banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2010, 21:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Okt 2009, 14:45
Ovako...ja sam dobila stipendiju i visoko sam pozicionirana, ali moj brat nije dobio ima isto 16 bodova!
Problem je u tome što ove godine zaista ne postoje argumenti za žalbu...zaista se nema na šta žaliti! Sve je jasno...jednostavno ima 600 studenata boljih od njega...prosjek i godina i to je to!
Ne znam, mislim da ne vrijedi pisati žalbu...dosta ljudi je odustalo od nje!
Šta vi mislite?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 12:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:33
i ja imam 16 bodova i ispod crte sam... :(
s obzirom da nas ima dosta koji smo u ovakvoj situaciji bilo bi dobro da se što pre organizujemo i da se žalimo i da se proširi spisak za te ljude koji imaju 16 bodova... :) da se dogovorimo šta ćemo pisati u individualnim žalbama... a ako bude trebalo i da se sastanemo i napišemo kolektivnu žalbu... :)
dobila sam informaciju da će se i studenti iz kategorije OSTALI žaliti i zalagati za proširenje spiska u njihovoj kategoriji... :(
najbolje bi bilo da se žalimo na to što je u budžetu izdvojeno 2 000 000 km, mesečno po 200 km na 800 studenata a ako je tako onda bi trebalo 1 000 ljudi dobiti stipendiju a ne 800... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 12:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
Realno ne postoje neki eksplicitni razlozi za zalbu kao prosle godine.
Ipak to ne znaci da se ne mozemo zaliti, nema se sta izgubiti.
S obzirom na okolnosti najbolji razlog moze biti da u buzetu za stipendije ima mjesta za prosirenja, i da su neki sa 16 bodova dobili a neki ne, a ta razlika od koje decimale je minorna i bilo bi bolje da svi sa 16 bodova dobiju.
Nema kolektivne zalbe vec svako za sebe salje, s tim da se mozemo dogovoriti pa isto napisati.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:59
borisdj je napisao:
S obzirom na okolnosti najbolji razlog moze biti da u buzetu za stipendije ima mjesta za prosirenja, i da su neki sa 16 bodova dobili a neki ne, a ta razlika od koje decimale je minorna i bilo bi bolje da svi sa 16 bodova dobiju.
Nema kolektivne zalbe vec svako za sebe salje, s tim da se mozemo dogovoriti pa isto napisati.

Pozdrav svima!
I ja imam isti problem kao i vi 16 bodova a ispod crte :angry4:
Borise zašto misliš da nam kolektivna žalba ne bi pomogla da brže dođemo do cilja? hajde daj predlog kako i na šta se žaliti...na šta ćeš se ti konkretno žaliti da mi slijedimo tvoj primjer...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 14:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Nov 2009, 10:36
Pozdrav svima.
Danas sam se bavila malom racunicom i dosla do zakljucka da je od predvidjenih 2 miliona, na 800 stipendija otislo 1.600.000, te na one u inostranstvu oko 166.000. To daje nekih 234 000 KM razlike sto bi bilo dovoljno za jos otprilike 116 stipendija. Opet i kad bi se prosirila lista proporcionalno ucescu svake kategorije dobili bi da na uspjesne odlazi 601/800 x 116= 87 stipendija, iz nerazvijenih opstina 17/800x116=2 i ostali 183/800x116=27. Ovo opet nije dovoljno da se obuhvate svi studenti iz uspjesne kategorije sa po 16 bodova.

Podrzavam predlog da se okupimo i nesto ucinimo jer ako se oko ovog nesto ne ucini proci ce neopazeno. I nikom nista. Za zalbe trebamo reagovati brzo kako bi stigle na vrijeme pa predlazem da pocnemo sa prijedlozima.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 14:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Jesu li jos uvijek ukljuceni studenti s privatnih fakulteta u ovu stipendiju?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 16:24 
Početnik
Početnik

smucek je napisao:
Jesu li jos uvijek ukljuceni studenti s privatnih fakulteta u ovu stipendiju?

uključeni su studenti sa privatnih fakulteta... i njima je odobreno 60 stipendija... ali ne možemo se na to žaliti jer je pravilnikom odlučeno da studenti sa privatnih fakulteta dobiju 10% od ukupnog iznosa dodeljenih stipendija... tako da nam samo preostaje da se žalimo na to što sam napisala u prethodnom postu... :) i da svi studenti sa 16 bodova dobiju stipendiju...
i volela bih da usaglasimo žalbe... i, ako bude potrebno, da pišemo kolektivnu žalbu... mislim da nemamo šta uzgubiti.... :D pozzz... :salute:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 17:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2010, 17:16
TREBA MI POMOĆ...SAVJET!!!
Da li ima neko ko je dobio stipendiju Ministarstva prosvjete, a da piše "potpun-uslov nije ispunjen"?
To, navodno znači da ti ljudi primaju već neku opštinsku stipendiju koje bi se trebali odreći. Kod mene to piše, ali ja za 2009/2010 ne primam nikakvu drugu stipendiju. Od opštine Doboj sam primala stipendiju za 2008/2009,tj. trebala sam da primam, ali nije isplaćivana jer opština nije imala dovoljno para, pa bi trebala biti isplaćena nekad u narednom periodu. Ugovor sam potpisala kada sam upisala prvu godinu, tako da to ne bi trebalo da ima veze sa stipendijom za ovu godinu, a to što će biti isplaćena ove godine je dug od prošle godine, a ne stipendija za ovu godinu.
I kako uopšte da se odreknem stipendije koju ne primam, ili koju sam trebala primiti godinu ranije, šta da je isplaćena na vrijeme? Ne znam ni kome da se obratim... :( Please, help me :( i sorry ako sam malo ovo zakomplikovala :)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 22:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
lalica je napisao:
borisdj je napisao:

Pozdrav svima!
I ja imam isti problem kao i vi 16 bodova a ispod crte :angry4:
Borise zašto misliš da nam kolektivna žalba ne bi pomogla da brže dođemo do cilja? hajde daj predlog kako i na šta se žaliti...na šta ćeš se ti konkretno žaliti da mi slijedimo tvoj primjer...

Pa i prosle godine je na kraju svako morao pisati za sebe zalbu jer valjda samo tako mogu da je usvoje.
Mozemo mi napraviti i kolektivnu koju ce svi potpisati a onda jos svako za sebe je posalje.

micka je napisao:
Pozdrav svima.
Danas sam se bavila malom racunicom i dosla do zakljucka da je od predvidjenih 2 miliona, na 800 stipendija otislo 1.600.000, te na one u inostranstvu oko 166.000. To daje nekih 234 000 KM razlike sto bi bilo dovoljno za jos otprilike 116 stipendija. Opet i kad bi se prosirila lista proporcionalno ucescu svake kategorije dobili bi da na uspjesne odlazi 601/800 x 116= 87 stipendija, iz nerazvijenih opstina 17/800x116=2 i ostali 183/800x116=27. Ovo opet nije dovoljno da se obuhvate svi studenti iz uspjesne kategorije sa po 16 bodova.

Podrzavam predlog da se okupimo i nesto ucinimo jer ako se oko ovog nesto ne ucini proci ce neopazeno. I nikom nista. Za zalbe trebamo reagovati brzo kako bi stigle na vrijeme pa predlazem da pocnemo sa prijedlozima.

Mislim da ti iz inostranstvna nisu ukljuceni u ova 2 000 000 KM, jer prosle godine je prvobitno bila stipendija 250 KM za njih 800 a mimo toga bili su ti iz inostranstva.
Tako da prosirenje je moguce za jos 200 a nama treba za 148 koliko ima sa 16 bodova a da nisu dobili.
I prosle godine spisak je prosiren samo za uspjesne...

IrenaR otidji u opstinu nek ti daju potvrdu da ne primas stipendiju i to posalji ministrastvu.
A mozes i prvo pitati u ministrastvo po kom osnuvu si "потпун-није испуњен услов", tj jel do opstine il ne .

Takodje ne bi bilo lose javiti ovo svima od tih 148 ko koga zna a i preko FBa...

