banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Okt 2010, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sjećam se jednog slučaja sa ispita iz fizike kod prof Mirjanića. Oborio je 7 ljudi na pitanju koji je od elektomganetnih talasa u prirodi najbrži. Neko je iz topa govorio da je to svjetlo, neko radio talasi, neko IR...
Svi ti ljudi su nabubali teoriju očekujući neko konkretno pitanje, a prof Mirjanić je na osnovu klopka pitanja zaključio da oni nisu naučili srž predmeta.

Ja lično više volim klopka pitanja iako i mene to zna lupiti u glavu od suvoparnog odgovaranja teorije.

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 24 Okt 2010, 16:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 16:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
V@nja" je napisao:
Prije bih 7x ucio Hirurgiju nego 1x Rimsko Pravo

He, vidis ja bih obratno postupio, tak da sta volis zavisi od afiniteta, i sa motivacijom ide lakse.

V@nja je napisao:
plus, pravo je dosadno

Pa sad nadam se da je to tvoje subjektivno misljenje, jer kad im treba neka pravna stvar ljudi se itekako zainteresuju :)

Džontra je napisao:
...A jako me nervira kad mi neko s prava dođe i kaže "ne znaš ti šta je muka, dok moj fakultet ne upišeš". Ma, pucao bih mu u koljeno. Ne kažem da je lagan, al nije ni pretjerano težak.

To da je pravo muka, jednostavno nije tacno. Sad, nije lagan, ali nije ni tezak, ali iskreno da ti kazem, sto sam vidio iz iskustava, a to je da ga vecina upise zato sto ne zna sta je to i sto ih to ne zanima, pa je njima strasno tezak.
Sad ja mislim da druge fakseve ljudi vise upisuju prema nekim svojim afinitetima.

laoce je napisao:
samo sto je rimsko pravo najtezi ispit na Pravu

Netacno u potpunosti, rimsko je najteze na prvoj godini, ali po tezini na samom faxu je na nekom 8-9 mjestu, daleko iza Obligacija, Krvicnog, Finansija, Gradjanskog procesa, Krivicnog procesa i jos nekih kapitalaca... Rimsko je jako bitno ( tipa anatomije na med.), ali nije najteze, jer ljudi padnu Obligacije bas zato sto nisu Rimsko naucili sa razumjevanjem.

filozof sa vrbasa je napisao:
Svi ti ljudi su naubali teoriju očekujući neko konkretno pitanje, a prof Mirjanić je na osnovu klopka pitanja zaključio da oni nisu naučili srž predmeta.
[/quote]
Takvi profesori su definitivno najbolji, ali problem je sto ih studenti ne vole, jer po pravilu nece da razmisljaju, pa vole da bubace, a prije ili kasnije se odbije od glavu svo neznanje.

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]