banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sa privatnog dodiploskog na državni postdiplomski?
Da, treba ja sam student državnog fakulteta 28%  28%  [ 11 ]
Da, treba ja sam student privatnog fakulteta 13%  13%  [ 5 ]
Ne treba ja sam student državnog fakulteta 45%  45%  [ 18 ]
Ne treba ja sam student privatnog fakulteta 5%  5%  [ 2 ]
Ne znam 10%  10%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 40
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2009, 14:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
maximus je napisao:
smaram se, to je tačno... ali ne mogu da gledam kako neko iznosi neistine koje se indirektno tiču i mene.

trenutno radim u jednoj državnoj instituciji i imam nekoliko radnih kolega sa privatnih fakulteta tako da ta tvoja informacija iz prve ruke nije tačna!

ali dobro, vjerovatno je ta informacija od onog istog tvog druga sto je završio ekonomiju u BL sa 5 pročitanih knjiga tako da nije ni veliko iznenađenje ;)

Ne, ovaj moj je završio pravo, mislim da je cak i u roku... i odmah po završetku počeo da radi... e sad sto se tice istine ili ne ... jbg ako laže mene lažem i ja vas....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
lukap je napisao:
maximus je napisao:
BoogiE je napisao:
ne stigoh ranije da odgovorim :)

Sto se tice državnih institucija, opet info iz prve ruke ;) ljude sa privatnih fakulteta skidaju sa spiska ... iako imaju vise bodova od ljudi sa državnih fakulteta (necu da ulazim u to koliko ko zna/ne zna)... ali onda dolazimo do pitanja sto to? Država odobrila rad privatluka, i onda kad se završi taj privatluk uzmi diplomu i obriši dupe sa njom, podloži roštilj i sl :) ....

I opet da ponovim :) privatni uz posao i nekako ... ali odmah poslije srednje na privatni nikako ...

mislim smarate se bezveze :)
smaram se, to je tačno... ali ne mogu da gledam kako neko iznosi neistine koje se indirektno tiču i mene.

trenutno radim u jednoj državnoj instituciji i imam nekoliko radnih kolega sa privatnih fakulteta tako da ta tvoja informacija iz prve ruke nije tačna!

ali dobro, vjerovatno je ta informacija od onog istog tvog druga sto je završio ekonomiju u BL sa 5 pročitanih knjiga tako da nije ni veliko iznenađenje ;)

Eto, ne citaju se ni postovi kako treba, a kamo li knjige. Ovo oko 5 knjiga sam ja napisao, a ne BoogiE! O ovakvim povrsnostima ja pisem i govorim stalno...
hahahaha... da, da,... postovi su mnogo ozbiljniji od knjiga :D
možeš samo zamisliti kako tek knjige čitam površno kad stvari tako ozbiljne kao postovi na lokalnom forumu čitam površno i ne mogu upamtiti ko je šta rekao od nekih stotinjak akitivnih korisnika :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Besparica je napisao:
Slazem se da je greska sto je drzava odobrila rad fakulteta koji ovako rade

ali nije odobrila! Pola tih privatnih nema licencu ministarstva, ali oni bez obzira na to upisuju studente. A onda kada se te diplome poniste onda kazu diskriminacija i sl! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne znam, koliko sam mogao zaključiti za neke poslodavce smo svi isti (privatni i državni), za neke nismo (preferiraju državne), a na kraju boli qrac sve fakultete gdje ćemo se mi zaposliti i kod koga ćemo se zaposliti. Ovde se vodi jedan mali tihi rat između fakulteta, koji se bore za prestiž. Studenti se najmanje pitaju, a ja pričam ono što sam vidio svojim očima. Moja drugarica zapela na Pravu u BL na drugoj godini, obnovila 2 puta drugu, 3. put otišla na Apeiron i tamo je za dvije godine dobila diplomu. Pozvala me na promociju, bio sam. Ne osuđujem ja ljude koji poslije srednje odmah odu na neki privatni, nego nisu mi jasne ove poguzije koje nisu za državni, ali dožive neko proviđenje na privatnim i završe prije mene.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 20:07 
Veteran
Veteran

[Enterprise] je napisao:
Besparica je napisao:
Slazem se da je greska sto je drzava odobrila rad fakulteta koji ovako rade

ali nije odobrila! Pola tih privatnih nema licencu ministarstva, ali oni bez obzira na to upisuju studente. A onda kada se te diplome poniste onda kazu diskriminacija i sl! :angry4:

KLIK =>Spisak visokoskolskih ustanova

sve sa licencom... (valjda...)

