banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2015, 17:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Nije usvojeno to, ostaje kako je i bilo, može se upisati apsolventski ako imaš odslušane sve ispite...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2015, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Usli Bugari u Sofiju.
Valja pratiti vrijeme pisanja postova.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 09:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
Evo samo obavijest, obnova se placa dakle 220/ (broj predmeta u godini)*(predmeti koji su ostali) + ako imate predmete zaostale iz prethodne godine (npr obavljate 3 a imate iz druge), racuna se na isti nacin kao prethodno 220/ (broj predmeta u godini)*(predmeti koji su ostali).

Ukinuli su da student ciji brat ili sestra takodje studira, placa 50% cijene skolarine, obnove itd...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Kakvi smradovi odvratni...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Anadnkbl je napisao:
Evo samo obavijest, obnova se placa dakle 220/ (broj predmeta u godini)*(predmeti koji su ostali) + ako imate predmete zaostale iz prethodne godine (npr obavljate 3 a imate iz druge), racuna se na isti nacin kao prethodno 220/ (broj predmeta u godini)*(predmeti koji su ostali).

Ukinuli su da student ciji brat ili sestra takodje studira, placa 50% cijene skolarine, obnove itd...

Na obnovi nema nikakvih oslobađanja, a na upisu u više studije ima ako si redovan student.Ovo što su ukinuli odnosi se samo na obnove,a ne na upis u npr.drugu,treću, četvrtu godinu gdje ima taj popust brat ili sestra ako dvoje studira,djeca poginulih boraca...danas je stigao na fakultete takav troškovnik tj.samo izmjene ove sto sam napisao.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Apr 2014, 21:35
Пошто ја сад обнављам другу годину, зна ли неко да ли ја плаћам само обнову за другу годину или плаћам и за предмете што су ми остали из прве?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 20:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 19:58
Ako se godina obnavlja po treci put, da li je izgubljen status studenta ?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 20:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@SuperDjomla

Plaćaš sve, mada provjeri u studentskoj službi na svom fakultetu da nije nešto drugačije.

@Xantar

Ne gubiš ništa, samo ako plaćaš šta traže. Neki jednu godinu vuku po šest godina pa imaju status redovnog studenta.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
@SuperDjomla

Plaćaš sve, mada provjeri u studentskoj službi na svom fakultetu da nije nešto drugačije.

Хвала на информацији. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2015, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зна ли неко шта доноси нови правилник о оцјењивању на факултетима?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2016, 01:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
ne mogu naci na netu rang listu stipendista opstine banja luka, sad je u januaru valjda izasla. pomoc?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.nezavisne.com/novosti/obrazo ... ete/350558

oho ho

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
I u nacrtu novog zakona o visokom obrazovanju su predvidjeli istu zabranu. Bice zanimljivo. Laicki gledano, tesko da ce ista postici.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2016, 00:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To nije rješenje, neko ko hoće da završi medicinu privatno otići će u Brčko ili Travnik.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2016, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo. A kod zaposljavanja poslodavac ne smije da diskriminise nijednu diplomu, dok god potice sa akreditovanog/licenciranog fakulteta u BiH. Cak ni ako je i iz aviona jasno da je fakultet sprdnja. Citaj Brcko.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - U toku je završna faza izmjene Zakona o osnovnom obarazovanju u RS kako bi se izbjegle određene nedoumice, koji će se pred Narodnom skupštinom RS naći već u martu, rečeno je juče na sastanku Dane Maleševića, ministra prosvjete i kulture RS, s predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

Prioritet u osnovnom i srednjem obrazovanju u narednom periodu treba da bude kvalitet rada kako bi se povećao i nivo znanja koje đaci stiču, a novost je i uvođenje male mature.

Novi Zakon o osnovnom obrazovanju predviđa eksterno vrednovanje učeničkih postignuća, a prema riječima ministra na kraju devetogodišnjeg obrazovanja uvodi se mala matura, koja postoji u okruženju.

"Malu maturu povezaćemo sa Zakonom o srednjem obrazovanju i upisom u srednje škole, a to će tjerati nastavnike da više pažnje posvete znanju učenika, a manje dijeljenju petica", kazao je Malešević.

Povodom upisa učenika u srednje škole rečeno je kako do kraja februara sve škole treba da dostave plan upisa, a skrenuta je pažnja kako se mora sprovesti anketa meću učenicima i roditeljima kako bi se izvršilo realno planiranje, da ne bi bilo više odjeljenja kao prošle godine.

Dušan Mišljenović, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Banjaluka, kazao je kako će u školama učiniti sve da se podigne motivacija učenika i zaposlenih kako bismo imali kvalitetnije obrazovanje.

"Naša očekivanja su i da podignemo bezbjednost na viši nivo i to su naši zahtjevi prema ministru kako da dođemo u poziciju da imamo školskog policajca", rekao je Mišljenović.

Govorilo se i o problematici vršnjačkog nasilja, te pitanju odgovornosti.

"Kada je u pitanju vršnjačko nasilje, njega u školama ima, ali timovi u školama ne rade dovoljno, ne treba tražiti opravadanje kad se nešto desi već prihvatiti svoju odgovornost, a direktori su odgovorni za sve ono što se dešava u školama", kazao je Malešević.

Malu maturu podržavam, mi koji smo polagali prijemne za srednje, se sjećamo te napetosti i iščekivanja, nisam imao problema sa učenjem srpskog, ali ponavljanje matematike od petog do osmog razreda mi nije ostalo u lijepom sjećanju.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Citiraj:
"Malu maturu povezaćemo sa Zakonom o srednjem obrazovanju i upisom u srednje škole, a to će tjerati nastavnike da više pažnje posvete znanju učenika, a manje dijeljenju petica", kazao je Malešević.

Cuj djeljenje petica. A ako das keca, em razgovor sa direktorom i pratnjom em bijesnim roditeljima. Ide se linijom manjeg otpora.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 20:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ministar upotrebljava frazu djeljenje petica, jbt problem je veći nego što mislim da jeste. Osnovnu sam završio '99. od tada nikakvog dodira sa njom nisam imao, ali ono čega se sjećam, da se za peticu trebalo pomučiti. Bilo nas je 43 u odjeljenju, jedan Vukovac i deset odlikaša.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad su vukovci pravilo, a ne izuzetak. Bilo je vec nekih pokusaja eksternog testiranja i dobijeni rezultati su bili ocekivano porazavajuci. Skeptik sam da ce ista slicno zazivjeti u skorijoj buducnosti. Mozda neka formalnost, ali sustine tu nece biti. Filozofe, ti si prijemni polagao iz one knjizice. Procitaju na TV-u dvadeset zadataka. Ali sjecas li se kako je bilo prije? Sest krvnickih zadataka iz matematike i cini mi se sastav iz srpskog.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je bilo pravilo, ako se ne varam za vrijeme rata i malo poslije rata, a ja sam bio druga generacija koja je imala radne sveske štampane od Zavoda za udžbenike u BG, 100 zadataka iz matematike i od tih sto, dvadeset je bilo na prijemnom. A iz srpskog isto tako, gramatika, pravopis, lektira.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]