banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prosek
PostPoslato: 24 Mar 2009, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Mislim da je važno misliti na prosjek, ne zbog prosjeka samog, kao da se pohvališ kako imaš visoke ocjene, nego radi sebe i svog znanja. Prosjek je jedna dobra motivacija za rad.
Ocjene najčešće ipak jesu mjerilo znanja, iako uvijek ima profesora koji zabušavaju i na predavanjima i na ispitima i zajebavaju studente.

Uvijek sam se trudila da naučim najviše što mogu u zadatom vremenu, da što bolje savladam gradivo sebi u glavi, da ga razumijem i usvojim; pa onda na ispitu trudim se da to znanje što bolje prezentujem, iako se desi da apsolutno nisam u elementu pa malo pokvarim stvar; ili nemam dovoljno vremena da spremim ispit pa se to malo odrazi i na ocjenu. Osim ako je stvarno u pitanju neki poseban slučaj, nikad ne krivim profesora za ocjenu. I tako dalje, pričam bez veze...

Uglavnom, svakome savjetujem da iz obaveze prema budućoj "tituli" da sve od sebe da što bolje savlada predmete, a to će se odraziti i na prosjeku. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
filozof sa vrbasa je napisao:

Znaš kako se kaže... Ko zna - radi... Ko ne zna - podučava...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
mangia čija je to umotvorina ne mogu da vjerujem, da je to naš narod smislio. :o

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
"Those who can't do teach. Those who can't teach, teach gym." Woody Allen

:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:o

Ako sam ovo dobro shvatio ove dvije poslovice su dijametralno suprotne.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 09:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Frieda je napisao:
Mislim da je važno misliti na prosjek, ne zbog prosjeka samog, kao da se pohvališ kako imaš visoke ocjene, nego radi sebe i svog znanja. Prosjek je jedna dobra motivacija za rad.
Ocjene najčešće ipak jesu mjerilo znanja, iako uvijek ima profesora koji zabušavaju i na predavanjima i na ispitima i zajebavaju studente.

classical BS
ocjene se ovdje dobijaju najvise na ulizivacki nacin, a kasnije ostali prepisuju te ocjene
kroz citavo skolstvo primjetio sam da takvi ucenici/studenti zapravo jako malo znanja "odnesu" sa sobom

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Govorim iz svog iskustva.
Nikad nisam naučila za 10, a dobila 6/7/8, nikad nisam naučila za 7, a dobila 9/10, i tako dalje. Izuzetaka uvijek nekoliko bude, ali oni nisu pravilo. Znala sam se i ja požaliti na te situacije i smeta mi to, ali...
Možemo gajiti zavist prema onima koji su bolji od nas, ali ne možemo reći da oni koji redaju sve devetke i desetke u stvari ne znaju ništa, pa čak i kad poneka ocjena bude prepisana. Nisam nikad još vidjela da su to neke stvarno velike razlike između stvarnog znanja i ocjene.

Ali, to su moja iskustva.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 10:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam ni rekao da su svi takvi, ali imao sam prilike da se svega nagledam, a govorim i iz svog iskustva
koliko se samo put znalo desiti da se dobije jako dobra ocjena kad za to stvarno nije bilo osnova, kao i da se dobije losa ili jedva prolazna ocjena, a naucio si sve sto ti doticna literatura pruza
sistem je ovdje takav da se najvise nagradjuju dupeuvlakaci i bubatori, a kasnije se ispostavi da je nivo znanja kod njih jako nizak

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Prosjek je 9,50, Akademija umjetnosti/Likovna!
A dobar razlog za to je kretensko pravilo koje je bilo na snazi prije 3-4 godine, da pola klase moze da bude na budzet!
(znaci od 14 ljudi 7 ce upasti na budzet, rangirani po prosjeku). Mali broj ljudi, stvarala se ta konkurencija i poprilicno negativna atmosfera zbog toga.
Sada nisam siguran kako bi se borio za sve to posto ima novo pravilo da nema vise budzeta :lol: (sve crnje od crnjeg :D )
I drugi razolg je bio stipendija!

Rad je najvazniji i znanje koje usvojis..........a za posao se zna da ti je potrebna stela i nista vise :wink: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
WinstonWolfe je napisao:
meni ocjena nije nikad bila ogledalo necijeg znanja, jer je kod nas kad na pocetku dobijes dvije tri visoke ocjene, ostali profesori samo prepisuju, a isto tako ako na pocetku dobijes par sestica, kasnije ne mozes dobiti vece ocjenu da si pita. nije pravilo, ali vecina profesora praktikuje ovaj sistem. ma uopste ne treba da se uci zbog ocjene, bitno je da nesto i ostane u tintari kad polozis ispit, a kod nas vecina studenata zaboravi vec sledeci dan sta su polagali.
upravo tako...ja sam se na prvoj god. zajebavao, cilj bio samo da polozim sve redovno, sto sam i uradio, al brate ocjene sve sama 6 i 7 :-? poslije se malo uozbiljio, al dzaba, i kad saterem ispit, prof malo prelista i u fazonu - ma dosta je tebi i 8....na kraju svega navuko na 7.4..al jeeedvaa :D
mada, kad pogledam unazad, nije mi uopste zao sto zam se zajebavao - bilo mi bas dobro 8)

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Boli te briga, sad si u Londonu :D
@Frieda:
e meni se u gimnaziji desilo da naučim za 5 i jedva dobijem 4 jer mi je prva ocjena bila kec. A onda odgovor na pitanje zašto bude: pa i tako ćeš imati 3 zaključno, šta će ti petica?! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
EiLeen je napisao:
@Frieda:
e meni se u gimnaziji desilo da naučim za 5 i jedva dobijem 4 jer mi je prva ocjena bila kec. A onda odgovor na pitanje zašto bude: pa i tako ćeš imati 3 zaključno, šta će ti petica?! :angry4:

tako i treba kad ne pishesh domaci redovno :P :P jer glava da bi bila glava...mora da misli :D

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
@Frieda:
e meni se u gimnaziji desilo da naučim za 5 i jedva dobijem 4 jer mi je prva ocjena bila kec. A onda odgovor na pitanje zašto bude: pa i tako ćeš imati 3 zaključno, šta će ti petica?!

Eh ta Gimnazija, to je tamo bilo redovno, a i puno češće s obzirom na to da su profesori uvijek imali miljenike i one koji im ti nisu, da smo dobijali puno više ocjena iz jednog predmeta, itd. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 21:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
mangia je napisao:
Znaš kako se kaže... Ko zna - radi... Ko ne zna - podučava...

Oni koji znaju - rade...oni koji ne znaju - uce druge...oni koji ne znaju da uce druge - rukovode....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]