banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2009, 01:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Block out je napisao:
EiLeen je napisao:
Da li si ti razumjela šta je grafika?! Rezbarenje na ploči od cinka.... Ne savjetujem ti to baš... Mislim, ok, možda ti se svidi... :confused3:

Sttrrraassssnoooooo! :lol:

Znam da si ti grafičar, al ja sam stvarno pukla od ploča, kiseline, čekanja na pripremanje sa voskom... Svi smo izabrali ovog profesora jer smo čuli da je dobar, onda nas je bilo 50, a on nam nije dao ništa sami da uradimo, ni štampu, ni vosak.. Sve je morao da vidi.. PA dok pogleda 50 ljudi, čekalo se po čitav dan na acquatinta (ne znam je l se isto kaže na srpskom)

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 09:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Block out je napisao:
littledevil je napisao:
Graficki dizajn postoji ove godine kao smer na Komunikoloskom koledzu, na odseku za Dizajn...

Cuo sam da te diplome niko ne priznaje, jel' zna neko nesto vise?
O kvalitetu ne zelim da diskutujem.

Ovom gradu je potreban dobar dizajn, potrebni su ljudi ali za to je potrebna i obrazovna institucija, dobri predavaci!
Na zalost, trenutno toga nema u BL.

Ova diploma je priznata, ne samo u BiH nego i sire! a davno su ljudi rekli da kvalitet ima i cenu...zato ovaj fax i jeste skuplji od ostalih :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Imao sam prilike da upoznam ljude koji studiraju dizajn na nekom od tih privatnih fakulteta, nisam siguran koji je. Citav rad im se svodi na redizajniranje template-a u Frontpage-u.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
littledevil je napisao:
Block out je napisao:
littledevil je napisao:
Graficki dizajn postoji ove godine kao smer na Komunikoloskom koledzu, na odseku za Dizajn...

Cuo sam da te diplome niko ne priznaje, jel' zna neko nesto vise?
O kvalitetu ne zelim da diskutujem.

Ovom gradu je potreban dobar dizajn, potrebni su ljudi ali za to je potrebna i obrazovna institucija, dobri predavaci!
Na zalost, trenutno toga nema u BL.

Ova diploma je priznata, ne samo u BiH nego i sire! a davno su ljudi rekli da kvalitet ima i cenu...zato ovaj fax i jeste skuplji od ostalih :wink:

Kako rekli davno a taj smjer postoji 1-2god??? :roll:
To za cijenu znam :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Block out je napisao:
EiLeen je napisao:
Da li si ti razumjela šta je grafika?! Rezbarenje na ploči od cinka.... Ne savjetujem ti to baš... Mislim, ok, možda ti se svidi... :confused3:

Sttrrraassssnoooooo! :lol:

Znam da si ti grafičar, al ja sam stvarno pukla od ploča, kiseline, čekanja na pripremanje sa voskom... Svi smo izabrali ovog profesora jer smo čuli da je dobar, onda nas je bilo 50, a on nam nije dao ništa sami da uradimo, ni štampu, ni vosak.. Sve je morao da vidi.. PA dok pogleda 50 ljudi, čekalo se po čitav dan na acquatinta (ne znam je l se isto kaže na srpskom)

Pa mnogi pucaju :lol:
Generalno kada pogledam nije bas grafika za cure, kada se prolazi tehnoloski pristup radu, mnogo fizickog napora, preciznosti, kiselina, ofsetnih boja itd...strpljenja i svasta nesto. Stvarno mukotrpno.
Medjutim sve su to bar mene demantovale cure koje su graficarke i koje su se odlucile nakon 2 godine (moze se birati smjer) da ostanu ili da se prebace na grafiku. Da si vidjela njihov rad ili sam pristup izrade, kako to rade sa lakocom vjerovatno bi i ti promjenila misljenje.
I da, mnogo je veci postotak cura na grafici nego djecaka :D :wink:

A ti ovo sto si imala moglo bi se reci da je u rangu nekog kursa gdje nisi imala priliku da sve upoznas detaljano! Tako da nema toga kome ce prva grafika da bude odlicna, i da je izradi bez muke i problema. Naravno, onda je u razocarenje tu.
Zato nemoj da izlazis sa tim stavom u javnost, jer te mlade ljude treba upoznati sa materijom a ne odmah da ih srezes u startu.
Zato ponavljam, za 2 godine na akademiji student se moze odluciti koji ce sjer da nastavi, Grafika ili Slikarstvo!
Moguce je da se i graf. Dizajn otvori, mislim da se nesto radi na tome!

pozz

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Imao sam prilike da upoznam ljude koji studiraju dizajn na nekom od tih privatnih fakulteta, nisam siguran koji je. Citav rad im se svodi na redizajniranje template-a u Frontpage-u.

