banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2009, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja se slažem sa Švabom... Po bo možeš ići 3+2, al nakon 26. više nemaš popust na kartu u EU... :lol: A u EU se studira po bo...
Ako radiš, 500 maraka godišnje ti nije ništa...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Onda lažu ovi što prodaju ISIC kartice, barem se oni hvale kako se ogromne pare mogu uštediti preko ISIC kartice, jer je ona rasprostranjena baš u toj Evropi.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, ja ovdje nisam vidjela da iko koristi ISIc... Ja na osnovu svoje kartice da sam upisana na faks dobijam popuste. A ima i neka karta mladi koja ti isto daje popuste na sve živo tipa ISIC (knjižare, kina, izložbe itd.) al ti baš daje popuste - 40-50%. I primaju je svuda.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali nemaš pravo na popust, ako si stariji od 26.?

Ovdje su stvari poprilično jednostavne, ISIC se vadi samo ako imaš INDEX, pa je i jednostavnije pokazati ISIC nego vaditi čitav INDEX.

Druga je stvar što sad ISIC nije rasprostranjen po čitavoj BiH, kao što je to slučaj recimo u Njemačkoj.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Izem ti ja njihov prevarantski popust od 30%! Uvijek se time busaju, a ni jednom popust nije presao 22%, preracunavao sam stope, to je maksimalan popust koji ostvaris, a onih 8+% koji u cijeni karte znaci 4-5 KM se obavezno "zagubi" negdje... Sto ne budu ljudi i ne napisu samo "studentski popust", vec ovamo na stranici i na nekim papirima "studentski popust 30%". Sjecam se zadnjeg primjera, karta je bila 44 KM regularna, sa "30%" studentskog popusta 36 KM... Sa tim 30% popustom je karta 31 KM, ali nema veze, necemo nista reci, ni da je to popust od nekih 18%

ISIC, kada sam putovao u Svedsku razmisljao sam o toj kartici, ali sam skuzio da imam popust u 2-3 lokala u citavom gradu i na jednoj ili 2 autobuske linije odredjenog prevoznika (a i to je bili mozda 5 do 10%), tako da, veze, barem u Malmeu nemas nikakve koristi od te kartice...

To imaju pravo za popuste poslije 26-e... Kao prvo, bilo bi me sramota krpati se sa tolikim brojem godina na studentske popuste, jebote, ljudi u tim godinama izdrzavaju porodice ili imaju vlastite, imaju vec neke firme/stalne poslove i sta ti ja znam, a ovamo se neki sto studira vec 8 godina fakultet slepa za par maraka... Bez obzira da li studiras ili si (jos gore, jer ocito imas vise novaca) na postdiplomskim studijima, mislim da nema nikakvog smisla da bas nimalo ne privredjujes za sebe, majku mu, pa ako ne mozes sebi zaraditi toliko da ti 5-6 KM popusta znaci zivot ili smrt, stavi prst na celo, ne mozes kloc biti citav zivot i krpati se starcima...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Taman da je i najgori beter, ne može biti gori od ove države, koja brine samo o sebi.

Otkud ti pravo da nekome obezvrjeđuješ 5 KM , ako na njih ima pravo po svim državnim i Božijim zakonima? Kada država traži da platiš dugove obično moraš to platiti do posljednje marke. Ako to ne uradiš šalju ti opomene i kamate.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 09:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
EiLeen je napisao:
Ja se slažem sa Švabom... Po bo možeš ići 3+2, al nakon 26. više nemaš popust na kartu u EU... :lol: A u EU se studira po bo...

nisu svi fakulteti 3+2...grupacija medicinskih fakulteta nije i nikad nece biti 3+2....
da, u EU se studira po bolonji....ali kod njih fakulteti nisu socijalne ustanove, gdje se ljudi upisuju samo da bi mogli reci da studiraju (kao kod nas)...isto tako, oni imaju upisnu politiku koja kaze da se skoluje kadar koji treba na trzistu rada (postoji projekcija koliko kojih strucnjaka treba i upisuje se onoliko koliko je potrebno da se obezbijedi taj broj)... da li to mozemo reci i za nas?
kod njih je obrazovanja uopste, pa i studiranje mnogo efikasnije od naseg....upisuju se ranije, imaju opremljene fakultete, ne postavlja se pitanje da li je profesor dosao ili ne na predavanje i tako dalje....i zato mogu da zavrse sa manje godina nego mi....mada i kod njih fakultete tipa medicine ne zavrsavaju prije 24-25 godina....
isto tako, mi ne pripadamo EU...to si zaboravila...
tesko je porediti nas i njih...njihov i nas standard...njihove plate su znatno vece od nasih, redovne su i funkcionisu po principu koliko radis, toliko imas....
isto tako, njihov postdiplomac radi na projektu u okviru koga je i njegovo istrazivanje, za to prima platu i nema brigu oko putovanja, skolarine, placanja istrazivanja i slicnog.....
mislim da se to ne moze porediti sa nama....

