maka9v je napisao:
wilderness je napisao:
maka9v je napisao:
Medicina
Onda i treba da te bude frka. Zato sto je kod nas to precijenjen fakultet. Prevelika je konkurencija, jos zesci profesori, obaraju ne zbog neznanja nego zbog smanjenja broja. I kad sve to istrpis budes pisljivi doktor u nekoj smrdljivoj bolnici ili ambulanti.
Mislim da je precijenjen taj faks kod nas, ne znam zasto, zbog cega ima veliku konkurenciju sto neminovno donosi ostre uslove, slicno kao i elektro fakultet.
To mi je mnogo ljudi reklo, ali opet kad pogledam bolje mi je studirati nesto sto me zanima nego da studiram nesto sto me ne interesuje...a ako zavrsim ili kad zavrsim...maaaa
Optimizam, samo optimizam
Evo, i mene zanima medicina, ali nisam htio upisati. Posto me ta oblast zanima upisao sam biologiju koja ima 70 posto zajednickog s medicinom, a ne moram raditi ono sto ne volim tj. u ambulanti, bolnici i sa svakakvim pacijentima ili u nekoj selendri. Sto je jos vaznije, nece me maltretirati toliko profesori kao na medicini gdje je konkurencija enormna, a znanje se ne cijeni nego si samo obican broj, a ne student. To znam, jer je taj faks slican elektro, na koji sam isao i odakle sam se ispisao zbog gore navedenih stvari. Iako me je zanimala i medicina nisam htio ponavljati istu gresku.
Umjesto toga, ako bude srece, radicu u nekoj laboratoriji posao koji volim, koji je po zanimanju slican sa medicinom, ali bez gore navedenih nedostataka. Najveci nedostatak je sto je teze naci posao nego u medicini, ali da je lako naci posao bila bi i tu velika konkurencija kao i na medicini jer kod nas nista drugo skoro i ne radi osim bolnice, prodavnica i policije.