banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2008, 08:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Harvester je napisao:
Tvoji argumenti u ovoj diskusiji su naprosto razorni.

Ma nije tako.
Ali znam malo da se iznerviram kada ljudi pricaju o necemu sto ne poznaju..
Jos pljuju po tome.
Mada, ukusi su razliciti, i ja ne bih trebala biti sudija.
Ali dobro sada....
Necu vise!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 09:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Mar 2008, 20:32
Tema je interesantna i moglo bi se o njoj pricati danima.
Istina je da i jedni i drugi (i pobornici privatnih i drzavnih) imaju argumente. Vecina ce priznati da na drzavnim jos uvijek smaraju sa pitanjima tipa: koliko je ulovljeno ribe u Sjevernom moru 1965 godine i to u komad? A studiras npr. medicinu... i padnes ispit zbog tih i slicnih gluposti, a onda se prica kako se trazi znanje...
S druge strane vecina ce reci da privatni moze zavrsiti svako, samo treba platiti. Zbog ratnih desavanja sam zavrsio samo visu skolu, i sad sam na PIM-u (samo zato jer sam prije upisa spoznao da je medju svim privatnim fakultetima kriterij najstrozi, a na drzavnom bih imao gomilu diferencijalnih). Ono sto me prijatno iznenadilo kad sam prvi put izasao da polazem diferencijalni sa druge godine, da sam zatekao mnogo kolega kojima broj indexa ima .../04 ili .../03. Upisali su se 2003, a u skolskoj 2007/2008 polazu ispit sa druge godine...
S druge znam neke koji su za vrijeme rata zavrsili drzavnu ekonomiju, sad kazu da ce zbog privatnih fakulteta pocijepati diplomu, a profesori mu dolazili u Čelinac u kafanu kod oca da polaze ispite...

Cinjenica je da je lakse zavrsiti privatni nego drzavni, sto zbog programa skolovanja, sto zbog recimo slabijeg kriterija... Na drzavnom cesto strog kriterij podrazumijeva strebanje stvari koje ti ama bas nikad u zivotu nece trebati, a posebno ne u poslu za koji se skolujes.
Mislim da je stvar vise indivudualna. Ima sjajnih studenata na privatnim fakultetima, dok na drzavnim ima gomila onih koji su tu da bi se smjestili u dom, razvlacili pitu dok ne nadju nekog i udaju se u BL...

Ali nikog ne osudjujem, svi rade onako kako misle da je najbolje. Kao sto rece lilyx, ima ljudi koji su uspjesni i bez fakulteta, kao i onih koji ni sa 6 drzavnih fakulteta nisu uspjesni. Zavrsen fakultet je tek pocetak, ulaznica, a nikako kraj price.

Samo se stavite u poziciju privatnika. Hocete li ikad zaposliti nekoga samo zato sto je zavrsio npr. drzavni fakultet, ili cete traziti i druge osobine: znanje, zalaganje itd?

Dosta za prvi put :)
Poz

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 09:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Zaista ne znam sta bih rekla na ovakvo izlaganje...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 09:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Mar 2008, 20:32
lilyx je napisao:
Zaista ne znam sta bih rekla na ovakvo izlaganje...

reci amin :-)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
lilyx je napisao:
Harvester je napisao:
Tvoji argumenti u ovoj diskusiji su naprosto razorni.

Ma nije tako.
Ali znam malo da se iznerviram kada ljudi pricaju o necemu sto ne poznaju..
Jos pljuju po tome.
Mada, ukusi su razliciti, i ja ne bih trebala biti sudija.
Ali dobro sada....
Necu vise!

Ehm, pa trik i jeste u tome što si odma' pomislila da je ne znam o čemu pričam, no to nije baš tako... :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
NO NICK je napisao:
... Na drzavnom cesto strog kriterij podrazumijeva strebanje stvari koje ti ama bas nikad u zivotu nece trebati, a posebno ne u poslu za koji se skolujes.

Sve (100%) što sam naučila na Fakultetu koristila sam u poslu, životu i sticanju sredstava za život. O, i te kako. Da nije bilo tog znanja, ko zna šta bi sa mnom bilo, u raznim vidovima života.

