banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 12:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Nov 2013, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Mislim da sam samo propustio jedan ili dva roka, ali sam bio baš baš bolestan. Inače, svaki put je bila gola voda poslije ispita. Prvo trk u WC, pa onda u Campari na resetovanje.

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Generacija ispred mene, cura kod Ćelića izlazila 15 puta na jedan od najlakših ispita na fakultetu. Nekoliko puta i pred komisiju ali nije uspjela. Prebacila se na ekonomiju. Mi je zvali jedinica za glupost. Stvarno nije pojma imala a glumila nešto. Ja sam prisustvovao jednom kad ju je ispitivao. Možda bi je i na privatnom vratili.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim ono, ne možeš staviti Ćelića i najlakše u istu rečenicu. Može se kod ćelića položiti, nije problem. No, ili si genijalac pa te neće baš mnogo doticati ili ćeš imati posljedica po mentalno zdravlje. Ja sam se trudio koliko god sam mogao, da ostanem normalan. Zato sam poslije svakog ispita ubijao se od alkohola, da sve one budalaštine zaboravim. Sve ostale stručne ispite položio relativno lako, iz prvog ili drugog puta. Doduše, OET1 sam položio iz devetnaestog puta i to na kraju kad sam rekao asistentima da ću ih pobiti. Jer ti tamo seratori, toliko puta su me oborili zbog nekih sitnica, a nekad nizašta. Bajić mi prekriži čitav tačan zadatak, jer nisam lijepo izračunao koliko ima kontura na šemi, a bilo baš mnogo u pm, čitave dvije. Medo nam nije dao ući na kolokvijum, samo zato što smo bili 2m od vrata. On bio u učionici, otvorio vrata i pustio par studenata i zalupio vrata. Mi što smo bili malo dalje, nismo ušli i to je to kao. Zlaja me iz računarskih mreža oborio, a imao sam ukupno 49,5 bodova ili tako nešto sl. Pa sam morao pisati seminarski, koji je nosio 10 bodova i na kraju dobijam 6, jer jelte imam 59,5 bodova, a 60 treba za 7. Da li je to bio ORT 1 ili 2, ja na kolokvijumu 16 poena, a 25 treba za prolaz. Ja poludio, kako 16 poena, imam sigurno preko 25. Ja kod Kungle, kaže on meni, funkciona tabela ti nije dobra, ni minimizacija, samo rezultat i tu mi je dao 2 poena. Gledam ja njegovu tabelu, kod mene DCBA bitovi poredani, a kod njega ABCD. Kad moju pročitaš odozdo, dobiješ njegovu odozgo. OK, prihvata grešku i daje mi 10 poena i ja 26 poena. No, uhh, kaže sad, ne mogu ti dati ova dva poena za tačan rezultat?! Kako ne možeš, nije više zadatak 2 poena, već svih 15 jer je sve tačno. I obori me na kolokvijumu i kaže idi na integralni, šta ti fali. Onda, Aleksej me htjeo izbaciti sa OET2, jer sam imao dvolisnicu praznu u indexu, iako je index bio 5 metara od mene, jer nas je bilo 10 u sali 110 i morali smo sve odmaketi od sebe. Na kraju prof. Tatjana kaže njemu da me se mane i da me ostavim da radim ispit. Uglavnom, svega sam se tamo nagledao, ali uglavnom ništa od njih nisam naučio. Čak sam u jednom trenutku mislio podnijeti tužbu protiv faxa za nanijetu duševnu bol i mentalnu retardaciju :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
@icobh
Bez uvrede,ali pretjerao si.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ako te tjesi, Medicina po starom programu je gora 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U čemu sam pretjerao? Veličini posta?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I ETF po starom. Da ne spominjem kako se nekada na mat III moralo za prolaz uraditi od četiri zadatka dva kompletna iz dvije različite oblasti. Prva dva jedna oblast. Tako se dešavalo da osvoje preko 65 bodova, mislim čak jednom i 75 bodova, a nisi položio ispit.

Joj kako sam jednom pao mat I, jer se uhvatio zadatka koji je trebao biti najlakši. Pod a i b. Pod a matricu kao rezultat dobiti i pod b trebalo samo formulu primjeniti. Pod a mnogo teže, ali je nosilo 10 poena. Pod b 15. I uradim pod a, a pod b umjesto da saberem dvije matrice petog reda... ja ih pomožim. Pogrešno prepisao sa table formulu. Čak asistent prolazio i gledao šta radim i nije mi skrenuo pažnju...

Pomnožio sam ja to. I to dobro. Ali je netačan rezultat i što je najgore izgubio bruku vremena. :) I osvojio 10 bodova :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
icobh je napisao:
U čemu sam pretjerao? Veličini posta?

