banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
medi je napisao:
***S@NI*** je napisao:
ma ti stari profesori su ludi...al 100%...on hoce ono na cemu je doktorirao i radio cijeli zivot da neko shvati za 1 godinu :roll: :roll:

Ајд' прочитај се још једном молим те. Ако си студент, јадни ми са вама оваквима. Упознао сам се у међувремену шта се изучава из математике на Економском факултету. Ради се о елементарним стварима.
Уосталом, и да је човјек луд, у шта просто сумњам, то би било сасвим нормално. И ја бих излудио, да се из дана у дан увјеравам у све већу неспособност генерација које долазе. Отјерали су га под наводом да је тражио превише. Зашто то није било превише генерацијама прије 5, 10 или 20 година?!

Стварно серете више са нерационалним изјавама. Какво социјалистичко образовање?! Разумијем ја професорске навике из социјалистичког времена, али знање је знање, било и остало. Нешто што је било елементарно у социјализму, елементарно је и у овом исквареном капитализму. То нарочито важи за математику, јер се ради о стварима о којима је давно дата посљедња ријеч. Ми са доласком капитализма изгледа имамо неку нову, "савремену" математику. Како је кренуло факултет ће се моћи завршити без отворене књиге, учећи слајдове и скрипте. А провјере знања ће постати ништа теже од саобраћајних тестова. Мислите да се тако ради на престижним свјетским универзитетима, на које се тако често позивате, а на којима је студирање због обимности спартански начин живота?!
На другим подфорумима се чудите општем необразовању и неморалу, а овамо серете по професору који је био посљедњи стуб морала и озбиљне провјере знања на једној тако неморалној институцији.

Код нас су изгледа учење и знање најмање битне ствари. Битно је да су ми предавали "признати" професори, да сам слушао и полагао предмете "по европским стандардима" и "Болоњској декларацији", да сам добио диплому од "признатог" и "европски акредитованог" факултета. Тада сам фаца, нико ми ништа не може, јер сам "признат стручњак" са "дипломом коју цијели свијет признаје" (али мало сутра), који у мозгу нема ништа више знања за које се школовао (што практичног, што теоријског) од обичног сеоског чобана ...

medi, uvek sam te voleo, već sam ti jednom to rekao zar ne :))

Stopostotno se slažem sa tvojim postom. Prežvakao sam ovu temu već 800 puta i uvek navodio ove argumente koje si ti sad sročio u jedan post.

Za ostale.. nikakav bauk nije matematika na EFBL nikada bila, pa ni ove godine. Ja sam je spremio i položio za manje od mesec dana, a nisam jedini.. Tako da ove cifre od 0.5% i sl ostavite za neke druge priče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
lovac milivoje je napisao:
Medi, svojim postom pokazujes da nemas pojma o tome sta je Kravarusic trazio od studenata na Ekon. fak. a ocigledno da nemas pojma ni sta trazi na drugim fak. iz matematike. Vjerovatno si se s matematikom zadnji put sreo kad ti je teta u prodavnici vracala kusur. Kravarusic je trazio doslovice da nabubas cijelu knjigu napamet (ja sam je nabubao i polozio), a na Ekon. fak. u BGD (drzavnom naravno), u PG, u SA matematika se polaze iskljucivo pismeno, sto je i normalno. Pa ja se skolujem za ekonomistu a ne za profesora matematike. On je kaze bio isti prema svima. Pa normalno da ce biti isti prema svima kad niko ne polaze!!! Mislim, moze se poloziti nije da ne moze ali toliko vremana trositi za matematiku je ludost! Mozes spremiti 5 drugih i korisnijih predmeta za to vrijeme. Srecan njemu put!

PS: A najsmjesnije mi je bilo kad sam mu vidio ekipu na konferenciji za novinare, Celic, Vasic, Drago.... sve ludaci koji su protjerani sa svih fakulteta i srednjih skola u gradu! Trebalo je Hitnu pomoc zovnuti da ih preveze do ludare!

Teško da si ti stari razumeo smisao te matematike.. Kravurušić je upravo insistirao da se "ne buba" na pamet.. Ako u bilo kom momentu primeti da ti nemaš pojma o čemu pričaš..ti više nemaš šta tražiti u njegovoj kancelariji :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 22:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2007, 22:49
medi je napisao:
***S@NI*** je napisao:
ma ti stari profesori su ludi...al 100%...on hoce ono na cemu je doktorirao i radio cijeli zivot da neko shvati za 1 godinu :roll: :roll:

Ајд' прочитај се још једном молим те. Ако си студент, јадни ми са вама оваквима. Упознао сам се у међувремену шта се изучава из математике на Економском факултету. Ради се о елементарним стварима.
Уосталом, и да је човјек луд, у шта просто сумњам, то би било сасвим нормално. И ја бих излудио, да се из дана у дан увјеравам у све већу неспособност генерација које долазе. Отјерали су га под наводом да је тражио превише. Зашто то није било превише генерацијама прије 5, 10 или 20 година?!

