banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 05:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
mjenjam sign. sutra, danas mi je rodjendan pa ocu da uzivam uz finu sliku koktela :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 01:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
SmileY je napisao:
mjenjam sign. sutra, danas mi je rodjendan pa ocu da uzivam uz finu sliku koktela :)

Ajd moze danas i sretan rodjendan da budes velik ko koktel :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 01:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hahaha, posto mi je 18. rodjendan, sutra cu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 00:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
cula sam da taj ugovor za austriju vazi do 2007
prosle godine ljudi su masovno isli :D
ove vec manje,bruder moj je u grazu i kaze
da bas nije nice uciti na njemackom i dosta kosta
kao uplacuje se 10000km koje ti trosis
u toku 4-5 godzavisi od trajanja studija
a on je skoro toliko potrosio za god
a sad bg i ns...uslovi kao bolji
ali sve ti je to
med.f. me nije odusevio
organizacija 0 poena,ali mozda ce biti bolje :roll:
uglavnom srecno :wink:

Poslednji put menjao Rebbecka dana 29 Jan 2004, 12:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
SmileY, ako mozes ici vani iddddddddi. Ja sam u Bl zavrsila fakultet. Profesori su svi isfrustrirani, drski , bezobrezni, nekuturni, dosli iz nekih cuka sa diplomama, a u stvari polupismeni. Ma uzas. I onda tako neko uzme pik na tebe i izgubis dvije godine na jednom predmetu :evil: :evil: :evil:

Situacija u BG i NS je puuuuuuno bolja. Masa moje raje se iz Bluke prebacila u BG i svi su bili odusevljeni sa takvom promjenom. Drugaciji odnos profeora i studenta. SVako ti pomaze i profesori su ljudi skolovani i obrazovani , a ne kreteni kao ovdje. Sestra mi je izgubila na Pravu i jos glupljoj sociologiji dvij ei po godine i na kraju odustala jer je Savicka nij ehtjela pustiti, a znala je vise svaku stranicu njenih skripti napamet.
Kretene ces uvijek negdje anci. Nazalsot, samo manje sanse da ces naci vani nego ovdje koji su na svakom koraku. Cast 5 % normalnih profesora, ali se istome u ostatku jada. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
da se sa malim zakasnjenjem ukljucim u diskusiju
moze se upisati ovdje fax i traziti prebacaj na neki od austrijskih fakulteta samo sto ti treba masna lova za nase uslove (nekih 700 eura mjesecno plus sto za upis treba ... nisam siguran jedno 7000 eura ili tako nesto uglavnom neka veca svota sto je treba uplatiti na racun)
to sto je Ulrich rekao za odlazak tek kad si treca godina to vrijedi za razmjenu studenata (mada se mogu progurati ponekad i ljudi sa druge godine)
moje je misljenje da treba otici odavde i ne okretati se
ono sto je Misko rekao za polupismene prdeze je samo kap u moru razloga zasto treba ostaviti ovo podneblje da trune jer da bi se popravilo trebao bi narod doci pameti ali od toga, budimo realni, ni traga

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2004, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
To ste potpuno u pravu za nase skolovanje, propsirno brate, a profesori 9 cast izuzetcima) samo obaraju jer im se ne svidja tvoja frizura jer se kolega nije propisno obrijao ili mozda navostio kosu da mu strchi kao u pravog rodje.
Meni je raza od strica zavrshio tehnoloski fakultet sa ocjenama do yaya prije godinu dana, i bas juce nazovem starce da vidim sta se radi tamo , i pitam za njega, pa mi rekoshe da jos nije dobio posao iako mu svi obecavaju ( ali izgleda da se radi o mudima pod bubreze ili slicno ) ma sramota :mad: . A da ne spominjem rodjenog buraza koji je kad se upisao ma Muzicku akademiju samo razocarano prokomentarisao kako su mu tamo isti profovi sa srednje muzicke i odustao, ali neka barem uziva u svom saksofonu i proputovanjima , mozda je i tako bolje nego izgubiti par godina skolovanja i onda pokusati otici vani pa da ti se narod smije :( tuzno bogami. Evo ovde kod mene se maltene otimaju za takve sa visokim prosjekom i startnom platom od $40000 do 50000 hiljada godisnje sa naravno povecanjem plate poslije odredjenog roka. E raja a da vidite ovde profesora, nema da te gleda kako si obucen ili obrijan, to je tvoj individualni problem, jer oni prime platu urade svoje predavanje ili tutorial i ostalo je do tebe koliko ces ti da ulozis u svoje ucenje i buducnost ma do booooooooooola,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2004, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako budem mogao, naravno da cu ici vani, to je 100% odluceno. samo ima problem sto ne znam njemacki, jel ima ikakvo rjesenje i za to ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
naravno da postoji rjesenje, nisu svabe lude,(ovo je na ovim prostorima vec poznata uzrecica :) ) znaci kad ode u AU tamo moras da polozis njemacki ali imas kurseve, intenzivne, pocetnicke itd. i za svo to ucenje njemackog imas 3semestra. ako ne polozis u 3 semestra sto je 1.5 godina onda te deportuju vamo i kazu nisi ti mali dobar!
ono sto je dobro, tamo jako puno koriste engleski pogotovo na tehnickim fakultetima... pa ako imas znanje eng. to moze puno da ti pomogne.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 10:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

koliko je meni poznato prvi semestar totalno provedes na ucenju nj. jezika

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cek cek, prvo polazes njemacki jezik pa onda fax ili istovremeno ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
SmileY je napisao:
cek cek, prvo polazes njemacki jezik pa onda fax ili istovremeno ?

