Shabban je napisao:
Aj sad nemojte napadati curu, sad ako ide u Gimnaziju znaci mora biti bubatorka i citati sve lektire, kulturno se ponasati i slicne zajebavancije........
Griješiš.
Kad sam išao u srednju u mom razredu je bilo puno onih koji su čitali redovno knjige.
Oni što su imali dobre ocjene iz lektira nisu imali dobre ocjene iz"dosadnijih"predmeta npr. matematike.
Bubatori su čitali ali nisu kontali o čemu se radi, pa su dobijali slabe ocjene iz lektira.
Tako je bilo u većini slučajeva.
Shabban je napisao:
ja vec rekoh Gimnazija bas kao i sveijedna druga skola nije vise kao sto je nekad bila, drugo je vrijeme i drugacija su djeca. Nju ocigledno ne zanima to sto si ti muT@ citao sve lektire i nemas joj sta drzati lekcije.......
Izgleda da jos uvijek vlada to misljenje da su Gimnazijalci pametniji u odnosu na ostale i da su bolja djeca ali to prosto nije istina........sve se izopacilo

Tačno je da je drugačije vrijeme sada.
A i lektira se promijenila.
Vidim da se sada mnogi iz moje ulice opredjeljuju za stručne škole, a ne za gimnaziju. Pitao sam neke od njih, a oni su mi rekli da sa gimnazijom nemaju ništa ako ne završe fakultet.
Možda je to i ključ za razumijevanje situacije u toj školi.
Ali djeluje mi da je situacija puno lošija u svim školama.
I baš me nasmijalo ono govnazijalci. To je staro ime za gimnazijalce.
Tommy Vercetti je napisao:
Shabban je napisao:
Ja ne znam koga vi zavaravate........Mislite da Gimnazijalci stvarno vise citaju od djece iz ostalih skola ili da su pametniji
Gimnazija vise nije sto je nekad bila, danas tu istu Gimnaziju upisuju razni glupsoni i svako je moze zavrsiti.....djeca ne zele da citaju jer ih jednostavno to ne zanima pored interneta i igrica....
To je cinjenica i takva je situacija sa vecinom djece sto gimnazijalcima sto ovima iz strucnih skola (Medicinska, Elektro i sl.).......
Citaju!
Čitaju malo morgen.
Čast izuzecima, ali ima danas internet i tu su objašnjenja mnogih knjiga.