banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 08:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 675 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2010, 21:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2010, 21:28
Slika
Evo Alvira :D

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ljudi šuplja priča... Skroz...

Ja sam prvi razred jedva završio (na učenje utrošeno 60 minuta za čitavu godinu) (3 predmeta zaključno dvica)

2. razred vrlodobar,
3 i 4. odličan. Ujedno jedan od najboljih đaka u generaciji. A jedan od najnemirnijih... 10-ak puta bio kod pedagoga, Pop-a, ...
više puta bio izbačen sa časa nego što sam bio na njemu, desetine neopravdanih

Ali zato 4 dana pred kontrolni sjedneš i uradiš 10-ak zadataka i to je to. Kod Keleča sam više puta odgovarao nego svi u razredu zajedno. Imao je neki pik na mene ali mi nije mogao ništa kada sam znao šta me pitao... Sociologija, Ekonomika i ostale bubatorske predmete sam rješavao tako da se javim nakon 5 lekcija jer je lakše naučiti 5 nego 105 lekcija. Kasnije i nema prilike da te ispita sa kompletnim gradivom.

Kod Sime imao konstantno keca ali sam na kraju naučio i dobio 3. Dosta ljudi je išlo na instrukcije (50-100 ljudi sigurno u toj generaciji). Mjerenja su bila velika boljka jer ih dosta ljudi nije kontalo. Zlatkovićka tu nije nimalo pomagala jer je bila dosta stroga. I kod nje sam sakupio 2 keca ali samo zato što sam pobjegao sa kontrolnog kada se svi dogovorili. Ja znao sve ali nisam htio biti papak pa pobjegnem sa rajom. Zato i nisam imao 5 nego 4 zaključno.

Discipline mora biti inače ... moraju pare raditi.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Džontra je napisao:
@BSE
Trivić je ovaj što ulazi u auto na skypostmanovoj slici

hm onda je meni drugi Trivic predavao, ovog ne znam

@mangia: iskreno, da mi je neko drugi to o tebi ispricao ja bih ga pljunuo jer mu ne bih povjerovao

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Mangia, to je racept za uspijeh, one glupe bubatorske predmete javi se dok je rano, pa nek ti dignu prosjek za one koje će (u mom slučaju matematika, u prva dva razreda fizika i hemija) biti poklonjene dvice...A onda divljaj kolko ti volja po času...provjereno...
...s tim da ja nisam bio odličan, ali sam imao oko 3.5 prosjek (ne računam razred koji sam ponavljao, dakako), al poenta je bitna

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 01:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Osim toga, kada imaš ocjenu i ne trude se previše da te zapisuju jer im svakako nisi bitan na času. Samo im praviš probleme pa ti progledaju kroz prste. Par puta sam morao ubjeđivat profesore da sam ja taj i taj jer nisu nikako mogli povezati moje ocjene i karakter :)

Doduše geografija me izbijala opasno jer profesorica zapiše do koje lekcije si ogovarao pa kasnije odgovaraš od te lekcije pa na dalje. Tu sam gradivo podijelio u trećine pa odgovarao prvu trećinu i kasnije me zakači druga. Za treću obično nije bilo vremena.

Inače pod "nemirnim" ne smatram lijepljenje stolice Neostik-om, Oho ljepilom, i slične idiotske ideje koje nikada ne bih radio... Ali dobronamjerne doskočice nikome ne škode... Sjećam se da Mađarićka jednom nije htjela reći ocjene kontrolnog i pošto sam se bunio ona me izvede na tablu. Znao sam sve što me pitala ali nisam htio sjesti na svoje mjesto dok mi nije rekla ocjenu. Kasnije skoče i drugi da i njima kaže pa je morala popustiti.

Da ne pričam što smo ja i moj drug kefalo jedini učenici elektro škole koji su uspjeli dobiti 1 iz likovnog...

Ali "merak" mi je bio skinuti tablu i reći kako je sama spala i da je kućni majstor otišao "časkom" po drugu tiplu... Pogled profesora je nezamjenjiv...

