icobh je napisao:
Panzer je napisao:
I dalje vi svoje, a ja svoje, vi očekujete da ljudi s faksa izlaze 100% stručni. Pa zašto onda postoji praksa?
Jedina razlika u tome je što je mangia pravi inženjer, sa velikim iskustvom, preduzetnik, a najviše veliki stručnjak, a ti si? Ali ti i dalje tjeraš po svom, nećeš da saslušaš i prihvatiš dobronamjernu kritiku. Ali mutno je to tebi.
Još ću jednu staru napisati: "Bolje biti svjestan svoje nesvijesti, nego biti ne svjestan svoje svijesti"
Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk
Ja sam student treće godine koji iza sebe ima 32 položena ispita, 4 projekta, za 15 dana me čeka još jedan, a sljedeći semestar Bachelor projekat, bezbroj sati praktičnog rada i ne znam držati lemilicu, vidio sam je dva puta u životu i sasvim mi je to super, a šta si ti? Propali student koji je 19 puta polagao LA pa onda išao piti u Campari i meni nešto pričaš? I kad si tako pametan, osmisli ti plan i program u koji ćeš ubaciti to svoje lemljenje i gluposti ili je bitnije sjediti u Campariju i cugati? Koliko se sjećam semestar nosi 30 ECTS bodova, 30 sati rada na faksu, 30 kod kuće pa još malo kad kreneš spremati ispit. Gdje bi ti stavio te svoje lemilice? Na 2 sata predavanje mora ići najmanje sat vremena vježbi. Šta bi ti, da izbaciš vježbe iz elektronike i samo im pokažeš ploču operacionog pojačavača i kažeš "Nema veze što nemate pojma kako da izračunate šta ćete dobiti na izlazu operacionog pojačavača, sad ćemo malo da se igramo i ubacujemo nešto na ulaz pa ćemo da pogađamo šta će da nam izađe?" A kad očekujete da studenti budu toliko stručni kad izađu s faksa, je l' to znači da kad ja stručan dođem u firmu da treba gazda da šutne mangiu jer je star, a ja sam mlad i isplativiji, pošto obojica znamo isto, a može da me plati manje jer sam novi? E pa ne znamo niti ćemo ikada znati! Ja sam svoje znanje stekao na teoriji i određenoj količini prakse na fakultetu i ne mogu znati sve dok ne počnem da radim! Koliko sam prakse uradio, toliko je, ne može više, da sam radio više prakse onda bih znao manje teorije, jednostavno "trade-off" koji mora da se napravi.
@sinip:Shvatam šta hoćeš da kažeš, ni ja ne kažem da treba da budeš potpuna tuta kad dođeš da radiš i mislim da se nismo razumjeli. Meni se ne sviđa što se fakultet i teorija banalizuje pa se nekome pokušava ubaciti lemilica, brusilica, aparat za zavarivanje u ruke.