Poslednji put menjao djordjevet dana 25 Jan 2009, 09:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik

EiLeen je napisao:
Ako radiš, 500 maraka godišnje ti nije ništa...

tebi mozda ne, ali meni znaci....svo zadovoljstvo postdiplomskih studija placam iz svog dzepa i tih 500 ili vise maraka mi znaci itekako...i na godisnjem i na mjesecnom nivou...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 09:32 
Pripravnik
Pripravnik

Rakun_Slavko je napisao:
To imaju pravo za popuste poslije 26-e... Kao prvo, bilo bi me sramota krpati se sa tolikim brojem godina na studentske popuste, jebote, ljudi u tim godinama izdrzavaju porodice ili imaju vlastite, imaju vec neke firme/stalne poslove i sta ti ja znam, a ovamo se neki sto studira vec 8 godina fakultet slepa za par maraka... Bez obzira da li studiras ili si (jos gore, jer ocito imas vise novaca) na postdiplomskim studijima, mislim da nema nikakvog smisla da bas nimalo ne privredjujes za sebe, majku mu, pa ako ne mozes sebi zaraditi toliko da ti 5-6 KM popusta znaci zivot ili smrt, stavi prst na celo, ne mozes kloc biti citav zivot i krpati se starcima...

nisam ni rekao da ne privredjujem za sebe...radim na univerzitetu koji mi ne placa nista od postdiplomskih (sto nema nigdje na svijetu, da firma ne placa svojim radnicima usavrsavanje), za fiksnu platu, sa brdom obaveza i jako malo vremena za neki zivot pored toga svega....
a zasto je bitno koliko godina neko ima kad upise fakultet? kao sto sam vec rekao, postoje tri ciklusa studija i svako onaj ko pohadja bilo koji od njih se zove S T U D E N T....i ima indeks....
i ne radi se o 5-6 maraka popusta na jednu kartu u ne znam koliko vremena (razlika je oko 15 km po jednoj karti), vec se to mnozi sa putovanjem svake nedelje, cijele godine....pa mi razlika u cijeni dodje kao dodatni kamen oko vrata....

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E, upravo sam znao da ce se desiti ova situacija i htio sam se ograditi i ograniciti samo na "studente" koji putuju svega par puta godisnje (po svoj prilici na more ili zimovanje, koje, naravno, mama i tata plate) pa se onda mrste kada 2-3 putovanja godisnje moraju platiti bez tih 20-30% popusta, jer, bu-hu, imaju 28, APSOLVENTI SU (ponosno to naglase, iako studiraju od 19-e), a zle cike sada hoce da im oduzmu markice popusta :cry: :cry: :cry: ...

Po meni ima veze, popust je djacki (srednjoskolci) i studentski, ako neko po finansijskoj moci moze sebe porediti, kada predje 26-u, sa petnaestogodisnjakom, i zarko zeljeti isti popust kao on onda nesto nije u redu sa njim. Ukoliko se, kao u tvom slucaju, putuje cesto, onda popust svakako umnogome olaksava, ali ovde se ogranicavam iskljucivo na vecinu studenata, a vecina ne putuje neke jduze relacije cesce od par puta godisnje, te im usteda od nesto maraka nece toliko znaciti.

Ovo za tvoj fakultet je tuzno, ocigledno su se mnogima osladile pare, jedan od argumenata kojim su me pridobili da postanem njihov student, jeste cinjenica da je to fakultet sa mozda najvise projekata u gradu, da se svake godine desetine projekata urade na njemu, i naravno, prica je bila kako su studenti ukljuceni u projekte, sto donosi dragocjeno prakticno iskustvo a i finansije, naravno, za cetiri godine koje sam proveo na fakultetu, niti jedan student sa moje generacije, a i prethodne, nije ukljucen u projekte, cuo sam neke jadne izgovore zasto je to tako, i stvarno nisu vrijedni komentara.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

djordjevet je napisao:
EiLeen je napisao:

