banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 11:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U ovoj drzavi niko ne zasluzuje stipendiju, sve sami mufljuzi i prolupi koji studiraju 10000 godina, svi bi da pametuju, a ako se neko pokaze kao malo bolji student odmah ga strpaju u politiku i onda ili polozi preko stele da pre zavrsi ili se zaglavi na faxu vecno studiajuci :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
Info je napisao:
U ovoj drzavi niko ne zasluzuje stipendiju, sve sami mufljuzi i prolupi koji studiraju 10000 godina, svi bi da pametuju, a ako se neko pokaze kao malo bolji student odmah ga strpaju u politiku i onda ili polozi preko stele da pre zavrsi ili se zaglavi na faxu vecno studiajuci :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 14:02 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 17:17
Stijak je napisao:
@pinceta, jer se praviš lud ili šta? Koliko sam ja skontao dodatne aktivnosti su otac/majka funkcioneri i članovi SNSDa i/ili poznanstvo nekog iz komisije.

pa vi ste ovdje prozvali i ljude čiji su roditelji novinari, spikeri i sl.
nije isto biti ministar i raditi na televiziji za neku novinarsku platicu!
istina, da konkurs nije bio jasno definisan, ali su u medijima spominjali aktivnosti, davali dodatna objašnjenja svakom ko ih je nazvao i sl.
ružno je da prozivate ljude koji to nisu zaslužili. da li je bilo namještaljki, ne znam, ali znam da ima onih koje ste ovdje prozvali, a koji su tu stipendiju zaista zaslužili!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 14:05 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

SmileY je napisao:
inzaghi je napisao:
ne znam jel se jos neko sjetio, ali najvise je zalosno to sto su studenti koji su dobili te stipendije a djeca su gore navedenih politicara, ministara..., te svoje desetke dobile preko 'stele'. e to je zalosno. ja cijenim one koji su ocjene zasluzili trudom, i na kraju im se isplatilo, sad uzimaju lovu. ali medju njima ima sigurno i onih koji su dobili te svoje desetke zato sto su dijete nekog guzonje. ne moze me niko ubijediti u suprotno.
jos jednom kazem, svaka cast onima koji su trudom i zalaganjem dobili stipendije, ja licno znam dvije djevojke sa prava koje su na spisku, a uce non-stop. i njima treba dati stipendije.
kad smo svi toliko pametni, zasto onda nemamo mi taj prosjek koji se trazi.

i jos nesto govoriti kako se u bih dobro zivi je najveca budalestina koju sam cuo. reci da je isti ili priblizan broj siromasnih i bogatih u bih, jos veca. ko je to rekao taj sigurno nije bio u srednjoj bosni ili tamo u foci,kalinoviku ili slicno. koliko ljudi sebi moze priustiti neko normalno putovanje barem jednom godisnje? a da o ljetovanju ili zimovanju ne govorim, sto je u razvijenom svijetu normalno. ali da ne davim vise.

da li ti mozes dokazati da je neko dobio ocjenu preko stele ? ako mozes zasto ih ne tuzis ? ako ne mozes, zasto ovo pises?

upravo tako!
to isto uradite i sa stipendijema! otiđite u fondaciju, pa pogledajte dokumentaciju. znam da je negdje pisalo da daju 10 dana svima uvid u dokumente! da li je neko od vas otišao??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 14:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
ja sam dobio ocjenu preko stele, eto dokazao sam :lol: :lol: :lol: hocu sad da se kazne krivci :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 16:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2005, 14:51
mogu se i ja praviti lud i govoriti da treba dokazati i tuziti namjestanja, ali svi znamo da od toga nista nece biti. ja samo kazem da je to sve tako zalosno i sramota za sve nas, i da je jedna plemenita ideja, sto se mene tice, dobila kraj koji sigurno nije htio onaj ko je to i smislio.
i ja bih volio da je bar nesto regularno u nasoj kvazi-drzavi, ali jednostavno nije tako.
i necu se praviti lud da nema 'stele' na svakom koraku, ali me i zaboli neka stvar za tim. takav je nas mentalitet i tako vecina razmislja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 21:15 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

