banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2009, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Evo da se i ja ukljucim.

Vreme Smrti ne zasluzuje ni jedan minut vaseg vremena...ne citajte to ni u ludilu.
Postoje knjige koje treba procitati kao dio opste kulture ali ovo niposto, cak ni kao lektiru.

Da li je tacno da Danilo Kis nije u lektiri za gimnaziju?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ja ne znam koga vi zavaravate........Mislite da Gimnazijalci stvarno vise citaju od djece iz ostalih skola ili da su pametniji :-? :-?
Gimnazija vise nije sto je nekad bila, danas tu istu Gimnaziju upisuju razni glupsoni i svako je moze zavrsiti.....djeca ne zele da citaju jer ih jednostavno to ne zanima pored interneta i igrica....
To je cinjenica i takva je situacija sa vecinom djece sto gimnazijalcima sto ovima iz strucnih skola (Medicinska, Elektro i sl.).......

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Frisky_Dingo je napisao:
Evo da se i ja ukljucim.

Vreme Smrti ne zasluzuje ni jedan minut vaseg vremena...ne citajte to ni u ludilu.
Postoje knjige koje treba procitati kao dio opste kulture ali ovo niposto, cak ni kao lektiru.

Da li je tacno da Danilo Kis nije u lektiri za gimnaziju?

U moje vrijeme u lektiri su bili Rani jadi.
Što se tiče Vremena smrti, nisam čitao pa ne znam, ali počeo sam da čitam prequel te knjige, Korene, stigao do pola i batalio.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni juče drugarica govori kako moram pročitat Vreme smrti, da je odlična knjiga. Imam je u kući. A i baba je čitala prije par god i rekla da je odličan istorijski roman. Prvi put čujem da se nekon ne sviđa ova knjiga.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 17:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Evo da ja pomognem :D
Dijete, dok se učilo po knjigama iz Srbije imale su Interpretacije.
Jako zgodna knjižica u kojoj je sva lektira bila detaljno obrađena.
Teško se nabavljala, ali mogla se naći.
Sada odeš do knjižare Zavoda za udžbenike i pitaš imaju li nešto tako.
Ako nemaju, kažeš nekome iz Srbije da ti to donese - slična je lektira.

Eh, sada, te Interpretacije ti neće pomoći (možda mogu) ako nisi pročitala knjigu.
One su ti ključ da bolje razumiješ knjigu.

Ja sam sve knjige iz lektire pročitao.
I niko me nije tjerao (mada smo imali prezahtjevnu profesoricu).

Shvatićeš možda jednog dana da će ti sve te knjige dobro doći.
Ako ništa, bar ćeš se naučiti pravilno izražavati, pravilno pisati, a možda i pokupiti koji koristan citat...

PS Gimnazija se toliko degradirala poslije rata da je to za "rubriku" Bez komentara...
Nekad je ponos bilo ići u Gimnaziju, a sada...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Shabban je napisao:
Ja ne znam koga vi zavaravate........Mislite da Gimnazijalci stvarno vise citaju od djece iz ostalih skola ili da su pametniji :-? :-?
Gimnazija vise nije sto je nekad bila, danas tu istu Gimnaziju upisuju razni glupsoni i svako je moze zavrsiti.....djeca ne zele da citaju jer ih jednostavno to ne zanima pored interneta i igrica....
To je cinjenica i takva je situacija sa vecinom djece sto gimnazijalcima sto ovima iz strucnih skola (Medicinska, Elektro i sl.).......

Citaju!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 09:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
U "moje doba" (1996-2000.) se citala prosjecno jedna knjiga sedmicno - pogotovo u trecem i cetvrtom razredu. Doduse, Levajac je imao neke svoje ideje i nije se pridrzavao ni jednog nastavnog plana :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2009, 15:22
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Evo da ja pomognem :D
Dijete, dok se učilo po knjigama iz Srbije imale su Interpretacije.
Jako zgodna knjižica u kojoj je sva lektira bila detaljno obrađena.
Teško se nabavljala, ali mogla se naći.
Sada odeš do knjižare Zavoda za udžbenike i pitaš imaju li nešto tako.
Ako nemaju, kažeš nekome iz Srbije da ti to donese - slična je lektira.

Eh, sada, te Interpretacije ti neće pomoći (možda mogu) ako nisi pročitala knjigu.
One su ti ključ da bolje razumiješ knjigu.

Ja sam sve knjige iz lektire pročitao.
I niko me nije tjerao (mada smo imali prezahtjevnu profesoricu).

Shvatićeš možda jednog dana da će ti sve te knjige dobro doći.
Ako ništa, bar ćeš se naučiti pravilno izražavati, pravilno pisati, a možda i pokupiti koji koristan citat...

PS Gimnazija se toliko degradirala poslije rata da je to za "rubriku" Bez komentara...
Nekad je ponos bilo ići u Gimnaziju, a sada...

Kao prvo,k'o ovdje govori o NEPROCITANOJ lektiri...naslov je glasio diskutujte,izrazite svoje stavove i misljenja a ne "LIK,DAJ PREPRICAJ MI LEKTIRU" :fist: !!! Ova tema je postavljena iz razloga kako biste VI stariji gimnazijalci NAMA mladjim "pomogli" da sto bolje odradimo to sto trebamo,ne da nam tu drzite koje kakve prodike,tak' da... ubuduce ak' ne'as sta pametno reci bolje ti je jezik za zube!!! I ti i svi! Pozdrav :angry4:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
SRAMOTA!!!

Khm - ti Gimnazijalca koji nije u stanju pročitati jednu knjigu nego kuka na sve strane i moli da mu neko uradi review - još jednom, SRAMOTA.

