Dr_Kay je napisao:
To cu i uraditi... Rezultati za republicku ce se znati dosta kasnije , do tada cu vec primiti par stipendija od grada, al' mi je glupo sto ih onda moram vratiti ako dobijem republicku
Hm, sta ti tu ima biti glupo, mozda ima jos neko ko ispunjava uslove za stipendiju, ali je ne moze dobiti, jer neko koristi dvije.
Elvis Presley je napisao:
Pitanja stoje samo jos da ispravim za prosjek, sad je u pitanju 9,2
Elvis Presley je napisao:
Cek', je li ovo znaci da studenti koji budu primali stipendiju iz ministarstva na osnovu prosjeka (ne na osnovu deficitarnog zanimanja), opet primaju 250 km??
I da, ako je neko imao iskustva sa tim prosjecima, da li ce prosjek 9,1 biti dovoljan da se izganja ta stipendija ministarstva?
Pitanja stoje samo jos da ispravim za prosjek, sad je u pitanju 9,2

Jok, to nije dovoljno traze 10.00
Dr_Kay je napisao:
Od ove godine, najmanje ce dobiti stipendija uspjesni studenti, jer prvo dobijaju socijalno ugrozeni, i sa deficitarnih zanimanja, pa tek onda od para koje ostanu u budzetu uspjesni. E sad kad se tu jos ubace ovi sa privatnih, mi koji smo drljali dupe za neki dobar prosjek na nekom tezem faksu ima ladno da ispu'imo.
Heh, meni je smijesno i za nepovjerovati da ljudi iz gradske uprave mogu biti toliki idioti da ovo odobre.
Od ove godine, najmanje ce dobiti stipendija uspjesni studenti, jer prvo dobijaju socijalno ugrozeni, i sa deficitarnih zanimanja, pa tek onda od para koje ostanu u budzetu uspjesni. E sad kad se tu jos ubace ovi sa privatnih, mi koji smo drljali dupe za neki dobar prosjek na nekom tezem faksu ima ladno da ispu'imo.

Slazem se u potpunosti, ali posto se kod nas rad najmanje cjeni, onda za njega daju i najmanje para. Nemam nista protiv da se dodjeljuje i socijalno ugrozenim, ali njima iz fonda socijalne pomoci, a posto kod nas nikom nije u interesu da se USPJESNI studenti pomognu, jer bi nekom logikom oni najvise trebali da doprinesu unapredjenju raznih oblasti nauke, kulture, drzave i drustva u cjelini, moze se zakljuciti da vlast ne haje puno za napredak drustva i drzave u cjelini...