Sondri je napisao:
Ne znam šta bih rekao na sve ovo. Jedan prijatelj je završio Apeiron, nema posla. Drugi, takođe studira na Apeiron i kaže da treba biti retardiran da padneš na ispitu, Momak neće raditi nikad ništa u životu, ima dosta nekretnina od kojih i sada živi, živi 200 na sat, a fakultet je upisao sam da mu ne bude dosadno!!! Znači stalno je vani, zajebava se, a očistio je prvu bez problema i sad položio što je mogao s druge, praktično je na pola puta. On gleda dosta realno na tu situaciju jel ne planira time zarađivati za hljeb i tvrdi mi da baš moraš biti tupav da padneš ispit. Za veću ocjenu se moraš malo potruditi, ali tri šestice je dobio na pitanje profesora, da li ti je dovoljno šest?! S druge strane, njegova djevojka studira pravo, odličan učenik u gimnaziji, konstantno uči i jedva je dala uslov za drugu godinu?! Mnogi će reći, bar ovi sa privatnih faklulteta, pa šta je sad bolje od ta dva zla??? Prijatelj mi je neki dan diplomirao na pravu, sve u roku, počinje raditi u sudu od 1. marta pa se sprema dalje za tu advokaturu. Bez obzira da li ga poznajem ili ne, zašto ja ne bi išao kod njega po pravni savjet, nego kod nekog kvazi pravnika sa diplomom plaćenom nekoliko hiljada maraka na ispitima na kojima se ne može pasti??? Nemojte me ubijeđivati da je to šuplja priča ili navedite ispite na kojima ste pali?!
kao da sam ja ovo napisao
isti slucaj , 3 druga upisala neki privatni faks u Prijedoru ( ni ne znam za sta se ide, neki "biznis" )
Situacija sljedeca, jedan je zavrsio za konobara u ugostiteljskoj ( trogodisnja srednja ) druga 2 metalsku skolu ( 4-godisnja ) Sva trojica su imali po 26 godina kad su to upisali i od tih srednjih skola nisu nista ucili ( jedan radio kao fizikaner u diskontu, drugi ispijao kafice po cijeli dan i nesto rentao... ) znam ih u dusu, extra momci ali sto se tice akademskog plana ziva nula, ni jednacinu sa jednmo nepoznatom nisu mogli rijesiti...
Evo ih sad 2 su godina, nisam cuo da ista uce ili ako uce to je dan -dva za ispit ( po sat dva ) zadnji ispit jedan od njih kaze doslovno " na pitanje profesora ja se zblanuo, nisam znao sta reci cutao pa sam nesto mucao ali mi je dao 6 da ne dolazim opet u prijedor..."
i jos mi neko neka kaze da su ravnopravni fakulteti, niko ziv od privatnika ne jebe te faksove