novinar86 je napisao:
Slusaj pirueta ti mozes vjerovati sta hoces i iskreno nije me briga za tvoje misljenje jer si svoje stavove o ovom pitanju vec ranije iznjela. A da znas nesto o novinarstvu znala bi da svaki tekst mora potpisati urednik rubrike, zamjenik glavnog i odgovornog urednika i ponekad i glavni i odgovorni urednik i to sve samo ako se tekst ne kosi sa opstom uredjivackom politikom koju nazalost kreira sam vlasnik novina. Bez njihovih potpisa nista ne moze izaci u novinama (u ozbiljnim novinama) a da si to znala nebi napamet pisala svakakve gluposti i razmetala se epitetima. Druga stvar je to sto ja zelim da sto manje ljudi pregleda moj tekst i rediguje ga po svojoj zelji jer (opet, da znas nesto o novinarstvu) znala bi da urednik moze iz teksta da izbaci stvari koje mu se ne svidjaju. Da sam htjeo da pisem komentar na ovu temu to sam mogao kad god sam pozelio ali komentar nema snagu argumentovanog teksta od 60 redova. Ja opet ponavljam, ako ne mozes cekati ostavi svoj mail pa ces dobiti tekst jer si se ocigledno nasla pogodjena ovom temom...
....auuu, nisam znao da je tvoj poziv tako kompleksan i odgovoran. objasni nam jos malo neprocjenjivu vrijednost svog poziva i pojasni nama sa nizim intelektualnim sposobnostima kako funkcionise uredjivacka politika ( nemoj u tri recenice, malo je-valjda si vise naucio u skoli). auuu, pa ti radis u "ozbiljnim novinama", daj imenuj ih jer ja jos neprocitah niti vidjeh ni jedan objektivan, moralan, etican, nepristran-objektivan medij u ovoj drzavi ili je to ipak "samo taj u kojem TI radis", argumentovan tekst od chak?! 60 redova. aa brale, svaka cast, to ne moze svako, ipak je presudan visi stepen inteligencije, obrazovanje koje je sigurno nesrazamjerno materijalnim mogucnostima tvoje porodice a stvaralacka sposobnost prouzrokovana tvojim intelektualnim- ne -radnickim porijeklom koje nije adekvatno socijalno potvrdjeno. tebi je dosta, dosta si se odricao i ima da drugi pate, vidjeti tatine i mamine sinove kako masu bezvrijednim diplomama u svojim novim autima predstavlja pretesko breme za tvoj osjecaj za pravdu, piruetino misljenje ili kolateralnu stetu u vidu nekih koji se ipak znaju potpisati ne treba imati na savjesti. u pravu si, podrzavam ovaj 60- redni tekst, ne dozvoli da budes supak i potrcko kojekakvima sto se ugurase u redakcije tako ozbiljnog lista jer ako ti oni revidiraju remek djelo, onda to nisi ti, nepatvoreni, jedinstveni, koji je prozreo u bit drustvenog sistema, organizovanja, funkcionisanja... ne daj da te prevare, imam ozbiljne planove sa tobom samo sad nemam vremena. javit cu ti se
reci mi da ovo nije tacno
Citiraj: