banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
XIX century je napisao:

aj se kandiduj za Premijera, a ja ću ti biti žena.

...a jel moze obrnuto...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Управни одбор Фондације је усвојио листу стипендиста на основу следећих критерија:

* просјек оцјена, (просјек оцјена студента се множи са 10 и студент добија толико бодова, уколико студент има просјек оцјена 10, он је остварио максималних 100 бодова на основу просјека);
* година студија, (студент за сваку годину студија добија 2 бода, значи да студент четврте године има 8 остварених бодова);
* учешће на наставним и ваннаставним, спортским, културним и другим такмичењима, (студенти који су доставили доказ да су учествовали на такмичењима могу да освоје максималних 10 бодова и то 3 бода за свако општинско такмичење, 4 бода за свако регионално такмичење, 5 бодова за свако републичко такмичење и 6 бодова за свако међународно такмичење);
* усавршавања, (студенти који су доставили доказ о својим усавршавањима могу да освоје максималних 10 бодова и то 2 бода за похађање вишедневних семинара, 3 бода за учење страног језика средњег нивоа знања, те курса информатичког образовања, 4 бода за додатна научна усавршавања, 5 бодова за одлично знање страног језика, 10 бодова уколико студент студира два факултета паралелно);
* друштвене активности, (студенти који су доставили доказ о својим друштвеним активностима могу да освоје максималних 10 бодова и то 2 бода уколико су чланови омладинских организација, невладиних организација, савеза студената, црвеног крста, културних организација, спортских клубова, чланови редакције школских или факултетских новина, 4 бода уколико су активни чланови са одређеним позицијама у свим горе наведеним организацијама);
* препоруке, (студенти који су доставили препоруке могу да освоје максималних 10 бодова и то 2 бода за препоруку везану за њихове ваннаставне активности, нпр. тренера, предсједника удружења, диригента, ваннаставног професора, 3 бода за препоруку наставног професора, 4 бода за препоруку наставно-научног вијећа или декана, 5 бодова уколико је био у основној и средњој школи вуковац);

На основу овог начина бодовања студент чији редован студиј траје 4 године може да добије максималних 148 бодова, студент чији редован студиј траје 5 година може да добије максималних 150 бодова, студент чији редован студиј траје 6 година може да добије максималних 152 бода.

Управни одбор Фондације је на основу бодовне листе додатно уважавао сам просјек оцјена и годину студија студената и водио рачуна о заступљености студената са свих факултета. Тако да је за сваки факултет прављена посебна ранг листа са које су бирани најбољи.

Молимо све заинтересоване студенте који су конкурисали, а који имају додатна питања да се јаве у наредних 10 радних дана у канцеларију Фондације у периоду од 12 до 15 часова гдје ће им бити доступан увид у документацију.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...a zasto u upravnom odboru nema predstavnika studentskih udruzenja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ima predstavnika studentskih udruzenja. jedan ispred soblA i jedan ispred ssuisA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 17:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
Ma ljudi skrećete sa teme totalno. Kakve veze ko je u upravnom odboru, i je li tu sad neko iz ove ili one studentske organizacije? Neko ko to sad pročita, reće, pa ovi studenti nisu normalni, ne znaju ni sami šta im smeta.

Najveći problem je to što su bodovali usavršavanje i društvene aktivnosti, a oni čak nisu ni nagovještene u konkursu. Skoro svaki student može tu dobiti neke bodove, jer ima li išta lakše od upisivanja kursa informatike, učlanjivanja u razne studentske/omladinske/nevladine organizacije (a mnogi studenti jesu u bar neke učlanjeni. Samo je trebalo imati nekog u komisiji da ti dojavi pravu informaciju u pravo vrijeme. Jasno je valjda da su ovih 20 bodova na kraju ispali odlučujići i sa njima su namještali stipendiju.

A i sa preporukama su totalno zabrljali. Napisali ocjene preko 9 ili preporuka NNVa, pa mnogi domaći nisu podnjeli preporuke kad imaju ocjene preko 9. Za nas strane je navodjena samo preporuka dekana, Dekan mi je rekao dati, ali je savjetovao da je uzmem i od profesora. Još se čovjek čudio kako to da traže preporuku dekana ili NNV, jer je u akademskoj praksi neoubičajeno da pismo preporuke za studenta piše neko ko ne zna studenta lično, jer pismo preporuke ima za cilj da da one informacije koje ne postoje u indeksu - utisak koji je student ostavio na onog koji piše preporuku i njegovo mišljenje o sposobnostima koje student posjeduje.[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 17:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Okt 2007, 17:37
Треба обратити пажњу и како су бодована учешћа на разним такмичењима. Примјетите да пише да је критеријум учешће, а не освојено признање (неко од првих мјеста).
А и расподјела бодова је смјешна. Неко има два општинска и једно регионално такмичење и са максималних 10 бодова је исти као неко ко је ишао на савезна и међународна такмичења. А разлика је уствари много, много велика.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
mozes ti imati 5 puta ucesce na opstinskom takmicenju ali dobijas samo te bodove X 1 za opstinsko. jer da nije tako onda ne bi postojao tacno definisan maksimalan broj bodova koji se moze osvojiti (mada teoretski bi se i to moglo izracunati :) ) kontas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 00:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Okt 2007, 17:37
rendzer je napisao:
mozes ti imati 5 puta ucesce na opstinskom takmicenju ali dobijas samo te bodove X 1 za opstinsko. jer da nije tako onda ne bi postojao tacno definisan maksimalan broj bodova koji se moze osvojiti (mada teoretski bi se i to moglo izracunati :) ) kontas?

Та логика је већ мало смисленија, али нисам баш сигуран да је тако. Јасно пише: "3 бода за свако општинско такмичење, 4 бода за свако регионално такмичење, 5 бодова за свако републичко такмичење и 6 бодова за свако међународно такмичење".

Када би и био у праву, и даље остају нека питања.
Ако неко, на примјер, има учешће на републичком такмичењу. Да ли ће му тада бити урачунати бодови и за учешћа на општинском и регионалном такмичењу која је морао проћи да би дошао до републичког.
Претпоставимо да хоће. Тада ће се и онај са републичким (3+4+5), а и онај са међународним (3+4+5+6) такмичењем закуцати на граници од 10 бодова.
У супротном, поставља се питање како достићи максималних 10 бодова (можда такмичења у различитим дисциплинама?). Али и тада ми није у реду да међународно такмичење носи само 2 пута више бодова од општинског.

У сваком случају, много питања без јасног одговора. Због тога је овај конкурс и изазвао оволике реакције. Барем су све ово могли мало прецизније дефинисати.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 00:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
Elem, da se nadovežem na priču o izmijenjenim uslovima konkursa...

Ne toliko drastično kao Nemanja Stijak (usput, čova, svaka čast!), ali i ja sam oštećen u tom pogledu, ne znajući šta sve treba/može da se pošalje i šta se sve boduje.

Naravno, nadao sam se da ću dobiti stipendiju, s prosjekom od 9,45 i 12 položenih ispita na drugoj godini Filozofskog fakulteta, ali nisam sujetan,
uvijek sam bio svjestan da će biti studenata sa boljim prosjekom, i/ili na višim godinama, i/ili na (uslovno rečeno) težim fakultetima, koji će biti ispred mene, pa nisam previše računao na to.
(I pokazalo se da svi stipendisti sa mog fakulteta imaju veći prosjek od mene, i sa te strane to je OK.)

Nisam bio nimalo ogorčen kad sam saznao da nisam dobio stipendiju, ali kad sam vidio rezultate i saznao nešto više o nekim pojedincima sa tog spiska, nije mi pravo, i to opet puno manje zbog toga što je ja nisam dobio, već što je neki od stipendista možda ne zaslužuju, što zbog tog famoznog odnosa prosjek/bodovi, što zbog njihove izvanredne finansijske situacije...

Dalje, neko je rekao da, ako je uslov bio prosjek 9, svi koji zadovoljavaju taj uslov treba da dobiju tu stipendiju. S tim se ne slažem, jer za to postoji stipendija Ministarstva prosvjete RS, a za ovu, ipak nešto reprezentativniju, elitniju stipendiju jeste potreban neki dodatni uslov, ali naravno takav uslov mora biti precizno odredjen.
Ima nekog smisla i njihov argument da jedan od uslova budu dodatne aktivnosti, ali opet, i tu postoje poteškoće - prvo, ne mogu to biti bilo kakve aktivnosti, a kriterijum za važnost aktivnosti je opet previše proizvoljan; drugo, studenti lošijeg finansijskog stanja će teže naći vremena za takve aktivnosti, kao što je to ovdje već rečeno.

Na vašu sreću, ne da mi se više pisati, pospan sam i idem spavati :), nastaviću neki drugi put...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
učlanjivanja u razne studentske/omladinske/nevladine organizacije

Потуно се слажем са Стијком,
јесу те "друштвене активности" највећи камен спотицања
(читај: дају највеће могућности за "мућкање")

На примјер:

- неко са ПМФ на свјетском такмичењу из физике узме златну медаљу
(он је дакле, најуспјешнији млади физичар на свијету,
и то би требало да носи гомилу поена)

- неко пјева у хору, хор освоји четврто злато
(медаље се дијеле према броју бодова - злато од 90-100 нпр.)
и добије исти број бодова као овај горе наведени

Правно гледано обоје имају право на исти број бодова,
али бити пјевач у хору од 40 људи, и побиједити на такмичењу
из физике, математике, информатике итд. није исто.

Други примјер, "друштвене активности":

- неко је основао омладинску организацију,
и ратује са градом и министарствима годинама да добије просторије,
да организује младе, помогне им у усавршавањима итд.

- неко је уписао курс из демократије, написао два семинарска и добио диплому за учешће

- неко је члан подмлатка СДС, СНСД, итд....

Да ли и ово треба исто да се бодује?
Ништа не прејудицирам, само питам....

П.С. Питам се просто, шта ће уопште "друштвене активности"
некоме ко је уска струка врхунска наука?
Никако да замислим Анјштајна, или Марију Кири,
како организују омладину или хуманитарне концерте...

Или рецимо, зашто се код ликовњака не гледа број изложби,
музичарима број солистичких концерата, написаних композиција
или музиколошких радова које су објавили,
глумцима број успјешних представа...него "друштвене активности"...

Те "друштвене активности" су прије струка студентима комуникологије,
Факултета Организационих наука, и уопште друштвених смјерова,
овде су оштећени они који се искључиво баве науком.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Damaskin je napisao:
Citiraj:
učlanjivanja u razne studentske/omladinske/nevladine organizacije

Потуно се слажем са Стијком,
јесу те "друштвене активности" највећи камен спотицања
(читај: дају највеће могућности за "мућкање")

На примјер:

- неко са ПМФ на свјетском такмичењу из физике узме златну медаљу
(он је дакле, најуспјешнији млади физичар на свијету,
и то би требало да носи гомилу поена)

- неко пјева у хору, хор освоји четврто злато
(медаље се дијеле према броју бодова - злато од 90-100 нпр.)
и добије исти број бодова као овај горе наведени

Правно гледано обоје имају право на исти број бодова,
али бити пјевач у хору од 40 људи, и побиједити на такмичењу
из физике, математике, информатике итд. није исто.

Други примјер, "друштвене активности":

- неко је основао омладинску организацију,
и ратује са градом и министарствима годинама да добије просторије,
да организује младе, помогне им у усавршавањима итд.

- неко је уписао курс из демократије, написао два семинарска и добио диплому за учешће

- неко је члан подмлатка СДС, СНСД, итд....

Да ли и ово треба исто да се бодује?
Ништа не прејудицирам, само питам....

П.С. Питам се просто, шта ће уопште "друштвене активности"
некоме ко је уска струка врхунска наука?
Никако да замислим Анјштајна, или Марију Кири,
како организују омладину или хуманитарне концерте...

Или рецимо, зашто се код ликовњака не гледа број изложби,
музичарима број солистичких концерата, написаних композиција
или музиколошких радова које су објавили,
глумцима број успјешних представа...него "друштвене активности"...

Те "друштвене активности" су прије струка студентима комуникологије,
Факултета Организационих наука, и уопште друштвених смјерова,
овде су оштећени они који се искључиво баве науком.

te drustvene aktivnosti su upravo zbog toga i stavljene, to mi je bilo jasno cim sam vidio ...
bas ocigledno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
el artico je napisao:
rendzer je napisao:

Та логика је већ мало смисленија, али нисам баш сигуран да је тако. Јасно пише: "3 бода за свако општинско такмичење, 4 бода за свако регионално такмичење, 5 бодова за свако републичко такмичење и 6 бодова за свако међународно такмичење".

Када би и био у праву, и даље остају нека питања.
Ако неко, на примјер, има учешће на републичком такмичењу. Да ли ће му тада бити урачунати бодови и за учешћа на општинском и регионалном такмичењу која је морао проћи да би дошао до републичког.
Претпоставимо да хоће. Тада ће се и онај са републичким (3+4+5), а и онај са међународним (3+4+5+6) такмичењем закуцати на граници од 10 бодова.
У супротном, поставља се питање како достићи максималних 10 бодова (можда такмичења у различитим дисциплинама?). Али и тада ми није у реду да међународно такмичење носи само 2 пута више бодова од општинског.

У сваком случају, много питања без јасног одговора. Због тога је овај конкурс и изазвао оволике реакције. Барем су све ово могли мало прецизније дефинисати.

Da je tako kako su napisali,ja bih skupio 200 bodova samo sa takmicenja, prosjek ne bi ni dostavljao. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 14:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Stvarno mi dodje muka kad vidim kako razmislja veliki broj mladih ljudi! Alo ljudi pa stipendije su davane po talentu a ne po socijalnom statusu, i nije jedina korist stipendije novac, nego i izvjesno priznanje koje se time stice u CV. Ali ne, mi smo toliko pokvareni i ljubomorni da ako ja ne dobijem stipendiju, odmah je to gola prevara! Razmisljate li vi kao i ovi glupi novinari koliko cemo ovakvim komentarima srozati znacaj stipendiranja ubuduce i koliko cete ljudi demotivisati da uopste dijele stipendije??? Zalosno..... Studenti koji su bili clanovi odbora su potvrdili da malverzacija nije bilo, tako da je ovo sve samo odraz ljudske ljubomore i ukupnog stanja psihe drustva u kojem zivimo.... Ako je i bilo malverzacija otkud vam pravo da blatite ostale stipendiste koji su svojim radom i trudom zasluzili takvu nagradu??? Nek se kaze ko nije trebao da dobije stipendiju. Ja znam jednog momka sa liste, Milana Kondica, sina Novaka Kondica, dekana Ekonomskog fakulteta i ex ministra finansija, jer kod njegove mame moja porodica godinama popravlja zube i znam da je bio medju najboljima u gimnaziji u svojoj generaciji, da je bio nekoliko godina prvi u RS iz matematike i ima prosjek 9.7 na prestiznom fakultetu u LA! Kakve veze ima da li mu je otac klosar ili dekan ili ministar ako je on odlican student. Treba sad i takve poistovjetiti sa klasicnim "tatinim sinovima" koji se izivljavaju po gradu i maltretiraju narod ??? Zalosno mi je bilo i kad ste prozvali onog momka samo zato sto mu mama (Nada Arlov) vodi Dnevnik??!! Zalosno dokle smo dosli kao drustvo... A divimo se kojekakvim kriminalcima i kvazi biznismenima koji nemaju ni razreda skole ili su studirali 20 god..... Porazavajuce....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...nije valjda milivoje, da su ti uzeli stipendiju...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 22:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
@milivoje, nisi u pravu. Većina kritika ovdje nisu zbog socijalnog statusa, već zbog nekih mnogo ozbiljnijih propusta. Pročitaj moje pismo - http://stijak.googlepages.com/stipendija , pa će ti biti jasno. Imaš na kraju moj CV, pa ga uporedi sa konkursom i rezultatima konkursa i smješnim načinom bodovanja. Nepravilnosti su posebno uočljive tamo gdje se vrte najveće pare - medju "stranim" studentima.

Ja lično mislim da trebaju postojati socijalne stipendije, ali trebaju postojati i stipendije za najbolje i ne treba brkati te dve kategorije. Najbolji moraju biti nagradjeni. Većina studenata je najponosnija na pare do kojih sama dodje (bilo radom ili stipendijama), posebno oni koji su se odselili, a nedostaje im još finansijska samostalnost, pa da budu totalno "svoji" ljudi. Ova stipendija bi to omogućila svima sem onim najrazmaženijim.

I da, mi ne napadamo sve one koji su dobili stipendiju. Tu ima mnogo ljudi koji su je nedvojbeno zaslužili. Neke ljude sa spiska znam, i mene bi grizla savjest da sam ja dobio, a da oni nisu.