Doduše nisam uvijek imao sreće... Bajićka (predavala Srpski) mi obeća da je sledeća lektira moja i da je pročitam. Kako većinu vremena nisam bio u školi, propustio sam priliku da uzmem skraćeno izdanje Ilijade nego me zapadne neko izdanje od skoro 1000 stranica. Niko od kolega nije htio da se mijenja tako da..... Sjedi i čitaj... Sve sam izbiflao tako da je morala pasti četvorka iz lektire...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Da ne pričam što smo ja i moj drug kefalo jedini učenici elektro škole koji su uspjeli dobiti 1 iz likovnog...

+1 :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2011, 21:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2009, 21:01
Gotova treca godina pa da kazem nesto o profesorima koji su mi predavali u trecoj godini i nekim predmetima...
Smjer: tehnicar racunarstva

Srpski - Ljubica Cankovic
Prvo polugodiste se svodi na citanje lektira od kojih je pola na internetu, dosta se moze naci u interpretaciji ali treba znati kako predstaviti to sto si procitao tako da na nju ostavis utisak da si ucio, bez da uopste posumnja u tvoje nemoralne postupke xD
Drugo polugodiste se rade poslovni papiri(autobiografija, biografija, lojalnost i povjerljivost, osobine radnika, CV, molba, zalba, odgovor na molbu i zalbu, itd.), a ostatak se radi gramatika. Nije normalno koliko zena brzo diktira. Radimo novu lekciju i umjesto da izdiktira lekciju, ona nam da pitanja i kaze odgovorite na to iz knjige gramatike. Na testu na kraju godine nisam bio jer nisam htio da sebi unistim prosjek iz srpskog, pa je nama koji nismo radili test dala ocjene za "utisak". Drug koji je radio matematiku za njenu kcerku cijelu godinu je dobio 4 za utisak, bez obzira sto mu je rekla da ne mora doci na test. Ja se nisam ni pojavio, dobio sam 5.
NAPOMENA: ako hocete da bude blaga prema vama posvetite se prvom polugodistu i citajte lektire ili pazite sto vise na casu. Ako vas zagotivi u prvom polugodistu, drugo ce biti mnogo, mnogo lakse. Takodje ako znate dobro engleski ili njemacki ili cak matematiku, mogla bi vam uvaliti da radite sastave iz engleskog ili zadatke iz matematike, ali opet to je osigurana petica.

Engleski - Danijela Djuranovic
Zena je fer sto se tice ocjena, poklanja ocjene onima koji veze nemaju, a ako pokazete da znate engleski dobro, postedice vas odgovaranja. Ali narav joj je zeznuta jer cas je spremna za salu, a u sekundi se promijeni i spremna je da vas izbaci s casa. Bila je normalnija prije dvije godine.

Programiranje - Dragana Derajic a.k.a Sunjalica
Mnogi programiranje smatraju teskim predmetom, jer obicno vise na fejsbuku dok 2-3 ucenika rade primjere kroz koje se odlicno shvati lekcija. Ali profesorica uopste nema neko dobro znanje iz C i C++(koji se uce tokom godine), tako da tesko uoci greske ako su komplikovanije, lako uoci banalnosti. Dva druga su znali uraditi program i namjerno umjesto tacke staviti zarez ili obrnuto pa kod ne bi radio a ona ne bi mogla naci gresku xD

Automatika - Kosa Dardic
Nema zadataka, sama teorija, idealno za one koji imaju zivaca uciti napamet. U drugom polugodistu dolaze neke stvari za koje treba mozgati, ali nista strasno. Lako se dobije petica. Imam u razredu druga koji nije bio pola casova(iz svih predmeta) i bas je juce dosao bez ikakve pripreme na cas i dobio prolaz.

Racunarske mreze - Irina Cavic
Odlicna profesorica, ostavice vas po 4-5 casova da odgovarate samo da vam ne mora dati losu ocjenu. Jedini nacin da unistite svoje ocjene jeste da zeznete na kontrolnom.

Baze podataka - Vesna Gostimirovic
Novi Klincov(ako se sjecate Dragoljuba Klincova), blaga skroz na skroz, jednom je na casu drug na laptopu pustio ilahije i on i jos jedan su klanjali. Ona ni "a" nije rekla. Ucenici je dosta zajebavaju, ali je teska na ocjenjivanju i dosta paznje obraca na ostale ocjene.

