filozof sa vrbasa je napisao:
To je ono što nisu računali kada su pisali pravilnik, vi manje više slušate predavanja, pa vam to traje ako nema neke nadoknade traje 3-4 sata i kući, kako ostatak dana provedete to je vaša stvar.
A što se tiče tih zadataka na tabli oni su oduvijek lakši od onih koji se dobiju na pismenom. Mašinstvo ima 3 matematike.
Ja samo tvrdim da taj pravilnik o studiranju ne može biti isti za sve fakultete, jer neozbiljno je , a to se upravo radi izjednačava se po težini žurnalistika i medicina.
Mozes ti imati i sat predavanja dnevno, ako mislis gluvariti po kafanama. Baci pogled malo kod nas na raspored, 4-6 sati dnevno, sa pauzama izmedju i po 2 sata, koje mozes provesti u citaonici, ili kafani, ici kuci se ne isplati. A ako te ekonomija interesuje, a nisi je upisao cisto reda radi, 'jer to svi upisuju', onda bi se morao i malo dodatno informisati, o ekonomskim kretanjima oko tebe, pa ti to dodje kao vjezba, koji si sam organizujes. A i to uzima vrijeme

Drugo, i ekonomija ima 3 matemaike, a i zadaci na testovima su uvijek tezi od onih sa table, pa?
Ovo sto si rekao da pravilnik ne bi trebao biti iste za sve fakultete, to se slazem.
[Enterprise] je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
I pogledao sam, laksi su nego kod nas.
nemoj da pljujes po mojih dvanaest sati dnevnog ucenja petnaest dana u sedmici samo da bih polozio USMENI.
Znam i ja sta znaci ostati do ujutro sa zadacima i uciti po 12 sati na dan, pa se ne jadam po forumu. 15 dana u sedmici?
[Enterprise] je napisao:
U vasoj knjizi nema ni dvojnih ni trojnih integrala, nema povrsinskih, nema teorije polja, nema kamare stvari za koje ti nikada nisi ni cuo. Nemoj da sudis samo po tome ako si na tabli vidio da pise x^2=9 !
Daj ne budi smijesan molim te. I kod nas ima pojmova za koje ti neces nikad cuti, jer u tvojoj struci ti nece trebati, pa?
(I da, radio sam ja i dvojni i povrsinski integral, jos u gimnaziji, cisto sumnjam da ce mi trebati u ekonomiji. Tebi vec da. Zato i postoji ta razlika gradiva)
ps
Jos mi ne ide u glavu zasto svako od svog fakulteta zeli napraviti najtezi, a sve druge popljuvati.