mangia je napisao:
Najcrnja stvar koju sam vidio zadnje 2 godine su ležeci policajci dole kod onog univerziteta prema Prijedorskoj petlji... 'ladno su stavili i znak djece koja pretrčavaju ulicu...
Tamo ima srednja skola,a u srednjoj skoli ima djece...
Ne razumijem zbog cega starijim ljudima oduzimate pravo da studiraju,pa kao prvo pogledajte koliko se prosjecno studira u BiH te s a koliko godina "omladina" trazi prvi,nakon faksa,posao...
Ne razumijem takodje zbog cega toliko napadate privatne fakultete?U cemu je drzavni Univerzitet bolji?Je li znate da isti profesori jos uvijek rade na oba mjesta,koristeci istu literaturu i program predmeta!/bez obzira na zabranu "dvoje prakse"/?...Na drzavnom fakultetu nema knjiga u bibliotekama,nastavnici imaju prosjecno 150 godina,obaraju na ispitima jer niko ne zna toliko- koliko zna "uvazeni"prof...Znam to iz iskustva-Filozofski Fakultet u BL-na jednom od odsjeka koristi se literatura od prije 40-50 i 60 godina...Nisu,naravno,svi privatni fakulteti idealni,ima mjesta gdje se diplome zaista prodaju,kao sto i nije normalno da se trogodisnji studij klasifikuje kao "visoka strucna sprema",ipak to je vec druga prica...
Ponekad mi se ucini da je ova kritika upucena od strane onih koji i da hocu,nemaju dovoljno para za skolarinu na privatnoj ustanovi...
PS.
Nisam student nijedne privatne ustanove,zavrsila sam drazvni fakultet.