nisu svi fakulteti 3+2...grupacija medicinskih fakulteta nije i nikad nece biti 3+2....
da, u EU se studira po bolonji....ali kod njih fakulteti nisu socijalne ustanove, gdje se ljudi upisuju samo da bi mogli reci da studiraju (kao kod nas)...isto tako, oni imaju upisnu politiku koja kaze da se skoluje kadar koji treba na trzistu rada (postoji projekcija koliko kojih strucnjaka treba i upisuje se onoliko koliko je potrebno da se obezbijedi taj broj)... da li to mozemo reci i za nas?
kod njih je obrazovanja uopste, pa i studiranje mnogo efikasnije od naseg....upisuju se ranije, imaju opremljene fakultete, ne postavlja se pitanje da li je profesor dosao ili ne na predavanje i tako dalje....i zato mogu da zavrse sa manje godina nego mi....mada i kod njih fakultete tipa medicine ne zavrsavaju prije 24-25 godina....
isto tako, mi ne pripadamo EU...to si zaboravila...
tesko je porediti nas i njih...njihov i nas standard...njihove plate su znatno vece od nasih, redovne su i funkcionisu po principu koliko radis, toliko imas....
isto tako, njihov postdiplomac radi na projektu u okviru koga je i njegovo istrazivanje, za to prima platu i nema brigu oko putovanja, skolarine, placanja istrazivanja i slicnog.....
mislim da se to ne moze porediti sa nama....

Medicina je 5 godina i nakon tog si već kao master. Poslije ide plaćeni doktorat.
Čudno mi je da nisi plaćen. Doduše, master občno nigdje nije plaćen, samo doktorska istraživanja se plaćaju, al pošto ne znam šta ti radiš, ne mogu ništa da kažem.
Što se tiče plata - plate u odnosu na cijene i nisu neka cifra. A naradiš se kao kreten. Fakulteti jesu opremljeni imnogo bolji nego naši, al posao je i dalje teško naći, a plate nisu iz snova. Ne znam šta bih ti rekla. Bolje je sigurno nego u Bosni, al opet se sam moraš snalaziti što ja opet podržavam. Ko je bolji, isplivaće iz mase i to je to.
filozof sa vrbasa je napisao:
Taman da je i najgori beter, ne može biti gori od ove države, koja brine samo o sebi.

Daj, filozofe... Zašto bi država vodila brigu o beterima?! Nijedna država na ovom svijetu neće da izdržava studenta poslije 26. jer je logično da isti već ima posao... Ako studiraš 10 god faks od 4, onda se zapitaj....
Rakun_Slavko je napisao:
E, upravo sam znao da ce se desiti ova situacija i htio sam se ograditi i ograniciti samo na "studente" koji putuju svega par puta godisnje (po svoj prilici na more ili zimovanje, koje, naravno, mama i tata plate) pa se onda mrste kada 2-3 putovanja godisnje moraju platiti bez tih 20-30% popusta, jer, bu-hu, imaju 28, APSOLVENTI SU (ponosno to naglase, iako studiraju od 19-e), a zle cike sada hoce da im oduzmu markice popusta :cry: :cry: :cry: ...

Po meni ima veze, popust je djacki (srednjoskolci) i studentski, ako neko po finansijskoj moci moze sebe porediti, kada predje 26-u, sa petnaestogodisnjakom, i zarko zeljeti isti popust kao on onda nesto nije u redu sa njim. Ukoliko se, kao u tvom slucaju, putuje cesto, onda popust svakako umnogome olaksava, ali ovde se ogranicavam iskljucivo na vecinu studenata, a vecina ne putuje neke jduze relacije cesce od par puta godisnje, te im usteda od nesto maraka nece toliko znaciti.

Ovo za tvoj fakultet je tuzno, ocigledno su se mnogima osladile pare, jedan od argumenata kojim su me pridobili da postanem njihov student, jeste cinjenica da je to fakultet sa mozda najvise projekata u gradu, da se svake godine desetine projekata urade na njemu, i naravno, prica je bila kako su studenti ukljuceni u projekte, sto donosi dragocjeno prakticno iskustvo a i finansije, naravno, za cetiri godine koje sam proveo na fakultetu, niti jedan student sa moje generacije, a i prethodne, nije ukljucen u projekte, cuo sam neke jadne izgovore zasto je to tako, i stvarno nisu vrijedni komentara.

Odlično rečeno. Boldano sam već i sama napisala....
A žalosno je da nemate nikakve projekte, da vam ne pružaju ništa osim gole teorije na faksu....