Međutim, to je samo moj slučaj. Za druge ne mogu pričati.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Cinjenica je da je lakse zavrsiti privatni nego drzavni, sto zbog programa skolovanja, sto zbog recimo slabijeg kriterija... Na drzavnom cesto strog kriterij podrazumijeva strebanje stvari koje ti ama bas nikad u zivotu nece trebati, a posebno ne u poslu za koji se skolujes.

jedino onaj koji namjerava cio zivot da provede u kopanju kanala ili odnosenju smeca moze da zna tacno sta ce mu u zivotu trebati a sta ne. a neko ko je na prvoj ili drugoj godini fakulteta o tome blage veze nema. niti moze i da nasluti sta ce mu u zivotu trebati, a sta nece. dakle, ta prica "na drzavnim se uci nesto sto ti nikad u zivotu nece trebati" je totalno suplja i idiotska. to govorim djelimicno i iz svog iskustva, jer sam i ja u to vrijeme bio vrlo pametan, i znao sta mi u zivotu treba a sta ne treba. pa se vrlo brzo ispostavilo da mi je sve sto sam na fakultetu preskocio da naucim veoma brzo zatrebalo, pa sam to morao da naucim. ni jedan predmet na fakultetu ne postoji zbog toga sto neko hoce da se pravi pametan, nego zato sto se tu radi nesto sto ce trebati poslije. makar na drzavnim fakultetima, mozda je kod privatnih situacija drugacija :)

nastranu sto se uglavnom pod "glupostima koje nikom u zivotu nece trebati" uglavnom podrazumijeva matematika. pa tako ispada da matematika nikome ni za sta ne treba. i onda tu dolaze bogom dani privatni fakulteti, na kojima treba da znas da sabiras jednocifrene brojeve (ne bas skroz tacno, al da ne promasis previse rezultat) i odma si polozio.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...milanko, imas nekoliko skroz idiotskih teza...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

nek si ti meni reko :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

jedino onaj koji namjerava cio zivot da provede u kopanju kanala ili odnosenju smeca moze da zna tacno sta ce mu u zivotu trebati a sta ne. a neko ko je na prvoj ili drugoj godini fakulteta o tome blage veze nema. niti moze i da nasluti sta ce mu u zivotu trebati, a sta nece. dakle, ta prica "na drzavnim se uci nesto sto ti nikad u zivotu nece trebati" je totalno suplja i idiotska. to govorim djelimicno i iz svog iskustva, jer sam i ja u to vrijeme bio vrlo pametan, i znao sta mi u zivotu treba a sta ne treba. pa se vrlo brzo ispostavilo da mi je sve sto sam na fakultetu preskocio da naucim veoma brzo zatrebalo, pa sam to morao da naucim. ni jedan predmet na fakultetu ne postoji zbog toga sto neko hoce da se pravi pametan, nego zato sto se tu radi nesto sto ce trebati poslije. makar na drzavnim fakultetima, mozda je kod privatnih situacija drugacija :)

nastranu sto se uglavnom pod "glupostima koje nikom u zivotu nece trebati" uglavnom podrazumijeva matematika. pa tako ispada da matematika nikome ni za sta ne treba. i onda tu dolaze bogom dani privatni fakulteti, na kojima treba da znas da sabiras jednocifrene brojeve (ne bas skroz tacno, al da ne promasis previse rezultat) i odma si polozio.

Potpis.

Isto ne shvatam tu ideju "pola stvari koje sam morao da učim za ispit mi nikad neće trebati u životu." Jel neko očekuje da će mu profesor cijeli život posle fakulteta ići iza guzice i govoriti " E to tu uoptrebi, e ovo bi mogao tu, e sad ono treće tamo." :roll: Mislim, alo ljudi, na vama je da kažete " Neću sebi dozvoliti da ono što sam učio ode u vjetar. Naći ću vrijeme i mjesto da to svrsishodno upotrijebim." A to se može primjeniti ama na bilo koju oblast koju zamislite.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 08:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
elem imam ja priliku na svom fakultetu da se uvjerim u tacnost tvrdnje da se uci dosta nepotrebnih stvari, ali ne koje mi nece trebati u zivotu vec jednostavno ne ulaze u moju struku ni izbliza
samo jos ocekujem da nam uvedu predmete anatomija i bogoslovija pa da kazem da cu nakon faxa biti all-in-one
nazalost jako potrebne stvari vezane za struku se dobijaju na kasicicu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 13:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2008, 13:32
O tome kako nesto upisuju losiji a nesto bolji ucenici nema veze jer uspjeh u srednjoj skoli nije bas neko mjerilo kakav ce biti na fakultetu, neko se u srednjoj zajebava pa ga malo kasnije uhvati manija za ucenjem :)
U gimnaziji sam imao koleginicu koja je uvjek bila predmet ismijavanja jer je znala lupiti takvu glupost da su i profesori zapisivali njene bisere. Upisala elektro i dala 4 ispita za 2 godine. Otisla u amsterdam, zavrsila 'isti" fax, a zatim sa muzem u ameriku gdje je magistrirala. I dalje smatram da lupa gluposti i da ga ovdje nebi zavrsila nikad.
Niko od nas nije kompetentan da kaze sta je bolje, sta ce biti bolje...i sl.
Imamo samo mogucnost izbora i zivot pred sobom, pa se jednog dana mozemo pocesati po glavi i reci da smo imali ili nismo imali pravo :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
žaoka je napisao:

