Vampir Toza je napisao:
Nevezano za tvoje pitanje...
Koja je poenta upisivati engleski jezik na privatnom fakultetu.Razumijem kad bi neko upisivao neku informatiku,robotiku,mehatroniku,telematiku,telekomunikacije itd itd, na nekoj privatnoj instituciji,koja ima puno vise para pa samim tim i puno bolji masine,instrumente i laboratorije nego na drzavnom,ali engleski jezik-zgrada,ucionica,tabla i tu prestaje spisak nekih skupljih stvari koje su potrebne za izvodjenje nastave.Ne postoji ni teoretska sansa da ces na privatnom bolje nauciti nego na drzavnom niti su uslovi nesto bolji.Ne znam nikoga ko se zali na tezinu gradiva i profesore a studira na drzavnom.Ako nista,kad zavrsis drzavni,znaces sa sigurnoscu da znas pricati jedan strani jezik i da ti se poslodavci u privatnim firmama nece smijati kad im pokazes diplomu sa privatnog faxa.
E sad potpuno je druga prica ako ti ne zelis da ucis,oces diplomu i imas zagarantovano mjesto u nekoj drzavnoj instituciji.
Ne zelim uopce da se pravdam mada ce ti mozda tako zvucati...
Uopce se ne radi o tome da necu da ucim, da mi samo treba dipl. i da imam zagarantovano radno mjesto.
Planiram da upisem nesto iduce god a nisam sigurna sta.
Postavila sam jos jednu temu za razrednu nastavu u banja luci jer me interesuju utisci studenata
Moji prijatelji su uglavnom zavrsili ili u sarajevu ili vani, pa nemam koga pitat sve sto me zanima.
A nije meni do bacanja para vjeruj mi.