P.S. Mislim da bi bilo najlogičnije da ti faks bar prevoz plaća ako im je u korist da ostaneš raditi kod njih kao master...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 01:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:

Daj, filozofe... Zašto bi država vodila brigu o beterima?! Nijedna država na ovom svijetu neće da izdržava studenta poslije 26. jer je logično da isti već ima posao... Ako studiraš 10 god faks od 4, onda se zapitaj....

Ma daj ti. Možda je logično tamo na zapadu, da se nađe posao koji je plaćen taman toliko da ako čovjek hoće da studira to može i da plati od sebe, a ne od roditelja koji žive na minimalcu.

Da li se neko od vas mudraca zapitao, šta je razlog da neko obnovi godinu, jednaput, 2x , 3x?

Da li je problem do studenta , školskog sistema ili socijalno pitanje?
Zapad je riješio neka bitna pitanja, sa kojima će se BiH patiti još dugo, pa je prava rijetkost vidjeti studenta koji studira duže, osim ako nije duduk. Tu je valjda majka priroda odgovorna.
Nikome na čelu ne piše, a državu nije briga. Ona ima to što ima.
Ali ovde u BiH nemaš ni 25% onoga što se tamo nudi i onda se svi iščuđavaju kako to da se ovde dugo studira.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Auuuu ala ga sada pretjera... Ja sam dijete samohrane majke, 2 studenta u porodici, pa opet ni ja ni sestra (idemo drzavne) nismo rastegli studiranje i zavrsavamo fakultete. Sve vrijeme studija radim honorarno, bilo je mjeseci kada sam radio i po 4 posla, pa fakultet nikada nije ispastao. Takodje, ovakvih primjera znam na svim drzavnim fakultetima, i stvarno ne vidim zasto se ne bi moglo u roku ili sa obnavljanjem jedne ili dvije godine (sto i dalje ulazi u okvir do 25-e godine) zavrsiti.

Ja se nisam zapitao, problem, kod nas, je uvijek do studenata (ako se izuzmu slucajevi kada se profesor izivljava). Na svim fakultetima imas studenata koji zavrsavaju u roku, sto ce reci - ako mogu oni, mogu i ostali. Koliko sam slusao kuknjave i placa o nepolozivim ispitima i obnavljali su ljudi po 2x godinu zbog istih, a sve te sam polagao iz prvog pokusaja, ma dajte...

Jednostavno, sa 26 godina si vec COVJEK, htio ili ne, i stvarno je besmisleno da se slepas na iste popuste kao djak prvak iz srednje skole, ti si osoba koja treba da doprinosi ekonomiji drzave u kojoj zivi i tacka.

Moras uracunati jos jednu komponentu, a to su privatni fakulteti.
Sta mislis, upada neka sekretarica iz vlade sa milju platom, napucana od 30+ kojoj se prohtjelo da na brzinu postane pravnik, i ona vadi u busu index te trazi popust, je li se ne bi isfurao? Ono, imam 3-4 hiljade godisnje za fax, imam za napucane kostime, sminku i obucu, ali cu se uzicati kao mali srednjeskolac sto putuje iz Dragocaja u skolu...

Tako da je po meni granica od 26 godina sasvim ok, jeste problematicna prema osobama na magistarskim i doktorskim studijima, ali te osobe su po pravilu zaposlene.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Potpisujem, iako imam 25 godina a fax mi nije ni blizu kraja. :oops:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Auuuu ala ga sada pretjera... Ja sam dijete samohrane majke, 2 studenta u porodici, pa opet ni ja ni sestra (idemo drzavne) nismo rastegli studiranje i zavrsavamo fakultete. Sve vrijeme studija radim honorarno, bilo je mjeseci kada sam radio i po 4 posla, pa fakultet nikada nije ispastao. Takodje, ovakvih primjera znam na svim drzavnim fakultetima, i stvarno ne vidim zasto se ne bi moglo u roku ili sa obnavljanjem jedne ili dvije godine (sto i dalje ulazi u okvir do 25-e godine) zavrsiti.

Interesanto.

Da li si izbjeglica, koja još nije rješila stambeno pitanje?

Da li ti mama ima stalan i solidan posao ili šta joj ponude?

Svaka čast na tome što radiš, koliko si teško ili lako došao do tih poslova? Da li bi još par hiljada nesvršenih studenata moglo da nađe slične poslove, s obzirom na situaciju?

Dosta mojih kolega i kolegica je bilo prinuđeno da napusti fakultet, jednostavno plaćanje stana, hrana, školski sistem (njihove srednje škole nisu ih dovoljno pripremile) , zeznuti profesori i predmeti (tako su sklepani da ih mali broj srećkovića skonta iz prvog puta), obnova godine (plaćanje 400 KM za tablu i kredu ubijete u pojam).