inzaghi je napisao:
a samo kazem da je to sve tako zalosno i sramota za sve nas, i da je jedna plemenita ideja, sto se mene tice, dobila kraj koji sigurno nije htio onaj ko je to i smislio.
i ja bih volio da je bar nesto regularno u nasoj kvazi-drzavi, ali jednostavno nije tako.
i necu se praviti lud da nema 'stele' na svakom koraku, ali me i zaboli neka stvar za tim. takav je nas mentalitet i tako vecina razmislja.

slažem se sa prvim dijelom, ali ne i sa drugim.
baš zato što svi misle da se bez štele ništa ne može, ništa i ne pokušavaju.
čak i neki svijetli primjeri (kojih je, moram priznati, malo) budu etiketirani tako.
i to ne znači da treba da nas boli uvo i da treba da nastavimo sa letargičnim ponašanjem...
žao mi je par ljudi koje znam, a koji su zaslužili priznanje najboljih (novac i nije bitan)! vidjela sam i njihova imena na forumu u negativnom kontekstu, pa me je zaboljelo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sta se desilo sa stipendijama...ko je dobio...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2007, 01:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
pincetica je napisao:
pa vi ste ovdje prozvali i ljude čiji su roditelji novinari, spikeri i sl.
nije isto biti ministar i raditi na televiziji za neku novinarsku platicu!
istina, da konkurs nije bio jasno definisan, ali su u medijima spominjali aktivnosti, davali dodatna objašnjenja svakom ko ih je nazvao i sl.

Pa, ja nisam nikog prozivao (sem što sam rekao broj onih koji imaju prosjek ispod 9, a dobili su stipendiju). Istina je da je od strane drugih bilo nepravednih prozivanja, ali da je fondacija odmah objavila punu listu sa podacima o ocjenama i ostalim podacima, ljudi ne bi napamet lupali. Sad su objavili pod pritiskom javnosti samo podatke onih koji su dobili stipendiju, a sve vjerovatno i neće da objave, jer bi onda svima bilo jasno o čemu ja pričam...

U medijima nikakve društvene i dodatne aktivnosti nisu spominjane, i u to sam siguran. Moj tata je to baš pratio i uredno me obavještavao, i sjećam se da je tek poslije 25. avgusta tj. završetka predaje dokumenata prvi put u članku u "Glasu" pomenute društvene aktivnosti. Kursevi stranih jezika i informatike nisu ni tad pomenuti...

A na koji si ih ti broj telefona dobijao, i od kud ti taj broj? Jedina kontakt informacija navedena u konkursu i medijima je bio njihov mail na koji sam im poslao mail početkom avgusta da pojasnim nešto oko preporuka i nisu mi ništa odgovorili.

Citiraj:
otiđite u fondaciju, pa pogledajte dokumentaciju. znam da je negdje pisalo da daju 10 dana svima uvid u dokumente! da li je neko od vas otišao??
jeste moja sestra otišla. I rekli su joj da može zvanično da napiše žalbu, pa će oni to kao da pregledaju. U nikakvu dokumentaciju joj nisu dali uvid...

________
http://stijak.googlepages.com/stipendija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2007, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pincetica je napisao:
... a koji su zaslužili priznanje najboljih (novac i nije bitan)...
E, pa zato je trebalo da uvedu i počasne stipendije, bez finansijskog dijela, a sa svim ostalim počastima i privilegijama...
Ja da sam odlično finansijski situiran, rado bih primio takvu stipendiju, jer mi ne bi falilo para, a dobijem ono što mi treba... :)