U iznošenju istinitih činjenica. Svi to znaju samo čekaju nekoga kao ti da uživaju u njegovoj boli.
Šuti brate! Ko te tjerao da nastaviš da studiraš kada si primjetio kakva je situacija

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I opet ja lažem? Mislim da sam pokazao u zadnjih par dana, da sve što ja kažem je u 99,9% istina.

Ali brat-bratu, ja sam oduvijek bio loš đak, pa na kraju i student. Ali to ne znači da sam glup. Samo mislim da se studenti terorišu glupostima i ja tako neću da učim. I tačka.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Da je zgembo ovdje dao bi nam informacije iz prve ruke.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 17:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 19:58
@iconbh

Koja si ti godina bio i koliko si dotad bio na faksu? Pitanje - je li moguce obnoviti godinu treci put ili izbacuju sa faksa? Pitao sam u st. sluzbi, ali ni oni ne znaju definitivan odgovor...

...
Moram se sloziti sa kriticarima. Ja sam polozio linearnu algebru iz prvog puta i dobio 9. Medjutim, nakon mjesec dana sve sam zaboravio, a i tada kad sam je ucio nisam znao nikakvu primjenu gradiva. Tako je sa skoro svim predmetima... jbt, koja je uopste poenta takve memorizacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 17:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Moguće je obnoviti godinu i četri puta, vidio sam u dva indeksa da piše "prva godina-peti put". :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 17:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Moguce je i da ljudi koji imaju broj indeksa nesto/98 jos uvijek polazu predmet sa druge godine

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Ja sam cuo da se nakon osme godine dobije sut-karta...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja upisao 2005 i aktivno išao do 2007, onda do 2009 samo kad sam morao, a od 2010 skoro nikako. Zvanično bio druga god. Iz prve ostala Algebra, a iz druge Komunikacije. Iz treće sam bio položio isto dosta ispita, koliko se moglo upisati. Inače 2011 sam morao mijenjati index.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Xantar je napisao:
Moram se sloziti sa kriticarima. Ja sam polozio linearnu algebru iz prvog puta i dobio 9. Medjutim, nakon mjesec dana sve sam zaboravio, a i tada kad sam je ucio nisam znao nikakvu primjenu gradiva. Tako je sa skoro svim predmetima... jbt, koja je uopste poenta takve memorizacije.

Svaka ti čast. Ja se još mučim sa njom i znam da ću je zaboraviti čim se napijem nakon upisa ocjene... :(

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
icobh je napisao:
Mislim ono, ne možeš staviti Ćelića i najlakše u istu rečenicu. Može se kod ćelića položiti, nije problem. No, ili si genijalac pa te neće baš mnogo doticati ili ćeš imati posljedica po mentalno zdravlje. Ja sam se trudio koliko god sam mogao, da ostanem normalan. Zato sam poslije svakog ispita ubijao se od alkohola, da sve one budalaštine zaboravim. Sve ostale stručne ispite položio relativno lako, iz prvog ili drugog puta. Doduše, OET1 sam položio iz devetnaestog puta i to na kraju kad sam rekao asistentima da ću ih pobiti. Jer ti tamo seratori, toliko puta su me oborili zbog nekih sitnica, a nekad nizašta. Bajić mi prekriži čitav tačan zadatak, jer nisam lijepo izračunao koliko ima kontura na šemi, a bilo baš mnogo u pm, čitave dvije. Medo nam nije dao ući na kolokvijum, samo zato što smo bili 2m od vrata. On bio u učionici, otvorio vrata i pustio par studenata i zalupio vrata. Mi što smo bili malo dalje, nismo ušli i to je to kao. Zlaja me iz računarskih mreža oborio, a imao sam ukupno 49,5 bodova ili tako nešto sl. Pa sam morao pisati seminarski, koji je nosio 10 bodova i na kraju dobijam 6, jer jelte imam 59,5 bodova, a 60 treba za 7. Da li je to bio ORT 1 ili 2, ja na kolokvijumu 16 poena, a 25 treba za prolaz. Ja poludio, kako 16 poena, imam sigurno preko 25. Ja kod Kungle, kaže on meni, funkciona tabela ti nije dobra, ni minimizacija, samo rezultat i tu mi je dao 2 poena. Gledam ja njegovu tabelu, kod mene DCBA bitovi poredani, a kod njega ABCD. Kad moju pročitaš odozdo, dobiješ njegovu odozgo. OK, prihvata grešku i daje mi 10 poena i ja 26 poena. No, uhh, kaže sad, ne mogu ti dati ova dva poena za tačan rezultat?! Kako ne možeš, nije više zadatak 2 poena, već svih 15 jer je sve tačno. I obori me na kolokvijumu i kaže idi na integralni, šta ti fali. Onda, Aleksej me htjeo izbaciti sa OET2, jer sam imao dvolisnicu praznu u indexu, iako je index bio 5 metara od mene, jer nas je bilo 10 u sali 110 i morali smo sve odmaketi od sebe. Na kraju prof. Tatjana kaže njemu da me se mane i da me ostavim da radim ispit. Uglavnom, svega sam se tamo nagledao, ali uglavnom ništa od njih nisam naučio. Čak sam u jednom trenutku mislio podnijeti tužbu protiv faxa za nanijetu duševnu bol i mentalnu retardaciju :)