Стварно серете више са нерационалним изјавама. Какво социјалистичко образовање?! Разумијем ја професорске навике из социјалистичког времена, али знање је знање, било и остало. Нешто што је било елементарно у социјализму, елементарно је и у овом исквареном капитализму. То нарочито важи за математику, јер се ради о стварима о којима је давно дата посљедња ријеч. Ми са доласком капитализма изгледа имамо неку нову, "савремену" математику. Како је кренуло факултет ће се моћи завршити без отворене књиге, учећи слајдове и скрипте. А провјере знања ће постати ништа теже од саобраћајних тестова. Мислите да се тако ради на престижним свјетским универзитетима, на које се тако често позивате, а на којима је студирање због обимности спартански начин живота?!
На другим подфорумима се чудите општем необразовању и неморалу, а овамо серете по професору који је био посљедњи стуб морала и озбиљне провјере знања на једној тако неморалној институцији.

Код нас су изгледа учење и знање најмање битне ствари. Битно је да су ми предавали "признати" професори, да сам слушао и полагао предмете "по европским стандардима" и "Болоњској декларацији", да сам добио диплому од "признатог" и "европски акредитованог" факултета. Тада сам фаца, нико ми ништа не може, јер сам "признат стручњак" са "дипломом коју цијели свијет признаје" (али мало сутра), који у мозгу нема ништа више знања за које се школовао (што практичног, што теоријског) од обичног сеоског чобана ...

Apsolutno SE SLAZEM.Svaka cast,sve si rekao....nema potreba da ponavljam :) .

Krvarusic je lik koje htio da cuje da kontas to sto pricas....pa svi mozemo sjesti i nabubati i sta onda???Gdje si bio, sta si radio?Nista.
Ne kazem da matematicari nisu specificni ali prolazili su ljudi i prije i sad prolaze i prolazice, kod tog istog Kravarusica i ostalih, tipa gimnazijskih "mucitelja" Vasica i ekipe...

Tako je Blackhand... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 00:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
medi je napisao:
И ја бих излудио, да се из дана у дан увјеравам у све већу неспособност генерација које долазе. Отјерали су га под наводом да је тражио превише. Зашто то није било превише генерацијама прије 5, 10 или 20 година?!
Odavno ne procitah ovako dobar post na forumu. Svaka cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Digresija je napisao:
medi je napisao:
И ја бих излудио, да се из дана у дан увјеравам у све већу неспособност генерација које долазе. Отјерали су га под наводом да је тражио превише. Зашто то није било превише генерацијама прије 5, 10 или 20 година?!
Odavno ne procitah ovako dobar post na forumu. Svaka cast!

Potpisujem

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 02:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kao neko ko je polozio 5 matematika sa prosjekom 8 imam puno pravo da se slozim sa Medijem... Kad pogledam ko se sve buni i pise peticije dobijem osip. Znam likove koji su izlazili na ispite po 40 puta i nikada ni jedan zadatak nisu uradili. Kad saberem sve ispite koje sam do sada polozio, nisam imao toliko izlazaka. Osim toga, svaki ispit nakon trećeg se plaća 10KM što izadje oko 370KM ... Ima li tu imalo mozga u čitavoj priči....

Sto je najgore, upravo su ti studenti i nosioci tih peticija, zahtjeva, molbi, kumbi ovoga onoga... Opet kad pogledam sve debil do debila koji ne moze ili nece da shvati da se Matematika NE BUBA nego uci sa razumijevanjem... Zato im trebaju godine da spreme jedan ispit... Ali bitno je da se upise cetvrta a ni prvu nije ocistio....

Osim toga, sumnjam da neko ko nema maste i ideje kako da polozi jedan tezi ispit ima klikera da bude inzinjer.... Ostalo sve radnici za trake... Bez ideje i mozga...

Nije ovo glas nekoga ko se mucio pa zeli da i ostali lome koplja jos 100 godina...

Kako?
Lako. Sjednes i naučiš....