Pa se dosta mojih kolega vratilo kući, možda nastave nekad. Sa kolegicama je još gore, dosta se poudalo što iz ljubavi, što roditelji više ne mogu da izdržavaju njihov fakultet i njih. One koje ja znam, ni jednoj muž više ne dopušta da se vrati na fakultet.

Upoznao sam ja na fakultetu i ljude koji se za*ebavaju, ali iz priča onih koji ih bolje poznaju roditelji su ima privatnici i onda mi je jasno zašto se zezaju i zašto ne završavaju.

Nikome od nas ne piše na čelu u kakvim smo govnima, pa zato se od generalizacije uvijek ograđujem.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sa kolegicama je još gore, dosta se poudalo što iz ljubavi, što roditelji više ne mogu da izdržavaju njihov fakultet i njih. One koje ja znam, ni jednoj muž više ne dopušta da se vrati na fakultet.

.

I to bi trebalo da bilo koga nasikira, sto se tuka udala za badzu koji joj je zabranio dalje studiranje? :lol:

Filozofe, kada bi upola radio koliko vremena provodis na ineternetu imao bi love za 3 fakulteta :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajkula, tvoje postove naprosto obožavam. :wink:

Ti pišeš kratko, neargumentovano i dosadno. Odmor za svačiji mozak. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pokusavaj i dalje da budes smijesan, jednog dana ti mozda i uspije :wink: Do tad budi i dalje sto jesi:

smor sa miljacke :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:o

Da li je ovo tvoj krajnji domet?

Pa gdje su ti domoroci sa Vrbasa da ti malo pripomognu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
ajkula je napisao:
Filozofe, kada bi upola radio koliko vremena provodis na ineternetu imao bi love za 3 fakulteta :roll:

Tačno!
I ne samo da bi imao love za 3 faksa, već bi i završio 3 faksa!
@ajkula
Pusti filozofa, vidiš da, kada ostane bez argumenata, piše svašta...

Uvijek je bilo posla i biće ga za one koji žele da rade.
To što neki misle da im je "ispod časti" da "rade za siću", a vade se 100 godina da su studenti - to je njihov problem...

ajkula je napisao:
Sa kolegicama je još gore, dosta se poudalo što iz ljubavi, što roditelji više ne mogu da izdržavaju njihov fakultet i njih. One koje ja znam, ni jednoj muž više ne dopušta da se vrati na fakultet.

.

I to bi trebalo da bilo koga nasikira, sto se tuka udala za badzu koji joj je zabranio dalje studiranje? :lol:

Slažem se.
Uostalom, uvijek su u BL dolazile pojedinke kojima cilj nije bio da završe faks, vać da se udaju i pobjegnu sa sela...

Samo osnovno obrazovanje je obavezno u RS. Nažalost, jer smatram da bi trebali podići to i dodati i da je srednja škola obavezna.

Ne znam zašto neki ljudi stalno potežu pitanje zapada, konkretno EU?
Da li je iko razgovarao ikad sa studentima iz EU? (koliko vidim EiLeen je upućena u njihovu problematiku, jer studira tamo).
Ja jesam. A sretao sam i one koji su imali više od 30 godina!!!
Uglavnom, ne cvjetaju ruže ni onima u EU (a ni u SAD-u).
Imaš ljudi koji rade par godina, uštede nešto love i upišu faks.
Ili im firme plate dodatno usavršavanje (kao npr. master) i uslove ih da rade i poslije toga za njih.
Srećom, većina njih studira dok su mladi, imaju normalne uslove za rad i kakvu-takvu šansu za posao. Mada, i tamo ima nepotizma i negativne selekcije.

Najgluplje je to što većina ljudi generalizuje...

Da li iko zna koliki su troškovi studiranja u SAD-u?
Godišnje oko 35.000 dolara za "slabije" univerzitete...
Kako će to platiti npr. drot kome dijete studira i kojemu je tolika godišnja plata (malo veća)?

Kod nas su državni univerziteti jeftiniji, a i troškovi su manji.
Bar onima koji žive u BL, a ostali se snalaze kako znaju.

I još se neki "vade" na rat i pominju komunizam...
Kad je rat završio?
Koji je danas datum?

Da se vratim temi.
To je politika pevoznika i ako njemu to odgovara, tako će i biti.
Možete pisati i hiljadu postova, ali njima niko nije naredio

@djordjevet
Ako ti to ne odgovara, napiši projekat i traži od ministarstva lovu za postdiplomce...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]