@maximus
i onda ti radiš sa tim nus poroduktom školstva, sve fino ovo ono, eventualno kafica na pauzi... i onda kad okrenu leđa ospeš paljevinu... ili se varam?

@filozof
iznenadi me sa postom :D

@ svi ostali
sitno brojim, jos malo pa odo ja na godisnji :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 20:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
Ma ovo vezano za nekog sto je zavrsio pravo sa 5 procitanih knjiga, tu treba malo pojasnjenje :)
Ogroman broj (~90%) ljudi zavrsi pravni fakultet sa 5 procitanih knjiga - ostalih 25 su fotokopije knjiga :wink:
to je cisto zbog materijalne situacije i nerealnih cijena pojedinih knjiga, onih 5 su knjige koje se moraju kupiti jer u protivnom nema potpisa u indexu.

E, kad smo to rjesili da kazem da mi je zaista smjesno citati komentare: "drzava dopustila otvaranje privatnih fakulteta"
ko je drzava, kako izgleda, koliko je visoka, koliko teska...

Drzavu predstavljaju ljudi pojedinci sa imenom i prezimenom - isti oni koji su dali dozvole ili ucestvovali u lobiranju za davanje dozvola za njihovo osnivanje, nalaze se u vrhu zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, i
gle cuda :-?
ujedno su suvlasnici ili "rade" na tim istim fakultetima.

Prema tome, kao sto je Luj XIV rekao: L'État, c'est moi - drzava to sam JA
za nase prilike umjesto ovog "ja" treba da stoji: drzava to smo MI - trenutno vladajuca garnitura i ostala djubrad podobna za sve rezime :evil:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 21:12 
Veteran
Veteran

scorsese je napisao:
E, kad smo to rjesili da kazem da mi je zaista smjesno citati komentare: "drzava dopustila otvaranje privatnih fakulteta"
ko je drzava, kako izgleda, koliko je visoka, koliko teska...

Pa nego ko je?

scorsese je napisao:
Drzavu predstavljaju ljudi pojedinci sa imenom i prezimenom - isti oni koji su dali dozvole ili ucestvovali u lobiranju za davanje dozvola za njihovo osnivanje, nalaze se u vrhu zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, i
gle cuda :-?
ujedno su suvlasnici ili "rade" na tim istim fakultetima.

Houston, we have a problem...

I koga ti pojedinci predstavljaju?
U cije ime rade?

Ja sam za to da se raspise referendum, pa fino da narod odlucuje o radu privatnih kompanija, ovaj fakulteta :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 23:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008, 22:00
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam, koliko sam mogao zaključiti za neke poslodavce smo svi isti (privatni i državni), za neke nismo (preferiraju državne), ...

Veruj mi, vecina je ovih kojima smo svi isti i sve nas trpaju u isti "kos",nazalost.
Vode se logikom veceg proseka i kontaju, "ako neko ima 9,5 onda on mora da zna duplo vise
od ovoga sa 7,5 jer k'o veli moze se dva tri ispita zabusiti, ali citave godine vec ne", a nazalost ne znaju
surovu istinu i boli ih cosak od pisaceg stola za to.

Neko rece: "Imam znanje i ne bojim se".Pa jeste, samo ne pise tebi na celu da ga imas, ti u nekih
10 - 15 min nemas ni prilike da ga pokazes, osim ako nemaju neke testove, a takvih je malo jer vreme je novac za njih.
Dok ti dokazes ko si, sta si, "prodje voz".