Desava se :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kako rekli davno a taj smjer postoji 1-2god??? :roll:
To za cijenu znam :lol:[/quote]

moze da postoji i 100 godina pa ne znaci da je materija koja se uci dobra :wink:
mozda nam je zbog te tradicije skolstvo generalno ovako malo "izgubljeno" ...?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
moze da postoji i 100 godina pa ne znaci da je materija koja se uci dobra :wink:

Upravo to! :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 21:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Maj 2007, 14:52
Cini mi se da ovdje govorimo o dvije razlicite stvari. "Grafika" je umjetnicka likovna tehnika, i smjer na likovnoj umjetnosti gjde se postaje akademski slikar - graficar. Vrlo malo ima slicnosti sa grafickim dizajnom. Grafick dizajn je primijenjena umjetnost pomocu koje se oblikuju poruke u javnosti od slika i rijeci (ili, kako moj profesor rece, "(s)likovno oblikovanje poruka"). Drugim rijecima, Grafički dizajn je "vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje tipografiju ilustraciju, fotografiju i štampu, kako bi se vizuelno prenijela neka ideja ili poruka u javnom komuciranju (itd)" http://hr.wikipedia.org/wiki/Grafi%C4%8Dki_dizajn... I cisto informacije radi, moj drug je zavrsio dizajn na Komunikološkom prije dvije godine, sto ce reci da ga je upisao 2003, tako da smjer ne postoji godinu-dvije http://www.kfbl.edu.ba/Diplomirani_studenti_Kapa_Fi.php. Dakle, ako vas interesuje cista umjetnost, upisite grafiku, a ako vas interesuje umjetnost primijenjena u javnim komunikacijama upisite graficki dizajn...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahaaaaa, sad kontam.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 00:35 
Početnik
Početnik

Nisam ni sumnjala, ali poruka nije ni bila upucena onim koji kontaju.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
i smjer na likovnoj umjetnosti

Molim te, nemoj da zbunjujes ove mlade ljude! :wink:
I gdje su ti multimedijalni dizajneri?
Gdje rade, cime se bave, gdje mozemo pogledati neke radove?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 08:52 
Početnik
Početnik

Dala sam link, ali ocito to nije vazno, jer mijenjas temu. Ja sam pricala o tome sta je graficki dizajn, a sta grafika, samo usput navodeci kad je pokrenut taj studij dizajna... Ali da ti odgovorim i na prethodno pitanje. Ti momci i djevojke se bas bave dizajnom, rade kao PR savjetnici i menadzeri, imaju svoje firme, neki su na postdiplomskim... itd. No, ne drzim im svijecu. A evo pogledaj i radove jednog od njih (naravno, sve su to samo templates iz frontpagea): http://vojislavmilanovic.com/

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

mirella je napisao:
Dala sam link, ali ocito to nije vazno, jer mijenjas temu. Ja sam pricala o tome sta je graficki dizajn, a sta grafika, samo usput navodeci kad je pokrenut taj studij dizajna... Ali da ti odgovorim i na prethodno pitanje. Ti momci i djevojke se bas bave dizajnom, rade kao PR savjetnici i menadzeri, imaju svoje firme, neki su na postdiplomskim... itd. No, ne drzim im svijecu. A evo pogledaj i radove jednog od njih (naravno, sve su to samo templates iz frontpagea): http://vojislavmilanovic.com/

hehe vidi,moj prof Voja! :D
mislim da si odlicno objasnila razliku i detalje oko grafike i grafickog dizajna! :thumbleft:
a Omerta neka odluci...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirella je napisao:

Ocigledno opet nisi shvatila!
Grafika je smjer na Likovnoj akademiji!!!
To sto si ti napisala ne postoji.

Kada vec zelis da edukujes ljude onda bar pazljivije citaj sta pise na Wikipediji!

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Block out je napisao:

Kada vec zelis da edukujes ljude onda bar pazljivije citaj sta pise na Wikipediji!

ma @Block out takva SITNICA kao sto je razlika izmedju pojmova -likovna umjetnost- i -likovna akademija- naprosto ne dotice "ove mlade ljude koji rade kao pr whatever" al da im ne drzimo svijecu posto ima prica ne drzi vode.... :roll:

a samo razmahivanje kretenisticnim linkovima s wikipedije me naprosto razdusevljava. :evil:
ajd nam samo jos reci da ako nesto ne postoji na internetu onda to ne postoji uopste??? i ako nije definisano kao na svetoj wiki onda definicija nije tacna.. i tako u nedogled...:angry4:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 20:14 
Početnik
Početnik

Genijalni ste, nemam riječi... Sigurna sam da ste pravi užitak i radost života gdje god da se pojavite. Osjećam svjetsku bol što tako pametne i divne osobe neću nikad upoznati uživo :cry:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
osjecanje je obostrano :cry: :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hahahahaha :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta je to "svjetska bol"?
Daj neki link :lol:

Opusteno, sta se primas, sama si pocela da striktno razdvajas a odma greska u terminima. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]