Ali zbog takvih se ni ne binimo. Kako ne razumiješ, da ako se ne budemo bunili, sledeće godine će je dobiti manje onih koji su je zaslužili, a više maminih i tatinih sinova, da bi poslije nekoliko godina na spisku morao da tražiš nekog dobrog studenta.

Nego, kako mi se čini, od poništavanja konkursa vjerovatno neće biti ništa. Čini se da je za naše medije jedna vijest dovoljna, a trenutno postoje važna državna pitanja, a stipendiju svi polako zaboravljaju.

Medjutim, ne smije se završiti sa ovim. Sledeće godine ih moramo natjerati da detaljan opis bodovanja bude objavljen u konkursu, pa će svako unaprijed znati koliko bodova ima. Na kraju objave rezultate svih koji su konkurisali, i time će im ostati vrlo malo prostora za ikakva muljanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja kada sam počinjao ovu temu , mislio sam blago meni vidi srpske pameti na jednom mjestu + onih nekoliko stotina koji nisu mogli da je dobiju , jer nisu the best of the best ! A onda nastupiše skandali i pobune i to ne od mene i ostalih ljudi sa foruma , jer smo mi neki prosjek ili smo ispod porsjeka kao npr. ja ! Nego su se počeli javljati studenti koji su po njima bili zakinuti, a najgore je ogreješiti se o nekog, ko može da živi sa tim svaka mu čast! Ali ja nepravdu ne mogu gledati , kao i ostali forumaši!

Pa se moram zapitati samo jedno, ako je xy odličan student i zalužuje stipendiju, a tata mu je na visokom položaju i ne znaju šta će sa parama, međutim imaju pravo na stipendiju koju im niko ne može uskratiti, mene jedino u tome zanima šta je sa njihovm savješću i moralnim zakonom , ako ga imaju? Ja sa takvim ljudima neću da se družim pa makar dobili i jednog dana nobelovu nagradu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 14:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Stijak, u pravu si da se treba buniti da se nepravilnosti ne bi ponavljale i uvecavale. Ali mislim da treba onda i reci imenom i prezimenom ko su ti koji su dobili stipendije a nisu trebali, iz razloga da se ne stavljeju u isti kos oni i ljudi koji su zaista zasluzili tu nagradu i priznanje.
Filozofe, preseli se u Kinu gdje jos vlada komunizam pa postavljaj te dileme, brate. Ko brani tvom ili mom tati da bude na polozaju ili da zaradi novac? Sto bi ti neko davao sto ti ne pripada? A mislim da nisu ni svi ljudi na polozaju bas puni para da ne znaju sta ce od njih, ima i ljudi koji rade za platu a ne za mito.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
Pa se moram zapitati samo jedno, ako je xy odličan student i zalužuje stipendiju, a tata mu je na visokom položaju i ne znaju šta će sa parama, međutim imaju pravo na stipendiju koju im niko ne može uskratiti, mene jedino u tome zanima šta je sa njihovm savješću i moralnim zakonom , ako ga imaju? Ja sa takvim ljudima neću da se družim pa makar dobili i jednog dana nobelovu nagradu!

Joj, de ne kenjaj... Sad stvarno.... Lupaš malo je reći... Ako neko ima dobre ocjene, mislim da je zaslužio stipendiju i ne trebaju se gledat ni finansijska situacija ni ko je mama, tata ecc. već ocjene! Ako je neko inteligentan i vrijedan to se treba uzeti u obzir. Pohvalno je što još ima ljudi kojima nije bitno što su im roditelji bogati već se trude da sami zarade svoj dinar i zasluže stipendiju.
I ti govoriš nešto da ljudi ne treba da prihvate stipendiju ako imaju para?! Pa najslađi je zarađeni dinar, onaj koji si svojim trudom i radom zaslužio. Ne bih ga odbila ni za šta na svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Citiraj:
Ako neko ima dobre ocjene, mislim da je zaslužio stipendiju i ne trebaju se gledat ni finansijska situacija ni ko je mama, tata ecc. već ocjene! Ako je neko inteligentan i vrijedan to se treba uzeti u obzir. Pohvalno je što još ima ljudi kojima nije bitno što su im roditelji bogati već se trude da sami zarade svoj dinar i zasluže stipendiju.

slazem se

a naravno samo ako stipendiju zasluze PRAVEDNO prema istom kriterijumu kao svi ostali....(to bi trebalo da se podrazumjeva.... :fadein: )

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]