Nego evo sad je na ETF-u plan i program iz temelja izmjenjen pa ne vidim neki drastični pomak u prolaznosti... Šta je sada zapelo? Mora se ustati u 8? ma nije valjda... dajte im svima otkaze i okačite ih na stub srama...

a oni prokleti učitelji... traže svih 30 slova da djeca znaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 03:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ljudi...
Ja sam polozio tu famoznu matematiku kod Kravarusica i isao sam na te famozne konsultacije medju prvima.Ono sto za njega mogu da kazem je da covjek ima matematiku u malom prstu i da je jako principijelan covjek.I zaista mislim da je nepotkupljiv.S druge strane,to NIJE DOVOLJNO da se bude kvalitetan profesor.Profesor moze biti fenomenalan strucnjak u svojoj oblasti ali jebes ti to sve kad lik nije psiholog i NE ZNA da prenese to svoje znanje (o kakvom kod obimu istoga govorimo).To je moje misljenje o pomenutom gospodinu.

Blackhand,svaka cast na polozenom ispitu iz matematike kod Kravarusica u mjesec dana ucenja,ali sta da rade "obicni" ljudi kojima treba malo vise?Ako ne vjerujes u price o prolaznosti od par procenata onda nisi dobro obavijesten ili si ubo neki ispitni rok u kom je polozilo "citavih" 20% studenata.Meni su ostala 2 roka u sjecanju kad sam polagao matematiku.Rijec je od zadnjem i predzadnjem roku koje sam izlazio kad sam polozio pismeni.U prvom od ova dva pomenuta je prolaznost bila 30-ak pozitivnih od 350 izlazaka a na zadnjem gdje sam polozio bilo je 14 pozitivnih od 270 i nesto izlazaka.Procente mozes i sam izracunati.

I na kraju cu reci da i sad polazem ispite koji imaju dosta veze sa matematikom sa predavanjima na stranom jeziku (njemacki) i da mi je mnogo razumljivije i mnogo sam efikasniji nego sto je to bilo u BL.Mislim da se sa tim slazu ljudi koji su u slicnoj situaciji kao i ja (Kefalo).

C-ya

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 03:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Sto je najgore, upravo su ti studenti i nosioci tih peticija, zahtjeva, molbi, kumbi ovoga onoga... Opet kad pogledam sve debil do debila koji ne moze ili nece da shvati da se Matematika NE BUBA nego uci sa razumijevanjem... Zato im trebaju godine da spreme jedan ispit... Ali bitno je da se upise cetvrta a ni prvu nije ocistio....

Debila je uvijek bilo i bice ih.Ali ruku na srce,nemoguce je da od vise stotina ljudi njih 97% budu debili koji bubaju,prepisuju i sl.U tom lezi problem.To sto su oni podnijeli zahtjev ili peticiju ih cini mnogo sposobnijim od ovih "obicnih" studenata koji bi sjedili i cutali i kad bi ih profesori maltretirali godinama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 03:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...ni spiric senior ne bi polozio kod doticnog...

Joj... :lol: :lol: :lol: ...svaka cast majstore...tek sad skontah ovo!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 08:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Citiraj:
Nego evo sad je na ETF-u plan i program iz temelja izmjenjen pa ne vidim neki drastični pomak u prolaznosti... Šta je sada zapelo? Mora se ustati u 8? ma nije valjda... dajte im svima otkaze i okačite ih na stub srama...

vjerujem da su vjezbe iz matematike josh interesantne kao kad sam ih ja jedared slusao. i kakva ti onda vajda??? dodjes na vjezbe sjedis dok ne zaspis dok asistent rjesava zadatke na tabli.... bilja je bila josh dobra ali onaj lik bradati(ne znam kako se zove), svaki put zaspes i nista ga ne razumijes jer prica sebi u njedra.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Pa cemu onda ici na predavanja ako ih ne pratis... Ja sam slusao predavanja samo iz onih predmeta koji me bas interesuju... baze, programiranje itd...

Ovo ostalo cao. Sjednes kuci pa sam to zavrsis... Ono sto ja sebi nikada necu oprostiti je sto sam slusao druge studente i njihove zalopojke...

