EiLeen je napisao:
Block out je napisao:
EiLeen je napisao:
Da li si ti razumjela šta je grafika?! Rezbarenje na ploči od cinka.... Ne savjetujem ti to baš... Mislim, ok, možda ti se svidi...

Sttrrraassssnoooooo!

Znam da si ti grafičar, al ja sam stvarno pukla od ploča, kiseline, čekanja na pripremanje sa voskom... Svi smo izabrali ovog profesora jer smo čuli da je dobar, onda nas je bilo 50, a on nam nije dao ništa sami da uradimo, ni štampu, ni vosak.. Sve je morao da vidi.. PA dok pogleda 50 ljudi, čekalo se po čitav dan na acquatinta (ne znam je l se isto kaže na srpskom)
Pa mnogi pucaju
Generalno kada pogledam nije bas grafika za cure, kada se prolazi tehnoloski pristup radu, mnogo fizickog napora, preciznosti, kiselina, ofsetnih boja itd...strpljenja i svasta nesto. Stvarno mukotrpno.
Medjutim sve su to bar mene demantovale cure koje su graficarke i koje su se odlucile nakon 2 godine (moze se birati smjer) da ostanu ili da se prebace na grafiku. Da si vidjela njihov rad ili sam pristup izrade, kako to rade sa lakocom vjerovatno bi i ti promjenila misljenje.
I da, mnogo je veci postotak cura na grafici nego djecaka
A ti ovo sto si imala moglo bi se reci da je u rangu nekog kursa gdje nisi imala priliku da sve upoznas detaljano! Tako da nema toga kome ce prva grafika da bude odlicna, i da je izradi bez muke i problema. Naravno, onda je u razocarenje tu.
Zato nemoj da izlazis sa tim stavom u javnost, jer te mlade ljude treba upoznati sa materijom a ne odmah da ih srezes u startu.
Zato ponavljam, za 2 godine na akademiji student se moze odluciti koji ce sjer da nastavi, Grafika ili Slikarstvo!
Moguce je da se i graf. Dizajn otvori, mislim da se nesto radi na tome!
pozz