove poruke mogao nauciti par sranica, ali to kao da me se ne dotice. ne znam, u srednjoj sam imao nekog reda. mogao sam sjesti i bez problema nauciti ono sto se od mene trazi, ali ovo...ne znam, ni sam ne razumijem u cemu je tolika drasticna razlika. jedno je jasno, a to je da sam se ulijenio da je to za nepovjerovati. kad mi sunce grane kroz prozor u sobi, nista mi drugo u glavi nije sem kafe sa drustvom u gradu. a ucenje, kao po obicaju moze da saceka do SUTRA. najcrnje od svega je to sto se i dalje drzim tog pogubnog recepta, i to jos svjestan posljedica svega toga. ne znam, jednostavno NE ZNAM zasto to i dalje radim. vjerovatno je to lakse uciniti nego uzeti knjigu. ja sa drustvom na kafi uzivam, dok knjiga koja te ne interesuje obicno zamara oci i vise ti sluzi kao jastuk.
i sada, svaki put kad se ponovo osvrnem prema satu, opet shvatam koliko grijesim. i opet roditelji vrse uzasan pritisak na mene, i opet se mene nista ne dotice. sve i dalje ide po starom. ja znam da ja puno toga dobijam uspjehom na fakultetu, ali eventualnim neuspjehom sve to pada u vodu. a uz to dolaze i osude mojih poprilicno strogih i na momente nepodnosljivih roditelja, te sankcionisanje nekih meni bitnih stvari.
no da ne duzim (vec je i ovo previse), ode sad uciti, al ono najozbiljnije. treba ponovo uci u shemu, jer ovako ocito ne ide i ne moze da napreduje. nigdje necu veceras jer me sve ovo pojede zivog, pa i nisam nesto zainteresovan za lumpovanje. pab moze da priceka, dok profesori na faxu bas i nemaju toliko strpljenja.

u svakom slucaju ostajte mi zdravi, veseli i debeli! c-ya!
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, BSE, šta je najbolje, ako je to najgore? :D

Znači Reb i ja smo kolegice :) Nice, nice :)

Sad čitam Sicknessa, pa se smijem :D Svima je isto, najteže je početi, a pogotovo kad se ovako proljepšalo vrijeme, dušu dalo za ispijanje kafa u gradu ;) Kod mene već 7 dana sve spremno stoji na stolu i čeka me da odlučim učiti... Sad mi je ponedjeljak startni dan :D

Uglavnom, Sick ne daj se i puno sreće svima u ovom roku ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

heh...nemas pojma koliko se ja pojede zbog svakog neiskoristenog dana. jos kad ti matorci krenu od rane zore trubiti o fakultetu, o tome kako te oni izdrzavaju i dok god je tako ima da ih slusas i neprestano ucis. dodje ti da povratish zbog svega toga i sve posaljes u tri lijepe, te se prihvatish nekog fizikanerskog posla bez potrebe bilo kakvog uposljavanja mozdanih vijuga, od kojeg ces se svog kruha najesti i izolovati se u neku chuku, sto dalje od tih dosadnjakovica koji te svakodnevno opsjedaju.
no ta prica ima i svoju drugu stranu koja je manje-vise svima poznata, i koju mi se nesto ne da izlagati ovde, jer bi to moglo dugo potrajati. ma koliko mene nervirale te price i savjeti starijih, iskusnjih i nadasve uspjesnijih osoba, ima tu istine i velikog broja cinjenica koje govore njima u prilog.
eh, rasprica se ja, a knjiga cheka. ma ustvari nek ceka, nigdje nece pobjeci. kad skontam, njoj cu najvjerovatnije sutra posvetiti paznju, jer me sad frustrira sama pomisao na nju. heh, opet to sutra...jebiga...
no dobro, svima koji imaju u skorije vrijeme neki ispit, zelim puno srece i da daju sta vec treba da dadnu. vi meni tamo oko 20.og, a zatim i 01.03. uzvratite istom, ili bar priblizno istom mjerom.

veliki pozdrav! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i da, zaboravih da pitam...postoji li kakav lijek, ili kakva efikasna metoda koju praktikujete za poboljsanje koncentracije? pomaze li red bull? to mi djeluje kao skupo rjesenje, jer svaki dan piti to...hm, nije za dzep, a ni za zdravlje bas dobro. bilo kakav prijedlog dolazi u obzir, ionako nemam sta da izgubim.

opet pozdrav! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
SiCkNeSS je napisao:
pitam se sta sam to ja dodjavola radio 4 mjeseca

Još si ti dobar, 4 mjeseca su ništa...šta su neki propustili :roll:

A to da najveća studentska lažglasi "sutra počinjem učiti" to je neoboriva istina. Za to sam čuo još u srednjoj školi i vjerovao sam tada u to...i na sebi potvrdio nebrojeno puta na fakultetu. I ja sam dosta normalnije i redovnije učio u osnovnoj i srednjoj školi. Na faksu je to drugačije, misli se u fazonu "ma do ispita ima još mnogo, mogu još jedan dan odmoriti i sutra počinjem učiti". A sutra se zaigraš na kompjuteru, ili gledaš dobar film, ili te neko pozove napolje, i dok trpneš već je 3-4 sata poslijepodne, a onda kažeš sebi "kad do ovog trenutka danas nisam učio nema svrhe da počinjem u kasno poslijepodne, bolje je da završim nivo na igrici ili da čitam neku zanimljivu knjigu ili da odem u kino, a sutra...sutra sigurno počinjem učiti". A sutra ista priča, samo možda drugi redolijed, prvo napolje, pa onda neka zanimljiva emisija na TV (ili bar zanimljivija od učenja) i opet ono "ako do 5 sati poslijepodne nisam učio nema smisla da sad počinjem...a sutra je novi dan, dug dan, zato sutra počinjem učiti".

Najgora je napisao:
Sad mi je ponedjeljak startni dan

Koji ponedeljak? :D

SiCkNeSS je napisao:
jos kad ti matorci krenu od rane zore trubiti o fakultetu, o tome kako te oni izdrzavaju i dok god je tako ima da ih slusas i neprestano ucis

Pa ček malo, da li si ti sada upisao prvu godinu? I već sada ti govore te stvari? Te priče obično idu kad ponavljaš godinu. Šta si upisao?

Citiraj:
a knjiga cheka. ma ustvari nek ceka, nigdje nece pobjeci. kad skontam, njoj cu najvjerovatnije sutra posvetiti paznju

:D :D

Citiraj:
no dobro, svima koji imaju u skorije vrijeme neki ispit, zelim puno srece

Imao juče. Sa velikim "uspjehom".
Danas sam planirao početi učiti za sledeći rok. No nisam. Sutra počinjem učiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 10:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
eh vidite ja imam drugaciji problem-ja se kao i nakanem uciti na vrijeme i pocnem i prvih 10 minuta i kao ucim ja, ali onda me uhvati takav nevidjen smor da me automatski zaboli glava i ja ,jadna,sta cu ostavim knjigu. :oops: :D i tako sve dok me ne lupi cinjenica da je ostalo tako malo dana a tako puno strana i onda brzo pokusavam pohvatati konce,ali ne ide bas najbolje :( :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Mene stimulishe cinjenica da cu kad polozim ispit (nad kojim dubim danima 8) ), odahnuti...... tako sto cu sve zaostale obaveze obaviti tj. nadoknaditi izlaske, kafe, druzenja,zurke :P , obici sve ono sto sam planirala a nisam stigla, otici frizeru :D , ici u shoping, otputovati negdje,docekati ljeto mnogo rasterecenija ......i onda tako bar 7 dana odmarati mozak pa opet novi ispit dolazi i opet insiracija jaca snagu i volju da radim radim radim........ :)

bash sam sada u tom inspired fazonu :P mora se :wink:
sve se moze kad se hoce lol
ili : ja to hocu, ja to mogu, ja to moram :D

ajd u zdravlje :drinking: da svi polozimo planrano u jan-feb roku :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
SiCkNeSS je napisao:
postoji li kakav lijek, ili kakva efikasna metoda koju praktikujete za poboljsanje koncentracije?

Navodno postoje preparati za to. Ne znam koji su to ali sam čuo da je lecitin dobar, valjda je potreban za bolji rad mozga i inače se preporučuje za osobe sa intelektualnim naprezanjima, učenicima, studentima, onima koji dosta čitaju. Ima ono pakovanje od 100 tableta gdje se pije jedna dnevno pa si miran preko tri mjeseca. Lecitina valjda ima i u čokoladi, ima ga i putru od kikirikija. Kad smo kod putra od kikirikija zna li neko gdje to ima kupiti u gradu osim u Tropiku?

A kad je učenje u pitanju upitno je koliko je problem do slabe koncentracije a koliko do nedostatka volje za učenjem. Neki ovo drugo mijenaju prvim.

ina je napisao:
nakanem uciti na vrijeme i pocnem i prvih 10 minuta i kao ucim ja, ali onda me uhvati takav nevidjen smor da me automatski zaboli glava i ja ,jadna,sta cu ostavim knjigu

Ima i toga, a ima kod mene i onoga da mi je teško sjesti i početi ali kad počnem i uživim se onda mi se ne da ustati i prekinuti, zovu me na ručak a meni se ne da prekidati. Ali kad odem na ručak onda mi se opet ne da sjesti i učiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ehm, za poboljšanje koncentracije => Ginkocel! :D Tako kažu na reklami ;) Inače, ja se dopingujem čokoladom i obavezno mora biti na stolu čaša soka za ispiranje grla, pošto učim naglas, jelte... :D

Vaderu, ovaj sutrašnji ( :P ) ponedeljak je u pitanju...ispit je 23.02. pa je malo nerealno da ponedeljak bude neki kasniji... :D

Hvala gipsy za pozitivnu energiju :)

Pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]