banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Last December je napisao:
Ljudi, ako cete se baviti IT-jem, ne vrijedi kicmu lomit na ETFu. Upisite bilo koji privatni fakultet, za IT vam diploma treba jedino ako cete u SNSDu radit :)

Ево да мало хвалим ИТС. ;) За сада сасвим нормална атмосфера, све може да се полаже преко колоквијума, модерно опремљени, кабинети са Мековима и HP лаптопима, властита линија за склапање рачунара - "Comtrade", сав материјал добијеш на порталу послије предавања, имаш онлајн тестове за провјеру знања, консултације са професорима, професори математике, интернет и информационих технологија, рачунарских система све кадрови са ЕТФ-а или војних установа, или обоје... :) За сада све супер. Осим што је Београд генерално очајан. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ja kažem kako sam držao 802.11N uređaj u ruci, a asistent meni kaže da ne postoji. Šta normalan čovjek da kaže na to. Ja znam da postoji, vidio svojim očima, držao u ruci, gledao kako momci podešavaju, a on meni tvrdi da ne postoji. Eto, šta je to ako nije ispiranje mozga i vrijeđanje inteligencije?!

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Je li bilo išta pozitivno kod vas dvojice vezano za ETF?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dok sam ja išao, krenuo je neki trend, pa je sve više žena upisivalo ETF. To je npr. onako pozitivno.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Meni se cini da vi momci trazite opravdanja za vase neuspjehe u nekim nevaznim stvarima, a nikako da se dotaknete onog najvaznijeg - ucenja. Sta imaju veze inovaciona sekcija, lemilice, tracevi o mobingu?
Ja sam bio tamo godinu dana, solidno sam gurao, bio sam blizu uslova, a odustao sam ne zbog drugih nego samo zbog sebe, sto sam shvatio da ne mogu da se koncentrisem na ucenje u tolikom obimu koliko gradivo zahtjeva. A sto se tice iskustava sa profesorima i asistentima, zaista nemam ni jedne zamjerke. Tacno je da se ne nauci mnogo, ali to nije problem ETF-a, nego svih fakulteta kod nas, isto kazu i na medicini, pravu, a da ne spominjem ove "laganije" fakultete.
A posto ste pisali negativna iskustva sa ispitima i predavacima, evo da ja navedem jedan pozitivan primjer.
Na kolokvijumu iz OET2 nisam bio na spisku onih koji su polozili, i prihvatio sam to bez problema jer nisam bio zadovoljan kako sam uradio. I proslo je od tog kolokvijuma jedno mjesec dana, ja listam neku zbirku i nadjem isti zadatak koji sam radio na kolokvijumu, isti rezultat kao sto sam ja dobio, samo sto sam ja orjentisao struju drugacije i dobio rezultat u minusu. Odem kod asistenta, mislim da je bio Bajic, zamolim ga da pogledamo rad, i na moje opste iznenadjenje on prihvati, pregleda, kaze da je napravio previd i da je taj rad vrijedan prolaza, i doda me na listi onih koji su polozili. Znaci, prihvatio moju primjedbu iako je proslo mjesec dana od kolokvijuma i bez ikakvog ustezanja se ponio ljudski.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E vidiš, ja sam bez dlake na jeziku i u facu ću reći bilo kome šta mislim. Isto tako sam napisao da sam oduvijek bio loš đak i student, ali nisam glup i uvijek znam za prolaz, ono da težim ka toj nekoj diplomi. Ali kako si i sam primjetio, to nije dovoljno, a mojim poslodavcima je sasvim ok da sa srednjom školom radim inženjerski posao. Čak šta više, imam platu kao 80% inženjera. Ali ne, ja sam glup, ja ništa ne znam, ja ništa ne radim i ostalo. Ma daj zajebi. A ovo za lemilicu je tako dobra stvar, da ti pojma nemaš. Sramota je da jedan RTV mehaničar zna više od jednog inženjera. Zato sam se ja borio, da tom sekcijom pokušamo nešto napraviti. Valjda su ljudi inženjeri oni koji nešto izmišljaju, prave, stvaraju. Ili samo mašu diplomom?! Zbunjen sam, prosvijetlite me...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cekaj, ti si mislio da studentskom sekcijom dodjes do diplome? Da ti u stvari edukujes njih?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 00:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne, ja sam samo htjeo nešto da naučim konkretno, sem tog šaranja po papiru. Šta tu nije jasno?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
21.11. sam išao po diplomu i malo proćaskao sa asistentima (Osim odličnog i kulturnog Bundala, profesore jedva da i poznajem jer su uvijek bili ili "fly high above the sky" ili "potraži nas ispod stola")

Uglavnom, Đurić mi reče da od iduće godine ide velika izmjena plana i programa. Jedva čekam da vidim šta su zamislili i kako će to ispasti. Iskreno, vjerujem njemu, Brđi, Galiću, Saviću, Risojeviću (ljudi sa kojima sam imao kontakt na predavanjima) ali sumnjam da njih nekoliko ima snage da to izgura. Oni imaju volju i znanje ali letargija je ogromna. Generacije koje dolaze su jedva pismene, boli ih neka stvar za znanjem. Partijska knjižica vrijedi više od bilo koje diplome...

Inače pravi fakulteti ne sjede skrštenih ruku. Već od prve godine se mora krenuti sa konkretnim projektima da studenti osjete šta je pravi posao. Ljudi izlaze totalno nesposobni za realan sektor i očekuju da će u firmi dobiti zbirku zadataka da je rješava te da za to budu plaćeni...

