richa je napisao:
Izgleda da ste me pogresno shvatili. Nisam rekao da poslije godinu dana ja treba da budem nosilac plana ili neka vaznija karika u izradi plana.
Naravno da to budu ljudi koji imaju najvise iskustva, ja i ne ocekujem da budem u toj ulozi i nakon 5 godina radnog iskustva. Medjutim, ocekujem nakon godinu dana rada (prakse nazovite kako hocete) da i ja radim na izradi planske dokumentacije, da i ja imam nekog udjela prilikom izrade planova, a ne da tokom svih tih izrada u toki 5 godina mene niko nista ne pita osim kad ce ta kafa ili ajd mi donesi ovaj papir i slicne stvari.
Nadam se da me bolje razumijete, a ovakvo ne mislim samo ja vec vecina mojih kolega koji se kasnije misle baviti ovim poslom, a isto tako i profesori i dekan naseg fakulteta.
Jedna stvar je u ovom zakonu je dobra, a to je da sad postoji i nase zanimanje zakonski.
Opet ja tebe ne shvatam... postoji li odredba u zkonu koja ne dozvoljava da ti budes saradnik na izradi planova sa manje od 5 god. iskustva? Ja nesto sumnjam u to, ako postoji , navedi! Sigurno da postoji da ne mozes biti nosilac bez tog iskustva, ali sigurno mozes da se bavis stvarima koje zahtjevaju manje iskustva a vise tehnickog posla... npr iscrtavajne, kucanje i sl.
e sad, do poslodavaca i do tebe je da li ces ti biti taj saradnik ili potrcko...