+1

Nisam ja tako dugo izdrzao, vjerovatno bi posljedice bile iste :)
Zato sam se pokupio vec nakon dvije godine cim sam vidio o cemu se tu radi i da ja tu nista primjenjivo nauciti necu (bar dok ne obnovim prve dvije godine jedno 10 puta)

Usput, nekoliko godina kasnije naidjoh na blog prof. dr Radojke Prastalo koja iz prve ruke govori o mobingu na ETF i sta se njoj dogadjalo i ko su i kakvi su kadrovi na toj ustanovi.
Opet, moze biti da je doticna profesorica pretjerano paranoicna, ali vrijedi procitati njen stav.

http://radojka-prastalo-sakic.info/mobb ... binga.html

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I jos jedan primjer, pisanije icobh me podsjetilo na retadirane asistente. Konkretan slucaj - prva godina ORT 1, prvi kolokvij, rade se zadaci iz Office 2003. Word, Excell. Asistent - Medo, moj kolega ga zvao pacov, jer je imao pacovsku njusku :)
Taj isti kolega koji je Medu zvao pacovom, za taj kolokvij se nije nesto narocito spremio; LAN je bio omogucen u racunarskoj sali; bili smo u istoj grupi; ja uradim pola zadace i posaljem mu putem LANa, ili interneta, nije bitno;
On preda zadatak, izadje, ja ostanem, uradim zadacu do kraja;
...
2 sata kasnije - rezultat - moj kolega prosao, ja pao...
Nisam se ni zalio... kasnije sam taj predmet polozio na integralnom... ali vec tada, na prvoj godini vidio sam da je sve u kurcu i da tu nema ni muda ni casti...

Sto se mene tice, eto im ga, neka ga vode kuci, i Medu i ostale pacove :) Ja odoh u Srbiju xD

Ljudi, ako cete se baviti IT-jem, ne vrijedi kicmu lomit na ETFu. Upisite bilo koji privatni fakultet, za IT vam diploma treba jedino ako cete u SNSDu radit :)

Na ETFu ima smisla studirati jedino elektroniku, telekomunikacije i energetiku, sve ono sto je vezano za velike drzavne sisteme i za to ce vam trebati jako znanje i licenca.
IT nema smisla studirati na ETFu, to je obicna masturbacija.

My 2 cents...

Poslednji put menjao Last December dana 23 Nov 2013, 23:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pazi, ovo djeluje kao paranoja i konkretno se ne navode konkretni primjeri. Ja sam naveo konkretne primjere i imam brdo svjedoka za iste. Već sam napomenuo, bio sam među osnivačima inovatorske sekcije i tad sam konačno shvatio kako tamo na ETF-u stvari funkcionišu. Pa da smo lemilicu kupili, ali ni to, a dosta para smo dobili od ministarstva. Stoga, ko god misli da će na tom fakultetu postati bilo kakav stručnjak i bilo šta pametno naučiti, taj se grdno vara...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

icobh je napisao:
Pazi, ovo djeluje kao paranoja i konkretno se ne navode konkretni primjeri. Ja sam naveo konkretne primjere i imam brdo svjedoka za iste. Već sam napomenuo, bio sam među osnivačima inovatorske sekcije i tad sam konačno shvatio kako tamo na ETF-u stvari funkcionišu. Pa da smo lemilicu kupili, ali ni to, a dosta para smo dobili od ministarstva. Stoga, ko god misli da će na tom fakultetu postati bilo kakav stručnjak i bilo šta pametno naučiti, taj se grdno vara...

Eto, kad nemaju ni lemilicu, znaci ne vrijedi ni elektroniku studirati tamo, katastrofa.
Vidio sam ja, vec na prvoj godini, sve te "labove" ali valjda se naivan mladic nada da ce se to promjeniti, da ce ici na bolje; ali grdno se prevarih.

Svaka ti cast da si i toliko izdrzao, nisam ja imao zivaca da se borim protiv vjetrenjaca, vidio sam ja da je to pisanje uz vjetar pa sam navrijeme energiju usmjerio u neke korisnije djelatnosti.
Ovdje je sve politika, sve sto je vezano za drzavu zivi od politike i od licemjerja. Prica se jedno, radi se drugo, sve kako kome i odgovara. Godine su prosle, ostale su rane...
Meni je bilo dovoljno vala, ja cu ove godine reci "Zbogom, Bosno!" i potraziti neke zelenije livade.
Zali boze godina provedenih u mrklom mraku...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]