lalica je napisao:
borisdj je napisao:
Realno ne postoje neki eksplicitni razlozi za zalbu kao prosle godine.
Ipak to ne znaci da se ne mozemo zaliti, nema se sta izgubiti.
S obzirom na okolnosti najbolji razlog moze biti da u buzetu za stipendije ima mjesta za prosirenja, i da su neki sa 16 bodova dobili a neki ne, a ta razlika od koje decimale je minorna i bilo bi bolje da svi sa 16 bodova dobiju.
Nema kolektivne zalbe vec svako za sebe salje, s tim da se mozemo dogovoriti pa isto napisati.
Pozdrav svima!
I ja imam isti problem kao i vi 16 bodova a ispod crte
Borise zašto misliš da nam kolektivna žalba ne bi pomogla da brže dođemo do cilja? hajde daj predlog kako i na šta se žaliti...na šta ćeš se ti konkretno žaliti da mi slijedimo tvoj primjer...
Pa i prosle godine je na kraju svako morao pisati za sebe zalbu jer valjda samo tako mogu da je usvoje.
Mozemo mi napraviti i kolektivnu koju ce svi potpisati a onda jos svako za sebe je posalje.
micka je napisao:
Pozdrav svima.
Danas sam se bavila malom racunicom i dosla do zakljucka da je od predvidjenih 2 miliona, na 800 stipendija otislo 1.600.000, te na one u inostranstvu oko 166.000. To daje nekih 234 000 KM razlike sto bi bilo dovoljno za jos otprilike 116 stipendija. Opet i kad bi se prosirila lista proporcionalno ucescu svake kategorije dobili bi da na uspjesne odlazi 601/800 x 116= 87 stipendija, iz nerazvijenih opstina 17/800x116=2 i ostali 183/800x116=27. Ovo opet nije dovoljno da se obuhvate svi studenti iz uspjesne kategorije sa po 16 bodova.
Podrzavam predlog da se okupimo i nesto ucinimo jer ako se oko ovog nesto ne ucini proci ce neopazeno. I nikom nista. Za zalbe trebamo reagovati brzo kako bi stigle na vrijeme pa predlazem da pocnemo sa prijedlozima.
Mislim da ti iz inostranstvna nisu ukljuceni u ova 2 000 000 KM, jer prosle godine je prvobitno bila stipendija 250 KM za njih 800 a mimo toga bili su ti iz inostranstva.
Tako da prosirenje je moguce za jos 200 a nama treba za 148 koliko ima sa 16 bodova a da nisu dobili.
I prosle godine spisak je prosiren samo za uspjesne...
IrenaR otidji u opstinu nek ti daju potvrdu da ne primas stipendiju i to posalji ministrastvu.
A mozes i prvo pitati u ministrastvo po kom osnuvu si "потпун-није испуњен услов", tj jel do opstine il ne .
Takodje ne bi bilo lose javiti ovo svima od tih 148 ko koga zna a i preko FBa...
Evo primjer kako sam ja kontao:
Citiraj:
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx broj
Бања Лука
Студент xxx факултета
Универзитет у Бањалуци
Министарство просвјете и културе Републике Српске
н/р министар Антон Касиповић
Бања Лука, 2x.02.2010.године
ПРЕДМЕТ: Приговор на прелиминарну ранг- листу одобрених стипендија за категорију УСПЈЕШНИ СТУДЕНТИ у 2010. години
Ја сам студент xxxx године xxxxx факултета Универзитета у Бањалуци, са просјеком оцијена xxx и овом приликом изражавам своје незадовољство са одобреним бројем стипендија за ову категорију.
Као прво није додијељено 600 стипендија већ 541 док је 60 дато за приватне факултете. Није проблем да и они добију стипендије али мислим да се то не би требало одузимати од броја ступендија са државних факултета.
Значи било би боље да је за државне остало 600 стипендија а онда додатно за приватне јер ипак приватни и државни факлтети код нас се не могу поредити.
Такође неки са 16 бодова су добили стипендију а неки не. Свејстан сам да се ту гледа просјек али мислим да разлика од које децимале је заиста занемарљива.
С обзиром на буџет од 2 000 000 КМ и 800 студената очекивао сам да ће стипендија бити 250 КМ колико је првобитно требала бити и прошле године. Пошто сад у старту износи 200 КМ постоји могућност за проширење списка за још барем 200 студента.
Лично мислим да свих 1003 студента заслужује стипендију али и сам сам свјестан кризе у којој се сви налазимо.
Па ако не могу сви добити онда с обзиром на могућност буџета за проширење и минорну разлику у децимала за 16 бодова предлажем да проширите списак за још 148 студената тако да добију сви који имају 16 бодова
Надам се ћете ове примједбе узети у обзир и урадити све што је у вашој моћи да их исправите на начин који сматрате најбољим.
С поштовањем, Подносилац жалбе
xxxxxx xxxxxxx
Dodatnih prijedloga ?