Evo primjer kako sam ja kontao:
Citiraj:
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx broj
Бања Лука
Студент xxx факултета
Универзитет у Бањалуци

Министарство просвјете и културе Републике Српске
н/р министар Антон Касиповић

Бања Лука, 2x.02.2010.године

ПРЕДМЕТ: Приговор на прелиминарну ранг- листу одобрених стипендија за категорију УСПЈЕШНИ СТУДЕНТИ у 2010. години

Ја сам студент xxxx године xxxxx факултета Универзитета у Бањалуци, са просјеком оцијена xxx и овом приликом изражавам своје незадовољство са одобреним бројем стипендија за ову категорију.

Као прво није додијељено 600 стипендија већ 541 док је 60 дато за приватне факултете. Није проблем да и они добију стипендије али мислим да се то не би требало одузимати од броја ступендија са државних факултета.
Значи било би боље да је за државне остало 600 стипендија а онда додатно за приватне јер ипак приватни и државни факлтети код нас се не могу поредити.

Такође неки са 16 бодова су добили стипендију а неки не. Свејстан сам да се ту гледа просјек али мислим да разлика од које децимале је заиста занемарљива.

С обзиром на буџет од 2 000 000 КМ и 800 студената очекивао сам да ће стипендија бити 250 КМ колико је првобитно требала бити и прошле године. Пошто сад у старту износи 200 КМ постоји могућност за проширење списка за још барем 200 студента.
Лично мислим да свих 1003 студента заслужује стипендију али и сам сам свјестан кризе у којој се сви налазимо.
Па ако не могу сви добити онда с обзиром на могућност буџета за проширење и минорну разлику у децимала за 16 бодова предлажем да проширите списак за још 148 студената тако да добију сви који имају 16 бодова
Надам се ћете ове примједбе узети у обзир и урадити све што је у вашој моћи да их исправите на начин који сматрате најбољим.

С поштовањем, Подносилац жалбе
xxxxxx xxxxxxx

Dodatnih prijedloga ?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 10:38 
Početnik
Početnik

NEKA SE SVI KOJI SU ISPOD CRTE ZA USPJESNE STUDENTE ORGANIZUJU NA SVOJIM FAKULTETIMA I PRIKUPE POTPISE KAKO BI IH MOGLI SVE ZAJEDNO SPOJITI I POSLATI SA MEMORANDUMOM NA ADRESU MINISTARSTVA PROSVJETE.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 16:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Feb 2010, 15:51
Ljudi moji...u ovoj drzavi pravde nema ni u jednoj oblasti zivota,pa tako ni u obrazovanju.Kako moze biti pravedno da neki studenti sa prosekom 9 ostanu bez stipendije,dok neki sa prosekom 8,5 dobiju stipendiju?Mislim...znam ja kako...Zbog godine studija,sto APSOLUTNO nije fer.Dosta studenata u kategoriji "USPJESNI STUDENTI" je ostalo bez stipendija zbog ovog kriterijuma,sto je za mene van svake pameti.Ocigledno smo trebali naterati svoje roditelje da nas "naprave" godinu-dve pre nego sto su to i ucinili. :) Pa kakav je to kriterijum,kad je neko u prednosti samo zato sto je rodjen pre vas,pa je samim tim i upisao fax pre?Ako neko ima logicno i razumno objasnjenje neka se javi.One koji ce pisati gluposti molim da se ne javljaju,jer mi je i ovako dosta svega.Hvala,unapred.
P.S.: A sto se zalbi tice,SRECNO VAM BILO SVIMA!!!Nadam se da cete uspeti u svojim namerama. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 16:29 
Početnik
Početnik

Zasto ti odustajes od zalbe, ako si u takvoj poziciji? Ljudi moji, moramo se uhvatiti za sve sto imamo. Naravno, to je nefer sto sa prosjekom 9,00 ostanes bez stipendije...A sta nam je ciniti nego cekati!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 18:04 
Početnik
Početnik

