Hm, pa tako sam i mislio, onaj ko zaista voli pravo on ce se na glavu posaditi, pa ce raditi u struci. Mada ja i dalje tvrdim da dobar dio studenata prava ide samo zato sto misli da tu kao treba samo strebat, ili ce naci vezu pa ce se negdje "uvaliti" ili su im tate i mame advokati i sudije pa ce im oni vec naci posao ( mada tu ima i dobrih studenata).
Ha ha, Rakovicka sve medi na predavanju, al vidjecemo je na ispitu... Hm, ma ne treba zbog budale gubit zivce, bude i prodje. Mada je novi dekan sad poprilicno spustio na zemlju, pa se primirila. Majlili, ti znas njenog sina, he on je ass. na nasljednom, Đorđe Raković, ne da je prepotentan, misli da je svu pamet svjeta popio, mada smo ga na vjezbama prosuli. Mislim da privatno pravo bolje poznaje student druge godine neg on
Inace Ekonomska politika je izbacena, ostale samo finansije, a umjesto Ekonomske sad ima Pravo EU, koje pola ljudi ne konta, jer je tesko, ali strasno zanimljivo i perspektivno, onaj ko se misli baviti nekim istrazivanjima po pitanju prava, mislim da je Komunitarno pravo bas prilika za to....
Pa cuj, ja cu raditi gdje god mi se otvori sansa, mada bih volio kod advokata, kazu da se tamo dobro ispece praksa, samo cuo sam da nista ne placaju ? Mogu da volontiram neko vrijeme, ali nisam bas finansijski potkovan... Mada bi mjesto ass. najvise bilo po mjeri, jer bi se volio paralelno bavit nekim projektima i stalno ucit

, al kod nas se to bas tesko postaje...