banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2009, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 16:42
BLAF77 je napisao:
Maka, nemas se razloga brinuti sta god da si upisao - ako imas radne navike neces imati problema. A ako ih nemas gledaj da ih steknes sto prije - zapni od pocetka i nemoj se zavaravati da ne moras uciti odmah nego da mozes ispijati kafe a da ucenje moze malo sacekati koju sedmicu, dok ne izadju rokovi. Taj osjecaj da nemas najavljen kontrolni, test, ili da znas da nece pitati sljedeci cas pa ne ucis mogu te dobro zavuci. Odaberi od pocetka sta prvo mozes rijesiti i uci. Stvorices si fin i lagan tempo i bez problema, nagomilavanja gradiva i frke zbog kratkih rokova rjesavati ispite.
Nama je na prvom casu jedan asistent rekao- momci, ne zavrsava glava fakultet nego guzica. Dzaba ti sto si pametan ako neces sjesti i uciti, a i gluplji mogu savladati gradivo ako malo vise uce.

Zaista koristan savjet! Hvala... :thumbup:

Slika

Pogledaj ako smijes

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Bice koristan tek ako ga poslusas. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
prvog dana kada se vratis sa fakluteta, uzmi knjigu u ruke!
I taj prvi dan ponavaljaj bar prve dvije godine. Kasnije mozes sebi malo da dozvolis da ne ucis bas svaki dan

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
maka9v je napisao:
wilderness je napisao:
maka9v je napisao:
Medicina

Onda i treba da te bude frka. Zato sto je kod nas to precijenjen fakultet. Prevelika je konkurencija, jos zesci profesori, obaraju ne zbog neznanja nego zbog smanjenja broja. I kad sve to istrpis budes pisljivi doktor u nekoj smrdljivoj bolnici ili ambulanti.
Mislim da je precijenjen taj faks kod nas, ne znam zasto, zbog cega ima veliku konkurenciju sto neminovno donosi ostre uslove, slicno kao i elektro fakultet.

To mi je mnogo ljudi reklo, ali opet kad pogledam bolje mi je studirati nesto sto me zanima nego da studiram nesto sto me ne interesuje...a ako zavrsim ili kad zavrsim...maaaa :smilebox:
Optimizam, samo optimizam

Evo, i mene zanima medicina, ali nisam htio upisati. Posto me ta oblast zanima upisao sam biologiju koja ima 70 posto zajednickog s medicinom, a ne moram raditi ono sto ne volim tj. u ambulanti, bolnici i sa svakakvim pacijentima ili u nekoj selendri. Sto je jos vaznije, nece me maltretirati toliko profesori kao na medicini gdje je konkurencija enormna, a znanje se ne cijeni nego si samo obican broj, a ne student. To znam, jer je taj faks slican elektro, na koji sam isao i odakle sam se ispisao zbog gore navedenih stvari. Iako me je zanimala i medicina nisam htio ponavljati istu gresku.
Umjesto toga, ako bude srece, radicu u nekoj laboratoriji posao koji volim, koji je po zanimanju slican sa medicinom, ali bez gore navedenih nedostataka. Najveci nedostatak je sto je teze naci posao nego u medicini, ali da je lako naci posao bila bi i tu velika konkurencija kao i na medicini jer kod nas nista drugo skoro i ne radi osim bolnice, prodavnica i policije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 16:42
[/quote]

Evo, i mene zanima medicina, ali nisam htio upisati. Posto me ta oblast zanima upisao sam biologiju koja ima 70 posto zajednickog s medicinom, a ne moram raditi ono sto ne volim tj. u ambulanti, bolnici i sa svakakvim pacijentima ili u nekoj selendri. Sto je jos vaznije, nece me maltretirati toliko profesori kao na medicini gdje je konkurencija enormna, a znanje se ne cijeni nego si samo obican broj, a ne student. To znam, jer je taj faks slican elektro, na koji sam isao i odakle sam se ispisao zbog gore navedenih stvari. Iako me je zanimala i medicina nisam htio ponavljati istu gresku.
Umjesto toga, ako bude srece, radicu u nekoj laboratoriji posao koji volim, koji je po zanimanju slican sa medicinom, ali bez gore navedenih nedostataka. Najveci nedostatak je sto je teze naci posao nego u medicini, ali da je lako naci posao bila bi i tu velika konkurencija kao i na medicini jer kod nas nista drugo skoro i ne radi osim bolnice, prodavnica i policije.[/quote]

Opet ponavljam...optimizam, optimizam samo optimizam :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:

Slika

Pogledaj ako smijes

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Сретно! Већ сами упис је велики корак, иако најгоре тек долази. Које си мјесто освојила на пријемном? Од колико могућих?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Obviously je secret. Izvinjavam se. :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2009, 14:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2009, 14:09
Jel ima neko od buducih ekonomista da zna kad ce se moci podignuti index? A krecemo 05 oktobra, jel tako? Pozdrav svima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]