Ne kažem da, možda, nije malo i do profesora, ali svejedno te ne opravdava, što si uopšte upisala gimnaziju i ko te dotle pustio?

A da,ti si kao fakat bio UZOR,mamin sin...sve lijepo i po propisima...Hahah,jasta... !!! Ne lupaj!!! :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:43 
Ko nam je to dobio PMS???? :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:

Niko,samo su sad svi :D fini,dobri...A kad se vrate u srednjoskolske dane,uf uf...Majkoooooo,resava na sve strane !!! :P

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:49 
Shut'de, ako je iko mrzio shkolu onda sam to ja. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Shut'de, ako je iko mrzio shkolu onda sam to ja. :)

Ja je ne mrzim,al' su se navukli na pljuvanje gimnazije sto me nervira ...sveta gimnjazija prije 80 godina,oooooh plizzzzz :angry1: lupajte lupajte ... Mi smo bar iskreni!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 14:31 
Eh ovi gimnazijalci... :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naco, ako si pročitala knjigu, zašto nisi pokrenula diskusiju na drugačiji način?
Fino, napišeš poduži post o tome šta misliš o toj knjizi, objasniš do tančina i, ako treba, navedeš par citata..
Onda će se i ostali uključiti u diskusiju i reći šta zaista misle.
Ti si temu počela sa: "Pomozite", a i u drugom postu nisi navela da si pročitala knjigu već samo šta mislite? I ostali su ti napisali šta misle :wink:

I nakon takvog početka teme ti očekuješ ozbiljne odgovore i kvalitetnu diskusiju :lol:

tensSa je napisao:

:lol:

tensSa je napisao:

"Ispravak netočnog navoda". Eh ovi Govnazijalci... :D
Sorry, al' mor'o sam

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 15:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Naco, ako si pročitala knjigu, zašto nisi pokrenula diskusiju na drugačiji način?
Fino, napišeš poduži post o tome šta misliš o toj knjizi, objasniš do tančina i, ako treba, navedeš par citata..
Ti si temu počela sa: "Pomozite", a i u drugom postu nisi navela da si pročitala knjigu već samo šta mislite? I ostali su ti napisali šta misle :wink:

I nakon takvog početka teme ti očekuješ ozbiljne odgovore i kvalitetnu diskusiju :lol:

tensSa je napisao:

tensSa je napisao:

Sorry, al' mor'o sam

...pa s obzirom na tvoju extremno visoku inteligenciju pretpostavila sam da ces shvatiti... :wink: ...ah,da... koja kultura :fist: Hajde bre..sikter!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

chop_natza je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

tensSa je napisao:

tensSa je napisao:

Sorry, al' mor'o sam

...pa s obzirom na tvoju extremno visoku inteligenciju pretpostavila sam da ces shvatiti... :wink: ...ah,da... koja kultura :fist: Hajde bre..sikter!!!

Nema šta, mislim da ti je tensSa dobro odgovorio u postu kojeg sam citirao.
A i svojim postovima si samo potvrdila tvrdnje drugih forumaša o školi koju pohađaš.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Shabban je napisao:

Citaju!

Ne citaju!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aj sad nemojte napadati curu, sad ako ide u Gimnaziju znaci mora biti bubatorka i citati sve lektire, kulturno se ponasati i slicne zajebavancije........ja vec rekoh Gimnazija bas kao i sveijedna druga skola nije vise kao sto je nekad bila, drugo je vrijeme i drugacija su djeca. Nju ocigledno ne zanima to sto si ti muT@ citao sve lektire i nemas joj sta drzati lekcije.......
Izgleda da jos uvijek vlada to misljenje da su Gimnazijalci pametniji u odnosu na ostale i da su bolja djeca ali to prosto nije istina........sve se izopacilo :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Shabban je napisao:
Aj sad nemojte napadati curu, sad ako ide u Gimnaziju znaci mora biti bubatorka i citati sve lektire, kulturno se ponasati i slicne zajebavancije........

Griješiš.
Kad sam išao u srednju u mom razredu je bilo puno onih koji su čitali redovno knjige.
Oni što su imali dobre ocjene iz lektira nisu imali dobre ocjene iz"dosadnijih"predmeta npr. matematike.
Bubatori su čitali ali nisu kontali o čemu se radi, pa su dobijali slabe ocjene iz lektira.
Tako je bilo u većini slučajeva.

Shabban je napisao:
ja vec rekoh Gimnazija bas kao i sveijedna druga skola nije vise kao sto je nekad bila, drugo je vrijeme i drugacija su djeca. Nju ocigledno ne zanima to sto si ti muT@ citao sve lektire i nemas joj sta drzati lekcije.......
Izgleda da jos uvijek vlada to misljenje da su Gimnazijalci pametniji u odnosu na ostale i da su bolja djeca ali to prosto nije istina........sve se izopacilo :) :) :)

Tačno je da je drugačije vrijeme sada.
A i lektira se promijenila.

Vidim da se sada mnogi iz moje ulice opredjeljuju za stručne škole, a ne za gimnaziju. Pitao sam neke od njih, a oni su mi rekli da sa gimnazijom nemaju ništa ako ne završe fakultet.
Možda je to i ključ za razumijevanje situacije u toj školi.
Ali djeluje mi da je situacija puno lošija u svim školama.

I baš me nasmijalo ono govnazijalci. To je staro ime za gimnazijalce.

Tommy Vercetti je napisao:
Shabban je napisao:

Citaju!

Čitaju malo morgen.
Čast izuzecima, ali ima danas internet i tu su objašnjenja mnogih knjiga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]