azdajica-ny je napisao:
pa ne mozes biti tako iskljuciv i degradirati ljude samo zato sto rade kao konobari ili trgovci,umjesto da se svim tim ljudima pruzi podrska kad se vec bore,a osim toga,koliko znam,sad vise ni nema takvog studiranja nego je sve obavezno,bar bi trebalo biti,dok sam ja studirala bila je i mogucnost vandrednog...i ja sam radila i studirala,iz nocne smjene ili dezurstva od 24 h odem na predavanje i nije mi bio problem jer ucim zbog sebe...ali isto tako znam jako puno ljudi koji su radili,hranili porodice i stizali i na predavanja ili ispit... a takodje ni ne znam zasto je problem pustiti majku da polaze prva ,pa valjda kad vidis zenu s djetetom,pustices je i u prodavnici preko reda...ili ocito ne...

Izvini molim te ali po čemu im trebam pružiti podršku, dok jedni studenti svoje obaveze uredno izvršavaju drugi zaradjuju i podsmijavaju se ovima što redovno pohadjaju. Ponovo pišem NE MOŽEŠ biti i konobar i student, nikog ja ne diskriminišem ali da je zakona ti ljudi ako nisu slušali predavanja ne bi mogli dobiti potpis i ne bi mogli ovjeriti semestar, a samim tim ni izaći na ispit. Fakultet je
FAKULTATIVAN tj. neobavezan, dobrovoljan. Postoje strogo propisana pravila i obaveze koje studenti moraju ispoštovati. Neko ne dođe nijednom u toku godine na predavanja i profesor mu da seminarski da napiše i taj dobije potpis kao svi ostali koji su dolazili, zar to nije ponižavanje ljudi koji su izvršavali svoje obaveze?
To što pišeš da si radila 24 sata pa onda na predavanja išla šta trebam da zaključim da si inteligentnija od ostalih i da kažem VAU, svaka čast? Poslije 24 sata dežurstva ti si zobmi i nisi u stanju misliti a ne koncentrisati se na predavanja.
Ova zadnja rečenica ti je u rangu pijačnog mišljenja (mentaliteta) porediti PRODAVNICU i FAKULTET izgleda možeš samo ti!
Majlili nemoj da izvrćeš moje postove. Ko je pomenuo djecu iz drugih gradova i ruralnih sredina. Ovo se odnosi na sve one koji sebe nazivaju da su studenti a ovamo konobarišu a, profesori ih tretiraju isto kao studnete koji studiraju!!! Pišemo o dostojanstvu studentskom!!!