I da, hipotetički primjer, neki talentovan/inteligentan/vrijedan student mora uz studije i da radi da bi se izdržavao, pa nema vremena da uči maksimalno, nagura prosjek preko 9, ali ni blizu 9,7 ili 9,8 koliko bi eventualno mogao imati bez opterećenja posla. Takođe zbog posla nema vremena za vannastavne aktivnosti...
Zbog toga bi u priču trebalo da uđe kriterijum socijalnog statusa, i preporuke nastavnika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2007, 22:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
dejanm83 je napisao:
Ja da sam odlično finansijski situiran, rado bih primio takvu stipendiju, jer mi ne bi falilo para, a dobijem ono �to mi treba... :)

Vidiš, ja bi u svakom slučaju pare primio, jer bi mi puno značila i ta finansijska samostalnost i bio bi ponosan na pare do kojih sam svojom zaslugom došao.
dejanm83 je napisao:
...Zbog toga bi u priču trebalo da uđe kriterijum socijalnog statusa, i preporuke nastavnika...

Vidiš, veliki problem sa socijalnim statusom je u tome što ga je teško objektivno procjeniti. Znam recimo u Srbiji pri konkurisanju za dom da se vadi uvjerenje o primanjima po članu domaćinstva koje se izdaje u opštini i znam da većina studenata prijavljuje lažno niska primanja, bilo da ne prijave neka primanja, ili u kućnom listu prijave veći broj članova domaćinstva, pa količnik ispadne manji. Srećom, i studentski centar je skontao o čemu se radi, pa ovaj kriterijum iako još postoji donosi maksimalno 2 poena.

A preporuke. Čitajući upustvo na sajtu jednog američkog univerziteta o tome kako tražiti preporuke od svojih profesora, baš je dobro primjećeno da u zemljama istočne i jugoistočne evrope u kojima ne postoji tradicija davanja preporuka, često se dešava da profesori kažu studentu da sam napiše preporuku koji će potpisati. Iskustva ljudi koje znam to i potvrdjuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2007, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E ja bih bio najsrećniji kad bih mujesto stipendije od države dobio posao, pa da se pokažem i dokažem koliko stvarno vrjedim! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Stijak je napisao:
Vidiš, ja bi u svakom slučaju pare primio, jer bi mi puno značila i ta finansijska samostalnost i bio bi ponosan na pare do kojih sam svojom zaslugom došao.
Mene bi grizla savjest, malko :)

Stijak je napisao:
A preporuke. Čitajući upustvo na sajtu jednog američkog univerziteta o tome kako tražiti preporuke od svojih profesora, baš je dobro primjećeno da u zemljama istočne i jugoistočne evrope u kojima ne postoji tradicija davanja preporuka, često se dešava da profesori kažu studentu da sam napiše preporuku koji će potpisati. Iskustva ljudi koje znam to i potvrdjuju.
Ovo znam iz prve ruke :), to se dešava kod nas kad se prijavljujemo za republičku stipendiju...

Vrh

Tema posta: pravda ce doci
PostPoslato: 09 Nov 2007, 21:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2007, 21:03
da vama mare kaze
nemojte razbijati glavu kako i zasto.ja znam osobe koje su zasluzeno dobili stipendiju i gdje nije bilo nikakvih muljaza izmedju ostalih sumljivih a bogami ih ima. malo zasluzeno malo vise muljano i eto politike nase vlade :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...i sta bi na kraju...ko je dobio lovu, a ko pocasti...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 00:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2007, 21:03
ja cula da pare jos niko nije primio....tako da.....navodno su prekrsili ugovor za 2 mjeseca. toliko o parama stipendije...... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...znaci brate, nista...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
navodno sad hoce da poniste konkurs iako su potpisani ugovori i hoce da rangiraju prijave samo prema prosjeku sto je lose rjesenje.
ovo nije jos konacno, upravni odbor nikako da stavi tacku na sve ovo. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 20:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Komedija od stipendije... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
rendzer je napisao:
navodno sad hoce da poniste konkurs iako su potpisani ugovori i hoce da rangiraju prijave samo prema prosjeku sto je lose rjesenje.
ovo nije jos konacno, upravni odbor nikako da stavi tacku na sve ovo. :drinking:

Odakle sada to? :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]