banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2008, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Wow :D i to sve Vlada planira da postigne tako što će ti dati pare za knjige i oslobađa te plaćanja školarine. :lol:

Tehničkim fakultetima to ne treba, njima treba jedna debela i korjenita reforma, a to Vladi ne pada na pamet.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
He-he, nikad zadovoljan.. Pa svrha stipendija nije reforma skolstva nego upravo kupovanje knjiga i pomoc pri placanju skolarine, a ako to nije dovoljno da se stvari poprave na bolje, zasto onda pricamo o stipendijama citavo vrijeme ako su potpuno nebitne? Ili su nama vazna samo imena i prezimena onih koji dobijaju pare?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj da miješaš ove dvije stvari, stipendije koje dobijaju ekstra i dokazani studenti i studenti koji su na početku i o kojima ama baš ništa ne znamo. A dodjeljuju se u cilju olakšavanja školovanja studentima koji su izabrali neko zanimanje koje većina ne zanima.

Zašto većinu ne zanimaju ti smjerovi? Teški programi, težak profesor, reforma nije sprovedena 100 godina, nema posla poslije?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Polazeci od toga sto si napisao, i ako stvari dovedemo na jednu skalu, apsolventu je iz navedenih razloga studij podjednako neinteresantan kao i brucosu. Pa zasto onda ne bi dali brucosu taj novac da smogne snage i zatvori jedno oko na sve te nedostatke koje si nabrojao i nastavi da studira ne bi li zavrsio? A ako stipendista ne nadje posao nije on u gubitku nego drzava koja mu je davala stipendiju.
Jos samo da kazem za teske profesore, oni upravo oslikavaju nas mentalitet, ne samo oni nego i politicari, oni oslikavaju mentalitet nas samih, htjeli mi to priznati ili ne. Znaci oni su upravo nama po mjeri.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali apsolvent je pokazao i dokazao da je prešao neke teške stepenike. Brucoš ne može ništa još dokazati. Ali sačekaćemo da prođe ova akademska godina i vidjećemo koliko ih je prošlo dalje, koliko se prebacilo negdje, a koliko ih je napustilo. Ako nekim slučajem situacija bude ista kao sa onima koji nikakvu stimulaciju nisu imali onda ću tek početi galamati.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj tako razmisljati, pocni galamiti tek onda kad vidis da stimulacija nije nista donijela a da se stipendije i dalje isplacuju. A ako se ispostavi kao greska i stipendije se obustave, onda im skini kapu za pokusaj.
A besmisleno je ocekivati od svih tih stipendista da imaju prosjek preko 8.6 ili vise, to nije cilj ove stipendije.

I nije mi jos uvijek jasan taj stav prema brucosima, prema studentima priv. fakulteta, pojedini ih posmatraju kao neke tipove sumnjivog karaktera. To me podsjeca na mobing.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
A besmisleno je ocekivati od svih tih stipendista da imaju prosjek preko 8.6 ili vise, to nije cilj ove stipendije.

Niko nije ni spominjao da oni moraju imati prosjek ekstra, nego ga trebaju završiti.

Ovo me jako podsjeća na sitpendije koje je dijelila opština Laktaši. Svako ko je upisao fakultet imao je pravo na stipendiju, kroz godinu dana su uvidjeli da je to totalan promašaj. Mnogi nisu odmakli sa prve, a bilo je onih koji su upisali, ali su izgubili put do fakulteta u međuvremenu. :lol:

Ja ako nešto pohvalim to onda baš bude sa razlogom i to priznam.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozofe sa vrbasa, pokusaj gledati stvari sa pozitivne strane, u citavoj toj prici neko zeli da motivise ljude bez obzira na njihove mentalne sposobnosti, neko im nudi finansijsku pomoc da se izbore sa faksom. Cak i ako citav projekt omane, postuj neciju zelju da pomogne a nemoj odmah vikati: "e znao sam da ce propasti". Zasto se u toj tvojoj prici ne sjetis i par onih koji su ucinili razliku izmedju davanja i nedavanja stipendije? I stalno se vrti ta prica kako treba samo uspjesni da se stimulisu.. Pa sta cemo sa ostalima? Pola u zatvore pola eutanazija? Ja sam za to da se upravo oni koji se trude ali nemaju zavidnog uspjeha (a koje je najteze prepoznati) stipendiraju.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ja sam za to da se svi stimulišu ko se dokaže i pokaže bez obzira na prosjek, o tome sam već pisao par puta.

Ali s obzirom da se radi o narodnim parama i ništa nema ispod milion KM kod ove naše Vlade, a toliko imamo gorućih problema tako da rasipništvo meni teško pada.

Da podsjetim Dodik je imao viziju da sve ovo finasiraju usješna privatna i državna preduzeća, i to bi bilo najbolje međutim odziv je bio bijedan i minoran. Zbog čega?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Rakun_Slavko je napisao:
I kakva je to logika izopacena, ovi "prvacici", od kojih ce pola napustiti fakultet kad se bude trebalo poceti uciti i upisivati godina, dobijaju povlastice (znaci bacas pare u vodu na dobrom broju brucosa), a "budalama" koje su se mucile 2, 3 ili 4 godine na tim fakultetima, mahanje i zelje za sretnu buducnost!

Izmedju ostalih pokusaja (promovisanje fakulteta po srednjim skolama) i ovim su pokusali privuci studente da upisu na studije za deficitarna zanimanja (poput masinstva) na kojima nikad nema dovoljan broj studenata.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
zna li se koliki ce da bude podsticaj ??? :D

jos nista nema na racunu... 8)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Zar nije malo bezveze stavljati ovdje spisak...?
I to bas Elektro prvi :-? 8) :D !
Hajd makar da nesto imamo na racunu ja nista ne bih rekla...nego ovako me je čak i sramota! :D

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]