Silvia je napisao:
Ljudi moji...u ovoj drzavi pravde nema ni u jednoj oblasti zivota,pa tako ni u obrazovanju.Kako moze biti pravedno da neki studenti sa prosekom 9 ostanu bez stipendije,dok neki sa prosekom 8,5 dobiju stipendiju?Mislim...znam ja kako...Zbog godine studija,sto APSOLUTNO nije fer.Dosta studenata u kategoriji "USPJESNI STUDENTI" je ostalo bez stipendija zbog ovog kriterijuma,sto je za mene van svake pameti.Ocigledno smo trebali naterati svoje roditelje da nas "naprave" godinu-dve pre nego sto su to i ucinili. :) Pa kakav je to kriterijum,kad je neko u prednosti samo zato sto je rodjen pre vas,pa je samim tim i upisao fax pre?Ako neko ima logicno i razumno objasnjenje neka se javi.One koji ce pisati gluposti molim da se ne javljaju,jer mi je i ovako dosta svega.Hvala,unapred.
P.S.: A sto se zalbi tice,SRECNO VAM BILO SVIMA!!!Nadam se da cete uspeti u svojim namerama. :)

ja imam prosek 8,71 a četvrta sam godina pa nisam dobila stipendiju... :( a poznajem neke osobe koje su druga i treća godina a imaju prosek 9 pa su dobili stipendiju... što znači da je prosek igrao veću ulogu nego godina studija...
moj savet ti je da ne odustaješ od žalbe... nemaš šta izgubiti ako se budeš žalila kao i većina nas koji smo u istoj situaciji... samo ako se udružimo možemo nešto postići... i što nas je više veće su šanse da prošire spisak... pozzz...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 18:22 
Početnik
Početnik

iva na je napisao:
Silvia je napisao:

ja imam prosek 8,71 a četvrta sam godina pa nisam dobila stipendiju... :( a poznajem neke osobe koje su druga i treća godina a imaju prosek 9 pa su dobili stipendiju... što znači da je prosek igrao veću ulogu nego godina studija...
moj savet ti je da ne odustaješ od žalbe... nemaš šta izgubiti ako se budeš žalila kao i većina nas koji smo u istoj situaciji... samo ako se udružimo možemo nešto postići... i što nas je više veće su šanse da prošire spisak... pozzz...

Evo moje situacije: druga sam godina (2 boda) i imam prosek 8,92(12 bodova) i imala sam 14 bodova (znaci,ostala sam bez stipendije).Da sam treca godina,imala bih 16 bodova i verovatno bih bila iznad crte (mada me ne bi cudilo ni tad da budem tamo negde oko 700-og mesta,kao sto sam sad).A dve moje koleginice su imale prosek 8,97 i 9,00 i ostale su iza mene na listi.Toliko o tome koliko nas je godina studija zeznula.Nije mi zao kada neko sa vecim prosekom dobije stipendiju.Mislim...svaka cast,zasluzeno je.Ali kada neko sa manjim prosekom dobije stipendiju...pa kako covek da se ne razocara?!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 18:27 
Početnik
Početnik

micka je napisao:
Zasto ti odustajes od zalbe, ako si u takvoj poziciji? Ljudi moji, moramo se uhvatiti za sve sto imamo. Naravno, to je nefer sto sa prosjekom 9,00 ostanes bez stipendije...A sta nam je ciniti nego cekati!

Pa ja 20 godina cekam da se nesto promeni.A od toga 14 cekam da budem nagradjena za sav trud i rad koji sam ulozila tokom svog osnovnoskolskog,srednjoskolskog i fakultetskog obrazovanja. :(

Evo da ciitiram sama sebe...Druga sam godina (2 boda) i imam prosek 8,92(12 bodova) i imala sam 14 bodova (znaci,ostala sam bez stipendije).Da sam treca godina,imala bih 16 bodova i verovatno bih bila iznad crte (mada me ne bi cudilo ni tad da budem tamo negde oko 700-og mesta,kao sto sam sad).A dve moje koleginice su imale prosek 8,97 i 9,00 i ostale su iza mene na listi.Toliko o tome koliko nas je godina studija zeznula.Nije mi zao kada neko sa vecim prosekom dobije stipendiju.Mislim...svaka cast,zasluzeno je.Ali kada neko sa manjim prosekom dobije stipendiju...pa kako covek da se ne razocara?!E sad...imas li kakav predlog za moju zalbu?Sta bih ja (a i moje koleginice) trebala napisati u zalbi,a da to ima smisla? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 18:32 
Početnik
Početnik