Zbog toga mat 3 i 5 nisam pipao preko 2 godine... Onda se naljutio, kupio dosta kafe i za mjesec dana rijesio svaki ispit. oko 3h dnevno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 10:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Nov 2007, 08:12
I u srednjim skolama i na fakultetima je mnogo profesora koji uzivaju u tome sto je njihov predmet bauk, pa misle da su mnogo jaki, a ustvari su jadni i uglavnom neobrazovani na bilo kom drugom polju. Koliko je funkcionera proguralo svoje sinove kroz gimnazije i fakultete ? Jos ce mnogo vremena prije nego sto se to promjeni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 10:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Nov 2007, 08:12
ima vremena, necemo mi jos u EU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Dajte ljudi, hajmo svaliti na studente sve. Znam ispitne rokove na koje izadje 100+ ljudi (plate 10 KM), polozi dvoje, sigurno su svi isli na blef USMENO polagati kod najrigoroznijeg profesora :roll: .
Nisu ljudi idioti da izlaze 5-i put na ispit nespremni, i daju 10 KM, razmislite malo, kolike su sanse da od 300 ljudi barem njih 50 nije spremilo valjano ispit, a kolike su sanse da je profesor malo sadisticki nastrojen?
Medju svim losim stranama koje ima ova drzava, jeda od rijetkih sreca u nesreci je utjeha sto takvi profesori naidju na necijeg sina/cerkicu, pa dobiju ono sto su davno zasluzili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Mat na efblu nije bauk sto se tice zadataka, dajte ljudi, dovoljno je sjesti i provjezbati malo. Ja sam tek prva godina, i imao sam vec par puta radit pred tablom, ljudi se kasnije cude ono "kako to znas" etc... i te gluposti, izvikano je malo to. Ajde teorija, to se slazem, teorija nosi vise bodova od zadataka, meni je nelogicno, al' nema veze.
Sjedi i uci. A kao sto je milion puta do sad receno, najvece bukadzije su ti studenti koji blagu veze nemaju o cem se radi, sve ima tesko, i onda prof kriv.

Pa znate kako se polaze mat u ekonomskoj skoli u BL? Ljudi prepisu par uradjenih zadaka iz knjige, venea, ili sta vec, urede u wordu, odstampaju, usminkaju, odnosu profesorici, ni sami ne znajuci sta joj predaju, i dobije 4-5. I sad se zale kako nemaju znanje iz mat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da je njima bio Vasić, drukčije bi se oni šminkali... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 08:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Blackhand, Kravarusic je debil. Kao i Celic, Vasic, i jos nekoliko tih propalih slucajeva. Sjecam se jos sa predavanja da mu se svaki drugi cas desavalo da dokazuje teoremu i cita iz knjige, a kad pokusa da uradi bez knjige, obavezno napravi gresku i skonta tek kad mu se rezultat ne slozi. Slazem se da treba da postoji neki filter da ne bi svaka budala zavrsavala fakultet ali na ekonomiji to treba da bude neki strucni predmet a ne matematika koja je u obliku u kojem je on predaje odavno prevazidjena (danas samo ukucas brojke i sve ti racunar izbaci :-)

Vrh

Tema posta: :O)
PostPoslato: 26 Nov 2007, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Tatini sinovi su i na Medicini,sto je mozda za "jedan truncic" tragicnije od price na Ekonomiji... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 14:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
lovac milivoje je napisao:
(danas samo ukucas brojke i sve ti racunar izbaci :-)

ma da, ajmo onda svi biti debili i nista ne uciti iz knjiga, pa nek taj racunar razradjuje i odradjuje sve za nas...

ovo me podsjeti na situaciju kad je prije par godina jedan moj prijatelj iscasio rame, a dva doktora koja su bila prisutna kad su ga primili u bolnici nisu znali sta da rade pa su listali po nekoj knjizi trazeci rjesenje. (!?!?!?)
nakon 15 minuta dosao je PRAVI doktor i jednostavnim (strucnim) potezom vratio ruku na njeno mjesto, tako da se ovde nadovezujem na komentar od mrvenzi u vezi tatinih sinova ... sta bi sa ona 2 doktora? ma sta ima veze, sve je dobro dok ima bar jedan koji je propisno zavrsio fax pa ih moze cupati kad god dodje do nekog ozbiljnijeg slucaja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 14:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Neumjesno poredjenje... Ti nazovidoktori vjerovatno nisu naucili anatomiju koja je osnova na medicini a matematika je lijevi predmet na ekonomiji svagdje u svijetu... Inace mi nije jasno kako se neko usudi raditi kao doktor ako ne izuci do savrsenstva bar fundamentalne predmete na medicini. Los ekonomista, pravnik, sociolog,... i sl. ne mogu nanijeti ni pribliznu stetu kao los doktor, a mislim da je medicinski fakultet najgori po tom pitanju na Univerzitetu i nikom nista..... O tome treba dici glas umjesto o ovim glupostima... al dobro, razumijem, ovo je raji interesantno zbog Spirica, a niko ne pominje ostatak "obicnih" studenata koji se godinama muce zbog preobimne matematike :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]