Matematika - Uros Tomic
Prvo polugodiste se uce logaritmi i vrlo su jednostavne lekcije tako da se moze lako proci. Drugo polugodiste analiticka geometrija, vektori, nizovi, meni je bar ovo bilo dosta tesko i jedva sam prosao. Al pokazete li da se trudite i da znate bar malo bice lako proci. Mnogo je opusteniji nego 1-2 godine unazad.

Fizicko - Momo Landeka
Sta da se kaze za covjeka :D legenda :D
Steta sto je imao srcani udar =(

Demokratija - Slavica Nanic
Nije teska na ocjenama, ako se samo prati na casu lako je zapamtiti sve bitne podatke bez ikakve potrebe za ucenjem kod kuce.

Digitalna tehnika - Tomislav Trisic
Prvo polugodiste prelako, cista teorija. Drugo malo teze. Druge ocjene imaju veliku ulogu u tome koju cete ocjenu dobiti iz njegovog predmeta. Na zadnjem kontrolnom je poklanjao toliko ocjena da to nije normalno :D tako da nije tesko za nauciti...

Savjet za kraj: ucite redovno i cim krene prvi krug ispitivanja odmah se javite, jer kao sto je vec negdje na ovom forumu receno: "lakse je nauciti 5, nego 105 lekcija".

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2011, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
skypostman je napisao:
Slika
:lol:

Легенда.

a ovo moja generacija XDDD

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Triva mi je bio razrednik. Najbolji covjek i profesor na skoli.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
mangia je napisao:
Ljudi šuplja priča... Skroz...

Ja sam prvi razred jedva završio (na učenje utrošeno 60 minuta za čitavu godinu) (3 predmeta zaključno dvica)

Ja sam u prvom morao učiti, Dražić je pogotovo tjerao na to. E u drugom sam se prebacio u banderaše i to je bio kraj učenja i kraj sjedenja na nastavi.
Mada ruku na srce i danas znam sve što me Dražić naučio a za drugi i treći ne znam ni po 4 predmeta nabrojati koja sam imao.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 03:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Inace neko je spomenuo da Alvir uzima pare......ne vjerujem u to.
Alvir je jedna kraljina od covjeka iako me mnogo nervirao ranije, sada kada mi ne predaje odlican je :D
A evo i ja sam zavrsio treci razred........svi profesori su bili super, nisam nesto puno ucio i glatko sam prosao....u skoli je zajebancija kao i uvijek..........ima dosta novih profesora koji su prejaki......

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
S obzirom da je tema o ETŠ, valjda neću mnogo fulati ako ovdje pitam da li neko možda ima sljedeće knjige za poklon, posudbu ili prodaju:

Ekologija za 1. razred ETŠ
Osnove elektrotehnike za 1. razred ETŠ
Matematika (oblast izometrijske transformacije: rotacija, translacija, centralna i osna simetrija i podudarnost i slicnost trouglova) za 1. razred ETŠ

Ako neko ima, nek me trzne na pp :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Danas i sutra nema nastave zbog bombe iz II svjetskog rata koja je pronadjena kod skole........

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zezas ili ozbiljno?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Banjaluka-U-blizini-Elektrotehnicke-skole-pronadjena-krmaca-105141.html

Eto link pa vidi :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pop kao i inace neobavjesten o svemu :)
Eto uzivajte, ko zna koliko toga ima kod gacanovica u kabinetu :)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To Vele zaštekao za crne dane :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

GTK_Marko je napisao:
Pop kao i inace neobavjesten o svemu :)
Eto uzivajte, ko zna koliko toga ima kod gacanovica u kabinetu :)

:lol: :lol: :lol:
E ako nas nije ubila ova bomba ubice nas kolega Gacanovic i njegovi casovi definitivno :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Stratovarius je napisao:

Citiraj:
Po pronalasku, radnici su pokušali da odvrnu glavu sa bombe, ali kad su vidjeli da je napunjena barutom, obilježili su mjesto i slučaj prijavili policiji.

Koji idioti!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
данас празник свима који иду у ЕТШ :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 675 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]