mogao/la si navesti neku,
covjek mi je oteo post iz tastature :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Što izmijeni post, taman sam te mislila napasti...?! :lol: :lol: ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 01:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2008, 06:23
žaoka je napisao:
...ja sam svoje daaaaavno zavrsio i sam sebi posao napravio...i stambeno se zbrinuo... a i prevoz imam...

Јел''се то жалиш или хвалиш ? :o
Ништа лично 8)

Иначе што се тиче приватних факултета, све најгоре...како ту код вас, још можда и горе овде код нас у Србији. :confused1:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 01:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

le_papillon je napisao:
Koji je fakultet u pitanju? Što neko to ne prijavi?

Јел' ово озбиљно питање ??????

Да неко пријави ШТА...дешавања на приватним факултетима??? :roll:

Начин полагања испита ??? :o

Начин на који се добија диплома ??? :o

Невероватно...хахахах, не сећам се да сам скоро наишла на овакво...кхм...питање... :confused2: :toothy7:

Жалиш се попу на попа...жалиш се бобу на боба...к'о они не знају зашто и из ког разлога отварају приватне факултете...хехеххе :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 01:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...ljudi o cemu pricate...pa, javna je tajna da se i na drzavnim ispiti kupuju...ne kupuje ko nema para...

Браво...то би било отприлике то.. :)

Мада се убрзо примети ко је и како шта завршио. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 02:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
hehe a ti priv. fakulteti su laksi za zavrsiti nego osnovna skola
ne treba nista razmisljati ni uciti :D

Тако некако...а најбоље се види по "писмености" и општој култури тих...кхм..."студената" приватних факултета :D :lol:

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 02 Maj 2008, 02:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
lera je napisao:
privatni fakulteti ce polako preuzeti primat nad drzavnim. pogledajte samo statistike u zadnjih 10 godina. drzavne fakultete upisuju oni koji nemaju izbora - pa vec ove godine izasla su 3 upisna roka (samo na bl univerzitetu) i jos je ostalo 600 slobodnih mjesta (od cega preko 100 na budzetu).

takvoj degradaciji najvise su doprinijeli profesori ciji pedagoski a i akademski kvaliteti su, u najmanju ruku, upitni.

nemaju izbora = nemaju tatu/mamu koji ima para :evil:

btw ti ISTI profesori predaju i na privatnim! (pored onih samozvanih novopecenih (koji naravno nicemu ne vrijede) koji izmisljaju te "naucne discipline" i "nastavne predmete")
kakva je samim tim ova nebulozna izjava o -upitnim akademskim kvalitetima- (prije ce biti da je upitna tvoja logika a pogotovo tvoj (i tvojih kolega) buduci -akademski kvalitet-)

ovom "fenomenu" doprinosi gomila takvih kao ti - radije ce crknuti dok PLATE taj fakultet jer znaju da ce ga ZAVRSITI u svakom slucaju bez i truni soli u mozgu i bez truna truda ili ucenja

sta je novo u istoriji ljudskoj da se cesce (ako ne i uvijek) bira LAKSI PUT? :fadein:

Са задовољством потписујем овај пост, тј. делим мишљење са ауторком, а уз малу допуну, да тамо поред професора који раде на та два места и на приватном и на државном, предају и некакви обични дилетанти, који чак немају ни звање потребно да би се уопште и предавало на факултету....туга једна. :oops:

И да ме неко погрешно не разуме , мислим и на факултете у Србији као и у РС...имала сам среће да упознам пар дивних и квалитетних људи одатле који су ме упутили подробно у дешавања ту код вас, а ни радозналости ми не мањка...а, да...они су завршили државне факултете, наравно, а само један од њих је био прво уписао приватни и када је видео о каквој смешки се ради, без много размишљања се пребацио на државни , који је завршио не само у року, већ међу неколико најбољих студената генерације...паметноме доста. 8) :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Dakle, da zaključimo: privatne fakultete upisuju debili, manekenke, seljaci, lovatori, a državne fakultete upisuju samo fina, pametna i pismena djeca. Je l'? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]