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 08:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam, koliko sam mogao zaključiti za neke poslodavce smo svi isti (privatni i državni)

Naravno da su svi isti, zasto bi neko vise cjenio zastarjeli plan i program od novog modernijeg i jednostavnijeg :-? Istina je da studenti drzavnih fakulteta teze dolaze do diplome ali to ne mora da znaci da imaju i vise znanja.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
BoogiE je napisao:
@maximus
i onda ti radiš sa tim nus poroduktom školstva, sve fino ovo ono, eventualno kafica na pauzi... i onda kad okrenu leđa ospeš paljevinu... ili se varam?
moj stav po ovom pitanju je isti i kad pricam s tobom i kad pričam s njima... ako slučajno krenemo na tu temu budi siguran da ne govorim da je to, kako ti kažeš, "sve fino ovo ono" ;)

izgleda da si ti mene pogrešno razumio... nemam ja ništa protiv tih ljudi...
nisu oni krivi za to... oni rade sve po zakonu i zarađuju za život u skladu sa istim...
ja krivim državu koja je to dozvolila.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:37 
Veteran
Veteran

maximus je napisao:
BoogiE je napisao:
@maximus
moj stav po ovom pitanju je isti i kad pricam s tobom i kad pričam s njima... ako slučajno krenemo na tu temu budi siguran da ne govorim da je to, kako ti kažeš, "sve fino ovo ono" ;)

izgleda da si ti mene pogrešno razumio... nemam ja ništa protiv tih ljudi...
nisu oni krivi za to... oni rade sve po zakonu i zarađuju za život u skladu sa istim...
ja krivim državu koja je to dozvolila.

Oket ... btw država je kriva ne što je dopustila rad takvih ustanova (ideja je dobra ako gledamo "stranjske" privatne) već zbog nebuloza, ja na privatni fax gledam kao privatnu kompaniju... tj. ako nemaju veliku prolaznost jedne godine... na drugoj se manje upisuje, znači samo je lova bitna... ko me u suprotno uvjeri ima ladnu pivu :) ... ideja ko ideja je po meni super (opremljenost, nasmijani profesori koji izlaze u susret studentu, praksa sl. bla bla bla bla....) al je to kod nas otišlo u krivom smjeru....

et toliko od mene :)

p0z! i uzdravlje :)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Besparica je napisao:
Zaboravljas poslove u drzavnim institucijama gdje se vecina obrazovanih ljudi zaposljava. Tamo to nece ici bas kao sto si opisao. A tu ce se kao da gledam uvaliti ovi nesposobni i neobrazovani likovi. Koja ce to katastrofa biti za drzavu u cijim institucijama budu radili ti likovi...

tema je vec prezvakana na nekoliko tema, te zbog toga nisam ni mislio da ostavim komentar, ali ovo me je jednostavno dobro nasmijalo, pa cu da "odreagujem"
posao mi je omogucio "ulaz" u drzavne institucije pocevsi od Vlade i Ministarstava, preko Palate Republike, Poreske uprave, Rep. zavoda za Statistiku, Visokog sudskog i tuzilackog vijeca, Hartija od vrijednosti (za ovo, iskreno, nisam ni siguran da li spada u drzavnu instituciju), itd. i kakve sam tamo zaposlenike vidio/upoznao sa diplomama drzavnih fakulteta koji su totalno neupuceni u svoju struku, a o pismenosti da i ne govorimo
tako da bi bilo pozeljno da ne vezujete drzavne institucije i njihovo iskljucivo zaposljavanje svrsenih studenata drzavnih fakulteta sa kvalitetom istih, vec samo sa jakom stelom
realno velika vecina studenata, bilo drzavnih, bilo privatnih, bi u stvari bila dobar komican materijal za kviz "are you smarter than a fifth grader?"
eto...a sad slobodno nastavite svoje zgrazavanje, pljuvanje i lijecenje svojih kompleksa

