pincetica je napisao:
pa vi ste ovdje prozvali i ljude čiji su roditelji novinari, spikeri i sl.
nije isto biti ministar i raditi na televiziji za neku novinarsku platicu!
istina, da konkurs nije bio jasno definisan, ali su u medijima spominjali aktivnosti, davali dodatna objašnjenja svakom ko ih je nazvao i sl.
Pa, ja nisam nikog prozivao (sem što sam rekao broj onih koji imaju prosjek ispod 9, a dobili su stipendiju). Istina je da je od strane drugih bilo nepravednih prozivanja, ali da je fondacija odmah objavila punu listu sa podacima o ocjenama i ostalim podacima, ljudi ne bi napamet lupali. Sad su objavili pod pritiskom javnosti samo podatke onih koji su dobili stipendiju, a sve vjerovatno i neće da objave, jer bi onda svima bilo jasno o čemu ja pričam...
U medijima nikakve društvene i dodatne aktivnosti nisu spominjane, i u to sam siguran. Moj tata je to baš pratio i uredno me obavještavao, i sjećam se da je tek poslije 25. avgusta tj. završetka predaje dokumenata prvi put u članku u "Glasu" pomenute društvene aktivnosti. Kursevi stranih jezika i informatike nisu ni tad pomenuti...
A na koji si ih ti broj telefona dobijao, i od kud ti taj broj? Jedina kontakt informacija navedena u konkursu i medijima je bio njihov mail na koji sam im poslao mail početkom avgusta da pojasnim nešto oko preporuka i nisu mi ništa odgovorili.
Citiraj:
otiđite u fondaciju, pa pogledajte dokumentaciju. znam da je negdje pisalo da daju 10 dana svima uvid u dokumente! da li je neko od vas otišao??
jeste moja sestra otišla. I rekli su joj da može zvanično da napiše žalbu, pa će oni to kao da pregledaju. U nikakvu dokumentaciju joj nisu dali uvid...
________
http://stijak.googlepages.com/stipendija