Silvia je napisao:
iva na je napisao:
Silvia je napisao:

Evo moje situacije: druga sam godina (2 boda) i imam prosek 8,92(12 bodova) i imala sam 14 bodova (znaci,ostala sam bez stipendije).Da sam treca godina,imala bih 16 bodova i verovatno bih bila iznad crte (mada me ne bi cudilo ni tad da budem tamo negde oko 700-og mesta,kao sto sam sad).A dve moje koleginice su imale prosek 8,97 i 9,00 i ostale su iza mene na listi.Toliko o tome koliko nas je godina studija zeznula.Nije mi zao kada neko sa vecim prosekom dobije stipendiju.Mislim...svaka cast,zasluzeno je.Ali kada neko sa manjim prosekom dobije stipendiju...pa kako covek da se ne razocara?!

E da...znaci i ti si imala 14 bodova?!Hoces li podnositi zalbu?Ako hoces,mozemo li se dogovoriti da sastavimo nekakav obrazac,na osnovu koga cemo se zaliti (posto mi ovaj obrazac za one koji imaju 16 bodova ne odgovara bas)? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 19:18 
Početnik
Početnik

ja imam 16 bodova... prosek 8,71=10 bodova i četvrta godina=6 bodova... ja ću se voditi ovom žalbom što je borisdj postavio samo ću je malo preurediti... :D mislim da žalba nije loša... ali ako ti imaš još nekih predloga na šta da se žalimo reci...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 19:47 
Početnik
Početnik

iva na je napisao:
ja imam 16 bodova... prosek 8,71=10 bodova i četvrta godina=6 bodova... ja ću se voditi ovom žalbom što je borisdj postavio samo ću je malo preurediti... :D mislim da žalba nije loša... ali ako ti imaš još nekih predloga na šta da se žalimo reci...

Moja greska.Nisam pazljivo procitala,pa sam mislila da si treca godina. :)

Sto se predlozene zalbe tice,slazem se s tim da nisu trebali stavljati nas sa drzavnih fakulteta u isti kos sa onim sa privatnih.To obavezno treba napisati u zalbi.Nije fer da 60 ljudi koji su se namucili za svoje ocene ostane bez stipendije zbog njih.Ja predlazem da prosire listu za nasu kategoriju za 180 ljudi (pocevsi od 541.mesta) ili da stave ove sa privatnih u neku drugu (posebnu) kategoriju i prosire listu za 120 studenata..:)Tada cu biti najzadovoljnija.:)A da se ne lazemo...imaju oni sredstava za to.Ako imaju za svakakve gluposti,onda imaju i za svoju buducnost (a to smo mi,studenti). :) Ali...puste nade,pusti snovi... :( Stvarno se nadam da ce bar neki uspeti da promene nesto. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:51 
Početnik
Početnik

Ljudi dosta kvocanja i zaljenja. Red je da se nesto konkretno preduzme. Svi napisite individualne zalbe pa posaljite i dodjite U PETAK 26.FEBRUARA U 11H ISPRED EKONOMSKOG FAKULTETA DA SE OKUPIMO I POTPISEMO KOLEKTIVNU ZALBU.
NECEMO DA OVO PRODJE NEZAPAZENO.

KO JE ZA???
:evil3: :evil3: :evil3: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 16:59 
Početnik
Početnik

micka je napisao:
Ljudi dosta kvocanja i zaljenja. Red je da se nesto konkretno preduzme. Svi napisite individualne zalbe pa posaljite i dodjite U PETAK 26.FEBRUARA U 11H ISPRED EKONOMSKOG FAKULTETA DA SE OKUPIMO I POTPISEMO KOLEKTIVNU ZALBU.
NECEMO DA OVO PRODJE NEZAPAZENO.

KO JE ZA???
:evil3: :evil3: :evil3: :evil3:

ja sam ZA!!! :D sutra šaljem individualnu žalbu i obavezno dolazim u petak u 11h ispred ekonomskog fakulteta... Obavestiću još neke ljude koji su u istoj sitaciji... Vidimo se... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]