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
BSE je napisao:
Besparica je napisao:
Zaboravljas poslove u drzavnim institucijama gdje se vecina obrazovanih ljudi zaposljava. Tamo to nece ici bas kao sto si opisao. A tu ce se kao da gledam uvaliti ovi nesposobni i neobrazovani likovi. Koja ce to katastrofa biti za drzavu u cijim institucijama budu radili ti likovi...

tema je vec prezvakana na nekoliko tema, te zbog toga nisam ni mislio da ostavim komentar, ali ovo me je jednostavno dobro nasmijalo, pa cu da "odreagujem"
posao mi je omogucio "ulaz" u drzavne institucije pocevsi od Vlade i Ministarstava, preko Palate Republike, Poreske uprave, Rep. zavoda za Statistiku, Visokog sudskog i tuzilackog vijeca, Hartija od vrijednosti (za ovo, iskreno, nisam ni siguran da li spada u drzavnu instituciju), itd. i kakve sam tamo zaposlenike vidio/upoznao sa diplomama drzavnih fakulteta koji su totalno neupuceni u svoju struku, a o pismenosti da i ne govorimo
tako da bi bilo pozeljno da ne vezujete drzavne institucije i njihovo iskljucivo zaposljavanje svrsenih studenata drzavnih fakulteta sa kvalitetom istih, vec samo sa jakom stelom
realno velika vecina studenata, bilo drzavnih, bilo privatnih, bi u stvari bila dobar komican materijal za kviz "are you smarter than a fifth grader?"
eto...a sad slobodno nastavite svoje zgrazavanje, pljuvanje i lijecenje svojih kompleksa

Zgodna ti je logika, samo je problem sto je pogresna. Tacno je da su i drzavni fakulteti losi ali to ne znaci da su losi koliko i privatni. To sto je nase obrazovanje u losem stanju ne opravdava privatne fakultete za bezskrupulozni posao koji rade. Tacno je da ima svakakvih koji zavrsavaju drzavne fakultete ali ako pogledas neki prosjek obrazovanosti i pismenosti vidjeces da je on mnogo visi kod ljudi koji su zavrsili drzavni fakultet. Ima dosta sposobnih i obrazovanih ljudi koji dolaze sa drzavnih fakulteta ali takvi ljudi sigurno ne dolaze sa privatnih fakulteta.

I jos nesto off.
Od kada sam dosao na ovaj forum primjetio sam da ljudi cesto u raspravama koriste neke fraze tipa "isfrustriran si" ili "izkompleksiran si", a da za to ne daju argumente. Mislim da ni oni ne znaju na koje komplekse ili frustracije misle.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:

Zgodna ti je logika, samo je problem sto je pogresna. Tacno je da su i drzavni fakulteti losi ali to ne znaci da su losi koliko i privatni. To sto je nase obrazovanje u losem stanju ne opravdava privatne fakultete za bezskrupulozni posao koji rade. Tacno je da ima svakakvih koji zavrsavaju drzavne fakultete ali ako pogledas neki prosjek obrazovanosti i pismenosti vidjeces da je on mnogo visi kod ljudi koji su zavrsili drzavni fakultet. Ima dosta sposobnih i obrazovanih ljudi koji dolaze sa drzavnih fakulteta ali takvi ljudi sigurno ne dolaze sa privatnih fakulteta.

ovo je klasican primjer denial phase-a
pricu mozemo nastaviti kad prihvatis realnost, do tad au revoir

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

Ovo je klasican primjer Chewbacca defense-a!
Jos jedan u nizu neargumentovanih komentara. Samo bacanje fraza...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 20:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ovo je klasican primjer Chewbacca defense-a!
Jos jedan u nizu neargumentovanih komentara. Samo bacanje fraza...

naravno, bas smo se nacitali argumenata sa tvoje strane :)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Besparica je napisao:

Pogledaj! Prvi dio posta - argumenti. Drugi dio - neargumentovane fraze.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da, vidim, sve prsti od "argumenata" :)

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
da, vidim, sve prsti od "argumenata" :)

Sta si ti, americka tinejdzerka?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 09:12 
Veteran
Veteran

Moje je tata jači od vašeg... et vam ga NA!!! :) :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]