banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2007, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Slučajno naiđoh na to da je Ivan Šijaković dobio stipendiju... Pa on nije dao nijedan ispit... Hahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - bar sam ja tako čula... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2007, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E sada kada sam pregledao taj spisak sa svog fakulteta vidim da na spisku ima i obnavljača va visokim prosjekom, znači obnavljanje godine nije bila nikakva prepreka!
To je šamar od strane fondacije studentima koji završavaju u roku, ali nemaju prosjek preko 8,5! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 00:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2007, 00:11
Izjava ministra Kasipovica da niko nece biti ostecen i da ce nas kao utjesiti republickim stipendijama je u najmanju ruku smijesna iz sljedecih razloga:

1. mi smo i do sad imali pravo na tu stipendiju;
2. ona je trenutno 4 puta manja od predsjednicke, a i ako je povecaju na 200 KM opet ce biti duplo manja;
3. ona nema tezinu kao predsjednicka, npr. ne mozemo se na nju referencirati pri buducem zaposljavanju i sl.

Kad se sve sabere, ispada da PRIVATNI Komunikoloski fakultet ima vise
stipendista od Elektrotehnickog fakulteta u Banjaluci - najstarijeg i, uz masinstvo, najtezeg na Univerzitetu. Rezultat 7:6 za njih. Ludilo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 11:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Kao sto rekoh vec ranije - komedija od stipendije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 12:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2007, 21:03
pa o cemo ja stalno pisem!!!
1. OBNAVLJACA ima i u onih prvih 130. vece kriterijume ima banjalucka stipendija (opstinska) nego bilo koja, sto se tice nadarenih studenata. najbolje se njom hvaliti
2. ima i onih koji nisu mogli da imaju dobre ocjene na teskim fakultetima (da uopste poloze) pa se sad sepure visokim prosjekom na filozofskom fakultetu ili nekom u inostranstvu. pih
3. ako da 400 km za ministarstvo. pojescu svoj indeks
4. i sto je najsmjesnije na novom spisku ima bar 5 ljudi za koje ja znam koji su zavrsili faklutet hehe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 12:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2007, 21:03
nije komedija od stipendije.
na kraju nisu studenti krivi zbog ovog sto se desava (mada ih ima zohara, sto se vidi iz nekih dogadjaja povodom ove stipendije). ovdje su najvise krivi ovi sto je dijele. da su toliko glupi da ne mogu odrediti kriterijume i drzati se toga. izjave su im katastrofalne. od ono: e da je jelic ziv on bi ovo znao kako treba. pa covjece, pokoj mu dusi, zar je bio jedini inteligentan covjek. do isitrenih zakljucaka : dobijaju svi koji su prijavili a imaju iznad 8.51. covjece, jesi procitao kriterijume, sto ne procitas o cemu se radi,sta se pravis pametan, sta trcis pred rudo. i onda par dana im treba da skontaju sta su rekli. pa se kao ispravljaju : pravda za sve. moja neobrazovana baba mogla je predvidjeti razvoj situacije poslije ovih izjava. a oni jos MINISTAR i PREMIJER. ljudi zapitajte se vi: ako je ovako sa stipendijama sta je sa drugim vaznijim pitanjima??? uskoro su IZBORI!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

maruska , kada ke konurs raspisan i kada je bilo prijavljivanje još je trajala školska godina, zato pored svačijeg imena stoji prethodna godina! Pogotovo mi smeta stipendija koju su davali ljudima čiji gakultet traje 4,5 godina , pa će im za onu polovicu isplaćivati narednih godinu dana 400KM! Smiješno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
filozof sa vrbasa je napisao:
maruska , kada ke konurs raspisan i kada je bilo prijavljivanje još je trajala školska godina, zato pored svačijeg imena stoji prethodna godina! Pogotovo mi smeta stipendija koju su davali ljudima čiji gakultet traje 4,5 godina , pa će im za onu polovicu isplaćivati narednih godinu dana 400KM! Smiješno!

Greška u koracima, no, nije ni bitno :)

Šta je još, još moćnije.. Dobiće tri stipendije "Petar Kočić," pre nego što ih fondacija pozove da se "odluče" koju će stipendiju primati, a kada potpišu raskid ugovora, onda će primiti još 3 dok se to protokoliše ;)

Takav je bar slučaj na relaciji Ministarstvo - Petar Kočić :)

Ma nema veze, mi ćemo klepiti "Petar Kočić" i Ministarstvo i opet dobro ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Blackhand, da li sam ja to nešto pogrešno rekao ili zaključio?
Slobodno mi kaži! :D

A to oko raskidanja ugovora i ostalog je baš smiješno , ali to pokazuje sav jad naše države! Čuh danas od jedne stipendice, kada reče glasaću za dodika , jer sam dobila stipendiju! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Blackhand, da li sam ja to nešto pogrešno rekao ili zaključio?
Slobodno mi kaži! :D

A to oko raskidanja ugovora i ostalog je baš smiješno , ali to pokazuje sav jad naše države! Čuh danas od jedne stipendice, kada reče glasaću za dodika , jer sam dobila stipendiju! :roll:

...za sta se mile kandidovao...za genereralnog sekretara un...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2007, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad znam zasto su htjeli i zasto ce skolarine povecati! Nekom moras uzeti da bi nekom dao! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2007, 15:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Sad znam zasto su htjeli i zasto ce skolarine povecati! Nekom moras uzeti da bi nekom dao! :D

Pa i normalno je! Nek onaj ko nece da uci plati vise da bi onaj ko uci imao bolje uslove i stimulaciju da radi i da kroz 10-20 godina konacno dobijemo generaciju strucnjaka koji ce ovu zemlju da uvedu u normalne svjetske tokove. (Jer dobri studenti ne placaju skolarinu, oni su na budzetu). S tim da treba pazljivo odrediti kriterije za dodjelu stipendija i poslije ih se drzati a ne mjenjati misljenje svaki dan. Plus mislim da bi se veca paznja i znacajniji iznosi trebali usmjeriti ka postdiplomskom usavrsavanju dobrih studenata, narocito u inostranstvu, jer su to mnogo skuplji studiji a daleko korisniji kako za pojedinca tako i za drustvo u cjelini. U suprotnom cemo za 10godina imati profesore koji su doktorirali na Sveevropskom Nadripriznatom Sertifikovanom Univerzitetu u Kotor Varosu! (Ili Gradisci, Sokocu i sl. - mislim da se poenta nazire)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A zasto vi poreski obaveznici, koji zgrcete velike pare ne bi placali svoje poreze na vrijeme? A nas studnete ostavite na miru da se borimo kako umijemo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 15:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Kolega filozofe ne znam kome se obracas, sumnjam da na ovaj forum navracaju "veliki poreski obveznici" 8) Meni od plate automatski skidaju poreze i doprinose, a PDV placam ko i svako drugi jer je ukljucen u cijenu kostanja svega sto kupujemo. A u neku ruku jesam i student (postdiplomac)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 01:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2003, 23:48
Stvar je toliko ozbiljna, da je moj prosjek na spisku za 0.6 manji nego sto je to zaista :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 14:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
Citiraj:
Sa http://www.predsjednikrs.net

Обавјештавамо студенте који су добили стипендије из Фондације “Др Милан Јелић“ да ће уговори о стипендирању бити потписивани у:

- БАЊАЛУЦИ од 11. до 14. децембра 2007.год.- БАНСКИ ДВОР, ТРГ СРПСКИХ ВЛАДАРА 2

Види терминe у Бањалуци ->

- ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ, 15. и 16. децембра 2007 год.- КАНЦЕЛАРИЈА СЛУЖБЕ ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,
ВУКА КАРАЏИЋА бб (зграда ЕТФ-а ) и

Види терминe у Источном Сарајеву ->

- БИЈЕЉИНИ, 17. и 18. децембра 2007. год. – ФАКУЛТЕТ СПОЉНЕ ТРГОВИНЕ, РАЧАНСКА 133

Види терминe Бијељини ->

Мјесто и вријеме потписивања стипендије студенти могу да провјере на списку. Молимо све студенте да се придржавају предвиђених термина. Приликом потписивања уговора потребно је да буде присутан један од родитеља или старатеља, а студенти требају да предоче број текућег рачуна код Balkan Investment Banke или Нове банке Бијељина.

E da su jos objasnili sta će im naši roditelji... Nekako mi smjesno da ja sa svoje 22 godine trazim od tate da ide sa mnom da potpišem ugovor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Stijak je napisao:
Citiraj:
Sa http://www.predsjednikrs.net

Обавјештавамо студенте који су добили стипендије из Фондације “Др Милан Јелић“ да ће уговори о стипендирању бити потписивани у:

- БАЊАЛУЦИ од 11. до 14. децембра 2007.год.- БАНСКИ ДВОР, ТРГ СРПСКИХ ВЛАДАРА 2

Види терминe у Бањалуци ->

- ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ, 15. и 16. децембра 2007 год.- КАНЦЕЛАРИЈА СЛУЖБЕ ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,
ВУКА КАРАЏИЋА бб (зграда ЕТФ-а ) и

Види терминe у Источном Сарајеву ->

- БИЈЕЉИНИ, 17. и 18. децембра 2007. год. – ФАКУЛТЕТ СПОЉНЕ ТРГОВИНЕ, РАЧАНСКА 133

Види терминe Бијељини ->

Мјесто и вријеме потписивања стипендије студенти могу да провјере на списку. Молимо све студенте да се придржавају предвиђених термина. Приликом потписивања уговора потребно је да буде присутан један од родитеља или старатеља, а студенти требају да предоче број текућег рачуна код Balkan Investment Banke или Нове банке Бијељина.

E da su jos objasnili sta će im naši roditelji... Nekako mi smjesno da ja sa svoje 22 godine trazim od tate da ide sa mnom da potpišem ugovor.

a jesi naivan, kako sto ce, pa izborna je godina, oni moraju potpisati da ce glasati ( kao i ti ) za SNSD :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 18:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Stijak je napisao:
Citiraj:

Zasto su se ogranicili na samo ove dvije banke?

Muljaza i komedija od stipendije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Da, sram ih bilo... Oni našli tu da dele 2 miliona maraka..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
roditelji potpisuju blanko mjenicu ako neko odluci da prekrsi pravila igre, bar sam tako cuo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]