Zadnjih mjeseci sam komentarisao naše inžinjere (nebitno koji fakultet) sa nekoliko većih poslodavaca. Ne bi vjerovali koliko ih malo ljudi cijene i koliko su se ispekli radeći sa njima...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam lično imao sukob sa Savićem, jer je rekao: "Neću vas pitati da li ste gledali Avatar, već koliko puta ste ga gledali?"
Eto, javim se ja iz mase i kažem nijednom i ne planiram uopšte pogledati dok budem morao odgovarati na takva pitanja. Alo, ja sam došao na ETF da nešto naučim, ne da se uklapam u šablon.

Eto mangia, barem ti znaš kad se u BL pojavili 802.11N uređaji i znaš da sam u pravu i govorim istinu.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А шта је ту чудно, изађе инжињер електротехнике са факса а не зна да се користи дигиталним мултиметром. :) И ш'аш од таквог...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja to pokušavam da kažem, ali ljudi stalno nešto izvlače iz konteksta. Kruh mu hebem, pa do kad ja moram ići u školu da bi nešto konkretno naučio? Koji je to stepen? Koje je to zvanje?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
icobh je napisao:
Eto mangia, barem ti znaš kad se u BL pojavili 802.11N uređaji i znaš da sam u pravu i govorim istinu.

pretpostvljam da si naletio na Medu :)

Imao sam i ja sa njim neprijatnosti... Jel "kila" 1000 ili 1024, ne može 10 evo ti 9 pa ako nisi zadovoljan radi ponovo... A ja ne bi radio ponovo ispit makar imao prosjek 6.0 na kraju...
Ima toga još ali nije ni vrijeme ni mjesto... A ima se i nekog posla završiti noćas... :)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 01:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije Medo, asistent poslije njega. Sem što je nas nekoliko Medo zakinuo za taj jedan kolokvijum, nisam imao neprijatnosti sa istim. Čak mi je na njegovu inicijativu povećana ocjena, jer kad je vidio kakvi su ostali, lično je rekao Ratku da to nije pravo stanje stvari i da ja zaslužujem više, te mi je ovaj upisao 8 umjesto 7.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
giometar je napisao:
sto sam shvatio da ne mogu da se koncentrisem na ucenje u tolikom obimu koliko gradivo zahtjeva. A sto se tice iskustava sa profesorima i asistentima, zaista nemam ni jedne zamjerke.

Ko utiče na obim gradiva kojim se bespotrebno zatrpavaš? :)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
icobh je napisao:
E vidiš, ja sam bez dlake na jeziku i u facu ću reći bilo kome šta mislim. Isto tako sam napisao da sam oduvijek bio loš đak i student, ali nisam glup i uvijek znam za prolaz, ono da težim ka toj nekoj diplomi. Ali kako si i sam primjetio, to nije dovoljno, a mojim poslodavcima je sasvim ok da sa srednjom školom radim inženjerski posao. Čak šta više, imam platu kao 80% inženjera. Ali ne, ja sam glup, ja ništa ne znam, ja ništa ne radim i ostalo. Ma daj zajebi. A ovo za lemilicu je tako dobra stvar, da ti pojma nemaš. Sramota je da jedan RTV mehaničar zna više od jednog inženjera. Zato sam se ja borio, da tom sekcijom pokušamo nešto napraviti. Valjda su ljudi inženjeri oni koji nešto izmišljaju, prave, stvaraju. Ili samo mašu diplomom?! Zbunjen sam, prosvijetlite me...

Ovdje sam podijeljenog mišljenja. Mislim da jedan inženjer ne mora da zna kako se radi lemilicom, nije tehničar, šta će mu lemilica. Ja u životu nisam uzeo lemilicu u ruke, nije moj posao da ja lemim kola, moj posao je da ih osmislim. S druge strane bitno je da inženjer ima praktičnog iskustva i da vidi na konkretnom primjeru kako izgleda osmišljavanje i realizacija jednog električnog kola. Možda nikad neću znati sastaviti pojačalo tako da držim komponente u rukama i nabacujem ih na ploču ali na papiru znam kako osmisliti jedno i to mi je dovoljno. Mislim da mora da bude mnogo više prakse na ETF-u, ne studiram tamo pa ne znam koliko je ima ali mi se čini da je previše teorije koja se ne primjenjuje. Nevjerovatno je koliko praktičan rad i primjer može da poboljša nivo znanja koje posjeduješ. Sve je to fino kad ti znaš riješiti zadatak ali mnogo je bolje kad treba taj zadatak da primjeniš na nešto praktično, mnogo više razmišljaš i razumiješ kako stvari funkcionišu. Znam da je kod nas teško postići takvo nešto jer su sredstva ograničena, a i kad ih ima onda neko zavrne i stavi sebi u džep... :?

P.S. Ovdje sam dao primjer za elektroniku iako mi ista užasno ide na ku*ac jer se ne planiram baviti time već energetikom, gnjave me već drugu godinu sa analognom elektronikom, imam profesora koji je loš i samo forsira analognu i bipolarne tranzistore jer ih je on provalio kad je bio student i postao ćaća iste... -_-

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Kolega iz razreda iz srednje zavrsava upravo ETF, 4ta godina u roku, kad sam ga pitao kako zavrsavas u roku on rece "ucim". Tako da nemojte se preseravati :D

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 13:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
kad sam ga pitao kako zavrsavas u roku on rece "ucim"

Normalno!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Šta uči? Kako biti nesposoban? Znate šta, prestaće lanaco zapošljavati sve inženjere sa ETF-a, pa će grdni problemi nastati. Znam ja na desetine tih stručnjaka, a svojim očima sam gledao inženjera kako farba neki strujni stub, jer ništa drugo i ne zna. E takvih je 90%. Ovim ostalim ja skidam kapu i kad mi jedan takav bude držao predavanja, ja ću se pognuti, ćutati i stajati mirno.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не можеш да се погнеш и да стојиш мирно истовремено. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]