prvo upisujesh kurs jezika (koji je pri univerzitetu) , a kada polozish kurs jezika, onda dobijash pravo da pocnesh sa nastavom na fakultetu.
Neko polozi jezik za pola godine, a neko za godinu, zavisi :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
prvo polazhesh test, da vide kako stojish s njemachkim
zavisno od rezova odrede ti koji stepen kursa treba da upishesh ...ako si test uradio super, mozhesh komotno da krenesh s predavanjima bez ikakvih kurseva...

zato ako kontash ici tamo, odmah pochni ovdje da uchish njemachki...bice ti lakshe i manje love cesh da istresesh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2004, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmmm, nesto sam i kontao, gdje ovdje imaju kursevi a da valjaju ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2004, 10:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vazno je samo da polozis njemacku verziju TOEFL-a znaci jedan od ovih centara koji se vucaraju po gradu ce obaviti posao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2004, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jan 2002, 01:00
Zasto neki kao jedan od argumenata za studiranje u Austriji (ili bilo gdje u EU) uzimaju mogucnost zaposlenja poslje zavrsetka, kad se dobro zna da je potrebno imati radnu dozvolu koju nije bas lako dobiti (jedino ako se ne zavrsi fakultet tipa informatika ili menadžment). Prije nekoliko dana bila je emisija na HRT-u pricala je neka cura koja je zavrsila pravo a radila kao prodavacica samo sto nije imalaradnu dozvolu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 08:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2003, 19:01
Neznam šta da vam kažem... Po meni sve ima svoje dobre i loše strane... Sigurno je bolje organizovan svaki njemački fakultet nego i najbolji naš... To stoji, i ja nisam osoba koja se hoće okretati nazad, ali ima neka čar i na našim prostorima, jer gdje ti možeš otići sa profesorima cugat, ili ne dolazit na 20 predavanja, ili samo kada ti neko pošalje sms da se djele potpisi? A ti lijepo pajkis do 12?
Opet treba razmisliti da li treba tih 5 godina zivota provesti disciplinirano na stranom fakultetu(uloziti u buducnost), ili provesti najgotivnijih 5 godina života sad jer samo jednom si mlad?
Sve ima svoj + i - tako da sve zavisi od pojedinca...
Ja sam odlučio na privatni fakultet Slobomir P u Doboju, zato što se nadam da će on biti nekakav balans upravo izmedju ove dvije karakteristike... Tako da ako neko zna kakav je to fakultet ili studira tamo neka mi molim-Vas javi!

Puno pozdrava i puno srece! :lol: :D :D :D :lol: :D :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2004, 07:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2004, 18:55
studenti ..buduci i sadasnji.....
nije bitan fakultet koji ce te upisati i zavrsiti ...vec koliko ce te uciti i nauciti ...
tj koliko ce te biti u tome .....

bitno je da se palite na ono sto studirate a ne da studirate zbog diplome...

ne upisujte uzaludne fakultete na kojma ce te potrositi godine i lovu a na kraju ce te biti gladni .....upisite ih jedino ako ste 150% nalozeni na njih i ako nista drugo u zivotu ne mozete da radite......

ko hoce da se bavi racunarima ne treba mu fakultet ..vec samo zelja, knjige i racunar ...... a kad imas znanje niko te nece pitati kakvu skolu imas ......ako provedes 5 godina svaki dan 5 sati za racunarom uceci stalno nove stvari i sisteme i nadogradjujuci svoje softversko znanje ..znacete vise od bilo kog profesora sa PMF ili ETF sto se racunara tice .....i njihovo znanje ce biti staro i skoro neupotrebljivo a vase svjeze i ono sto se trazi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 03:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
epek je napisao:
Ma nema sanse da se priznaju ni tehnicki fakulteti. Moj savjet je: ko god moze nek ide odavde i to sto prije moze, ako nastavis studije u inostranstvu imas vece sanse da tamo dobijes i posao, a kad zavrsis fakultet ovde mislim da je malo teze dobiti vizu ili radnu dozvolu nego kada si student...

...istina , ali si stalno "home sick" ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 01:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Slazem se. Ko moze studirati vani svakako je bolje za njega. Lakse ce naci posao, upoznat ce drugi nacin studiranja, diploma ce biti vise cijenjena, ali nisam siguran da ce vise i nauciti. Nasi fakulteti su dobri, ali imamo ih i previse. Vremenom fakultet ce postati kao srednja skola. Mozda ce to zahtijevati i uslovi rada, jer se stalno uvode nove tehonologije, itd. Pozd. Zah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]